• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertkolik arkadaş

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.621
1.733
133
Bir arkadaşınız sürekli size kendini anlatıyor,aşırı kindar ve haklılığına emin ise ve bu durumdan artık boğulmaya başladıysanız tepkiniz ne olurdu?
İyi kız aslında ama dinleyince ne kadar dolmuş aslında diyorum ve durduramıyorum.Tabiki de insan bazen yarasını açabilir ama bu arkadaştaki yaradan ziyade kin ve öfke.
Bu kadar da olmaz ,normal değil dedirten türden.

He diyip geçiyorum, ama kindarlığı ileri dereceyse ağzından beddua eksik olmuyorsa tepkimi belli ederim.
Bu tür konuşacaksa dinlemek istemediğimiz söylerim mutlaka
Ben de hee diyorum ama susmak bilmiyor,konuyu değiştiyorum aynı konuya tekrar geliyor.
Sanırsam biraz mesafe koyacağım.

Ben de hee diyorum ama susmak bilmiyor,konuyu değiştiyorum aynı konuya tekrar geliyor.
Sanırsam biraz mesafe koyacağım.
Bazı insanlar bizi çöp kutusu niyetine kullanırlar. İçlerindeki kini, nefreti, kıskançlığı o kutuya boşaltıp hayatlarını kolaylaştırmaya çalışırlar. Mesafe iyidir.

Bir arkadaşınız sürekli size kendini anlatıyor,aşırı kindar ve haklılığına emin ise ve bu durumdan artık boğulmaya başladıysanız tepkiniz ne olurdu?
İyi kız aslında ama dinleyince ne kadar dolmuş aslında diyorum ve durduramıyorum.Tabiki de insan bazen yarasını açabilir ama bu arkadaştaki yaradan ziyade kin ve öfke.
daha geçen hafta bu sebeplerden ötürü arkadaşlığımı bitirdim. çünkü ben pozitif kalmaya çalıştıkça beni zehirliyordu. kimsenin duygusal çöp kutusu olmamaya karar verdim. sende denemelisin gerçekten rahatladığını hissedeceksin.

Benim de bir arkadaşım öyle. Çözüm üretmeye çalışsam ama şöyle ama böyle ama onu yapamam ama bunu yapamam... hep söylenip birilerine kızıp duruyor. Artik.he diyip geçiyorum. Çünkü onun istediği bu. Çok sık görüştüğümüz biri olmadığı için tamamen hayatımdan çıkarmak istemiyorum.ama sık görüşsek dayanamazdım

Benim bı arkadaşım öyle saatlerce aynı konuyu anlatıyor ve boş boş konuşuyor.arama mesafe koydum şimdi ayda bir iki ayda bir görüşüyorum.hedefim tamamen bağı koparıp ondan kurtulmak

Annemin de böyle bir arkadaşı var kurban psikolojisi ve dünya etrafinda dönüyor tavırlarına ara ara Türkiye deyken denk gelmistim küser neye küstüğünü bile bilmezsin sonra kendi kendine konusur 😃 bi ara bilenmis kuzeni vefaat etmiş nereden bilecem ben zaten yurt disindsyim ve normalde konuştuğum biri degil küsmüş 🤣🤣 sonra kendi kendine barışmış annem anlatti ben bos bos dinledim. Yani herkes birseyler yaşıyor hepimizin hayati zor bi tek o değil mesele uzaklasij bence yada dan diye söyleyin suratina herseyi

Kendi mental sağlığım için böyleleriyle görüşmüyorum. Kimsenin negatif, fesat enerjisini çekemem.

Çok yakın 2 arkadaşım dısında ve aılemdekı ınsanlar harıcınde kımsenın derdını dınlemem. Geçiştiririm, konuyy farklı yerlere cekerım. Bıreysel yeterınce derdımiz var, bırde başkalarının yuklerını taşımayalım. Belki ben de boyle olmusumdur ama umarım o anlarda benden de uzaklaşıyorlardır. Kimse kimsenin derdini dert etmesın. Sağlık dışında neyimiz olabılır kı

Çok yakın 2 arkadaşım dısında ve aılemdekı ınsanlar harıcınde kımsenın derdını dınlemem. Geçiştiririm, konuyy farklı yerlere cekerım. Bıreysel yeterınce derdımiz var, bırde başkalarının yuklerını taşımayalım. Belki ben de boyle olmusumdur ama umarım o anlarda benden de uzaklaşıyorlardır. Kimse kimsenin derdini dert etmesın. Sağlık dışında neyimiz olabılır kı
Katılıyorum,dert anlatmak ve derdine çözüm aramak başka bir şey ama haklılığına inanıp karşı t
Kendimi çöp tenekesi gibi hissetmeye başladığım için ben de arkadaşlığıma mesafe koyacağım.

Bu gibi insanlar negatifi karşıya yükleyip pozitive ederler kendilerini
Uzaklaşın
Siz iletişimi kestiğinizde birini arayacaklar sizi eleştirmek yermek kin kusmak için
Yeterki neyin var desin biri🤔

ay bi tanıdığım var. böyle sürekli bunalımda , telefon numaram yok.
İnstagramdan anlatıyo sürekli ...sorsan elle tutulur dertte yok yani. Sürekli bu ne biçim hayat yok bıktım yaşamak istemiyorum. yok şu yok bu..
En iyisi görüşmemek ya

hayat zaten kendimiz için bile çok zorken bir sürü derdimiz varken birilerinin derdini bu denli çok dinlemek zorunda değil kimse çok çıkmazdayken tabi ki insan bir yakınıyla konuşmak ister ama sürekli olarak olacak iş değil hem kendi psikolojik sağlığı açısından hem de arkadaşlık ilişkileri açısından

Vardı yollarımı ayırdım, nefes aldım

Dikkat edin bir müddet sonra o kin ve öfkesini size de yoneltmesin. Buna benzer bir şey başıma geldi. Kendini hep mağdur ve haklı anlatan arkadaşım en ufak bir anlasmazlikta bütün kinini bana yöneltti. Yavaş yavaş mesafe koyun.

Back
X