merhaba arkadaşlar... biz yeni eve geçeli 3 ay oluyor. ev alma döneminde k.valideyle sıkıntılarımız olmuştu. yarı parasını k.valide verecek diğer yarısını biz verecektik. ama tapuyu kendi üstüne istedi. ben kabul etmeyince şimdi eşimle ortak... her neyse o sorunu atlattık bitti.
alınan evi k.valide hiç görmedi. gelmek istemedi. gel gör desekte bahane buldu gelmedi. şimdi 3 ay önce taşındık. eşim istiyorki gelsinler. tamam bende istiyorum ama çeşitli bahanelerle gelmiyorlar... bu akşamda oturmaya gideceğiz. ısrar et diyor bana. ben ısrar ediyorum kendimce ama işe yaramıyor. ne yapayım. zorla getireyimmi...
bu araya kadar normal. onlar teyzesinin, oğlunun, bilmemnesinin vs. doğum gününü kutlarlar... benim doğum günümü kutlamadılar bile... ertesi gün eşim arayınca abalası beni istedi öle doğum günün kutlu olsun dedi.... ki eşim doğum günüm olduğu gün onları aramış, eşimin doğum gününü kutlayın demiş. eşimde bi alem... hani önemsenmek güzel olurdu. ben onların doğum günlerinde hediyeler alıp gideriz. hediyelerini bile ben seçerim.. eşim almaz... parasında hediyesinde değilim. telefon açsınlar kutlasınlar (telefonla arasalar bile onlara yazmasın diye meşgule alır, ben ararım onları).
hani şeytan dürter ya bazen. onlar hafta sonları oturup kalkarlar. misafirliğe gidip dururlar. gel demezler... arada koyuyor. da anlamıyorum ben kendimi. öle oturup kalkmayı sevmem ki ben. misafir ağırlamaktanda hoşlanmam. kendimi çözemedim gitti
şimdi akşamda canım oturmaya gitmek istemiyor... sizde durumlar nasıl... arada kendinizi böle garip şeyler düşünürken yakalıyormusunuz...
Yanlış anlamadıysam aslında eşinizin ailesiyle oturup kalkmayı sevmiyorsunuz ama onlar kendi aralarında görüşünce sizi çağırmayınca ya da size gelmediklerinde bozuluyorsunuz.
Size de aynısı oluyor mu diyorsunuz?
Yok bana olmuyor.
Ben görmek istemediğim istemediğim insanlardan bucak bucak kaçarım,mecburi görüşmelerde başıma ağrılar girer zaten.
Ne derler; Bana uzak,Allaha yakın!
eşimin ailesiyle değil sadece. sevmediğimden de değil. işten boş kalan kısımlarda eşimle yanlız kalıp kafa dinlemeyi seviyorum...
işlerim bazen çok yoğun oluyor, hal kalmıyor gidip gelmeye...
misafirlikten hoşlanmıyorsan ne güzel işte..çağırmamalarına sevinmen lazım
Doğum gününü kutlamaları için eşinin arayıp haber vermesi ve buna istinaden seni aramaları zoraki davranıştan başka bir şey değil. Ben istemem böyle bir şeyi, doğum günümü önemsememeleri benim için önemli olmazdı, bende onlarınkini önemsemezdim olur biterdi...
Misafir sevmiyorsunuz, ev oturmalarını sevmiyorsunuz, ama onların kendi aralarında görüşmelerine bozuluyorsunuz. Misafir sevmeyen insan bunu çevresine az çok belli eder, sonucunda kimse gitmek istemez bu çok doğal...
Eşinizin ailesine mesafeli yaklaşıyorsanız ve ona göre davranıyorsanız, kendi aralarında görüşmelerine, doğum gününüzde aramamalarına bozulmamanız lazım...
Eeee normal canım.
Hayat koşuşturmasında azıcık boşluk bulunca insan neyi seviyorsa onu yapmak istiyor.
Eşinizin ailesini seviyorsanız,ev gezmesinden hoşlanmıyorsanız dışarıda yemek planı yapabilirsiniz.
Ben kendi ailemle bile öyle yapıyorum.
Ev gezmesi sevmem ama dışarıda yemek,fasıl olunca hem havalanmış oluyorum hem de ana babamı görmüş oluyorum diye düşünüyorum.
evet kendimi bu tür şeyler düşünürken sobeliyorum.
çok da takmıyorum 11 kardeşler ama eşimin kolu çıktığında sadece 2 si geçmiş olsuna geldi. kimisi gelmeyi bırakın geçmiş olsun demek için aramadı bile.
kendi kardeşlerini de dışlıyorlar Allah Allah sebep benmiyim ki yahu.
çok da tın. oh o benim aldım ya çatlasınlar
bu fikir güzelmiş... k.valideleri de dışarıya yemeğe götürebiliriz.
Benim için en güzeli bu.
Kendi evim dışında başkalarının evinde ki bu kendi ailem bile olsa bana afakanlar basıyor.
Ki çok evcilimdir aslında.
Özlüyorlar,görüşmek istiyorlar,sitem ediyorlar "tamam diyorum rezervasyon yaptırdım şuraya hadi fasıla,hadi kahvaltıya!"
Doğumgünü,anneler günü gibi özel anlar da buna dahil..
aynen. benim içinde öle oluyor. kim gelirse gelsin herşeyi dört dörtlük istiyorum. tabi telef oluyorum o durumda...
doğum günü meselesine birşey diyecek yokmu?
kendisi özel günlerin kutlanmasına inananıyor. akrabalarınınkini kutlar. kendisininki kutlanmadı mı bozulur. hediye beklemiyorum der. görümceme 2 hediye alsam, ona neden 2 tane aldın diye ağlar (abartmıyorum ağladı)... sadece aramalarını istemiştim. aramadılar. bende bozuldum. sizce bozulmam anormal mi?
Aaaa bak onu atlamışım.
Orada haklısın arkadaşım.
Ben çok önem veririrm doğumgünü işlerine,karşımdan da aynı özeni isterim.
Bir dahaki sefere sen de kutlamazsın.
bence size şuanki tavırları yazdığınız kadarıyla tapudaki sorunlardan sebep gibime geldi çünkü resmen 180 derece dönmüşler
aman keyfine bak boşver gelen gelir gelmeyen daha öteye gider hiç takmam
illaki gelmesini istiyorsanız emrivaki yapın güzel sevdikleri yemekleri yapın sofranızı hazırlayın eşinizde gitsin ailesini alsın gelsin buda zorla olmuş gibi oluyor nazlı kvden için
haa toplu halde bi yere gidilipte ben çağırılmadım mı bozulurmuyum ben bozulurum çünkü bizim aramız açık değil kv ve tayfasıgillerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?