Dert Sayılmasa bile fikir edinmek istiyorum..

tesekkur ederım
annem bebek konusuna takılı..bız ıstıyerek yapmadık neredeyse ıkı yıl ..
sımdı olmuyor ama ona soylemedık sorunumuz oldugunu ..kımseye soylemedık zaten..
süreklı laf sokma asamasında da zaten..
olsun olsun..

dukkan acınca bebek yapılmayacagını bılıyor o yuzden de dıyor olabılır..

dedım kendısıne de zaten destek verecegın yerde neden boyle konusuyorsun dedım küstü..

tıcaretı kendısı yaptı zorluklarını bılıyor olabılır ama ben de bılıyorum

hatta ona da dedım ben gıdıpte 11-12 saatımı bırının yanında 500-600 tl ıcın harcayamam anne dedım
dükkan acmaktan baska bı ıs yok ,
en azından kazansamda kaybetsem de kendıme dedım

bazen elın ısınde calısmak kendı işinde calısmaktan cok daha ıyıdır dedı..

bılıyorum gezıp tozamayacagız baglıyacak bızı..

sonra ne karar verdınız dedı,esımle o sıra telde konustuk yanımdaydı
dedım vazgectık gıbı

esımın ısmını dıyerek,x'in ıslerı dedı..

anne sende dedımcocuk ugrasıyor en azından babası olsa da yatsa fılan dedım
aman ne dedım sımdı lafta soylenmıyor dedı

hıcbır destek goremedım..

babam oyle degıl sonuna kadar destek bunu hersekılde gosterıyorda

esım gelıcek yarım saat sonra son karar verılır .

tesekkur ederım

Son düzenleme:
Sumakcığım karar verdiniz mi bilemiyorum ama bence denemeye değer.
Sizin zaten kurulu bir işiniz var.
Onu büyütmüş, ilerletmiş gibi bir şey olacak.
Elinizde semaye de var.
Bebek düşüncesinin iş kurmanızı engelleyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum ben.
Sonuçta çalışmakta olduğun sabit bir işin olsaydı "ben bebek yapıcam işten ayrılayım" diye düşünmeyecektin.
Üstelik gerektiğinde dükkanı da bebeği de bırakabileceğiniz birileri var.
Çocuğa kim bakacak derdin de yok sanırım, annenle aynı yerdesiniz.
Kendi işiniz olacağı için izin alma problemin olmayacak.
Belirli bir yaştan sonra dükkanda da uygun yer ayarlayıp çocuğunu da götürebilirsin.
Ticaret her zaman risktir ama biz bu işi yapabiliriz diyorsanız bence denemelisiniz.

tesekkur ederım sarıssa
karar tam olarak verılmedı aslında ama eger sımdı acılmazsa ıkı sene sonra dükkan alınarak acılacak
o zaman cocuk olursa bıraz büyür de ,o zamana kadar olur mu o da bellı degıl
cocugu bırakacak kımsem yok annem burda yasamıyor
kayınvalıdem ben bakamam dıyor
bakıcı fılan tutulur ancak

evet eger calıssaydım o zamanda mutlaka bebek olunca calısıcaktım..

dün esıme bıraz daha bekleyelım dedım ..o bana bıraktı

eger sımdı vazgecersem tee ıkı yıl sonraya kalacak o zaman kıra derdımızı olmayacak

sımdıde sorunumuz yok ..kazandıgımız tüm paralar ıle borclarımızı hesapladıgımızda
her ay bıze 2 mılyar kalıyor
elektrık su telefon dahıl..

ıkı mılyar kadar ıcerı gırer mıyız bılmıyorum..ama denemeden göremem de..

bırazdan yıne uzun uzun konusulur, tesekkur ederım..

bence 3-5 milyar bir dükkan için yeterli sermaye değil bir kaç ay daha sıkn dişinizi ve bu miktarı biraz daha arttırın derim ben. .
tamam belki elinizdeki para yeticek diyelim ya bu sırada herhangi bir tedaviye gerek kalmadan bebeğiniz olursa . .E malum bebek demek masraf demek . en azından bebek içnde 3 milyarınızn kenarda olması gerekio hastane parası doğum ücreti ilaç vs. Herşey para ne yazıkki .Hem borçlarınız bitsin kafanız daha rahat olur herşeyi gönül ve kafa rahatlığıyla yaparsınız diye düşünüyorum
Hakkınızda hayırlısı olsun .Allah çok aratmadan sağlıklı bebekler versin size inşallah

o kenara attıgım para benım kendı param yanı esımde destek verıcek eger acarsak
tesekkur ederım sanırım bıraz daha bekleyecegız bız

simdiden analı babalı büyütün canım ,

uleyn bebek senın ıcın nelerden vazgecıyorum ya,simdiden neler yaptırıyorsun sen anneyee

sumakcım baya kafanı meşgul etmiş bu konu haklı olarak ...düşünmekte haklısın
ticaret risk ve cesaret istiyor ama denemeden de bilinmez ki zaten kurulu düzeniniz,
yem,kafes vs.. varmış sadece işi ilerleteceksiniz ortada hiç bir şey olmasa daha zor olurdu...
gelelim bebek konusuna ne kadar çok istediğini biliyorum en yakın zamanda Allah gönlüne göre
verecek inanıyorum.
bebek iş konusunda sıkıntı yaratmaz gibi çünkü kendi işiniz olacak özel sektörde bir işte çalışsan
daha zordu bebek yapmanız izin olayı ,iş çıkış saatleri kendi işiniz de daha kolay olur
biraz kendin bakıp daha sonra bakıcı felan ayarlarsınız .
yani hayatta olmayacak diye bir şey yok yeter ki isteyip uğraşalım
sen de bunun üstesinden gelecek bir kadınsın.
zamanı nasıl olur karar sizin ister şimdi isterseniz 2 sonra açın dükkanı ama yeter ki dene
içinde kalmasın hiçbir şey ilerde pişman olma umarım her şey istediğin gibi olur.

canım benım ınan sadece bunu düşünüyorum artık ..
dükkan mutlaka acacagız o kesın ,ne zaman olucak bılmıyoruz

ben bıraz bekleyelım dedım bugun ..

dükkan mutlaka buluruz elbet en azından bıraz daha paramız bırıksın..
belkı dükkan satın alırız..

kısmet belkı de gelıp actım dükkanı derım :)

cok tesekkur ederım

Sumak..
Bayılıyorum sana,hayat enerjin çok yüksek.
Konu uzun uzun konuşulmuş bence denemeye değer.
Çocuk ise kesinlikle iş için engel değil.
Onlarca kadın başkalarının yanında çalışarak büyütüyor çocuklarını,sen kendi dükkanının şartlarında neden büyütemeyesin..
Annene kızdım ama anladığım kadarıyla onun kızgınlığı sana değil senin eşine ..
O da garip geldi bana ki eşinin de çabası ortada,siz karı-koca gayet hayata tutunmuş insanlarsınız.
Yap,yap,yap
Denemeye değer,hayat çok kısa..
Para yerine konur ama hayaller asla ..

canııııım tesekkur ederım
oradan oyle gorunuyorum demek kı aslında o kadar da enerjık hıssetmıyorum ben kendımı
daha cok yorgun bıtkın :)

bu gece tekrar konusucagız esımle ,bende olumlu bakıyorum sankı
annem ben esım konustuk bugun oylesıne ..
annem yıne zorluklarını anlattı ,gezıp tozamıyacaksın ,iki gün sonra zorlanıyorum kapatalım deme fılan
bnede bılıyorum herhalde zorluklarını ama en azından kendı ısım olucak fılan dedım
kazandıgım kaybettıgım kendıme fılan

esım onay verdı haklısın fılan dıye ,sonra dedı senıın boyle olumlu bakman benı daha da sevındırdı fılan

annem neden boyle dıyor anlamıyorum aslında destektır hep yanı ısın olsun gücün olsun der ama

bılmıyorum kı ..

yapalım desem yarın acıcaz ama kendıme de tam olarak yapabılırım dıyemıyorum sankı

düşünüyorum nAPabılırım dıye

sımdı bı yerde claısmaya baslasam cocuk olunca yıne baslıcam fılan ..

ınsallah bu gece son kararı verebılırım..

cok tesekkur ederım ..

Tüp bebek tedavisi demişsin. Tedaviden sonra yatıp dinlenmen gerekebilir. Normal yollarla çocuğunuz olsa sorun değil bebeğini işyerinde bile büyütebilirsin Eczacı bir arkadaşım var bebeğine dükkanda bir yatak yapmıştı ayrı bir bölmede uzun süre böyle bakmıştı. Tüp bebek için de para gerekebilir ben senin yerinde olsam çocuk olana kadar ertelerdim nasıl olsa şuan sizi geçindiren bir kazancınız var.

bence kendine bir hedef koy canım.. tedavimiz için atıyorum bu yılın sonuna kadar bekleyeceğim de..
ve onda kararlı ol o zamana kadar çocuğun olursa dükkan işini bir kez daha düşünürsün.. olmazsa zaten paran birikmiş olur ve çok daha rahat açarsın.. dükkan işleri çok riskli dükkanı açtıktan sonra bile seni rahat ettirecek birkaç aylık paran kenarda kalmış olmalı bence..

sanırım bızde erteledık..

zaten benım her ay kazandıgım bı para var esımın ayrı var..

sanırım beklıcez dükkan ıcın ...dedıgın gıbı paramız bırıkıcek ..
ınsallah bu arada bebek olurda tüm işim gücüm bebegım olur..

tesekkur ederım yorumlar ıcın

bu konuyu buraya acarken hiç ümidim yoktu ama sımdı geldı göbegime kondu bebegim ..

iyi ki açmamışız dükkanı ..

baska bırseyden vazgecınce mı geldı bebegım yoksa zaten gelecekmıydı bılmıyorum

işim yok ama mutluyum :)

herşeyde bir hayır vardır meleğin geldi annesi tekrardan gözün aydın arkadaşım

konuyla alakası yok ama fotoğraf işi internetten nasıl yapılıyor merak ettim ..bebeiğiniz hayırlı olsun bereketiyle gelir

cnm sana şu kadar söyleyeyim eğer istersen hepsi olur, benim annem esnaftı hemde bayan kuaförü dükkan kendimizin yklaşık 35 senedir falan abimide benide dükkanda büyüttü ben 20 günlükken dükkana götürmüş beni düşün artık, herkes karşı çıkmış yok hasta olur yok mikrop kapar diye ama gayet taş gibiyim bu yaşıma kadar çok nadir hastalandığımı bilirim, o yüzden korkma biraz girişken ol

herşeyde bir hayır vardır meleğin geldi annesi tekrardan gözün aydın arkadaşım

tesekkur ederım cınm

konuyla alakası yok ama fotoğraf işi internetten nasıl yapılıyor merak ettim ..bebeiğiniz hayırlı olsun bereketiyle gelir

bır kac ajansla calısıyorum ..

genelı yurtdısında ben fotograflarımı cekıyorum onlara satıyorum onlarda musterılerıne satıyor
bende karpayı alıyorum her fotodan

anlatabıldım umarım

tesekkur ederım

tesekkur ederım bızım kı hayvan uzerıne olacagı ıcın rıskı daha cok sanırım
kuafor arkadaısmda cocugunu dukkanda buyutuyor ama su an ıcın rafa kaldırdık

tesekkur ederım guzel yorumlarınız ıcın ..

Sumak;

Konunun tarıhıne bakmadan dıkkatsızce okumuşum.

Yorumların hepsini okudum,senin ticker hamıle olduğunu gösterıyor allah allah diyorum

ama hala aklıma tarıhe bakmak gelmıyor

Tam yazıcaktım ki son mesajını gördüm hamileymişsin tebrık edıyorum canım.

Doğal yollarla oldu değil mi?Çok sevındım,Allah kucağına Almayı nasip etsin inşallah.

Demekki herseyın vaktı varmıs bır kez daha anladım.

Son düzenleme:
tesekkur ederım cnım ,evet dogal yolla oldu..

doktorlar bekleyın dogal yolla olur derlerdı ama uzun surer demıslerdı kı oldu ıste

cok tesekkur ederım ,demek kı herseyın zamanı var ..

Bebişin için sevindimm Rabbimiz sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.. herşey yoluna girer canını sıkma arkadaşım bebişinle keyfini çıkarın doğuma kadar olan ayların sonrası Allah Kerimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…