dertler bitmiyor, evlilik bunaltıyor :(

melek_yuzluu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
203
55
36
Merhabalar,
Direk konuya gireyim.
Ben evleneli 2 ay oldu, bilen arkadaşlar vardır mutlaka...
Son 1 haftada hayat cehennem nerdeyse, ağlamaktan gözlerim balon oldu.
En son mevzu şudur; ikimizde çalışan bireyleriz. onun maaşı yatana kadar benimkini kullandık dün 500 lira gönderdim ki aksama cekip bana getirsin.(atm kartımı atm yuttugu için geçici süreliğine böyle oldu) 700 lira koymus saymamıstım bile. dün maaşı yatmıs kirayı, kredi kartlarını ödedim diye yazmıs. ben de kredi kartlarının ekstrelerini yolla da neye ne kadar borcumuz kalmıs ben de göreyim dedim. o da ben öduyorum işte öncesinde de anlattık neden böyle bi talepte bulundun diyor.bi ton laf, sonra da ben zaten senden bana hak gecmesin diye 500 yerine 700lira verdim dun sana demesin mi. yazık dedim ya..

Evli çalışanlar bu para mevzusunu nasıl hallediyorsunuz.
huzurum kalmadı. bunaldım resmen :|

biz bölüştük borçları ama ben genede eşimden geçiniyorum malesef, ben ondan alsam tekrar aldığım parayı ona verme gereği duymadım, ya da o benden alsa tekrar bana vermedi yani gerekte yok,

benim eşim varken kartı herşeyi ona verdim o yapıyordu hiçbirşeye karışmıyordum...borçlarımız vardı biliyordum nereye gittiğini

bizde senin paran benim param yok.
eşim kendi işini yaptığı için sabit bi maaşı yok fakat onun bankadaki birikmiş parasını ortak hesabımıza aktardık.
gerektiğinde ben de rahatlıkla kullanabileyim diye.
benim maaşımı da o hesaba akratırıyorum ve kime ne kadar lazımsa o kadar harcıyor.

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.
En son mevzu şudur; ikimizde çalışan bireyleriz. onun maaşı yatana kadar benimkini kullandık dün 500 lira gönderdim ki aksama cekip bana getirsin.(atm kartımı atm yuttugu için geçici süreliğine böyle oldu) 700 lira koymus saymamıstım bile. dün maaşı yatmıs kirayı, kredi kartlarını ödedim diye yazmıs. ben de kredi kartlarının ekstrelerini yolla da neye ne kadar borcumuz kalmıs ben de göreyim dedim. o da ben öduyorum işte öncesinde de anlattık neden böyle bi talepte bulundun diyor.bi ton laf, sonra da ben zaten senden bana hak gecmesin diye 500 yerine 700lira verdim dun sana demesin mi. yazık dedim ya..

henüz 2 ay..
böyle şeylerle gerilmeye değmez.
erkekler kontrolü almayı isterler illaki harcamalarınız olmuştur, bırak canım takma kafaya ..

valla dert arıyorsunuz.. evlilikte senin benim yoktur.. olmamalı .. ikimizde çalışıyoruz alırız paraları koyarız ortaya ödemeleeri yaparız olur biter.. siz baştan ben sana güvenmiyorum demişsiniz.. adam ödemiş neyi kontrol etmeyyi düşündünüzki.. artık hak geçmesi diye bişey mi var.. allah huzursuzluk vermesin.. huzurum kalmadı nedir ya..

Eşin abartmış bence. Evin Hanımı olarak çalışsan da çalışmasan da Borçları Merak etmen normal bence.

bi excel cıkarmıstı ordan takip ediyorduk ama neye ne kadar verdigimi bilmiyorum.yani unutuyorum. ben de gayet normal sekilde dedim. sonrası patladı işte :KK43: dun 01:30a kadar aglamaktan heder oldum, cok yıprandım ya... kucuk kucuk bi cok sey var su 1 haftada :KK43:

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.

senin isteğin normal eşin oldukça abartmış nereye ne kadar gitmiş harcanmış bakacaksın tabi .

Ne kadar kucuk bi mevzu, ama ne kadar da buyumeye musait bi konu.
Esin kendine guvenmedigini hissetmis.
Yok hak gecmesin bilmem ne, siz evlisiniz ya senin paran benim param mi olur.
Para konusunu dert edecekseniz aylik bi plan yapin, daha iki aylik evli insanlar bu tur kavgalar etmemeli bence.

İletişim eksikliğine bağlı anlaşamamazlık olmuş.

Eşinize sadece parayı nereye harcadığınızı öğrenmek istediğinizi, eğer gereksiz harcama yaptıysanız bir sonraki ay onu kontrol altına almak istediğinizi, bütçenizi böyle idare ettiğinizi, sizin yönteminizin bu olduğunu sakince söyleyebilirsiniz.

Eşiniz kendini baskı altında hissetmiş olabilir sonuçta bekarken kimseye hesap vermeden kartını kullanıyordu, daha evleneli çok yeni, alışamamış olması normal.

Kendinizi daha net ve sakince ifade etmeyi öğrenmelisiniz. Bir de bu tarz konuları mesajla ya da telefonla değil yüz yüze konuşmaya çalışın, mesajlarda karşımızdakinin mimiklerini göremeyince yanlış anlama riski çok yükseliyor.

ekstreyi gönder deyince direk ondan şüphe duydugunu düşünmüş ki çok haklı. kredi kartımız ne kadar geldi. ya da şuraya kaç taksit kaldı die sorman daha mantıklı olurdu. ayrıca evliliğiniz en güzel günlerini böle geçirmeyin gereksiz kavgalar. ayrıca yeni evliysen buraya çok fazla takılma.. BDV 'nın çok fazla yan etkisi var:):)

bunda ne var kı
sız ayrıntı ısteyınce oda oyle demıs
allah baska dert vermesın yarabbım

bi excel cıkarmıstı ordan takip ediyorduk ama neye ne kadar verdigimi bilmiyorum.yani unutuyorum. ben de gayet normal sekilde dedim. sonrası patladı işte :KK43: dun 01:30a kadar aglamaktan heder oldum, cok yıprandım ya... kucuk kucuk bi cok sey var su 1 haftada :KK43:
Eee tamam o zaman eve geçince o tabloya bakarsın, ağlama boş yere. Yazık gözyaşlarına.

Kredi karti borcunuzu bilmiyor musunuz ki birnde ekstre istediniz? Sanki guvensizlik gibi anladim ben bunu.
Biz senin maas benim maas olayina girmeyiz. Borclari oderiz kalan parayi da harcariz hepsi bu :) cok buyuk bir matematik gerektirmiyor bence. Param yoksa da isterim, su kadsr verdim bu kadar verdim demez

İletişim eksikliğine bağlı anlaşamamazlık olmuş.

Eşinize sadece parayı nereye harcadığınızı öğrenmek istediğinizi, eğer gereksiz harcama yaptıysanız bir sonraki ay onu kontrol altına almak istediğinizi, bütçenizi böyle idare ettiğinizi, sizin yönteminizin bu olduğunu sakince söyleyebilirsiniz.

Eşiniz kendini baskı altında hissetmiş olabilir sonuçta bekarken kimseye hesap vermeden kartını kullanıyordu, daha evleneli çok yeni, alışamamış olması normal.

Kendinizi daha net ve sakince ifade etmeyi öğrenmelisiniz. Bir de bu tarz konuları mesajla ya da telefonla değil yüz yüze konuşmaya çalışın, mesajlarda karşımızdakinin mimiklerini göremeyince yanlış anlama riski çok yükseliyor.
kesinlikle haklısınız. whatsappdan yazısarak istemiştim. :KK43:

ekstreyi gönder deyince direk ondan şüphe duydugunu düşünmüş ki çok haklı. kredi kartımız ne kadar geldi. ya da şuraya kaç taksit kaldı die sorman daha mantıklı olurdu. ayrıca evliliğiniz en güzel günlerini böle geçirmeyin gereksiz kavgalar. ayrıca yeni evliysen buraya çok fazla takılma.. BDV 'nın çok fazla yan etkisi var:):)
ayrıca katılıyorum BDV beni cok etkiliyor :) hatta bi kac kere kocama bak böyle durumlar da oluyormus demişligim var önceden :/

Merhabalar,
Direk konuya gireyim.

şöyle yapıyoruz
aynı gün maaş alıyoruz aslında ama geçen ay eşimin 1 gün sonra yattı
ben maaşım yatınca kirayı faturaları kredi kartlarını vs yatırdım
eşim de maaşı yatınca çekip benim hesabıma yatırdı maaşını
ek ödemelerimiz vs oluyor onları da benim hesaba yatırdık
kart da bende duruyor.
eşimde de bir miktar nakit var ama günlük işlerimizi görecek kadar.
bu şekilde idare ediyoruz. hesabımız ortak.

X