• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert insana yol gösterir mi lütfen yardımcı olun

canım sen kaç yaşındasın? türkiyede misin yurt dışında mı? ne okumuştun eğitimin ne? boşansan iş bulup kendi başına yeni bir hayat kurabilecek durumda mısın? bunları iyice tart. seni bu derece kısıtlamasına neden izin veriyorsun ki?
direk boşanma aşamasına geçmeden önce onunla konuşup ne kadar bunaldığını anlatabilirsin (belki zaten yapmışsındır eski konularını okumadım) sonra mesela o işteyken arkadaşınla mı görüşmek istiyorsun eşine sadece mesaj atarsın ben şu arkadaşımla görüşüyorum ya da yürüyüşe çıkıyorum çok bunaldım dayanamıyorum diye alıştırmaya çalışırsın emri vaki yaparsın. böyle yaptın mı hiç ? böyle davranırsan tepkisi ne olur seninle konuşmaz mı? zaten konuşmuyor ne kaybedersin. şiddet mi uygular? baktın olmuyor boşanmayı düşün derim.

Ne yapayım şimdi ben bir çözüm yolu arıyorum ne yapmam lazım ilk önce
Ne diyeyim ki aslinda çok yol var ama uygulaman güç olur. Seni evden cikarmiyorsa ne yapabilirsin.

Once bi halk egitim kursuna yazilmak isteğini soyle ikna et. Disariyla bi baglanti kur. Yapabilir misin bunu?

Çok üzüldüm sana ya böyle gencligini hayatini elinden alip seni sinir hastası yapacak olan sana olacak

Allahım aklıma mukayyet ol. Bdv'ye takılmaktan vazgeçmezsem hasta olacağım.

Yapmayın nolur hayatlarınız bu kadar mı değersiz? Senin yerinde olsam, ki olmazdım ama neyse, dimdik durur, ailemin karşısına çıkar, evet yaptım bir hata ama dur demek istiyorum derdim.
Napar yapar ailemi ikna eder, çevrenin de ağzını tıkar ya duymazdım, ayrılır işe girer hayatımı kurardım.

Bir market için bile izin alacaksam eşimden, öleyim daha iyi. Buna hayat mı deniyor? Ne zaman aklın başına gelecek? Ne zaman ayağını zemine vuracaksın?

Sizin kör değilim topal değilim diye eksik gördügünüz insanlar tanıyorum çok güzel yerlerde çalışıyor çok güzel okullardan mezun olmuşlar.Sizin gibi 18 yaşında evlenme derdine düşmemişler.Keşke sizde beyninizi kullansaydınız engelli arkadaşlarımız gibi.

Sen eşine esir olma yoksa ardı arkası kesilmez madem dışarı çıkmana izin vermiyor akşam yada hafta sonları biyerlere götürsün kendine uğraşlar bul çalışma fikrine alıştır ekonomik özgürlüğünü kazan yoksa ilerde otur kızım kalk kızım diyecek bu adam sana erkeklerin kafa yapısı bana muhtaç emrime amade olsun

Neden o kadar erken yaşta evlenme gereksinimi duydun acaba...
Rahat batmıştır.
Anasından babasından daha merhametli, daha onun kıymetini bilecek el üstünde tutacak sevecek eş kaynana kayın peder bulmuş evlenmiş.
Bizede mutluluğunu anlatıyor okuyup mutlu oluyoruz şükür

Bir bebeğin olsa belkide hayatına renk gelecek onunla ilgili olacak gezeceksin oynayacak sin Allah yardımcın olsun kardeşim amin

Allahım aklıma mukayyet ol. Bdv'ye takılmaktan vazgeçmezsem hasta olacağım.

Yapmayın nolur hayatlarınız bu kadar mı değersiz? Senin yerinde olsam, ki olmazdım ama neyse, dimdik durur, ailemin karşısına çıkar, evet yaptım bir hata ama dur demek istiyorum derdim.
Napar yapar ailemi ikna eder, çevrenin de ağzını tıkar ya duymazdım, ayrılır işe girer hayatımı kurardım.

Bir market için bile izin alacaksam eşimden, öleyim daha iyi. Buna hayat mı deniyor? Ne zaman aklın başına gelecek? Ne zaman ayağını zemine vuracaksın?

Bir de "çok seviyorum" diyor. :D

Allah yardımcın olsun... Biran önce kendine gelip ayaklarını yere bas... boşan demiyorum ama senibu kadar kısıtlamasına izin verme güçlü ol... :KK19:

Market'e gitme derse gitmem otururum demişsiniz de ,zaten dizginleri eline siz vermişsiniz ,koca sahip değil hayat arkadaşı önce bunun farkına varın, herşeye tamam deyip ,oturmamakla başlayabilirsiniz işe ,ben özgürlüğüm için sevgiye boyun eğip katlanamam ,huzurum yoksa yere batsın sevgi ,merak etme ölünmüyor sevgisizlikten ama eve kapanarak bir nesil köreliyor...
Ailen seni seviyorsa zaten ,bunlara fırsat vermez ,akıl sağlığını kaybedeceksin bu gidişle değer mi ?
Baktın aile'den destek yok ,zamanla birikim yapmaya çalışın daha sağlam basın yerlere ,kendini sömürtme ,müsade etme,kimseyi de ne der diye dert edip hayatına müdahil ettirme ,bu hayat senin ve bir sen daha yok senden değerli...

Ohoo cekilmez bu hayat..
Bence ilk once esinle konus. Bak ruh halim iyi degil kendi kendime konusuyorum artik iki insan yuzu gormek istiyorum.. Benim ruh halim kotuye giderse evliligimizden bir hayir gelmez diyerek basla..baktin yumusuyor calis gez. Sonra sonra boyle ilerleyince oda bakti gordu hersey yolunda. Boyle seni esir tutma kafasindan cikmasini sagla... Sende bu kafadan cik yani. Otur derse oturuyor musun kalk derse kalkiyormusun yahu? Esin degismesse bosanmayi dusun. Ama ilk once iletisim kur..buraya yazdiklarini onada anlat..seni anlar umarim..uzuldum yani..boyle hayat yasanmaz ki

arkadaşım bir kişi yazmış ben de yazayım.
meslek edindirme kurslarına yazıl. şöyle kadınların bol olduğu... kadınların bol olduğu dedim çünkü eşin seni pencereden bile baktırmıyor zannımca, markete bile yollamamasının sebebi kıskançlık diye düşünüyorum. o yüzden ilk başta adamı çıldırtmadan başla bir şeylere...
kendine güvenin geldikçe kimsenin senin hayatında söz sahibi olamayacağını fark ediceksin.
hakkında hayırlısı olsun...

Herkese mrb bir hafta oldu üye olalı ama neredeyse hergun konu açıyorum.Burdaki herkesten cokbgzuek akıl ve yorumlar aldım .Ama genede derdime derman bulamadım.Kısaca anlatayım.23 yaşında 5 senelik evliyim çocuğum yok.Memlekettn tasinali 1 yıl oldu.Ve eşim bana karşı çok ilgisiz olmaya başladı.Gunduz çalışır akşamda uyuyana oyun oynar.Disariya tek başıma çıkamam istediğm bir işte calisamam . sevdiğim bir arkadaşım var onunla da konuşup evine gidemem.Kaldigim yerde hiç kimseyi tanımıyorum bir arkadaş var onada izin vermiyor.İcime kapandim bazen kendi kendime konuşuyorum ve bunu kimseye anlatamıyorum.Kime derdimi anlatsam evine bakıyor çalışıyor daha ne istiyorsun diyor lar.Ben bir gün birlikte yemek beraber bir film izlemek istiyorum derdimi dökmek istiyorum bunu kimse anlamıyor.Gunah keçisi benim.Ayrilmayi düşünüyorum ama çok sevdiğim için cesaret edemiyorum.bekarken çok neşeli güler yüzlü biriydim atılgan girişken dim. Ama simdi bir insanla bile konuşurken heyecanlanıyorum.Sanki yaşayan bir ölü gibiyim.Bir Allah'ım var ellerimi açıp dua ediyorum gece gündüz ağlıyorum Allah'ım Bir kapı ac diye bana.Eskisi gibi olmak gülmek istiyorum.Okulda çok başarılı bir öğrencydim . Ama simdi ise herkesin gözünden deli birisi olarak görülüyor um.Vallahide deli değilim sadece istediğim anlayış hoşgörü ama hiçbiri yok ne eşimden ne ailem de ne demek eşimin ailesinde.Herkesten umudumu kestim.Bir düşünün başıniza bir olay geliyor misal örnek veriyorum arayacak yardım edecek kimseniz yok.Ben öyle bir durumdayım.Harekete geçmem lazım güvenimi geri kazanıp ise girip para kazanmam lazım.Kor değil topal değilim neden bu işe girip çalışmayayim.Lutfen destek olun okuyan yorum yapan herkesten Allah razı olsun
Benim takildigim nokta su. Madem okulda cok basariliydin neden liseden mezun oldugun gibi evlendin? Kocanin eline bakmayi neden kabul ettin?

Back
X