Dert mi? Değil mi?

Aslında bu konuyu açma nedenim benzer sıkıntıları aşanları duymak rahatlamak ve dua almaktı çok teşekkür ederim. ♥
Umarım bundan sonra ki yaşamınızda 1 tl bile borcunuz olmaz.

6 ayda toplu para olmadan çok zor. Destek bulmanız gerek başka borç isteyecek birileri yok mu? Yada evlenme olayını öteleyin bence. Bir de pandemide ne işi yaptınız da bu kadar borcu çıktı sadece merak ettim

6 ayda toplu para olmadan çok zor. Destek bulmanız gerek başka borç isteyecek birileri yok mu? Yada evlenme olayını öteleyin bence. Bir de pandemide ne işi yaptınız da bu kadar borcu çıktı sadece merak ettim
Petshopa ortak oldum. İlk basta her şey ıyı gıdıyordu. Yaza doğru açılmalar olunca bulunan yerdeki müşteri potansiyeli zayıfladı. Zaten sürekli açıl kapan açıl kapan sürekli etkilendik. Paketlerde bir yere kadar gönderilebildi. Tam düzeldi derken bu kez dolar fırladı her şey etkilendi haliyle beraberini de sağlık sorunum takip etti. Evlenme olayını yaza kadar öteledim. Birilerinden ziyade kendim çözmeye çalışıyorum başkasından istemek zor geliyor. Sadece 1 amcamdan isteyebildim. Ondanda red cevabı aldım. Ailem ile paylaşmak istemiyorum bu konuyu özel nedenlerden dolayı.

Umarım halledersiniz ama sıkmayın kendinizi. Geç olsun güç olmasın.

İnşallah yakın zamanda feraha çıkarsınız. Dermansız dert değil, kolay gelsin

eşim 6 sene önce ticarete atıldı battık. hala borcu bitmedi.. bittiğinde milyondan fazla parayı sokağa atmış olacağız.
gel gör ki nirvanaya eriştik. sağlığımız yerinde olsun çalışır da öderiz de diyoruz.
evet evire çevire ödüyoruz ama yaşamımızı da bir şekil idame ettiriyoruz.
bu kadar kafaya takmanıza gerek yok. zira böyle yaşanmayacağı tecrübe ile sabittir..

Benzer hayat tecrübeleri ve başarmış olunanları duymak iyi geliyor. Bakınca 30/35 bin para değil. Hatta dert mi değil mi diye başlığı bu yüzden yazdım. Teşekkür ederim paylaştığınız için. ♥ Umarım artık 1 tl bile borcunuz olmaz. İnsan bu dönemde çevredekilerini de tanıma fırsatı buluyor.

tum borcları odeyecek bır kredı cıkmıyor mu taksıt taksıt odeyebılecegınız

tum borcları odeyecek bır kredı cıkmıyor mu taksıt taksıt odeyebılecegınız
1000 tl gıbı ödemeli kredim aralıkta bitecek. Geriye 890+350 tllık aylık ödemeli 2 kredim kalacak. Yaklaşık 13.000 tllık kredi kart borcum var. Yapılandırma olayını düşündüm ama faizi çok oluyor. Biraz vicdansız bir banka.. Toplam kredi başka bankadan çekemiyorum çünkü en baştan bu yana süreç zorlu geçtiği için kredi notum düşmüş.

Evleneceğiniz kişiye söyleyin bence bu evlenmenize engel değil. Zaten maalesef artık herkes evlilik hayatına borçla başlıyor. Yavaş yavaş ödersiniz diye düşünüyorum. Yine de rahatlayıp savurganlık yapmayın beş kuruşu bile biriktirmeye bakın derim ben...

Aslında bu konuyu açma nedenim benzer sıkıntıları aşanları duymak rahatlamak ve dua almaktı çok teşekkür ederim. ♥
Umarım bundan sonra ki yaşamınızda 1 tl bile borcunuz olmaz.
Ah dostum.. Benimde yaklaşık 10-12 bin civarı bir borcum var. Kredim Şubatta bitecek inşallah, kredi kartları kalacak sadece. Benimde ciddi bir ilişkim var. Bende istiyorum kenara bir şeyler koyayım, alayım ama şu durumda olmuyor. Ailemden de destek isteyemem. Aynı durumdayız. Sürekli her an borcumu düşünüyorum. Asla huzurlu değilim. İnşallah refaha kavuşuruz...

İlk olarak sigarayı bırakın. Hem para cebinize kalsın, hem iş bulabilin. Erkek arkadaşınıza da durumu anlatın.

Erkek arkadaşınızdan borç alarak alıp ona ödeyebilirsiniz borcu..ödemenizi yaptıktan sonra erkek arkadaşınızın sizin evlilik sonrası yüzünüze söyleyeceği ne olabilir ki? Öbür yandan evlilik cidden masraflı birşey borcunuzu kapatmanızla bitmiyor yani

Mantıken asgari ücretle çalışan birinin 6 ayda 35 bin TL borç ödemesi imkansız. Bir kuruş bile harcamasan en fazla 20 bin ödersin. Ekstra iş diyorsun da buna bünyen nasıl dayanacak, sabah iş akşam iş çok bunalırsın. Borcun bitene kadar evliliği biraz ötelemen gerek. Kendini bu kadar sıkıntıya sokma. Allah güç kuvvet versin, ödenir bir şekilde ama zaman alır

Gideceği varmış buradan çıkmış diye düşünün.
Rabbim ödeme kolaylığı versin.
Bir kaç sene önce eşim istemiyor olmama rağmen ticarete atıldı çok borçlanmadık ama elimizdeki tüm birikimi sokağa attık.
Ciddi bir rakamdı
Bazen aklıma geliyor içime oturuyor ama sağlık olsun diyorum..
rabbim sağlık versin gerisi yoluna girer.
Borcu faizli borçla kapatmak bana da mantıklı gelmiyor.
Tanıdıklardan borç bulabilirseniz belki ama ona da çok kafa yormayın.

Yavaş yavaş ödeyin sevgilinize de borç bitmeden evlenmek istemediğinizi sizi sıkıntıya sokacağınız söyleyin biraz daha beklesin ya da yardım etsin kendiliğinden.

Aceleniz ne?Kendinizi strese sokuyorsunuz ,erkek arkadaşınız o kadar istiyorsa borcunuzu da ödesin

Tek basınızamı yaptınız bu borcu ?Aılenızın haberı yok my

Haklısın tabi büyük dert diyemem moralini bozmak istemem her şeyden önce ama 6 ay çok kısa bir süre bankadan alsan daha uzun bir süren olurdu muhtemelen ben de pek anlamıyorum bu işlerden ama bankadan çekmemişsin bu parayı anladığım kadarıyla umarım kısa sürede çözüm bulursun ben hiç kredi kartı bile kullanamıyorum o yüzden korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…