• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile ve sürekli bunu anlatıyor ve benim dertlerimi önemesemiyor

Ben de hamileyim ama hiç o kadar kendimi önemli görmedim ya. Çok kötü olduğum bir hafta vardı, orda da kendi kendime takıldım. İnsanlarla karşılıklı sohbet ediyorum gayet yani. Hamile olmakla insanları sürekli kendine maruz bırakmanın ne alakası var ya 😃 Ayrıca müde bulantısından daha büyük dertler var yani. Miden bulanıyorsa evinde yatar dinlenirsin yani.

Arkadaşımla ciddi problemlerimi çözmeye çalışmıyorum bunlardan haberdar olmasına rağmen kendini bana bu kadar maruz bırakmasına takılıyorum
Dinleme zamanim yok demesini bilmelisin beklenti icine giriyorsun , bende bundan bahsediyorum. Seni dertleriyle bogup dinlemeyen birini niye dinliyosun..zamanin bukadar mi kiymetsiz

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Konusmalisiniz.biraz bencil kendisi sanirim.ya anlar ya arkadasliginiz biter.
Bende hamileyim.ve benimkide epey bulantili bir hamilelik.evet dert yandigimda oluyor haliyle.ama sen nasilsin diye sorar, sorunu varsa ustune de egilirim.cok kotu isem zaten onuda arayip dert yanacak halde olmam🫣ama bulanti halinide kucumsemeyin.oda kolay birsey yasamiyor, onuda kendi icinde anlamaya calisin.bunu soyle hayal edebilirsiniz.eminim gidadan zehirlendiginiz bir evre olmustur.3_4 gun kusmussunuzdur.iste bunu aylarca yasiyor ve ne zaman bitecegini bilemiyorsunuz.psikolojik olarak epey yipratici bir durum.ama insan adapte olmayada meyilli.ben bulantili halimle 1.5 yas kizimla ilgilenebiliyorsam(cunku zorundayim baska carem yok) oda bir nasilsin sende hersey yolunda mi diyebilir.dogumdan sonrasida e pek kolay degil.bir dur demezseniz cok dert dinlersiniz🫣

Ya sen beni nerden tanıyorsun ya? Burda ne kadar yukardan yorum yapan insanlar var böyle ? Anlattığım tek bir şeyle her şey hakkında bilgi sahibi olamazsın. anlayış göstermekten mi rahatsızlık duyuyorum? Bunu mu anladın? Senin tarzındakiler bana yorum yapmazsın. Burdan uzaklaşabilirsin
Evet? Arkadaşından rahatsızlık duymuşsun ki çözüm için konu açmışsın? Arkadaşınla araya mesafe koy gitsin diyoruz, seni umursamıyor zaten? Neyini anlamıyorsun? Hamile insana ailevi meselelerini anlatıyorsun nasıl dinlesin mesela? Senin ailevi meselelerini ciddiye almıyor seni sallamıyor yani. Bundan rahatsız olup konu açıyorsun, objektif yorum gelince rahatsız oluyorsun dedikodu yapıp haklı olmak istiyorsan başka bir arkadaşını arayabilirsin dediğin gibi kimse burada seni tanımıyor.

Sorun sürekli bundan bahsetmesi değil sürekli şikayet etmesi. Midesi bulandığı için ağlıyor. işin kötü tarafı ben çok zor bir süreçten geçiyorum aile içi ciddi problemlerim var ve bunu bilmesine rağmen sürekli kendinden bahsetmesinden çok sıkıldım. Mide bulantısı normaldir sonuçta hamile bunu mesala neden çok büyük bir dert gibi görüyor ki? Kendi derdimi anlatıyorum konuyu bi anda kendine döndürüyor. Ne yapmalıyım bu durumdan yoruldum.
Konuşmayın sizde ara verin biraz kendi içinize dönün, görüşmeyi azaltın.

Evet? Arkadaşından rahatsızlık duymuşsun ki çözüm için konu açmışsın? Arkadaşınla araya mesafe koy gitsin diyoruz, seni umursamıyor zaten? Neyini anlamıyorsun? Hamile insana ailevi meselelerini anlatıyorsun nasıl dinlesin mesela? Senin ailevi meselelerini ciddiye almıyor seni sallamıyor yani. Bundan rahatsız olup konu açıyorsun, objektif yorum gelince rahatsız oluyorsun dedikodu yapıp haklı olmak istiyorsan başka bir arkadaşını arayabilirsin dediğin gibi kimse burada seni tanımıyor.
Kalbinin kötülüğü tavrından belli. Ama tek bir cümleyle cevap vericem. Anlatabilmek benim için sorun değil daha çok zor durumdayken dinlemek de zorlanacağımı akıl edememesi sorun, ve tek bir olayla da kimsenin kimseyi umursayıp umursamadığını anlayamazsınız. O yüzden haddine kadar yorum yap haddinden sonrasında uzaklaş.

Mide bulantısını küçümsüyorsun ama haftalar süren bir bulantı ve sürekli aç hissetmene rağmen hiçbir şey yiyememek her şeyin kokması gerçekten çok zor bir süreç.

Allah’ım sizin gibi arkadaşlardan korusun Yarabbim 🤲🏻 Normalde anlatmayı sevmem diyorsunuz, o da sizin normalinize alışmış.. Düşünce mi okusun? Onun da derdi var. Açmayın ya da canım müsait değilim ya da kanka falan nasıl hitap ediyorsanız dile getirin. Zorla mı anlatacak? Beni dinle diye yakanıza mı yapışacak? Tüm yanıtlarınızı okudum. En başta hak verirken, şu an haksız buluyorum sizi. Normalde normalinizin dışına çıkan sizsiniz. Gerçek arkadaşlar yüzüne söyler bence ya. Dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu belirtin, cidden hala dinlemiyorsa salın çünkü birbirinize iyi gelmiyorsunuz. Konuşup çözülmeyecek mesele yok şu hayatta.

Allah’ım sizin gibi arkadaşlardan korusun Yarabbim 🤲🏻 Normalde anlatmayı sevmem diyorsunuz, o da sizin normalinize alışmış.. Düşünce mi okusun? Onun da derdi var. Açmayın ya da canım müsait değilim ya da kanka falan nasıl hitap ediyorsanız dile getirin. Zorla mı anlatacak? Beni dinle diye yakanıza mı yapışacak? Tüm yanıtlarınızı okudum. En başta hak verirken, şu an haksız buluyorum sizi. Normalde normalinizin dışına çıkan sizsiniz. Gerçek arkadaşlar yüzüne söyler bence ya. Dinlenmeye ihtiyacınız olduğunu belirtin, cidden hala dinlemiyorsa salın çünkü birbirinize iyi gelmiyorsunuz. Konuşup çözülmeyecek mesele yok şu hayatta.
Asıl Allah sizin gibi haddi olmadığı halde yargılayan hadsizlerden korusun. Benimd erdim anlatmak değil derdimi bildiği halde konuşamadığımda bile anlayış göstermemesi. Kapatmak istediğimde kapatma diye ısrar etmesi. Ayrıca normalde anlatmıyorum ama şu an yaşadıklarım o kadar zor ki ben bile anlatmak istiyorum dedim. Ama yine de anlatmamak sorun değil sadece azıcık anlayış yeterdi. Son olarak hadsiz kişisi kitap okumanı tavsiye ederim zira okuduğunu anlamıyorsun .

Asıl Allah sizin gibi haddi olmadığı halde yargılayan hadsizlerden korusun. Benimd erdim anlatmak değil derdimi bildiği halde konuşamadığımda bile anlayış göstermemesi. Kapatmak istediğimde kapatma diye ısrar etmesi. Ayrıca normalde anlatmıyorum ama şu an yaşadıklarım o kadar zor ki ben bile anlatmak istiyorum dedim. Ama yine de anlatmamak sorun değil sadece azıcık anlayış yeterdi. Son olarak hadsiz kişisi kitap okumanı tavsiye ederim zira okuduğunu anlamıyorsun .
Burda anlatin icinizi dokun yorumlarla belki rahatlarsiniz

Hem yorum istiyorsun hem saldırıyorsun :D aşırı hadlisin yalnız sen utandırma beni şimdi. Üüüfff kitap falan öyleli diyorsun :) İşine gelen yorumu al, diğerlerine aynen saldır :D Allah’ım arkadaşımın arkasından konu açacak kadar yoksun kılmasın 🤲🏻

Size iyi gelmeyen kim olursa olsun gorusmeyin.

Hem yorum istiyorsun hem saldırıyorsun :D aşırı hadlisin yalnız sen utandırma beni şimdi. Üüüfff kitap falan öyleli diyorsun :) İşine gelen yorumu al, diğerlerine aynen saldır :D Allah’ım arkadaşımın arkasından konu açacak kadar yoksun kılmasın 🤲🏻
Ben sadece onu kırmadan nasıl bunu çözebilirimi konuştum. Çingenelerle işim yok :) Allah at gözlüğü taktırmasın sana taktırdığı gibi kimseye . Bu arada çıkar onu bence çünkü kimseye yakışmıyor :)

Senin yaptığın yorum resmen yargılamak sen yorum yaptığını mı sanıyorsun. Ben bu tarz yani senin gibi insanlara çingene diye hitap ediyorum. Aslında çingenelere bi nefretim yok. Ağız alışkanlığı. Hadi uzaklaş şimdi bide senle uğraşamam

Ben sadece onu kırmadan nasıl bunu çözebilirimi konuştum. Çingenelerle işim yok :) Allah at gözlüğü taktırmasın sana taktırdığı gibi kimseye . Bu arada çıkar onu bence çünkü kimseye yakışmıyor :)
Sen önce maskeni çıkar 🎭 😅

Siz aramadığınız halde sürekli dert yanmak için araması ruhu daraltan bir şey tahmin edebiliyorum. Hele zaten stresli bir dönemde olunca insan gerçekten kendini kötü hisseder. Üstelik siz de duygusal açıdan destek gerektiren, kendinizi değerli hissetmek isteyeceğiniz (ki bu istekte haklısınız) bir dönemdesiniz. Bu konuda sizi haklı buldum.

Sürekli aynı şeyi anlatması ve tüm konuşmanın mide bulantısı üzerinden ilerlemesi sizi şaşırtmış, başka konu yokmuş gibi hep bu konuda konuşmasında da sizin onu anlamanız lazım. Çünkü cidden başka konusu yok. Mide bulantımın en yoğun olduğu dönem günde 10-15 kez kuruyordum, kusmadığım her an da mide bulantısı yaşıyordum. Hayatımın en kötü 5-6 haftası idi. 1 aydan uzun süre her gün midem bulandığı için aç kaldım, koku hassasiyeti yüzünden yatak odasından çıktığım gibi kusuyordum 1 ay odada yaşadım resmen. Hastaneye gidiyorsunuz onlar da bir şey yapamıyor, en fazla boş serum, parol ve hamilelikte kullanılabilen iki farklı mide bulantısı ilacını serum halinde veriyorlar. O bile işe yaramıyor bazen. Psikolojim o kadar kötü haldeydi ki, tek yapabildiğim telefona bakmak ve sürekli uyumaya çalışmaktı, çünkü uyanık olduğum her an kusuyordum. Kitap falan okuyamıyordum beynim almıyordu besin yok ki vücutta kafa almıyordu 😄😄

Uzun uzun yazmamın sebebi arkadaşınızı mutlak haklı gördüğüm için değil, sadece onun tarafından ne yaşıyor olabileceğine dair fikir vermek istedim. Mesela ben bahsettiğim 5-6 haftalık dönemde kimseyi özellikle arayıp midem bulanıyor diye sürekli dert yanmadım. Bu bana garip geldi. Belki arkadaşınız sizi çok yakın gördüğü için aramak duygusal destek almak istemiştir, öte yandan sizi de çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Umarım arkadaşlığınız iyi bir şekilde devam eder, her insan ilişkisi gibi arkadaşlık da bazen zor dönemlere giriyor.

Benim m
benim maskem falan yok çirkef kişisi :) bu durumu arkadaşıma açıkça dile geitmeye çekiniyorum sadece sitem ederek belli edebildim. Çünkü hassas bir dönemde kırılır diye endişe ediyorum. Gerçekten uzaklaş. Senin gibilerle uğraşmaya enerjim yok. Had bildirmek de yorucu bi şey çünkü.

Back
X