Dert mi? Değil mi?

Bukre11

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
1.693
2.426
133
Merhaba.

Dert mi değil mi bilmiyorum gerçekten ama yaklaşık 35 bin tl civarında borcum var. Ailemle yaşıyorum. Asgari ücretli çalışıyorum. 6 ay içinde borcu ödemem gerekiyor. (Tefeci değil merak etmeyin.)Ailemden kimseden isteyemedim büyük amcam dışında o da olumsuz karşıladı talebimi. 6 ay içinde bitirme çabam ise erkek arkadaşım ile uzun süreli ilişkimiz var. Artık ciddi şeyler olsun istiyor. Elimi taşın altına koysam alacağım o kadar çok şey var ki fiyatlar uçmuş gitmiş. Aylık bir takım giderlerimi çıkarttığımda 6 ayda sadece 12.000 tl ödemiş oluyorum. Kanım çekilmiş gibi hissediyorum bazen. Bazen ise bu kadar düşünme hasta olacaksın yoksa diyorum.
Akşamları çalışıyorum evden bu nedenle ekstra iş bakıyorum oyun ablalığı vs. haklı olarak sigara kullanmayan insan istiyorlar.

Neler yapabilirim?
Yada böyle kötü bir dönem yaşadıysanız nasıl atlattınız?

Net şunun borcu diyemem meblağ için pandemi sürecinde yaşadığımız toplam sıkıntıların bedeli.

Dert mi değil mi diye başlık nedenim ise burada okuduğum dertlerin yanında hafif kalabilir. Buna da şükür.

Keşke yorganı ayağınıza göre uzatsaydınız. Asgari ücretle çalışan bir bayan için çok büyük bir para. Ama artık düşünmek için çok geç maalesef.eğer pandemi dolayısıyla o borca girdiyseniz tek başınıza harcamamışsınızdır ailenizin de size yardım etmesi gerekir

Amann, ödenir ya. Gerçekten düşünüp düşünüp bunalımlara girmeye değmez. Gerçi size diyorum ama geçen sene 10 bin lira borcum var diye gece kalkıp sigara içiyordum efkardan =)) Hiç sevmem borcu. Bir an önce temizleyip bundan sonra daha dikkatli davranırsınız olur biter. Ben olsam evliliği ertelerdim. Sevgilinizin bu borçtan haberi var mı? 6 ayda 12 bin ödeyebiliyorsanız biraz daha şartları zorlayıp 1 senede kapatırsınız borcu. Sonra nişan yapar 6 ay bekler o süre içinde evinize bir şeyler alırsınız. Sevgiliniz ben beklemem derse de evlenince birlikte ödeyin o zaman.

Pandemi dönemine denk gelen girişimim ve ardından gelen sağlık sorunumdan dolayı biriken borcum. Yapı gereği ailemle yaşasamda talep edebilen çocukları ne yazık ki olamadım. Bugun 1 tl istemen lazım deseniz başaramam. Genelde kendim çözdüm sorunlarımı bu yaşıma kadar yaşadığım en uç borç bu olduğu için afalladım sadece.

Evet konuyu açtım konudan haberdar yaza kadar anca iteleye bildim. Konuşmalarından anladığım kadarıyla şu an bile destek olmaya müsait fakat ailemden bile isteyemezken ondan istemek pek iyi fikir gibi gelmiyor. Çünkü burada her gün neler okuyoruz. Evlenince bıdı bıdı yapıyorlar bazı insanlar. Şuan o kuruma adım atmadığımız için tavrı ne olur lafını yapar mı? Bu soruların olumsuz cevabı beni üzer. Belki en son ihtimal ondan destek almak. Borç konusunda bende takıntılı olduğum için zaman zaman özellikle bu saatlerde beynime düşüyor.

Sigarayı bırakın mesela, hem masraf azalır hem iş bulmuş olursunuz. Sigaradan sanki genetik özelliğiniz gibi bahsetmeniz garip. Çok iyimser hesapla ayda 500 lira veriyor musunuz gerçekten?
Ek iş aradığımı ve bulduğum iş türüne uygun olmayan bir maddeyi söyledim sadece. ''Olmadığını belirtmek için.''
Hayır 500 tl ödemiyorum.

Benim eşimin var borcu. Başka bir banka ona kredi teklif etmiş. Krediyi alırsa daha uzun vadede borcunu ödeyebilir.
Sizin böyle bir seçeneğiniz yok mu?
Pandemi döneminden 1 ay önce çektiğim iş girişimimdeki çektiğim 3 krediden dolayı kredi notum yerde sürünüyor. Bugün yarın dediler yazın dediler hep bir geçiştirme oldu o dönemde insanları hemen kapatsaydım bu kadar birikmeyecekti üstüne kart limitimden kullandım. Denemiştim teşekkür ederim yine de. ♥

Ek iş aradığımı ve bulduğum iş türüne uygun olmayan bir maddeyi söyledim sadece. ''Olmadığını belirtmek için.''
Hayır 500 tl ödemiyorum.
Ne kadar ödüyorsunuz? Az ödüyorsanız zaten az içiyorsunuz demek. Sadece akşamları 1-2 tane içip ek iş yapabilirsiniz. Yardımcı olmak adına söylüyorum yargıladığımdan değil.

6 ayda 35 bini asgari ücretle kapatmak çok zor. Sevgiliden para almayı ben doğru bulmuyorum. Ben olsam ne olursa olsun ailemden isterdim. Şuana kadar madem bir kuruş bile vermemişler belki de şimdi verme zamanlarıdır. Ya aldığınız tüm parayı borç kapatmaya ayirirsiniz aileniz size bakar. Ya da sizi döndürecek kadarini birakir borcu yapilandirirarak odersiniz. Bu sizin tercihiniz

Iyi de zaten asgari ücret 3bin500 bile yapsalar yine yetişmez.
Mecbur borcu borçla kapatacaksın

Peki borcunuz sabit mi yoksa ödeyemediğiniz her ay artıyor mu?

Ne kadar ödüyorsunuz? Az ödüyorsanız zaten az içiyorsunuz demek. Sadece akşamları 1-2 tane içip ek iş yapabilirsiniz. Yardımcı olmak adına söylüyorum yargıladığımdan değil.
325 tl civarıdır. Bir aileye söyledim kullandığımı ama zaten gündüz çok fazla aramadığım için sigarayı mesai saatlerinde kullanmam dedim .İstemediler. Yalanda söylemek istemedim aileye sonuçta onların fikirleri. İş aramalarıma devam ediyorum bakalım hayırlısı olsun.

Canım Allah yardımcın olsun bizde 1 senelik evliyiz evlendigimiz de eşimin ailesi yardımcı olmadı 50 bin TL kredi çekmek zorunda kaldık tabi faizi filan 70 bin TL buldu eşim askeri ücret almamasına rağmen bizde sıkıntılı zamanlar hala yaşıyoruz. O kadar pahalı olmuş ki herşey birde senin şimdi evlenme durumun varmış şimdi evlenmek çok çok zor Allah yanında olsun inşallah herşey gönlünce olsun kendini üzme rabbim bi kapı açar inşallah

Peki borcunuz sabit mi yoksa ödeyemediğiniz her ay artıyor mu?
Asgari düzeyde ödemeye çalışıyorum. Kredilerde sorun yok onlar düzenli gidiyor işi bozan kredi kartım oluyor çünkü ona bir meblağ kalmıyor. 13 bin tl var ona da ocakta düzenli ödemeye başlayabiliyorum inşallah. Aralık en yüksek tutarlı kredi ödemem bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…