Dertlerle nasıl başa çıkıyorsunuz?

kirmizibasliklihatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
394
178
53
Hanımlar merhabalar.
Az önce durdum ve düşündüm biriyle dertleşme ihtiyacı hissettim ve telefonumu elime alıp baştan sona rehberi gezdim. Kime içimi doksem , kime yaşadıklarımı anlatsam da beni dinlese dedim..
Ve o kabarık listede tek bir kişi bulamadım. (Arkadaşlarım var, çevrem var ama dostum diyebileceğim kimsem yokmuş onu anladım )
Allahım ile dertlesiyorum biliyorum ki o benim kalbimden geçen herşeyi biliyor .Her neyse uzatmayayim buraya yazmaya karar verdim çünkü burda o kadar sıcak bir ortam var ki yorumlar çok akıllı ve samimi.. empati çerçevesi içinde ..
Üç yıl önce evlendim bir ay sonra bebeğim olacağını öğrendim. Çok sevindim rüyada gibiydim, sevdiğim adam ile evlenmiş ve bebek bekliyordum cunku.
Hamilelik sürecini gayet güzel geçti eşim sağolsun hep destekçim oldu. Ama bebeğim dünyaya geldikten sonra (anneler daha iyi anlar) hiç dinlenme fırsatım olmadı. Mezun olduktan hemen sonra evlendigim için mesleğim olan öğretmenlik için birşey yapmama fırsatım olmadı hiç bu telasede.
Her zaman bir hayatlim vardı, öğretmenlik meslegimi hakkım ile yapmak gibi..
Hala istiyorum ve oğlum iki yaşında annem sağolsun ilgileniyor bense kpss calisioorum bir yandan bir kolejde haftanın birkac günü derslere gidiyorum. Bazen eşimin ailesi tarafından veyahut eşim ile problemler çıkıyor. Ve ben kendimi bin parçaya bölünmüş hissediyorum. Çok genel oldu yazdıklarım ama gerçekten hiç iyi değilim. Güçlü olmaya çalıştıkça bu ara sorunlar çıkıyor.
Önceden polyanna karakterli biriydim herşeye olumlu yönden bakar mutlu olurdum en ufak şeyden. Şimdi karamsarlık dizboyu. Bu şekilde hayat geçer mi diyorum bazen. Bilmiyorum iyi olmak, mutlu olmak ve hayallerime kavuşmak istiyorum. Bir gün güzel günler tekrar gelir mi?
Bu yazıyı yıllar sonra okuduğumda gulumseyip vay ve neler yazmışım demek istiyorum. :(

Beni mutsuz eden şeyin, başkasının hayallerinde olduğunu düşününce geçip gidiyor.
Keza sizin için konuşursam, sağlığınız yerinde Allah upuzun ömürler versin.
Ve evladınız var, mutlu bir evliliğiniz, güzel bir mesleğiniz, çocuğunuza bakan anneniz.
Bunlardan sadece mesleği olmadığı için çile çeken kadınları düşünebilir, okuma hayaliyle yanıp tutuşan ama eğitim almanın ütopik olduğu kız çocukları için daha da hayata 4 elle sarılabilirsiniz.
Siz öğretmensiniz, ne yüce bir meslek.
Nesil, gelecek, başarı sizin elinizde.

Beni mutsuz eden şeyin, başkasının hayallerinde olduğunu düşününce geçip gidiyor.
Ve evladınız var, mutlu bir evliliğiniz, güzel bir mesleğiniz, çocuğunuza bakan anneniz.
Bunlardan sadece mesleği olmadığı için çile çeken kadınları düşünebilir, okuma hayaliyle yanıp tutuşan ama eğitim almanın ütopik olduğu kız çocukları için daha da hayata 4 elle sarılabilirsiniz.

Kesinlikle öyle haklısınız. Mesleğimi yaparken tüm bunları unutuyorum zaten. Ama özel yaşamımda asamadigim sorunlarim var bunlar da olumsuz etkiliyor beni.
Ben bir kaç yıl öncesine kadar hep ileriye dönük boş durmak istemeyen güzel hayalleri olan biriydim icimdeki heyecan heves sonunce bu hali kendime yakıştıramadm sanirim

Hanımlar merhabalar.
Az önce durdum ve düşündüm biriyle dertleşme ihtiyacı hissettim ve telefonumu elime alıp baştan sona rehberi gezdim. Kime içimi doksem , kime yaşadıklarımı anlatsam da beni dinlese dedim..
Ve o kabarık listede tek bir kişi bulamadım. (Arkadaşlarım var, çevrem var ama dostum diyebileceğim kimsem yokmuş onu anladım )
Allahım ile dertlesiyorum biliyorum ki o benim kalbimden geçen herşeyi biliyor .Her neyse uzatmayayim buraya yazmaya karar verdim çünkü burda o kadar sıcak bir ortam var ki yorumlar çok akıllı ve samimi.. empati çerçevesi içinde ..
Üç yıl önce evlendim bir ay sonra bebeğim olacağını öğrendim. Çok sevindim rüyada gibiydim, sevdiğim adam ile evlenmiş ve bebek bekliyordum cunku.
Hamilelik sürecini gayet güzel geçti eşim sağolsun hep destekçim oldu. Ama bebeğim dünyaya geldikten sonra (anneler daha iyi anlar) hiç dinlenme fırsatım olmadı. Mezun olduktan hemen sonra evlendigim için mesleğim olan öğretmenlik için birşey yapmama fırsatım olmadı hiç bu telasede.
Her zaman bir hayatlim vardı, öğretmenlik meslegimi hakkım ile yapmak gibi..
Hala istiyorum ve oğlum iki yaşında annem sağolsun ilgileniyor bense kpss calisioorum bir yandan bir kolejde haftanın birkac günü derslere gidiyorum. Bazen eşimin ailesi tarafından veyahut eşim ile problemler çıkıyor. Ve ben kendimi bin parçaya bölünmüş hissediyorum. Çok genel oldu yazdıklarım ama gerçekten hiç iyi değilim. Güçlü olmaya çalıştıkça bu ara sorunlar çıkıyor.
Önceden polyanna karakterli biriydim herşeye olumlu yönden bakar mutlu olurdum en ufak şeyden. Şimdi karamsarlık dizboyu. Bu şekilde hayat geçer mi diyorum bazen. Bilmiyorum iyi olmak, mutlu olmak ve hayallerime kavuşmak istiyorum. Bir gün güzel günler tekrar gelir mi?
Bu yazıyı yıllar sonra okuduğumda gulumseyip vay ve neler yazmışım demek istiyorum. :KK43:

Öncelikle üstteki cevap gibi düşünmeye çalışıyorum.
Eğer modumu yükseltmezse de hayallerin her zaman toz pembe olduğunu kendime hatırlatıyorum.
Siz hayalinizde sorunsuz bir öğretmenlik, evlilik, ilişkiler bekliyorsunuz ama hayat öyle değil.
Hayallerdeki gibi asla değil ve olmayacak da.
Bu düşünce tarzı da yeterli olmaz ise her seçim bir vazgeçmedir diyorum.
Yani siz evlenmeyi tercih ettiğinizde dolaylı olarak büyük ihtimal çocuk da bu seçimle geldi.
Aynı anda başka bir arkadaşınız kariyer seçimi yapıp kpss hazırlanması yaptı ve devlette görevine başlamayı tercih etti.
Yani ikinizde seçim yaptınız o anki şartlarda doğru seçimler buydu, şu anki deneyiminiz farklı olduğu için belki keşke böyle olsa keşke şöyle olsa diyorsunuz ama belki daha iyi olmayacaktı.
Bilemezsiniz ki..
Hayalleriniz toz pembedir ama hayat değil..:KK35:
Hiçbir zaman olmayacak..Beklentiler her zaman daha yüksektir çünkü..
Böyle düşünün hayat seçimlerle akıyor, önemli olan bundan sonra neler yapmak istediğiniz..
Ona odaklanın..:KK39:

Öncelikle üstteki cevap gibi düşünmeye çalışıyorum.
Eğer modumu yükseltmezse de hayallerin her zaman toz pembe olduğunu kendime hatırlatıyorum.
Siz hayalinizde sorunsuz bir öğretmenlik, evlilik, ilişkiler bekliyorsunuz ama hayat öyle değil.
Hayallerdeki gibi asla değil ve olmayacak da.
Bu düşünce tarzı da yeterli olmaz ise her seçim bir vazgeçmedir diyorum.
Yani siz evlenmeyi tercih ettiğinizde dolaylı olarak büyük ihtimal çocuk da bu seçimle geldi.
Aynı anda başka bir arkadaşınız kariyer seçimi yapıp kpss hazırlanması yaptı ve devlette görevine başlamayı tercih etti.
Yani ikinizde seçim yaptınız o anki şartlarda doğru seçimler buydu, şu anki deneyiminiz farklı olduğu için belki keşke böyle olsa keşke şöyle olsa diyorsunuz ama belki daha iyi olmayacaktı.
Bilemezsiniz ki..
Hayalleriniz toz pembedir ama hayat değil..:KK35:
Hiçbir zaman olmayacak..Beklentiler her zaman daha yüksektir çünkü..
Böyle düşünün hayat seçimlerle akıyor, önemli olan bundan sonra neler yapmak istediğiniz..
Ona odaklanın..:KK39:

Çok teseteşe ederim. Çok motivasyon edici olmuş yazdıklarınız. Bende böyle düşünüp yoluma bu şekilde dev etmek istiyorum inşallah

• Beğen
Reactions: 000
Dertlerle nasıl basa çıkıyorum?
Belli bir zaman sonra o derdin geçeceğini,belki hatırlamayacagimi,yerine güzel olayların gelişeceğini biliyorum. Çok şükür büyük bir derdim olmadi,şükür sebeplerim çok ve dediğim gibi geçeceğini düşündüğüm için bence iyiyi cagiriyorum:) Yaşadığımız kötü olaylarda da elbet bir hayir vardir

Hayatta bütün güzelliklerin aynı anda bana verilmeyeceğini,
bir tarafı düzelttiğimde diğer taraftan başka yamuklarla mücadele edeceğimi
artık anladım.
Çünkü senelerdir olan bu.

Evliliğimde biraz iyi hisseder olsam iş ortamımda bir nefretlik durum ortaya çıkıyor.
Orayı düzeltsem evliliğimde kabuslar başlıyor.
Her ikisi de iyi olduğunda ailemden yana sıkıntılar doğuyor.
Dünyanın hiç bir yerinde kimse için her şey mükemmel değil biliyorum.
Rabbim sağlıkla imtihan etmesin.
Gerisi aşılır elbet..

Sorunlar bitmez genelde. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Bir sorun biter digeri baslar. Hayat bu. Ogrencilik ya da baba evindeki gibi degil hayat. Problemi olmayan insan da yok. Herkesin derdi de kendine gore buyuk.
Bir bebegin var, bir aile olmussunuz ve bebegine annen bakiyor. Sagliklisin, elin ayagin tituyor, kimseye muhtac degilsin. Isin de var. Ogretmen olmak icin de ugrasiyorsun, bir ugrasin bir amacin var. Bu acidan bakarsan belki benimki de dert mi diye dusunebilirsin.

Dertlerle başa çıkmıyorum. Mutluyken mutlu oluyorum, üzgünken üzgün oluyorum. Sadece mutlu iken bulutlara çıkmamaya, üzgünken dibe vurmamaya çalışıyorum. Hepsinin geçici olduğunu bilip itidalli yaşamaya çalışıyorım.

Çok teseteşe ederim. Çok motivasyon edici olmuş yazdıklarınız. Bende böyle düşünüp yoluma bu şekilde dev etmek istiyorum inşallah

Rica ederim..:KK39:
Biz hep hayalimizde her şeyi mükemmel resmediyoruz ama olay öyle değil, hayat her zaman hayalimizdeki gibi gitmiyor ama güzel şeyler de oluyor zorlayıcı şeyler de..
Önemli olan seçimlerimizin sorumluluğunu alıp devam etmek..
İnşallah hakkınızda güzel şeyler olur, kpss'ye hazırlanmaya devam edin..
Umarım kazanırsınız..:dua:

Back
X