Dert yok, Sohbet var.... :)

Ben hiç çerkez tavuğu yemedim biliyomusunuz :26:

valla benim annem de yapmazdı.. ama eşim çok sevdiğini söyleyince ben yaptım.
k.validenm ben bilmiyorum dedi geçen hafta.. eşim dışarda yemiş herhalde

tavuk göğsü haşlanır didilir sarımsak ve dövülmüş ceviz yoğurt ve mayonezle karıştırılır.baharatlarla ve tane cevizle de süslenir
kimisi yağ da yakıyo ben yağsız seviyorum..

valla benim annem de yapmazdı.. Ama eşim çok sevdiğini söyleyince ben yaptım.
K.validenm ben bilmiyorum dedi geçen hafta.. Eşim dışarda yemiş herhalde

tavuk göğsü haşlanır didilir sarımsak ve dövülmüş ceviz yoğurt ve mayonezle karıştırılır.baharatlarla ve tane cevizle de süslenir
kimisi yağ da yakıyo ben yağsız seviyorum..

anlatımınden güzel duruyo :56:

annemle konustum biraz önce...annemde babamda parayi vermem taraftari degil...düsünemiyorum artik kafam calismiyor...

offf ne yapicam ben yaaa....

benim gözlerimi acin neolur ya...

niye danismanla bulusmanizdan önce bu kadar strese girdin ki.. bekle biraz.. orada zaten esinin icindekiler dökülür ortaya... randevuya simdi durduk yere gergin gideceksin... ve isler daha da sarpa saracak..

annemle konustum biraz önce...annemde babamda parayi vermem taraftari degil...düsünemiyorum artik kafam calismiyor...

offf ne yapicam ben yaaa....

benim gözlerimi acin neolur ya...

lal, evinin içindeki duruma anneni babanı karıştırma bence..

sen kendi huzurun için nasıl davranman gerekiyorsa öyle davran..

yarın bir gün allah korusun boşansan ve boşandığında borcun olmayacaksa çok kafana takma bence..
insanlar ne hayatlar yıkıp kuruyorlar..

ben kendi maaşımdan bir şey ayırmam mesela.. üstümde çok fazla nakitle de dolaşmam.. kredi kartıyla yaparım harcamamı eşim de buna karışmaz.. istersem kardeşime istersem yeğenime birşeyler alırım ama abartmam da... paramızı beraber biriktiririz..
belki benim yaptığım aptalcadır belki kendimi güvenceye almalıyım ve kenara para ayırmalıyım eşime güvenmemeliyim bilmiyorum
ama ben boşansam da para biriktiremedim ortada kaldım diye düşünmem..

ailemden hanlar hamamlar da kalmayacak bana.. belki bu benim paraya ve para kazanmaya yaşamını sürdürmeye olan bakışımla ilgilidir bilmiyorum.

ama senin bunu gereğinden fazla sorun ettiğini düşünüyorum. ilişkinizi önemsiyorsan ver kurtul bence.. önemli olan benim... eşim ve eşimle ilişkimden önce ben gelirim diyorsan sen bilirsin..
karı koca bu kadar "para" konuşmamalı..

karı-koca arasına para mevzusu girince işin hiç tadı kalmıyor...

ama dün elmayra'nın da söylediği gibi,o'nu seviyorsan ve değeceğini düşünüyorsan O'nunla devam etmeyi düşünüyorsan parayı bir

kenara bırakmalısın..

ailenle bu durumu paylaşmanı da doğru bulmuyorum canım ayrıca...

lal, eger esinin birseyler yapip yapmamasini bu yöntemle dengelemek istediysen, sonuna kadar götürmelisin, aksi halde eger simdi vazgecersen ve esin ayni sekilde ailesine para vermeye devam ederse, bir daha asla bu yöntemi kullanamazsin. ya resti cekmelisin o vakit ya da baska bir yol bulmalisin..

niye danismanla bulusmanizdan önce bu kadar strese girdin ki.. bekle biraz.. orada zaten esinin icindekiler dökülür ortaya... randevuya simdi durduk yere gergin gideceksin... ve isler daha da sarpa saracak..

esim danismana yarin bi karara baglama düsüncesiyle gidiyor sanirim...

ailem güvenmiyor...ben ayni seyleri yasamaktan korkuyorum....

benim anladigim, lalin bu para biriktirme mevzusu, gelecegini güvenceye almaktan cok, esinin ailesine para vermesine bir tepkiydi.. bu yüzden de esi ailesine para vermeyi tamamen bitirirse- cünkü lal de bunu problem ediyor cok fazla- esinden para saklamaz..

bu yüzden de emin degilse, vazgecmesin.. yoksa bir daha bu kozu kullanamaz..

bana göre de, tüm masraflar toparlanmali, ciftler bu masraflari karsilayacak sekilde ortaya esit miktar para koymali..

kalan oluyorsa, ister bireysel saklasinlar, ister ortak bir havuzda biriktirsinler.. bu kisiden kisiye iliskiden iliskiye degisir...

yarın bir gün allah korusun boşansan ve boşandığında borcun olmayacaksa çok kafana takma bence..

ben kendi maaşımdan bir şey ayırmam mesela.. üstümde çok fazla nakitle de dolaşmam.. kredi kartıyla yaparım harcamamı eşim de buna karışmaz.. istersem kardeşime istersem yeğenime birşeyler alırım ama abartmam da... paramızı beraber biriktiririz..
belki benim yaptığım aptalcadır belki kendimi güvenceye almalıyım ve kenara para ayırmalıyım eşime güvenmemeliyim bilmiyorum

ailemden hanlar hamamlar da kalmayacak bana.. belki bu benim paraya ve para kazanmaya yaşamını sürdürmeye olan bakışımla ilgilidir bilmiyorum.

ama senin bunu gereğinden fazla sorun ettiğini düşünüyorum. ilişkinizi önemsiyorsan ver kurtul bence.. önemli olan benim... eşim ve eşimle ilişkimden önce ben gelirim diyorsan sen bilirsin..

ama dün elmayra'nın da söylediği gibi,o'nu seviyorsan ve değeceğini düşünüyorsan O'nunla devam etmeyi düşünüyorsan parayı bir

kenara bırakmalısın..

lal,

parayı ailesine vereceğini düşünüyorsan da ver...
gerçekten de ver,

eğer bir sınavdan geçiyorsan ve bunu parayla yapman gerekiyorsa,
varsın senden gidecek olan para olsun...

lal,

parayı ailesine vereceğini düşünüyorsan da ver...
gerçekten de ver,

eğer bir sınavdan geçiyorsan ve bunu parayla yapman gerekiyorsa,
varsın senden gidecek olan para olsun...

benim de demek istediğim tam olarak bu.
bu 1 kumar ise, gör eşinin blöfünü ve rest de.

her iki şekilde de sen kazanmış olursun.
1- parayı verdin; eşin ailesine verdi. artık eşinin sığıanacağı hiç bir şey olamaz. seni durmadan suçlayamaz
2-parayı verdin; eşin ailesine vermedi. güven problemini çözersiniz, evliliğin kurtulur

bir evdeki en büyük sorun güven problemi
tecrübe ile sabittir.
güven illa cinsel anlamda değildir, herşey ile alakalıdır, benim de evliliğimde zaman zaman güven sorunları yaşanmıştır( ailem ile ilgili) blöfe rest demişimdir. almışımdır ağzımın payını. ama en azından haklı haksızı daha iyi ayırd edebiliyorum artık.

esimle olan problemleri özellikle bu problemi aileme ben tasimamistim...daha cok kendim cözmeye calistim ta ki esim beni annemgilde birakip gidene kadar....

inan bana benim derdim para degil sadece biraz mütevazilik istiyorum -dum....

ayirma sebebim kendimi garanti altina almaktan cok biraz deger ve saygi kazanmakti belki de bu yanlis bi yöntem olsa da....

malesef en ufak birseyde esim icin herkes benden önce geliyor...ben buna katlanamiyorum....

kenara bırakmalısın..

off bilmiyorum....

lal, eger esinin birseyler yapip yapmamasini bu yöntemle dengelemek istediysen, sonuna kadar götürmelisin, aksi halde eger simdi vazgecersen ve esin ayni sekilde ailesine para vermeye devam ederse, bir daha asla bu yöntemi kullanamazsin. ya resti cekmelisin o vakit ya da baska bir yol bulmalisin..

esim bu para ayirma olayini kendine bi ceza olarak görüyor ve akillandigini söylüyor....

ailen neden bu kadar sizin evin içinde canım,bana göre bu olmamalı :19:

ailemi daha cok esim karistiriyor o duyuruyor onlara problemleri...

akillanip akillanmadigini sen bilirsin.. csi ve kate in de dedigi gibi, kumar oynayacaksin.. ya simdi ya da biraz daha sonra.. ama önemli olan, esin akillanmamissa, ne yapacaksin?? bunun cevabini buldugun zaman, bir adim at bence...

esimle olan problemleri özellikle bu problemi aileme ben tasimamistim...daha cok kendim cözmeye calistim ta ki esim beni annemgilde birakip gidene kadar....

inan bana benim derdim para degil sadece biraz mütevazilik istiyorum -dum....

ayirma sebebim kendimi garanti altina almaktan cok biraz deger ve saygi kazanmakti belki de bu yanlis bi yöntem olsa da....

malesef en ufak birseyde esim icin herkes benden önce geliyor...ben buna katlanamiyorum....

akillanip akillanmadigini sen bilirsin.. csi ve kate in de dedigi gibi, kumar oynayacaksin.. ya simdi ya da biraz daha sonra.. ama önemli olan, esin akillanmamissa, ne yapacaksin?? bunun cevabini buldugun zaman, bir adim at bence...

off bilmiyorum....

esim bu para ayirma olayini kendine bi ceza olarak görüyor ve akillandigini söylüyor....

ailemi daha cok esim karistiriyor o duyuruyor onlara problemleri...

Back
X