- 13 Şubat 2008
- 12.352
- 1.424
- 748
- Konu Sahibi madamcocomo
-
canim benim kendi dusuncem ikisi bir arada zor olur...
sen ikisinden birini secip yolunu oyle cizeceksin...
cocuk istiyorsan once cocuk icin calismalisin,birikimini o yonde kullanmalisin
is her zaman olur ama cocuk zaman alir...
esinin sigortasida varsa devlet tup bebek tedavilerinin bir kismini da karsiliyor canim..
tabi secim senin...
iyi dusun,kararini ver...
sonra pisman olma....
Canım öncelikle şu açıdan bakmak lazım.
Ticaret işi gerçekten riskli bir iş. Bu iş için az bir sermaye yeterli gelecek ve severek işleteceğin bir dükkanın olacaksa senin için çok iyi olabilir. Bebek kısmına gelince. Seninle durumlarımız benziyor ve bu konu beni de çok düşündürüyor. Bebek olduğunda bir müddet evde kalman gerekecek toparlanman için o esnada dükkan kapalı mı duracak yoksa dükkanı bekleyecek biri olacak mı? Çocuk belli bir yaşa gelene kadar dükkan işi zor olur ama 2 yaşını bitirdikten sonra biraz daha rayına oturur. Anneler böyledir. Canını sıkma, onlar bizlerin garantili bir işi olsun istiyorlar ama bizim ilgilerimizi gözardı ediyorlar maalesef.
sumakcım istedikten sonra ben senin her şeyin üstesinden gelebileceğini biliyorum ki eşin de her zaman destekçin nazar değmesin..
hangisi önce gelir diye düşünme önce dükkanını aç gerisi gelir zaten bebek oldu diye dükkanı kapatacak değilsin ama önce bebek olursa işini ertelemeyi düşüneceksin bence ikisini bir arada yürütebilirsin
cevap ıcın tesekku ederım cnım ,
evet ıyı karar vermem lazım ama veremıyorum..
yasım 26 ılk cocuk ıcın bekledık 2,5 yıl olana kadar 3-4 yıl olacak
bırıncıyı yapınca ıkıncıyı hemen yapmayı planlıyorum
ee ıkısı bırden benım dükkan hayalım suya düşer..
hamılelıgı düşünen bırıne de iş vermıyorlar tabı kı..
ne zor..
..
tesekkur ederım cnım yorum ıcın..
bızım zaten sermayemız var hanı kendımız bu ıs ıcın zmaan ve para harcıyoruz
ticarete dökelım dedık ama tıkandık..
ben hamıle kalırsam ,cocuk olunca esımın ıkı tame kardesı var bırı kız bırı erkek
onlar bakabılır..büyükler..
kı esımın teyzesı var genc esını kaybettı o da durabılır..
bılemıyorum..
canim ben bu konuda gercekci olmak istiyorum...
acikcasi ikisi bir anda olmasi cok zor...
ama onemli olan sen ve esinin en cok once hangisini istediginiz...
onunuzdeki 2 sik var..
biri cocukkk...
digeri is,yani dukkan...sunuda unutma isi yapicaksan riskide goze almayi kabul ediceksin,,belki bir sure cebinizden giderleriniz olucak...
cunku sizin o dukkani yurutmeniz icin oncelikle cevre edinmeniz lazimm yani bunda da zamana cok ihtiyaciniz olucak canim.
ikisindan birini secmelisiniz...
cunku ikisinde de maddi anlamda gidderiniz olacaktir..
Bir söz vardır, en kötü karar kararsızlıktan daha iyidir diye. Bu işi çok istiyor musun? Eğer istiyorsan ben bir engel göremiyorum. İçinde kalmasındansa yapmanı öneririm. Eşin veya sen anlar mısınız ticaretten? Bu nokta çok önemli canım. Bir de şu var. Bu işe başlarsanız bebeği erteleme durumun olabilir. Bunu da göz önünde bulundurmalısın.
evet ama bız bu ısı yaptıgımız ıcın cevremız oldu bıraz..
dükkan olunca bu cevreden baskası da olacak
kazanırmıyız mutlaka kazanırız..
ben o bırıktırdıgım 3-5 mılyarı harcamayı da göze aldım.
kı ben bu ısı yaparken fotografı asla bırakmam oradan da gelecek..
ama ya cocuk..
olmadı olmadı o sıra oldu .
ıkı sıktan bırısı ıse cocuk ama işimde olsun ıstıyorum..
kararsızım .
canim o zaman
ikisinide yapariz ve ustesinden geliriz diyorsaniz?
ikisinide yapin o zaman..
sikma canini,rabbim hakkinizda hayirli olani nasip eylesin.....
Bebek için mi vazgeçeceksin? Bebek olunca zaten bir çok şeyden vazgeçmek durumunda kalacaksın canım. 2.çocuğu da hemen istiyorum demişsin. Nereden baksan bir 5-6 sene hiçbir şey yapamamak demek. Bunu da iyice düşün tart kafanda. Eşinle de iyice konuşun, artılarını eksilerini yatırın masaya. Ne olursa olsun inşallah sonu güzel olur.
sumakcım bende çalışıyordum hamile olana kadar hamileliğim çok kötü geçince işten ayrılmak zorunda kaldım doğumdan sonra tekrar baslarım dedim ama olmuyo bak hala işsizim işe giremiyorum ikisi bi arada olmaz bence hangisi ağır basıyosa onu yap..dükkan açınca sürekli aklın ya bebek diye düşünecekse ve huzursuz olacaksan önce bebeğe öncelik vermelisin ben pişman değilim işten ayrıldığıma çok şükür eşimin aldığı da yetiyo zamanda çok çabuk çabuk geçiyo çocukla uğrasınca iyi düşün senin için doğru olacağını yapacağını biliyorum canım üzülme bunun için strese girme hayırlısı neyse o olsun canım
ben senin bu işin altından kalkacağına inanıyorum, nekadar çalışkan olduğunu ve işini internet üzerinden de olsa nekadar ciddiye alarak gerçekleştirdiğini biliyorum, hayatta inandığın istediğin hiçbirşeyi erteleme. ileride "keşke" değil de "iyi ki" diyceksin inanıyorum, sonuç belki (minicik bir ihtimalde olsa benim gözümde) hüsran olacak ama enazından denemiş olucaksın ve bu senin için çok büyük kayıplara sebep olmayacak.
çalışıyor olmanın verdiği moralle işine daha dörtelle sarılacaksın inanıyorum, sen çocuk da yaparsın kariyer de
herseyden önemlisi anne olduktan sonra, sen bütün vaktini cocuguna ayirmak isteyeceksin...
hatta cocugunla gecirebilecegin vaktini dükkana ayirdigin icin kendini bile suclayabilirsin...
etrafimda örneklerini gördügüm icin söylüyorum...
ama yoksa fikir olarak cok güzel gercekten...
esinle beraberce bir yola bas koymussunuz sonucta...
en iyisi cok yönlü düsünüp öyle karar vermek...
karariniz her ne o olursa, dilerim en hayirlisi olur sizin icin...
Canım bebek için tedavi masrafı falan gerekiyorsa birikimini onun için harcaman daha mantıklı tabiki ama normal yollardan bebek sahibi oalacaksan ve dükkanıda borçsuz olarak açabileceksen -bence en azından 1 yıllk kiran cepte olursa daha rahat olursun o zaman dükkanı aç. kendi işin olursa çocukla falan daha rahat olur. Yanlız düşündüğün işin en az aylık 1500-2000 tl getirisi olmalıki emeğine deysin
kira-elektrik-su -vergi - hayvanların giderleri falan derken elinde bişey kalmaz zaten..Bu düşündüğün iş bu ne kadar kazandırır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?