Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208
Nasil bir bahane mesela bi de hemen mi
o_Oeger isteyeceksen bugun yarin hemen iste yoksa parayi kullanir belki de kullandi bile....

Babam tadilat yaptiracakmis evde para istedi ben de sana verdigimi soyledim kiyamet koptu (topu babana at bosver).
Valla canim ben parayi senden geri isticem hemen..diyeceksin

Muhtemelen yatirdim/kullandim diycek.

O zaman da; valla kusurabakma kredi cek en kisa zamanda ver bana. Ben de boyle olmasini istemezdim ama oldu..falan diyebilirsin.

Bi arkadasima yuklu bir miktar borc verdim. Ev alicakti. Normalde cok karsiyim ama hayir diyemedim. Ve kotu hissediyorum biraz. Dost ile ye ic alisveris etme demisler. Sıkıntı olur mu. Bi de arkadasim kredi oder gibi odeyeyim dedi. Bunu kabul edeyim mi. Cunku her ay bana yatirdi yatirmadi dusunmek istemiyorum. Diger turlu toptan istesem zamani geldiginde belki biriktirmiycek.
dolar olarak ver . turk paran erir

Simdi soyle soke soke alirim. Memur karsimdaki kisi kolay degil oyle memurum borcunu odememesi. Hee turlu de ispat ederim. Isten attiririm valla. Ama en kotu senaryo bu. Arkadsima guveniyorum isin acigi. Sadece hos bi durum degil. Ya durucam yil sonunda toplu istiycem ya da 5 er 5 er. Gonlum topludan yana
Ben elden ödedim, yalan söylüyor derse? Öyle kolay mı memuriyetten attırmak? Senetin, sözleşmen yoksa öyle iki mesaj, konuşmayla çözülecek iş değil. Ayrıca dolandırmayacagına bu kadar emin olma. Her dolandirilan, dolandirilma ihtimalini bile bile vermiyor parayi. Senin gibi yanlış yapmayacağına güveniyor. Paranın bozmadigi cok az insan var.

Bu arada saka gibi. Arkadasim parayi verdikten sonra hic aramadi. Bu isin sonunu gercekten merak ediyorum hayır olur insallah

Valla konu sahibi;
Inanilmaz bir saflik yapmissin
Ailenden habersiz bu devirde 25 bin borc!!

Ne sekilde geri odeme yapilacagi da hic konusulmamis!!!

Nasil bu kadar cesaretli olabilirsin.?

Ben kankama bile vermem 25 bin.
Haaaa cok zengin olurum 25 bin benim cerez paramdir o zaman ancak veririm kankama.

Valla ben olsam hemen isterim geri.
Bir bahaneyle isterim

Yarin arayip ailemle sorun cikti demeyi dusunuyorum. Nasil bi konusma yapabilirim sizce. Ama boyle devam edemiycegime karar verdim. Yani en stresli oldugum donemde bunu stresini cekemiycem bir de. Sizce kirmadan yanlis anlasilmadan ne demeliyim

Hani demişsiniz ya benim de bir hayalim vardı diye
O hayalinizin gerçekleşmesi için zemin oluşmuş olsun o sebeble isteyin paranızı olmaz mı?

bir gelişme oldu mu? merak ettimo_O
Son durum hakkinda bilgi vereyim o zaman. Bikac haftadir asiri yogundum is konusunda. Yemek yemeye dahi firsatim olmadi o kadar. Ve yardima da ihtiyacim vardi. Bu arkadasimdan da yardim istedim. Bikac kez konustuk ama hicbir sekilde bu para mevzunun ve sonrasinda ne yaptiklarinin konusu acilmadi. Simdi ben o yogun donemimi atlattim. Ayin 15 i de geldi. Odemeye dair bir hamle de olmadi. Benim icin surec simdiden hayal kirikligi. Dusundukce ne kadar aptalim diyorum. Nasil tamam dedim boyle biseye. Bisey bekliyorum o olursa insallah parayi hemen istiycem. Ama alabilir miyim onu gorucez

Ben bu konuda tamamen sizi suçlu buldum.
insan borç verecek olursa bir değil bin kez düşünür.
Borcu verir vermez paranın derdine düşecektiniz madem hiç böyle işlere kalkışmasaydınız.
aylık 2 bin lira geri ödeme yaparım diyen bir insan verdiğiniz tutar kadar fazla kredi çekerdi.
bu devirde 25 bin borç veren birini bulan o muhterem arkadaş çok şanslıymış.
ama sizin adınıza maalesef üzülemedim.

yakın arkadaşım istese 5.000-TL ye kadar borç verirdim
acil paraya ihtiyacım yoksa da ayda 1.000-TL olarak 5 ayda ödemesine müsade ederdim
maksat işi görülsün, faydam dokunsun..

Son durum hakkinda bilgi vereyim o zaman. Bikac haftadir asiri yogundum is konusunda. Yemek yemeye dahi firsatim olmadi o kadar. Ve yardima da ihtiyacim vardi. Bu arkadasimdan da yardim istedim. Bikac kez konustuk ama hicbir sekilde bu para mevzunun ve sonrasinda ne yaptiklarinin konusu acilmadi. Simdi ben o yogun donemimi atlattim. Ayin 15 i de geldi. Odemeye dair bir hamle de olmadi. Benim icin surec simdiden hayal kirikligi. Dusundukce ne kadar aptalim diyorum. Nasil tamam dedim boyle biseye. Bisey bekliyorum o olursa insallah parayi hemen istiycem. Ama alabilir miyim onu gorucez
Uzuldum.. tahmin etmistim vurdumduymaz rahat biri oldugunu. Beklediginiz sey olsun olmasin paranizi isteyin. Yoksa o para hic olup gidecek..

Ben bu konuda tamamen sizi suçlu buldum.
insan borç verecek olursa bir değil bin kez düşünür.
Borcu verir vermez paranın derdine düşecektiniz madem hiç böyle işlere kalkışmasaydınız.
aylık 2 bin lira geri ödeme yaparım diyen bir insan verdiğiniz tutar kadar fazla kredi çekerdi.
bu devirde 25 bin borç veren birini bulan o muhterem arkadaş çok şanslıymış.
ama sizin adınıza maalesef üzülemedim.
Aynı fikirdeyim. Verir vermez böyle yapamayacağım diye başlamışsınız. Vermeseydiniz keşke. O insanlar da siZe güvenip bir yola çıkmış kendince hesap kitap yapmıştır.
Pat diye geri isteyeceğinizi nerden bilsinler

Pat
Aynı fikirdeyim. Verir vermez böyle yapamayacağım diye başlamışsınız. Vermeseydiniz keşke. O insanlar da siZe güvenip bir yola çıkmış kendince hesap kitap yapmıştır.
Pat diye geri isteyeceğinizi nerden bilsinler
Pat diye geri isteyebilecegimi soyledim zaten

Moralinizi bozmak gibi olmasın ama..
Arkadaşım doktor. Bunun abisi kredi çektirmiş arkadaşıma. 200 bin tl. Abi mütahitmiş. 2 ay sonra toplu para gececek elime, ödicem demiş. 1,5 sene oldu. Abi parayı ödemedi. Arkadaşım özel hastanelerde nöbet tutup krediyi ödemeye çalışıyor, 1 yaşında çocugu var, çocugunu çok az görüyor, karısı sürekli huzursuz normal olarak.
200 bin oldu 300 bin. Abinin umrunda değil. İşlerim düzelsin ödicem diyomuş.

Yani sizin meblağ çok yüksek değil, çok kendinizi üzmeyin. Yılbaşına kadar alın paranızı. Hatta önümüzdeki aylarda kredi faizi artabilirmiş. Arkadaşınızı da düşünerek hemen isteyin ki o da daha erken kredi çekebilsin.
Ama bu da ders olsun. Borç vereceğimiz paranın hiç geri gelmeyeceğini düşünerek hareket etmek gerek, böylece üzülmeyiz

Ben geldim. Akil istiyorum ama uygulayabilirsem tabi. Bu surecte hep istiym istiym diye bekledim yapamadim.
Arkadasimin aramalari cok azaldi.
Isim cok yogun diyor
En son iki gun ust uste aradim birinde acmadi birinde mesgule aldi. Tabi insanin aklina sacma sapan seyler geliyor. Sonra dondu iste yogunum fln. Baya konustuk o gun. Isteyecektim yapamadim. Aklimda daha yeni verdin hemen istiyorsun gibi bi dusunce var. Ama her ay oderim diyen insan maas gunu de gecti hic konusunu acmadi. Acicak gibi de durmuyor. Borcla ilgili hicbir sey konusmadik. Yani evi aldik su bu da demedi.
Ertesi gun ben bi aydinlanma yasadim: bedelli.
Arkadasim ve kardesi bedelli yapicak muhtemelen. Yaslari tutuyor. Ve 30bin kredi cekilcek haliyle. E kardesyle birlikte odeyeckti. Simdi mumkun degil gibi gorunuyor. Napicagimi bilmiyorum. Hemen istemeliyim sanki ama alacagim cevaptan cok korkuyorum. Istemezsem de en iyi ihtimal 1 sene sonra ancak odemeye baslar benim parayi. Gunlerdir basim agriyor. Dudagim ucukladi. Napmaliyim kizlar:(

Çok geçmiş olsun, bir laf vardır ne borç al ne borç çünkü hem arkadaşını hem paranı kaybedersin diye. Umarım sen ikisini de kaybetmezsin

Ben geldim. Akil istiyorum ama uygulayabilirsem tabi. Bu surecte hep istiym istiym diye bekledim yapamadim.
Arkadasimin aramalari cok azaldi.
Isim cok yogun diyor
En son iki gun ust uste aradim birinde acmadi birinde mesgule aldi. Tabi insanin aklina sacma sapan seyler geliyor. Sonra dondu iste yogunum fln. Baya konustuk o gun. Isteyecektim yapamadim. Aklimda daha yeni verdin hemen istiyorsun gibi bi dusunce var. Ama her ay oderim diyen insan maas gunu de gecti hic konusunu acmadi. Acicak gibi de durmuyor. Borcla ilgili hicbir sey konusmadik. Yani evi aldik su bu da demedi.
Ertesi gun ben bi aydinlanma yasadim: bedelli.
Arkadasim ve kardesi bedelli yapicak muhtemelen. Yaslari tutuyor. Ve 30bin kredi cekilcek haliyle. E kardesyle birlikte odeyeckti. Simdi mumkun degil gibi gorunuyor. Napicagimi bilmiyorum. Hemen istemeliyim sanki ama alacagim cevaptan cok korkuyorum. Istemezsem de en iyi ihtimal 1 sene sonra ancak odemeye baslar benim parayi. Gunlerdir basim agriyor. Dudagim ucukladi. Napmaliyim kizlar:KK43:
Aklıma geldiniz. Nasıl oldu var mı bir gelisme?

Merhaba. Bayramdan once istemistim. Hemen tamam dedi ve 1 hafta icinde verdi. Yalan soyledim biseyler alcaz ailemle fln diye. Guvenimi bosa cikarmadi arkadasim ama ben duramadim daha fazla. Borc vermek bana gore degilmis. Neyse ki aldim sukur. Hayatimin dersi oldu bu da bana
Aklıma geldiniz. Nasıl oldu var mı bir gelisme?

Back
X