Dertleşmek istiyorum, yalnız bir anneyim

Kimse kimseye selam vermez tanışmaz çocuğu ile de oynatmaz .. herkes korkuyor .. İstanbul bitmiş artık
Tobeee herkesin çocuğu tek başına mı oynuyor ? Parkın anlamı ne o zaman ? Belki siz zor bir süreçte olduğunuz için size öyle geliyordur.
 
Tobeee herkesin çocuğu tek başına mı oynuyor ? Parkın anlamı ne o zaman ? Belki siz zor bir süreçte olduğunuz için size öyle geliyordur.
Hayır elbette kendi kendine yada tek başına oynamıyor . Ama siz kendi çocuğunuzu başka bir çocukla oynarken bile yanında durmalısınız yada gözünüzü bi an bile ayırmamalısınız . Yok telefon çaldı yok yanıma geldi biri selam verdi her şey anlık . İstanbul da ki bütün arkadaşlarım parklarda çocuklarla oynuyorlar yalnız bırakmamak için hep birlikte anneler ve çocuklar . Halbuki eskiden annem beni parka salardı kendi bankta otururdu yan komşusu ile sohbet ederdi . Şimdi selam veriyorsun sohbet açmak istiyorsun hıhı diyip kestirip atıyorlar herkes korkuyor kendi kabuğunda ..
ben zor bi süreçten geçmiyorum konu sahibi değilim . Ben 36 yaşıma kadar istanbuldaydım 3 yıl önce doğup büyüdüğüm şehri terk ettim sırf çocuğum olursa böyle bir ortamda büyümesin diye , çok şükür şuan bulunduğum yer öyle değil parklar cıvıl cıvıl çocuk dolu
 
E zaten bu İstanbul için değil 20 hanelik köy için bile geçerli. Ama hiç kimsenin konuşmaması tuhafıma gitti.illa anneler bak benim oğlanla seninki anlaştı, ya da çocuklar oyun kuruyor vs sonra aa nerelisin vs diye muhabbet dönüyor. Ben parka gidince torununu parka getiren teyzenin romatizmasina kadar dinledim
 
Öncelikle çocuğunuzla yatmayın. Odasını ayırın. Gece çok kalkar normaldir bir sıkıntısı olur atak şu bu. Ama alışacak. Yani eşinizden ayrıldınız mı? Hiç destek olmuyor mu?
 
Başına bir iki kötü olay gelince yabani oluyorsun.Sütden ağzım yandı misali...Genede kimseye güvenmemek kimseye selam vermemek bana doğal gelmiyor.Zamana yayiyorum ben.Frekans tutarsa banka sırasında bile arkadaş olup kahve içtiğim insanlar var.Guleryuzlu insan görmek zor artık .Ama asık surat da insanın kendi ruhuna zarar
 
İstanbul'da ibb nin kreşlerine ya da belediyelerin kreşlerine baktınız mı? Tam gün olmasa bile yarım gün, kreş olabilir. İbb galiba bebeklere kreş işini ayarlarken annelere de iş imkanı sunuyor.
İbb kreşleri 3 yaştan itibaren alıyor. Baktım tabi ki. Halihazırda bi işim var ama dönemiyorum çocuğum olduğu için.
 
İnsan kendisi için belki güven duyabiliyor ama çocuk olunca öyle olmuyor. Ben mesleğim gereği çok istismar vakasına şahit oldum komşuyı bırakın aile içinde bile. İnsanoğlu maalesef artık daha kötü. Ben arkadaşlık edecek olsam bi nebze ama çocuğuma herhangi bir zarar verme ihtimali bile beni maalesef çok daha geri itiyor.
 

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. Bende doğum iznindeyken öyleydim

İkamet ettiğiniz bölgede Açem gibi anne-bebek oyun grupları vardır. Hemde sizde sosyalleşmiş olursunuz hemde yavrunuz eğlenir
 
 
Hepsi yapıştı bu alıntı konusunu beceremedim benim çocuğum büyüdü den itibarı yorumum
 
Bebeğinizle her gün 1 saatliğine parka gidebilirsiniz.

Eğer balkonunuz aşırı küçük değilse balkonu istediğiniz şekilde dekore edip bazı zamanlar balkonda vakit geçirebilirsiniz.
 
İzmir den istanbul a gelin geldim ,peş peşe iki çocuğum oldu. Her şey çok zor geldi. Komşuluk yapmaya çalıştım, çoğu iyi insanlar çıktı, bana bir zararları olmadi ama bazi insanlar da beni komşuluk ettiğime bin pişman etti. Yakin görüp evime aldım,güvendim, baktım ki bana başkalarının kusurlarını anlatıp duruyor,tahmin ettim ve sonrasında da yaşadım bende gördüğü kusurları da başkasına anlatıyor. Yanımda anlattıkları beni çok rahatsız etti tiksindim bu kadar dedikodudan,milletin özelini anlatıyor, milletin evinden bahsediyor,yok o öyle yaptı bu böyle dedi. Bazı insanlar onu evine almıyordu anladım niye almadıklarını akıllılık ediyor millet ben gerçekten saf kalmışım. Çevremi genişletmeye çalışırken bu ve bunun gibi başka sıkıntılar da yaşadım insanlar yüzünden ama yine de karşıma çıkanların çoğu iyi diyeyim.ama komşuluk yapmayanlarn da niye yapmadığını, yabani olanların haklı olduğunu gördüm. Şimdi evimde temizliğimi güzelce yapıyorum, farklı yemekler tatlılar yapmaya çalışıyorum,kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum.kv kp geçici olarak bizim evde ama ben kendi kendime iyi vakit geçirmeyi, yalnızlığı sevmeyi öğrenmeye çalışıyorum. Seviyorum da. Yalnızlık iğrenç insanlarla oturmaktan daha huzurlu ve hayırlı. Ama arada bir iyi niyetli bi arkadaşa gidince veya evime çağırınca onun da yeri başka oluyor,zaman güzel geçiyor o da o kisiyi biktirmayacak kadar. Eğer sultangazi deyseniz isterseniz çocukları parka götürüp orda oturabiliriz bunu derken de çekiniyorum bana güvenmez belki diye ama isterseniz geriye dönük bütün konulara yazdıklarımı okuyun ,neysem oyum. Çocuklarım 3 ve 4 yaşında onlarla oyuncakları konuşturarak oynayınca çok mutlu oluyorlar siz de öyle yapabilirsiniz. Kuran i kerimi çok okumak onunla çok vakit geçirmek insanı acayip mutlu ediyor,hafifletiyor. Okumayı bilmiyorsanız öğrenmeye hemen başlayın derim.Bi namaz kılmak, sonra Allah la konuşmak, derdini anlatmak ,O'ndan istemek insanı çok rahatlatıyor. Maneviyatınızı güçlendirmeye çalışın derim.dergah varsa sohbete de gidebilirsiniz siz dinlerken orda çocuklarla da çocuğunuz oynar.
 
Bütün iyi dileklere önerilere ve eleştirilere çok teşekkür ederim. Söylenilenlerin bir kısmı deneyip yapamadıklarımız zaten. Ancak yine de iyi niyetlerinize çok teşekkür ediyorum evet iyi insanlar da var. Ben sadece böyle bir zamanda ve ortamda anne olmanın ve yalnız olmanın ne kadar yorucu ve yıpratıcı olduğunu bir parça da olsa konuşarak hafifletmek istedim. Ben uzun zamandır yalnızım ve hepsini denedim. Allahtan her şey. Vardır bir hayır. Bekliyorum öylece. Çocuğum iyi ve sağlıklı olsun yeter diyip.
 
O kadar iyi anlıyorum ki.. damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Benim de 2.5 yaşında bir çocuğum var ve 7 24 birlikteyiz. Benim çocuğum başından beri zor bir çocuktu. Yemesi uyuması vs hep krizliydi. Hala oyle. Konuşma gecikmesi ve bazı bilissel basamaklarda yaşıtlarından geride kalma durumu oldu. İki aydir eğitimlere basladik Çocuk psikiyatrinin önerisiyle. Bunun stresi ayrı, kendime ait hiçbir zaman dilimimin olmaması ayrı. Dertlesecek doğru düzgün insan olmaması ayrı.. 2 buçuk senede 10 sene yaslandim. Çalışan annelere heves ediyorum. Belki bir gün benim de çalışmam kısmet olur.
 
Whatsapp arkadaşlarınız yok mu
Bi de o semtin anne grubu vardır xx anneleri diye instagramda aratın onlarla buluşabilirsiniz
Ben her gün çocuğumla avmye ya da dışarı giderdim o yaşta
bi de kreşe gönderiyodum haftada 3 gün
Yoksa fenalık gelir yani normal
 
Evet ben de bunu cok seviyorum. Arkadasim yok. Ama oyun gruplarina gidip ben 2 insan yuzu goruyorum, cocugum oynuyor. Havamiz degisiyor. Keske turkiyede de boyle ucretsiz imkanlar olsa.

Turkiyede ucretli imkanlar var bildigim kadariyla. cocuk kafelerinde etkinlikler duzenleniyor. Benim kizim kucukken cocuk kafesine giderdim. Onlarin da benden baska musterisi olmazdi. Cocugu alir oyun alaninda onlar bakarlardi. Bende kimse beni durtmeden bi kahve icerdim. Konu sahibi boyle mekanlar arayabilirsiniz.

Ben de 24 aylik kizim. Ben de yurtdisindayim, yalniz buyutuyorum. Ozelden mesaj atin sohbet etmek isterseniz. Hepimiz zaman zaman daraliyoruz. Surekli takeplerde bulunulmak cok zor. Kimi zaman mama diye agliyor ama yumurta kiracak kadar bile musade etmiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…