Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208
Valla ben konu sahibi size kızdım bir daha ailenize danışmadan iş yapmayın.Benim kardeşimde ailemize sormadan arkadaşına elden para verdi dolandırıldı.O yüzden bu tüm okuyanlara ders olsun biri sizden para isterken anneme babama veya evliyseniz eşime soracağım deyin öyle millete paranızı yedirmeyin.

ne kadar verdınız.hayır olmaz.sen faydalanamazsın o paradan bu sefer.maaşdan anlşamadığın gıbı o paradan da anlamazsın

Memurlar borc yapip odememezlik yapamaz ondan. Yani yazismalar var. En kotu senaryo bu tabi. Ama karar verdim 3 4 ay sonra isteyecegim. Isteyecegim de ne diye isteyecegim onu bilmiyorum. Araba alcam desem almiycam. Ev alcam desen alamam. Yani nerde kullancam dicem. Arsa fln mi alcam desem. Bi arkadas hesplamis. 2400 geri odemeli faizi yalnizca 3500 tl. Degmez 3500 tlye benim buna kafayi takmam. Kredi cek deseydim keske. Cok da bisey degilmis.
eğer bir kanıtınız yoksa memur olması işinden edebileceğiniz anlamına gelmiyor. siz verdim dersiniz o almadım der. bir ispatınız olmadığı sürece memur da olsa dolandırabiliyor ki iş yerimde bir arkadaşı polis memuru dolandırdı ....10 bin tl aldı arkadaştan her ay hesabına yatırcam diyerek, bi de arkadaş askere gitti, ne para geldi ne de polise bi şey oldu. yaklaşık 3 yıl bugün yarın öderim diye geçiştirdi amirleriyle görüşüldü bizim müdürler tarafından falan, ispatlasın demiş en son... sonrasında da tayin isteyip gitti.... icra kararı olsa gittiği yerde öder ama tabi ki yok!!!!
ayrıca bende memurum. evet memur aldığı borcu ödemekle yükümlüdür ancak bu senet olur havale olur ne bileyim noter tasdikli bir anlaşma olur yani ispatlanabilir bir şekilde olursa ancak ödemekle yükümlüdür. yoksa hesabınızdaki parayı çekip eline verdiyseniz zor. yazışmalar var doğru ama sizde bilirsiniz ki deletin resmi dili yazıdır, bu parayı o kişiye verdiğinize dair yazılı bir evrakınız var mı????

Ayıp olacak diye KahIR dolu günler yaşamayın.arkadaşınıza makul bir dille ailenize söylemek durumunda kaldığınızi, ailenizin bizim o paraya ihtiyacimiz vardı diyerek kizdigini 1-2 ay içinde uygun zamanda kredi çekerek toplu olarak size geri vermesini, bankaya taksitler halinde ödemesini söyleyebilirsiniz.
Bunu soyleyemem ki ben:( hayir bile diyemiyorum. Yalan soyleyemiyorum hic. Sanki karsi taraf biliyomus gibi hissediyorum. Parca parca istemiycem eminim o zamn sorun cikar. Kafamda bi bahane var. Bir iki ay sonra istemeyi dusunuyorum. Ayip olur mu nasil dicem diye dusunuyorum

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.

valla şaştım kaldım bravo size. bu devirde bu meblağ hele de arkadaşa veriliyorsa ya çok varlıklısınız ya da çok safsınız derdim. çok varlıklı olmadığınızı düşünerek söylüyorum ki neden böyle büyük bir meblağ verdiniz? şimdi o para paramparça olacak eriyecek geri ödenirken. nitekim arkadaşınız kredi öder gibi ödeyeyim demiş. o zaman kredi çekseydi. zamanında çok yakın bir akrabamız bizden o zaman için 5 bin tl kadar borç almıştı ki o dönemde çok paraydı. ve 3 yılda sonra topluca ödedi. 3 yılda paranın değeri eridi gitti. insanın en yakın akrabası bile bunu yapıyorsa arkadaş kimdir ki?

borcu ne şekilde verdiniz

ben bir arkadaşıma seneler önce borç verdim alamadım. şimdi sorsam gene aynı cevabı verir "hakkını ödeyemem, en kısa zamanda vericem"

dava açmayı düşündüm araştırdım havale yaparken açıklama kısmına borç yazmam gerekiyormuş. malesef ben direkmen göndermiştim. o yüzden davayı açmadım boşuna...

çok çok düşkün durumda olan arkadaşımsa 500 veririm. daha veremem. vermem.

Ben de kendime kizdim. Ailem duysa mahvederler beni.
Valla ben konu sahibi size kızdım bir daha ailenize danışmadan iş yapmayın.Benim kardeşimde ailemize sormadan arkadaşına elden para verdi dolandırıldı.O yüzden bu tüm okuyanlara ders olsun biri sizden para isterken anneme babama veya evliyseniz eşime soracağım deyin öyle millete paranızı yedirmeyin.

E
borcu ne şekilde verdiniz

ben bir arkadaşıma seneler önce borç verdim alamadım. şimdi sorsam gene aynı cevabı verir "hakkını ödeyemem, en kısa zamanda vericem"

dava açmayı düşündüm araştırdım havale yaparken açıklama kısmına borç yazmam gerekiyormuş. malesef ben direkmen göndermiştim. o yüzden davayı açmadım boşuna...

çok çok düşkün durumda olan arkadaşımsa 500 veririm. daha veremem. vermem.
Elden verdim. Yani soyle ilk basta musteri hizmetlerini aradim. Birlikye yapalim diye. O da ucret alincagini soyledi. Sonra mobil bankaciliktan gondermeye calistim limit fazla oldugu icin kabul etmedi. Sonra elden verdim. Senet fln yok ama bunlarin hepsi bi sekilde delil olur diye dusunuyorum. Kesinlikle dunyanin binbir turlu hali var. Arkadasima da guvenim var yani olmasa vermezdim. Ama neler duyuyoruz. Allah iyi niyetimin hatrina yuzume bakar umarim

Ben
valla şaştım kaldım bravo size. bu devirde bu meblağ hele de arkadaşa veriliyorsa ya çok varlıklısınız ya da çok safsınız derdim. çok varlıklı olmadığınızı düşünerek söylüyorum ki neden böyle büyük bir meblağ verdiniz? şimdi o para paramparça olacak eriyecek geri ödenirken. nitekim arkadaşınız kredi öder gibi ödeyeyim demiş. o zaman kredi çekseydi. zamanında çok yakın bir akrabamız bizden o zaman için 5 bin tl kadar borç almıştı ki o dönemde çok paraydı. ve 3 yılda sonra topluca ödedi. 3 yılda paranın değeri eridi gitti. insanın en yakın akrabası bile bunu yapıyorsa arkadaş kimdir ki?
bence hayir diyemeyen bi aptalim. Zengin fln degilim tabiki. Parca parca istemiyorum ben. Bana vesile olur belki bisey yaparim o parayla bikac aya geri istiycem

size tavsiyem mesajları falan asla silmeyin... umarım benim düştüğüm duruma düşmezsiniz.

Ben
bence hayir diyemeyen bi aptalim. Zengin fln degilim tabiki. Parca parca istemiyorum ben. Bana vesile olur belki bisey yaparim o parayla bikac aya geri istiycem
bikaç ay sonra topluca geri ödeyebilecek mi peki? arkadaşınız çok kurnazmış bu arada. madem memur, kredi çekebilirdi. sizin birikiminiz olduğunu bildiği için pat diye sizden istemiş faiz ödememek için. zaten hata sizde. birikiminiz olduğunu niye söylüyorsunuz ki? insan yeri geliyor anne babasından hatta eşinden bile gizli bi köşede birikim yapıyor. devir öyle bir devir işte.

bikaç ay sonra topluca geri ödeyebilecek mi peki? arkadaşınız çok kurnazmış bu arada. madem memur, kredi çekebilirdi. sizin birikiminiz olduğunu bildiği için pat diye sizden istemiş faiz ödememek için. zaten hata sizde. birikiminiz olduğunu niye söylüyorsunuz ki? insan yeri geliyor anne babasından hatta eşinden bile gizli bi köşede birikim yapıyor. devir öyle bir devir işte.
Kredi cekecek mecbur. Konustuk zaten. Istiycegimin sinyalini verdim. Kredi cekerim dedi. Evet hata bende. Bir daha tovbe. Umarim bu dersi en hafif sekilde atlatirim. Arkadasimdan sogudum zaten. Para konusu olunca insanlardan bir anda soguyorum

25bin tl verdim. Dedim ki biliyosun hayallerim var her an verebilcek durumda isen verebilirim dedim o da kredi cekeri yine veririm dedi. Benden de kredi cekmek istemedigi icin aldi. Taksiti su yuzdne istemiyorum ha verdi ha vermedi. Unutsa ne dicem taksit vardi mi dicem. En sevmedigim sey.

keşke altın ya da döviz olarak verseydiniz paranız eriyecek değeri kalmayacak 3 sene sonra 25 bininiz olacak 15 bine denk ama vermişsiniz ben verirmiydim vermezdim o ayrı...

Demek ki arkadaşının samimiyetine güvenmiyorsun onu yeterince sevmiyorsun ki iki günde huzursuz oldun.Ayrıca arkadaşında ne kurnaz tilkiymiş ev alacaksan git kredi çek milletin parasından sanane. Acil durumlarda ya da çok sıkıştığında tabiki ufak miktarlarda para borç olarak verilir ancak 25 bin TL az uz bir para değil ayrıca ödemeyle ilgili bir plan program bile yapmamışsınız.Bu konuyu güzelce konus neticelendir iki ay mı üç ay mı ne kadar sonra parayı istiyorsun tarih belirle ya da taksit taksit al (örneğin2.5 şeklinde)ki her gün bu sıkıntıı çekmeyesin

Türk parası ile 25 bin borç mu verdiniz? 500 lira borcu bile insanlar artık dolar ya da altın olarak veriyor, parayı vermişsiniz artık hemen istemek olmaz bence arkadaşınıza borç vermek için dolar ya da altininizi bozdurdugunuzu o şekilde de geri istediğinizi söyleyin en azından paranız değer kaybetmez.

Çok yanlış yapmışsınız. Arkadaşınız ev sahibi olacak hiç faiz ödemeden olan sizin paraya olacak. Peşin verdiğiniz parayı parça parça geri alacaksınız. Paranız hiç olacak. Arkadaşınız çok uyanıkmış gerçekten. Bence açıkça konuşun, ailem duydu sıkıntı çıktı deyin ve paranızı geri isteyin. Bu huzursuzlukla yaşanmaz.
Paranızı da altına filan yatırıp bir daha kimseye param var demeyin.

Valla konu sahibi;
Inanilmaz bir saflik yapmissin
Ailenden habersiz bu devirde 25 bin borc!!

Ne sekilde geri odeme yapilacagi da hic konusulmamis!!!

Nasil bu kadar cesaretli olabilirsin.?

Ben kankama bile vermem 25 bin.
Haaaa cok zengin olurum 25 bin benim cerez paramdir o zaman ancak veririm kankama.

Valla ben olsam hemen isterim geri.
Bir bahaneyle isterim

Parayı nasıl aldıysa öyle versin.
Banka mısınız siz her ay taksit taksit ödeyecek.
O şekilde paranız hiç olup gider.

Ben vermezdim.
Yok zaten :)

Valla konu sahibi;
Inanilmaz bir saflik yapmissin
Ailenden habersiz bu devirde 25 bin borc!!

Ne sekilde geri odeme yapilacagi da hic konusulmamis!!!

Nasil bu kadar cesaretli olabilirsin.?

Ben kankama bile vermem 25 bin.
Haaaa cok zengin olurum 25 bin benim cerez paramdir o zaman ancak veririm kankama.

Valla ben olsam hemen isterim geri.
Bir bahaneyle isterim

Nasil bir bahane mesela bi de hemen mi

Back
X