• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert Değil Tecrübelerim Umarım Herkese Faydası Olur

Bende anksiyete bozukluğu var. Hergün hastalık semptomları bulurum kendimde. Hatta çocuklarımda bile. Evrene en kötü mesajı ben yolluyorum herhalde. Allah’ımm sen bizi koru. Bende değişmeyi çok istiyorum ama olmuyor.

Farz edin ki sizin benim uzerimde hakkiniz var ve ben helal etmedim nolacak? Belki ben haksizim? Siz kul hakkiyla mi yargilanacaksiniz? Yok boyle seyler. Herkes insan gibi insan olursa hak mak kimse helallik kovalamaz. Anlamsiz seyler. Bir sey oldu mu hemen helallik ha helallik kosturuyor insanlar yahu ne biliyorsun belki senin ona hakkin gecti o zaman nolacak? Nereden biliyorsun kimin kimde hakki var madem boyle bir sey gercek? Asla inanmam boyle seylere hepsi bos. Biri bir seyi haram etse altust olmuyor ne dunya ne de baska bir yer.
Zaten sen haksızsan öbür tarafta sen koşacaksın helallik helallik diye.. Kimin kimde hakkı olduğunu allah kaydettiriyordur merak etmeyin insanlarda genel helallik alarak farkında olarak yada olmayarak girdiği hakların vebalinden kurtulmaya çalısiyor

Zaten sen haksızsan öbür tarafta sen koşacaksın helallik helallik diye.. Kimin kimde hakkı olduğunu allah kaydettiriyordur merak etmeyin insanlarda genel helallik alarak farkında olarak yada olmayarak girdiği hakların vebalinden kurtulmaya çalısiyor
Merak etmiyorum zaten. Hic isim yok nenemin nenesinin nenesinin hakkini mi kovalayacam? Akil mantik beyin disi bir aktivite. Her koyun kendi bacagindan. Konu sahibinin dedigi gibi bir sey yok. Bedava dakika mi bu arkadas bir sonraki aya devreder gibi nesilden nesile devredecek pehh

Konu sahibi bay mi bayan mi? Bayan gibi gelmedi bana. Olabilir de olmayabilir de. Evrene olumlu mesaj gondereyim bayan ciksin :)

Tam olarak anlatılamamış bir konu ama şöyle söyleyeyim.

Ben ne zaman şikayet etsem daha beteri geliyor başıma. Bunu fark ettim. Sizin arkadaşımı affetmedim dediğiniz olaya benzer gibi ama affetmek fln değil.

Mesela derseniz yaptığım bir işi beğenmiyorum ama mecburen yapıyorum. Şikayet ediyorum sürekli ertesi gün daha zor bir iş daha yükleniyor.

Yada birinin davranışlarını begenmıyorum onun huyundan şikayet ediyorum daha kötü alışkanlıkla huylar ediniyor gibi

1-isteklerimi evrenden değil Allah'tan dilerim. Evrenden talep yeni moda acayip geliyor bana.
2-Dunyada sabrimizla, hoşgörümüzle,her yaptigimizla, yapmadigimiz iyiliklerle sinandigimiza ben de inaniyorum.
3-Kendimin ya da evrenin gücüne dayanarak değil ALLAH'IN lutfu keremi ile pozitif düşünmenin pozitif sonuçlar getirebileceğine de inaniyorum. Ancak,3-4 yıl oncesine kadar belki dünyanın en pozitif ve yüreği sevgi dolu insanlarindan biriyken karşılaştığım negatif durumlar nasip olgusuna da inancımı pekiştirdi. Yani evet zaman zaman sabrimizla sinaniyoruz.
4-Hak,hukuk, canlı hakkı ve helalleşme, ilahi adaletin onunde sonunda gerceklesecegine de inancım tam, lakin atalarımızın hatalarının bizim boynumuza yüklendiği ve onlarin bedelini ödediğimiz düşüncesi bana çok komik geldi. Belki atalarin olumsuzlukları genetiklesmis olur denmek isteniyor olabilir.

Boş insan sayısı arttıkça daha cook sacma sapan ekoller çıkar. Allah doğruluktan ayirmasin.

Back
X