• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

ben de hamileyim midem bulanıyor. ama kimseyi her gün arayıp ağlamıyorum. onları dinlemek bi nasılsın diye sormak zor gelmiyor. arkadaşı da arayıp midesini anlatacak kadar iyiyse karşısındakini de dinleyebilir.
Ben dinlemesinden çok durumumu bilmesine rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasına takılıyorum

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Anlaşılan arkadaşının ilk gebeliği bunu bilmediği tanımadığı için çat diye yaşadığı için onunda hayatını zorlaştırdığını düşünüyorum. Gebelik bir hastalık değildir zaten can taşıyor tabi ki değişiklik olcaktır bedende. Mide bulantı kusması hayatınu şuan kısıtlıyor olabilir.

Gelelim senin problemlerine , ciddi sorunlar arkadaşlarla çözülmez öğrenmen gereken gitmen gereken çok yol var gibi görünüyor.

Arkadaşın bir gün farkına varacak naptığının ama geç olcak zaten. Ben olsam derdimi anlatmam.. iyi bir dinleyici değilse neden hak göreyim onunla paylaşmayı? Giderim psikoloğa dert anası nasılsa derdimi ona söylerim ,yolda gösterir..

Kötü olma iyi de olma arkadaşınla gerektiği kadar görüş en azından kendi problemlerin çözülene kadar. Onun problemi belli doğuma kadar. Seninkisi belirsiz!

Ah bu arada böyle insanlar , karşındakini çöp kutusu gibi kullanmayı çok sever kendi problemlerini anlatıp senin içini kafanı ,kendi problemleriyle bir çöp kutusuna kağıt bastırırmış gibi tıkar kapağıda kapatır sonra çüüüsss baybay:) bu tekrarlanır hep..

Herşey karşılıklı. Hamileler bu dönemde çok alıngan olabiliyorlar hormonlar dalgalanabiliyor kırma ama kötü yada çok iyi de olma bukadar.

Seni dinlemeyen biri için dinlemesine zorlayamazsın bırak bunu.

Anlaşılan arkadaşının ilk gebeliği bunu bilmediği tanımadığı için çat diye yaşadığı için onunda hayatını zorlaştırdığını düşünüyorum. Gebelik bir hastalık değildir zaten can taşıyor tabi ki değişiklik olcaktır bedende. Mide bulantı kusması hayatınu şuan kısıtlıyor olabilir.

Gelelim senin problemlerine , ciddi sorunlar arkadaşlarla çözülmez öğrenmen gereken gitmen gereken çok yol var gibi görünüyor.

Arkadaşın bir gün farkına varacak naptığının ama geç olcak zaten. Ben olsam derdimi anlatmam.. iyi bir dinleyici değilse neden hak göreyim onunla paylaşmayı? Giderim psikoloğa dert anası nasılsa derdimi ona söylerim ,yolda gösterir..

Kötü olma iyi de olma arkadaşınla gerektiği kadar görüş en azından kendi problemlerin çözülene kadar. Onun problemi belli doğuma kadar. Seninkisi belirsiz!

Ah bu arada böyle insanlar , karşındakini çöp kutusu gibi kullanmayı çok sever kendi problemlerini anlatıp senin içini kafanı ,kendi problemleriyle bir çöp kutusuna kağıt bastırırmış gibi tıkar kapağıda kapatır sonra çüüüsss baybay:) bu tekrarlanır hep..

Herşey karşılıklı. Hamileler bu dönemde çok alıngan olabiliyorlar hormonlar dalgalanabiliyor kırma ama kötü yada çok iyi de olma bukadar.

Seni dinlemeyen biri için dinlemesine zorlayamazsın bırak bunu.
Arkadaşımla ciddi problemlerimi çözmeye çalışmıyorum bunlardan haberdar olmasına rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasına takılıyorum

Ne alaka yaa insan bazen dostunun sürekli ağlamasından da sıkılabilir. Ha ses çıkarmaz belli etmez ama içten içe bıkabilir yani. Nasıl ki hamilelerin duyguları hormonları varsa hamile olmayanların da sıkılmak gibi duyguları olabiliyor. Bu dost değilsin demeye yeterli bi sebep değil
Hamilelik farklı bir durum, dostunu tolere edersin ama arkadaş edilmiyor. İkisi farklı şeyler. Yakın arkadaş ile dost farklı. İşin garibi her hamilelik de kendine özel farklı. Duygu durumları da…duygusal olarak iyi değilse uzak kalsın. Ama çocuk doğduktan sonra da durum değişmeyecek, yok emmiypr yok uyumuyor ağlıyor, kocam uzak herkes karşıyor gibi birşeye dönüşecek, şimdiden yorgunsa uzak duracak. Hamile kadını çekecek vs yazmadım.
Ya siz ciddi misiniz? Benim kendi sorunlarım var diyorum. Ne kadar dar bir bakış açısıyla bakıyorsunuz? Burdan dost olmadığımı mı çıkardın şimdi

Tolere edemiyorsunuz ve sizinde sorununuz var o sizi anlamayacak… bedeni ve ruhu eski arkadaşınız değil. Farklı… burada istediğinizi yazın değişmeyecek. Sizde değişemezsiniz uzak duracaksınız. Dostluk tanımım farklı benim, çok yakın dostum da var arkadaşım da var. Arkadaşımı her zaman tolere edemem ama dostumu tolere ederim. Dostuma; Canım sıkkınsa da rahat söylerim o anlar, yada onun canı sıkkınsa ben anlarım, bir birimizi dinleriz. Burada konu açmama gerek kalmaz.

Ben olsam kafada kurmak yerine yüz yüze görüşürüm düşüncelerimi dile getiririm. Sonuçta herkesin derdi kendine ağır. Oturup aranızda dert yarıştıracak degilsiniz. benim ki daha onemli en cok ben konuşacam gibi bi durumda yok... Çok zor degildir' Arkadaşım bu güzel sürecinde sıkıntılarını dinlemekten memnunum ama benimde kendime ait sorunlarım var ve benim de derdimi anlatmaya dinlenilmeye anlaşılmaya ihtiyacım var. ' demek... Siz bunu dedikten sonra hala sizi dinlemeyip kendini ön planda tutmaya devam ediyorsa mesafe koyarsınız olur biter.

Hamilelik farklı bir durum, dostunu tolere edersin ama arkadaş edilmiyor. İkisi farklı şeyler. Yakın arkadaş ile dost farklı. İşin garibi her hamilelik de kendine özel farklı. Duygu durumları da…duygusal olarak iyi değilse uzak kalsın. Ama çocuk doğduktan sonra da durum değişmeyecek, yok emmiypr yok uyumuyor ağlıyor, kocam uzak herkes karşıyor gibi birşeye dönüşecek, şimdiden yorgunsa uzak duracak. Hamile kadını çekecek vs yazmadım.

Tolere edemiyorsunuz ve sizinde sorununuz var o sizi anlamayacak… bedeni ve ruhu eski arkadaşınız değil. Farklı… burada istediğinizi yazın değişmeyecek. Sizde değişemezsiniz uzak duracaksınız. Dostluk tanımım farklı benim, çok yakın dostum da var arkadaşım da var. Arkadaşımı her zaman tolere edemem ama dostumu tolere ederim. Dostuma; Canım sıkkınsa da rahat söylerim o anlar, yada onun canı sıkkınsa ben anlarım, bir birimizi dinleriz. Burada konu açmama gerek kalmaz.
Yok valla hamile sohbeti çekilmiyor sürekli sürekli bebekle ilgili şeyler ya da gebeliğe dair sohbetler sıkıyor bu öz ablam bile olsa böyle. Hamileler istiyor ki aynı heyecanı ya da sıkıntıları bizde yaşayalım hep pohpohlayalım kendisini özel hissettirelim falan. Milyonlarca kadından hiçbir farkı olmadığını kabul etmek istemiyorlar. Bu da bi yerden sonra sıkıyor insanı. Tolere edecek sabır kalmıyor

Arkadaşımla ciddi problemlerimi çözmeye çalışmıyorum bunlardan haberdar olmasına rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasına takılıyorum
Bencil biri muhtemelen doğumdan sonra doz arttırarak devam eder. Sizin yerinizde olsam yavaşça araya mesafe koyardım. Ben henüz evli bile değilken gebe arkadaşlarım vardı hiç biri böyle değildi. Ben gebe kalınca anladım durumu 2 tanesine de sordum hatta nasıl dayandınız diye😂 Bunun yanında gebeliğimizin aynı döneme denk geldiği çok sevdiğim başka bir arkadaşım da gerçekten sizin arkadaşınız gibi canımdan bezdirdi. Ben mesafe koymadım şimdi kendi canımın derdindeyken arada ne kadar mükemmel bir çocuk doğurduğunu, çocuğuyla nasıl akışta olduklarını falan dinliyorum🙃
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim siz bu konuyu yanlış yere açmışsınız bence😅 gerçekten burada hamileler ve hamilelik kutsal. Arkadaşın nazını çekmeyi bırakın burda hiç tanımadığımız gebeler bile nazlarını çekmemizi bekliyorlar😅

Beni anlamayanlardan biri daha :) evet kolay değildir çok doğru. Ama iki aydır bununla empati kuruyorum zaten ben de insanım benim de dertlerim var
Arkadaşınız açıkça bencil.
Çocuk doğunca daha da fazla olacak bu ben merkezcilik arkadasliginizda.
Sİzin hayatinizla dertlerlinizle ilgilenmeyen biri sizi sadece kendi içini boşaltmak için kullanıyor bence.
Kimse kimsenin stres topu değildir.

Elbette arkadaşlarımızın mutluluğunu da üzüntüsünü de paylasmaliyiz.Zaten arkadaş dost bu demek. Ama tek taraflı olmaz. Sizin de dinlenip anlaşılmaya ihtiyacınız var. Elbette her telefonda ikiniz de kendinizi anlatmalisiniz demiyorum. Onun belli bi dönem daha çok ihtiyacı olabilir anlatmaya ve dinlenmeye. Ama sonra size ben seni hiç soramadım biraz da senden konuşalım bosverelim beni diyebilmeli. Yani bu içinden gelmeli. İçinden gelmiyorsa maalesef sizin arkadasiniz değil.

Yok valla hamile sohbeti çekilmiyor sürekli sürekli bebekle ilgili şeyler ya da gebeliğe dair sohbetler sıkıyor bu öz ablam bile olsa böyle. Hamileler istiyor ki aynı heyecanı ya da sıkıntıları bizde yaşayalım hep pohpohlayalım kendisini özel hissettirelim falan. Milyonlarca kadından hiçbir farkı olmadığını kabul etmek istemiyorlar. Bu da bi yerden sonra sıkıyor insanı. Tolere edecek sabır kalmıyor
Bütün hamileler böyle değil.
Bazı insanlar her şeyi çok abartarak yaşıyor, hamilelik de buna dahil oluyor bence.
2 çocuk annesi bir kadın olarak bile yorumlar beni boğdu. Ne hamilelilikmiş dedim yani.
Nazımı, niyazımı, yaşadığım zorluğu düşünmeden yansıttığım tek kişi eşimdi. Annem de dahil herkesin benden ayrı bir hayatı var. Kimseyi hamileliğimle boğma hakkım olduğunu düşünmüyorum. 🫠
Tabi belli şeyler paylaşırsın ama çok kötüysen zaten hergün hergün telefonla konuşmak da istemezsin. Bir arkadaşımın ciddi bulantıları vardı ilk üç ay, telefonlara bile çıkmazdı doğru düzgün. O süreçte ondan bir şey beklemez insan mesela çünkü gerçekten zor bir süreç geçirdi.
Kendine geldikçe normal bir şekilde aramıza katıldı. Konuşmaya mecali olan başkasını da dinleyebilir gayet. Sırf hamile diye konu sahibi kötü arkadaş olmuş.

Son düzenleme:

O zaman her şeye kendi bakış açınızla bakmayı bırakıp sadece yazılana odaklanıp gereksiz yere insanları yargılamayın :) herkes siz değil çünkü herkesin tanımları da farklı kendi de farklı :) sadece nasıl kırmadan bu durumu çözebilirime odaklansanız yeterdi ama maşallah herkes bu forumda ego tatmimine o kadar odaklanmıştı ki yargılamalarla gırla. Yargılayan yargılayana :)

herkes hayatında ne varsa onu anlatıyor
normaldir
ilk çocuğu ise heyecanlıdır da
Gerçekten burada baya garip insanlar varmış :) o zaman her hamile milleti darlasın dursun günde bin kere midem bulanıyor diye anlatsın. Bu da size normal gelsin. Ütopyanızda mutluluklar. Hamilelerin gücü adına! :)

Gerçekten burada baya garip insanlar varmış :) o zaman her hamile milleti darlasın dursun günde bin kere midem bulanıyor diye anlatsın. Bu da size normal gelsin. Ütopyanızda mutluluklar. Hamilelerin gücü adına! :)
buldumcuk gibi devamlı anlatması itici olur tabi ama insanları değiştiremezsin ki

Bütün hamileler böyle değil.
Bazı insanlar her şeyi çok abartarak yaşıyor, hamilelik de buna dahil oluyor bence.
2 çocuk annesi bir kadın olarak bile yorumlar beni boğdu. Ne hamilelilikmiş dedim yani.
Nazımı, niyazımı, yaşadığım zorluğu düşünmeden yansıttığım tek kişi eşimdi. Annem de dahil herkesin benden ayrı bir hayatı var. Kimseyi hamileliğimle boğma hakkım olduğunu düşünmüyorum. 🫠
Tabi belli şeyler paylaşırsın ama çok kötüysen zaten hergün hergün telefonla konuşmak da istemezsin. Bir arkadaşımın ciddi bulantıları vardı ilk üç ay, telefonlara bile çıkmazdı doğru düzgün. O süreçte ondan bir şey beklemez insan mesela çünkü gerçekten zor bir süreç geçirdi.
Kendine geldikçe normal bir şekilde aramıza katıldı. Konuşmaya mecali olan başkasını da dinleyebilir gayet. Sırf hamile diye konu sahibi kötü arkadaş olmuş.
Biliyorum bütün hamileler böyle değil ama bana denk gelenler böyleydi. O kadar sıkıldım o kadar bıktım ki hamile nazlamaktan gına geldi o yüzden bu konuda direkt sinirleniyorum. Kuzenim bi hamile kaldı 3 sene falan sürdü doğum süreci. Geçen sene de arkadaşlarım hamileydi ve sabah akşam iş yerinde tek konumuz onların kan değerleri ve bebeklerin hareketleri, sağlık durumları, odaları falandı. Gene 2 sene önce iki kuzenim ve başka bir kuzenim hamileydi ve bütün sülalede tek gündem onlardı. Hamilelik evet özel bir durum asla normale indirgemiyorum ama şu bir gerçek ki Türk kadınında hamile kalınca prenses sendromu başlıyor.
Bana onlara anlayış gösterecek bi sabır bırakmadılar maalesef. Biraz doluyum bu konuda. 😑

Kim
Biliyorum bütün hamileler böyle değil ama bana denk gelenler böyleydi. O kadar sıkıldım o kadar bıktım ki hamile nazlamaktan gına geldi o yüzden bu konuda direkt sinirleniyorum. Kuzenim bi hamile kaldı 3 sene falan sürdü doğum süreci. Geçen sene de arkadaşlarım hamileydi ve sabah akşam iş yerinde tek konumuz onların kan değerleri ve bebeklerin hareketleri, sağlık durumları, odaları falandı. Gene 2 sene önce iki kuzenim ve başka bir kuzenim hamileydi ve bütün sülalede tek gündem onlardı. Hamilelik evet özel bir durum asla normale indirgemiyorum ama şu bir gerçek ki Türk kadınında hamile kalınca prenses sendromu başlıyor.
Bana onlara anlayış gösterecek bi sabır bırakmadılar maalesef. Biraz doluyum bu konuda. 😑
ya bide o kadar iyi niyetle yazdım beni kötü arkadaş ilan ettiler şoklardayım

Kim

ya bide o kadar iyi niyetle yazdım beni kötü arkadaş ilan ettiler şoklardayım
Kuruluş amacı bile hamilelik ve tüp bebek olan sitede sen böyle bi konu açarsan seni çiğ çiğ yerler :KK53:
Şaka bi yana, sadece hamile ile empati kuruyorlar. Senin ne düşündüğün ne hissettiğin önemli değil. Çünkü neden? Onlar hamile 🤷🏻‍♀️
Bizim toplumda bekar kadının çok bi yeri yoktur ya hani. Daha doğrusu evlilik bi statü olarak kabul edilir ya. Düşün ki hamilelik onun da üstü bi statü. O yüzden bu yersiz duyarlar

ez
Kuruluş amacı bile hamilelik ve tüp bebek olan sitede sen böyle bi konu açarsan seni çiğ çiğ yerler :KK53:
Şaka bi yana, sadece hamile ile empati kuruyorlar. Senin ne düşündüğün ne hissettiğin önemli değil. Çünkü neden? Onlar hamile 🤷🏻‍♀️
Bizim toplumda bekar kadının çok bi yeri yoktur ya hani. Daha doğrusu evlilik bi statü olarak kabul edilir ya. Düşün ki hamilelik onun da üstü bi statü. O yüzden bu yersiz duyarlar

Zaten öyle yapıyorum fakat ben de insanım uğraştığım sorunlar var hamile değilim ama zor bir süreçten geçiyorum telefonu kapat demesene razı olurdum da yani ben derdimi anlatırken beni kesip kendine döndürmesine razı olamıyorum
Acma telefonlarını madem, cozum basit.

Herkes böyle değil ama seninki çocuk doğunca da başka bir şey konuşmayacak belli yani.

Back
X