- 8 Ağustos 2015
- 517
- 263
- 53
- 35
- Konu Sahibi denizumudum
Ben bu zamana kadar herşeyi sorgulayan biriydim babamı erkekleri kız arkadaşlarımı neden bunları yapıyorlar derdim.Hep ben onlara kötülük yapmadım neden oldu diye sorardım.Birgün bir sohbete kulak misafiri oldum ve hayatım değişti.Sohbet dediğim iki arkadaş kafe de arka masamda oturuyordu bir ablasının anlattıklarını anlatıyordu.Dünyaya sınav için gönderildiğimiz doğru gözümüzü açtığımızda annemiz babamız bize en hayırlı şekilde yazıldı diyordu.Bizler mirası sadece maddiyattan ibaret bilirken manevi mirasların da olduğunu büyüklerimizin kapatamadığı helalleşemediği defterleri bize aktarıyormuş evren.Ben karşımdakilerin kötü olduğunu düşünürdüm kimde ne eleştiri yaptıysan o huy sende de vardır demiş ablası bende döndüm kendime baktım uzun uzun kendimi ölçtüm tarttım bi baktım evet babamın en kötü huyları bende neyden şikayet ediyosam bende zaman zaman yapıyorum bunu.Arkadaşlarıma gelince bir baktım ki onlarda da aynı şeyleri test ettim gördüm onlar beni bir şekle koymuşlardı kendi benliğimden geçmiş gibiydim adeta onlardan uzaklaştım öyle şeyler gördüm ki kendime şaşırdım kaldım onlarıda bir bir çıkardım hayatımdan sevgili olayları hep kötü bende hiç sonunu görememedim. Bayan kıza ailenle aranı düzeltmessen hiçbir şey yoluna girmez demiş canı gönülden helalleş onların rızasını al. Anne sol tarafı besler sevgiyi, şevkati, merhameti baba dünya işlerini ve ilk erkek olduğu için erkeklerle muhabbeti beslermiş. Bunu da uyguladım babamla barıştım ve çoğu işlerim parasal konular düzene girdi.Gelelim evrene; evrenden ne istersek cidden o geliyormuş evrenin düzenini bozduğumuzda kıra kıra kendince hayatımızı yoluna koyuyormuş ben reddederdim hep bir kız arkadaşım vardı onu reddettim gitti daha beter bir arkadaşlığım oldu 10 katı kötü diyebilirim ve bunları da geçmişte yaşadıklarımda hissettim. Şimdi tüm ihanet eden yanlış yapan arkadaşlarımı affettim hakkımı helal ettim tüm defterleri kapatalı tam 3 ay oldu kabullenmeyi öğrendim kim kimin kısmetiyse yanında olduğunu.Bulunduğun yerde ne kadar ekmeğin varsa o kadar kalabildiğini öğrendim şükür çoğu şey yolunda.Bu yazı inşallah sizlere de yardımcı olur.Daha çok şey var ama şuan bu kadarını anlatabildim