dert degil-rahatlamak icin yazdim

Kimse ilgilenmedi yani. Diceksinizki görümcen sormus daha ne istiyorsun ama is isten gectikten sonra sormus. Öncesinde kimse ilgilenmedi. Neyse taki falan aldini, kina günü geldi. Kinayi yaptik, meger benim kücük görümcem kinama gelmemis, ben bunu sonradan ögreniyorum. Ertesi gün dügünüm oldu. Burnumdan geldi. Nedenmi? Dügünüm istedigim gibi olmadi, tabi bunda salon sahibinin cok sucu var bu salonuda son anda bulduk. Önce bir tane bulmustuk, kiraladik günün falan ayarladik. Dügüne cok az kala, esimin aklina sahibini aramak geldi. Aradi adam demezmi biz bu salonu kapattik artik dügün yapmiyoruz diye. Düsünün artik, eger esim aramasaydi adam haber vermicekti, ortada kalicaktik. Aceleyle baska bi salon bulduk. Biz ilahili olsun istedik. Sahibi tamam dedi grup falan gelcek dedi. dügün salonuna bi girdim ne göreyim, sadece bir tane adam elinde ümit besen „piyanosuyla“ ilahi söylüyor. O kadar kötü oldumki. Igrencti yani. Neyse bi kac aksilikler oldu, normaldir herkesin basina gelmistir diye düsnüyorum. Ben dügünde aglamaya basladim. Baska odaya götürdüler fln.

Haa bunun öncesinde birde davetiye krizi var. Burda kaliteli ve güzel davetiyeler cok pahali, bizde o zaman burda simdilik 50 tane bastiralim ucuzundan, nasil olsa esimin ailesi tr de tatilde, tr de davetiyeler hem uygun hemde güzel olurdur ordaki abisine siparis verdik. Davetiyeler bi geldi, sok yasadim, o kadar igrenctilerki anlatamam, siyaha yakin bi lacivert. Tabi ben yine aglama krizleri fln. Ama mecburen kabul etmek zorunda kaldim. Esim dedi burda yeniden bastiralim diye ama kabul etmedim cünkü parasini esim ödiyecek o kadarda parasi yok. Ailesi hic destek olmamis sonradan ögreniyorum. Dügünü esim ordan burdan borc bularak yapmis.

Neyse dügün bitti, ben evime gitmek istedim, cünkü bilirsinizki dügün yorgunlugu var üzerimde. Birde gelinligim ve türbanim.. cok terliyim, yorgunum, ölüyorum bir an önce evime gidip üzerimi cikartip dus almak istiyorum. Kv tutturmasinmi bize gitcez diye, olmaz dedim kesinlikle gelmek istemiyrum cok yrgunum evime gitmek istiyorum dedimsede dinletemedim. Zorla evlerine götürdüler beni. Esimde yanimda olmadi oda annesini tuttu. Evlerine gittik, kücücük odada gelinligimle, türbanimla saatlerce oturdum, misafirlerin gitmesini bekledim.

Sonra ertesi gün kv lere gittik bunlarda adetmis, ama ben adet diye gitmedim, büyük görümcem yurtdisinda oturuyor, eltimde sehir disinda, onlar o gün gidecekleri icin onlar ugurlamak icin gittim.
Gittik kv ve kp esimi bi odaya aldilar. Tabi ben safim hic birseyden haberim yok. Meger dügünde takilan paralari konusuyorlarmis. Kv ve kp paralari paylastirmislar, kime mi? dedigim gibi dügün masraflarini tamamiyle esim yanliz üstlenmis, abisine, bunlarin tanidigi bi kuyumcuya borclanmis. Kv ve kp de takilan paralari abisine ve kuyumcuya bizden habersiz vermisler. Yani esimin borclarini ödemisler. Simdi diceksinizki ne güzel iste. Tamam güzel ama hadi biz o paralarla baska birsey alicaksaydik, yada ne biliyim baska bi planimiz varsaydi, balayi fln gibi.. cünkü biliyorum abisinin acelesi yoktu, para sIkIntisi yoktu. Sonrada ödeyebilirdik…. Neyse vermisler bunlar iste.
Birde ablasina para vermezlermi onlar yurtdisindan geliyorlar yok parasi diye. Ya kardesim para bizim degilmi size ne, niye veriyorsunuz. Benim dayimda dügünüm icin yurtdisindan, hemde ablasindan daha uzak bir yerden geldi, kimsede demedi onlarada para verelim diye. Öyle birsey olsaydi bile dayim kesinlikle kabul etmezdi.

Daha bugün bu forumda ögreniyorumki, dinen dügünde takilan paralarda geline aitmis, o izin vermeden kimse birsey yapamazmis. Ama bunlar yapti iste.. hemde o kadar „dindarlarki“ herkese müslümanlik taslarlar… resmen yikildim… simdi diceksinizki bu kadar para göz olma. Burda mesele para degil mesele herkese aman basini ört, aman namaz kil aman bilmem ne su günah bu günah demeye gelince cok iyi beceriyorlarda madem dinen o paralar bana ait neden bana verilmiyor. Bana verilseydi ben zaten esime derdim bu paralarda borcumuzu ödiyelim diye, benim agrim agiden bizden habersiz bizim paralarimizla birseyler yapmalari.

Haa sunuda yazmadan gecemicem, kv ve kp dügünde bana birer tane bilerzik taktilar. Sonradan ögreniyorumki meger o bilerzikleri esim almis. Bu yalan olmuyormu yani herkese bu bilerzikleri biz aldik demeleri yalan degilde nedir? Ee hani sizin müslümanliginiz???

Neyse cok uzadi daha aklima gelmesen birsürü sey yasadim.. evlendikten sonrada herkes beni disladi hic aralarina almadilar. Ne arayip ne sordular. Sadece isleri düsünce aradilar. Bella doktra gidilecek sen götürürmüsün. Bella tercüman lazim gelirmisin vs vs sirf bu tür seyler icin aradilar.

Gelelim kücük görümce ve esine. Onlar kinama gelmedi demistim, dügüme gelmisler, gelmisler diyorum cünkü ben görmedim. Misafir gibi gelip gitmisler.

Bu görümce nisanliyken ailedeki herkesle kavga etmis herkese cephe almis. Herkesin gözünde kötü olmus. Nedenini tam bilmiyorum ben. Esimlede kavga etmis.
Bunlarin ilk cocuklari 2 sene önce oldu. Tabi bütün aile tr de. Annesi bile. Biz yardim ettik. Oraya buraya gidilip islem yapilmasi gerekiyordu. Esimle biz kosturduk. Esim küs oldugu halde ben gicik kaptigim halde dedikki (herzamanda böyle düsünmüsüzdür) kötülük yapana biz iyilik yapalim. Neyse yardim fln ettik. Bu görümcem diger abisiylede küstü o zamanlar. Sonra baristilar bunlar. Birde ne olsun bizim yüzümüze bakan yok. Eniste bey esimi camide görüyor ama görmemezlikten geliyor hemen kaciyor.
Bu ara görümce yine diger abisiyle kavgali. Bilin bakalim ne oldu. Birden biz kiymetli oldu. Kiymetli derken yine isleri düsünce aramalar fln.
Burayi biraz karisik anlatiyorum kusura bakmayin.
Biz yeni eve tasindik. Tasinali daha 1 ay fln oldu. Evin anahtarini daha almamistik. Eniste hergün esimi ariyordu evi ne yaptiniz diye esimde anahtari daha almadik diyordu. Anahtari aldigimiz zaman yine sormus ne yaptiniz diye esimde anahtri aldik tasinacagiz. Ondan sonra eniste ne aradi ne sordu. 2 kat yabanci arkadaslarimiz aradi yardim edelim mi diye? Ama eniste akraba olmasina ragman hic arayip sormadi anahtari aldigimizi ögrendikten sonra.
Sonra birgün kayinvalidemlerde bunlarla karsilastik. Esim enisteye sordu neden yardima gelmedin diye. Cevap: sen arayip cagirmadinki.
Tabi yardim etmeye mecbur degil… ama neden mecburmus gibi yaziyorum… cünkü esimle eniste akrabalar, bir zamanlar yedikleri ictikleri ayri gitmezmis, yani o kadar samimiydiler.

Gelgelelim bugüne biz tasindik Allaha sükür, o lanet evden kurtulduk, lanet diyorum ama buda uzun hikaye, simdide onlar tasiniyorlar hemde görümcem daha yeni dogum yapti. Ve eniste durmadan esimi ariyor gel yardim et diye. Esimde gidiyor yardim ediyor ama bizim evin eksikleri var ve esim isinden izin almisti evin eksiklerini yapayim diye. Eniste ariyor gel diyor esim diyorki benimde evde yapmam gereken seyler var, eniste demesinmi seninkini acelesi yok benim evi yapalim sonra ben sana yardim edelim. Ve tabi ne oluyor, esim gidiyor yardim ediyor, peki eniste bize söz verdigi halde gelip yardim ediyormu? Tabiki hayir!

Bu ramazan normalde bütün iblisler baglanirya.. sanki hepsi benim basima toplanmis gibi… icimden hic onlara yardim etmek gelmedi… görümcem dogum yapti yanina gitmek, gözün aydin demek, evi icin hayirli olsun demek hic icimden gelmedi acikcasi ve yapamadimda. Normalde böyle degilimdir hep derim sana kötülük yapana sen iyilik yap diye. Ve simdiye kadarda hep öyle yaptim.
Ama biz yinede teklif ettik gelin bizde kalin diye kendileri gelmediler.

Bu arada biz daha eski evdeyken bunlar esimi ariyorlardi size gelecegiz diye, bizde müsait degiliz diyorduk. Bilerek yapmiyorduk bunu tabiki. Ben hem okuyorum hem calisiyorum. Ya ben okulda yada iste oldugum zamanlar gelmek istiyorlardi, esimde Bella evde yok diyordu. Yani kasitli birsey yok ortada. Ama kücük görümce ne yapiyor büyük görümceye bizi sikayet ediyor. Biz gelmek istiyoruzda onlar bizi istemiyorlar gibisine.

Büyük görümcem yarin buraya gelicek kardesine yardim etmeye. Bayramda aramistik sesinde sogukluk vardi heralde bize alindi kardesine yardim etmedik diye. Valla hic umurumda degil. Biz teklifimizi yaptik buyrun gelin kalin diye.
Simdi ablasi gelince kücük görümce yine bizi cekistirecek biliyoruz ama hic umurumda degil acikcasi.
Bu arada bayramda eniste esimi ariyor size gelmek istiyoruz diye (3 senenin icinde ilk defa bayramlasmaya geliceklerdi), bizde evde degildik, maglum bayram, bayramlasmadaydik. Esim demiski simdi evde degiliz aksam gelin isterseniz. Enistede aksam bizim isimiz var demis. Bayram bitti hala gelmediler. Bizde bayramin ilk günü amcamlara gitmistik evde yoklardi, bugün yine gittik. Yani bayramlasmak isteyen insan yine gelir…
Ama bunlarin niyeti biz bayramlasmaya gitcektik onlar istemedi demek.
Neyse cok uzun oldu daha neler neler yaptilarda bana buraya yazmaya sayfalar yetmez. Kimine göre bunlar dert degil, dogrudur onca okudugm seyden sonra gercekten dert degil bunlar, ama ben o kadar doldumki, yazip rahatlamaya ihtiyacim vardi.
Bu uzun hikayemi sabirla okuyanlara cok tesekkür ediyorum.

unutmadan sunuda yazayim: biz esimle daha yeni evliyiz bunlar enisteyle kücük görümcem hakkinda tartisiyorlar konuyu tam hatirlamiyorum ama esim kardesi hakkinda kötü birsey söylemiyor, sadece enisteye diyorki bana kardesimi anlatma ben onu cok iyi biliyorum. enistede bunun üstüne demezmi, bir daha esim hakkinda kötü konusursan bende senin esin hakkinda öyle bir seyler söylerimki bir daha agzini acamazsin. ben bu mesajlari görünce sok oldum, esimden habersiz okumustum oda durumu anlatmisti. esim gercekten kötü birsey dememisti hakkinda. ama onun bana ettigi laftan sonra enistedende nefret ettim.

O bunu dedi bu bunu yaptı bunları bosver canım bence hem esine hem kendine hemde karnındaki bebisine sıkıntı verme huzuruna bak sen.. Bide bence eşini filan çok katma boyle artık iyi şimdiye kadar yeteer diye isyan etmemiş ki genelde ese edilir bu isyan neyse şimdiye kadar destekçin olmuş ama sen bunları ona yansıtma bence çok ileri boyut olmayanları ailesiylede yüz göz olma emin ol sen sakın kaldıkta umursamaz davrandıkca bırakırlar peşinizi...

cok tesekkür ederim zahmet edip okudugun ve yorum yazdigin icin
ben zaten artik takmiyorum esimede birsey demiyorum o zaten görüyor kimin ne oldugunu
basta beni istemediler ama Allah var bizi ayirmayada kalkmadilar
benim sadece agrima giden beni dislamalari ve aralarina almamalari
mesela sehir disindaki eltimde yeni eve tasindi kv ve kp aylarca onlarda kaldilar yardim ettiler
bizde tasindik ama gelipte yardim etmediler
bunlar agrima gidiyor ben zaten mesafemi coktan koydum

Bu tarz ikiyüzlüce şeyler az ya da çok herkese oluyor. Sen canını sıkma. Eğer sen eşini seviyorsan ve o da seni seviyorsa, edebini bilen namuslu bir erkekse salla gitsin. Genç bir kadınsın ve eşinin ailesine muhtaç değilsin. Mümkün mertebe görüşme ailesiyle, hiç laflarını bile etme hatta. Kendi hayatına bak. Zaten anlattığın kadarıyla öyle bir aile ki bırak seni, kendi içlerinde bile huzurları yoktur, eminim. Salla gitsin. Bebişin gelecek, eşinle birlikte ona bakacaksınız, eğiteceksiniz. Zaten hayatın dopdolu olacak böyle saçmalıklara gülüp geçeceksin.

Tabii ki de gereksiz can sıkıntısı bu yaşadıkların ama cidden hangi damada ya da geline sordan benzer şikayetlerde bulunur. Sen kendi hayatına bak.

Sana mutluluklar diliyorum. Ne kocana ne de bir başkasına sakın kendini ezdirme (kocan gayet mülayim bir adama benziyor ama işte, sonuçta yeni evlisiniz, ilerde de böyle kalır inşallah). Allah'a emanet ol.

Hukuken düğünde takılan para kadınındır.ama dini mevzusu o şekilde değil.dinde düğün parası değil mehir parası vardır.imam nikahı kıyılırken hocanın size sormuş olması gerekir.Kadın bu parayı istediği zaman kocasından talep edebilir.gelelim asıl mevzuya bak canım bence senin kocan biraz pısırık.Görümce laf söyleyecek,enişte bir şey diyecek adam öyle duracak.Anlattıklarından ben böyle çıkardım en azından.Diğer bir mevzuda biraz kendi işinizin peşinde koşma huyu yok sizde.Düğün salonuydu,davetiyeydi vb.Tamam pahalı olabilir ama senin Türkiyede hiç mi akraban yok.Ya da kbiraderineze beğendiğini internet yoluyla da gösterebilirdin.ve unutma el elin eşeğini türkü söyleyerek arar.Bu arada gelinliği paylaşarak almak tuhaf olmuş;bizde kız tarafı damatlığı erkek tarafı da gelinliği alır ya da gençler kendileri yapacaklarsa hepsini birden alır geçer.Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz?Bir de yaşınız küçük mü?Yazma tarzınız bana öyle düşündürdü de.

Allah razi olsun canim... Mevlam herkesin yuvasina huzur ve mutluluk versin

Esimde bende kimsenin kalbi kirilmasin diye ugrasiyoruz.. aslinda esim cvp vermis ama benim icin yeterli degil tabi cünkü o lafi biri bana esim icin diyecek ben daha onlarla muhattap olacak.. pisirik demissiniz ama inanin öyle degil sadece biraz yufka yürekli onlar bize ne yaparlarsa yapsinlar biz yine dogru yoldan sasmayalim prensipini tasiyor... yasimiza gelince ikimizde 26 yasindayiz yani kücük sayilmaiyz artik :) ... yazima gelince ben avrupada dogdum büyüdüm, maalesef önceden bu kadar bile türkcem yoktu.... dügün davetiyelerine gelince cok güzel bir fikir ama o zamanlar bana destek olan kimse yoktu yani hic bilmezdim bu isler nasil olur nasil yapilir diye... ben onlara güvendim. gelinlige gelince bizdede sizin söylediginiz gibi gelinlik damat tarafina ait damatlik gelinin tarafina aittir normalde ama onlar ilgilenmedi. ben sonradan ögrendim zaten bütün herseyin parasini esimin ödedigini. bizde böyle birseyde yok damat calissa bile dügünü aileler yapar bizde... ben calisiyorum canim... burda ögretmenlik yaptim... okuluma devam edicem diye devlet okulunu biraktim simdi hem okuyorum hemde dershanede ögretmenlik yapiyorum... dügün salonuyla fln zaten hep biz ilgilendik... dügün salonunu ayarlamistik hersey tamdi, tarih falan ayarlanmisti... esimin aklina son bir kez salonun sahibini aramak geldi.... o zaman ögrendikki salon artik dügün yapmiyormus... yani salonun sahibi bize haber vermedi eger esim aramasaydi (cünkü hersey ayarlanmisti, anlasmislardi sahibiyle) ortada kalicaktik yani salonun sahibi biraz adilik yapti (kusuruma bakmayin bu tabir icin)
yorumunuz icin cok tskler

Son düzenleme:
bence geçmişi hiiç kafana takma ,zamanında bende çok kafama takardım eşim ve ailesini, şunu yapmadılar bunu yapmadılar şu zaman şöyle dediler ,böyle dediler, senin ailen ,benim ailem vs vs vs hem kendimi hem eşimi üzüyordum yıpratıyordum,
ama sonradan bir baktım ki anaaa, olan bizim ilişkimize olmuş ,5 sene adamın başının etini yedim niye böyle oldu diye
toparlamam 3 yılımı aldı ,artık hiiç umursamıyorum olan oldu biten bitti herşey unutuldu gitti, sadece kırgınlıkların izi kaldı
sana tavsiyem boş ver ,canını sıkma ,eşinin de canını sıkma ,bu dünya geçici elbet ilahi adalet yerini bulacak bir gün sabret

takma canım ya valla heyecanla okudum yazdıklarını. hepsi aynı bunların üzülmeye değmez. sen eşinle aranı iyi tut, sakın onunbunun için kötü olma...

Allah razi olsun canim... bundan sonra böyle yapicam bende... gecmisi unutup gelecegime bakicam ins.

takma canım ya valla heyecanla okudum yazdıklarını. hepsi aynı bunların üzülmeye değmez. sen eşinle aranı iyi tut, sakın onunbunun için kötü olma...

cok sagol canim okudugun icin... cok haklisin... bundan sonra ins. böyle yapicam... artik bi bebegimizde var (yani daha yolda)...ne kendimi nede esimi üzmemeye calisicam ins.

cnmm herşeyden önce bebeğine ve kendine iyi bakmanı diliyorum. eşin ve sizin hayır demenizi öğrenirsiniz inşallah diyorum... bunları daha fazla takmamay çalış şimdi hamileleğinde verdiği bir duygusallıkla daha fazla kafana takılıyordur eminim. ama inan bu sadece sana ve bebeğine zarar...

hayır demeyi öğrenin sizde bir bireysiniz... hayır demesini öğrenmediğiniz sürecede bu şekilde sürüp gideceğini unutmayın

heyecanla okudum ınan ama sızde su var sızı onemsemeyen ınsanlara deger verıyor ve onların kendını bır sey sanmasına sebep oluyorsunuz.

ben olsam bu kadar seyı yasadıktan sonra bırı bırseymı dedı baskası tarafından duydum onemsemem cunkı sıze laf getıren tepkınızı gorucek telefonda sesınızden anlıycak sınırınızı yada uzuntunuzu hıııcc umursamam hakkımda bır sey duydugumda benım bunları konusucak zamanım yok derım karsımdakıne,emın ol bu sozun nekadar sınırlenırsen sınırlen kavgada etsen karsıdakını uzmek ıcın bu sozun ıle daha cok uzersın.

karsıdakı kısıye bayramda nasıl evde yokken evde yokuz dıyebılıyorsanız uygun olmadınızda nasıl esın esım evde yok dıyebılıyorsa ıstemedınız zaman yardımda olsa ne olursa olsun hayır uygun degılız demelısınız bunu kırmamak ıcın esın dıyemıyorsa sen bunları esıne uygulayarak ogretıceksın esınde senden gorerek bunun normal bır davranıs oldugunu aslında bu sekılde kımsenın kırılmadıgını anlıycak.

sızı uzen her kesı hayatınızdan cıkaramazsınız kan bagı var ama sızı uzenlerı yok sayabılırsınız,bu sekılde daha mutlu olursunuz madem evlenırken bu kadar tepkı aldınız bosverın takmayın sız kafanıza takmadıkca huzurunuz olucak mutlu olucaksınız mutlulugunuz yuzunuze yansıycak buda sızı ıstemeyenlere guzel bır ders olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…