O bunu dedi bu bunu yaptı bunları bosver canım bence hem esine hem kendine hemde karnındaki bebisine sıkıntı verme huzuruna bak sen.. Bide bence eşini filan çok katma boyle artık iyi şimdiye kadar yeteer diye isyan etmemiş ki genelde ese edilir bu isyan neyse şimdiye kadar destekçin olmuş ama sen bunları ona yansıtma bence çok ileri boyut olmayanları ailesiylede yüz göz olma emin ol sen sakın kaldıkta umursamaz davrandıkca bırakırlar peşinizi...
Bu tarz ikiyüzlüce şeyler az ya da çok herkese oluyor. Sen canını sıkma. Eğer sen eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa, edebini bilen namuslu bir erkekse salla gitsin. Genç bir kadınsın ve eşinin ailesine muhtaç değilsin. Mümkün mertebe görüşme ailesiyle, hiç laflarını bile etme hatta. Kendi hayatına bak. Zaten anlattığın kadarıyla öyle bir aile ki bırak seni, kendi içlerinde bile huzurları yoktur, eminim. Salla gitsin. Bebişin gelecek, eşinle birlikte ona bakacaksınız, eğiteceksiniz. Zaten hayatın dopdolu olacak böyle saçmalıklara gülüp geçeceksin.
Tabii ki de gereksiz can sıkıntısı bu yaşadıkların ama cidden hangi damada ya da geline sordan benzer şikayetlerde bulunur. Sen kendi hayatına bak.
Sana mutluluklar diliyorum. Ne kocana ne de bir başkasına sakın kendini ezdirme (kocan gayet mülayim bir adama benziyor ama işte, sonuçta yeni evlisiniz, ilerde de böyle kalır inşallah). Allah'a emanet ol.
Hukuken düğünde takılan para kadınındır.ama dini mevzusu o şekilde değil.dinde düğün parası değil mehir parası vardır.imam nikahı kıyılırken hocanın size sormuş olması gerekir.Kadın bu parayı istediği zaman kocasından talep edebilir.gelelim asıl mevzuya bak canım bence senin kocan biraz pısırık.Görümce laf söyleyecek,enişte bir şey diyecek adam öyle duracak.Anlattıklarından ben böyle çıkardım en azından.Diğer bir mevzuda biraz kendi işinizin peşinde koşma huyu yok sizde.Düğün salonuydu,davetiyeydi vb.Tamam pahalı olabilir ama senin Türkiyede hiç mi akraban yok.Ya da kbiraderineze beğendiğini internet yoluyla da gösterebilirdin.ve unutma el elin eşeğini türkü söyleyerek arar.Bu arada gelinliği paylaşarak almak tuhaf olmuş;bizde kız tarafı damatlığı erkek tarafı da gelinliği alır ya da gençler kendileri yapacaklarsa hepsini birden alır geçer.Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz?Bir de yaşınız küçük mü?Yazma tarzınız bana öyle düşündürdü de.
cok tesekkür ederim zahmet edip okudugun ve yorum yazdigin icin
ben zaten artik takmiyorum esimede birsey demiyorum o zaten görüyor kimin ne oldugunu
basta beni istemediler ama Allah var bizi ayirmayada kalkmadilar
benim sadece agrima giden beni dislamalari ve aralarina almamalari
mesela sehir disindaki eltimde yeni eve tasindi kv ve kp aylarca onlarda kaldilar yardim ettiler
bizde tasindik ama gelipte yardim etmediler
bunlar agrima gidiyor ben zaten mesafemi coktan koydum
bence geçmişi hiiç kafana takma ,zamanında bende çok kafama takardım eşim ve ailesini, şunu yapmadılar bunu yapmadılar şu zaman şöyle dediler ,böyle dediler, senin ailen ,benim ailem vs vs vs hem kendimi hem eşimi üzüyordum yıpratıyordum,
ama sonradan bir baktım ki anaaa, olan bizim ilişkimize olmuş ,5 sene adamın başının etini yedim niye böyle oldu diye
toparlamam 3 yılımı aldı ,artık hiiç umursamıyorum olan oldu biten bitti herşey unutuldu gitti, sadece kırgınlıkların izi kaldı
sana tavsiyem boş ver ,canını sıkma ,eşinin de canını sıkma ,bu dünya geçici elbet ilahi adalet yerini bulacak bir gün sabret
takma canım ya valla heyecanla okudum yazdıklarını. hepsi aynı bunların üzülmeye değmez. sen eşinle aranı iyi tut, sakın onunbunun için kötü olma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?