En dibe vurduysanız sevinin zirveye çıkma zamanınız gelmiştir diye bir söz hatırlıyorum o kadar doğru ki..her insanın maddi manevi türlü türlü dertleri sıkıntıları var önemli olan sabretmek mücadeleden vazgeçmemek..herkesin pes etme noktasına geldiği zorlu zamanları oluyor ama sonsuza kadar sürmüyor o zorlu zamanlar..
Evliliğe hazır değilsin. Acele etme sakın hala küçük bir kız Cocugu gibisin elinden şekerini alacaklar diye ağlıyorsun. Herkesin hayatında problemler var nefes aldığımız sürecede problemler olacaktır. Problemleri çözmek yerine neden problem yaratıyorsunuz,?
Kafanı düzeltmeden evlenme derim canım. Evliyken sorumluluk artıyor. Ben evliyken bir ara boşlukta hissediyordum kendimi depresyondaydım ağlarken gözümün yaşı kurumadan kahkaha atıyordum ne yemek yapmak ne temizlik ne de cinsellik istiyordum. Hala canımı birşeye sıksam ilişkiye girmek istemiyorum bir yorgan altına girip yatmak istiyorum 1 gün 2 gün hadi neyse ama evlenince öyle olmuyor hem kendini hem eşini üzersin. Ölümden başka herşey yalan ama biz insanlar işte... Dert geldi mi gitmez sanıyoruz. Sağlık gitmesin yeter... Sevdiklerimiz ve sağlığımıza şükürler olsun. Allah sana en kısa zamanda ferahlık versin inşallah çok güzel bir hayatın olur umarım.
Bir psikoloji ile ilgili kitapta okumuştum. Küçükken korku ile endişe ile biri ne der korkusu ile büyüyen çocuklar ileriki yaşlarda da kendilerine olmadık korkular endişeler yaratıp biri bir şey der kaygısı ile kendine hayatı zehir edermiş. Öyle ufacık korkularmış ki bunlar. Işe geç kalma korkusu gibi. Yani her şeyde mükemmel olmak isterlermiş. Hiç hastalanmazlar, hiç ise geç kalmazlar gibi gibi. Çocukluk hayatı her şeyi etkiliyor yani.
Bir psikoloji ile ilgili kitapta okumuştum. Küçükken korku ile endişe ile biri ne der korkusu ile büyüyen çocuklar ileriki yaşlarda da kendilerine olmadık korkular endişeler yaratıp biri bir şey der kaygısı ile kendine hayatı zehir edermiş. Öyle ufacık korkularmış ki bunlar. Işe geç kalma korkusu gibi. Yani her şeyde mükemmel olmak isterlermiş. Hiç hastalanmazlar, hiç ise geç kalmazlar gibi gibi. Çocukluk hayatı her şeyi etkiliyor yani.
Çok doğru. Çok doğru canlı kanıtıyım. Bir iki kez uyku düzenimden dolayı bazı yerlere geç kaldım bir aralar sokağa çıkcağım vakit uyumuyordum sabaha kadar, geç kalmamak için. Sonra atlattım bunu şükür ama uykum ağırdır alarmı duymam diye korktuğumdan yarım yamalak uyur ya da çok erkene alarm kurarım.
Ahah şimdi söyleyeceğim ama ustume gelmesinler:) kral kaybederse. Aslında roman kitabı ama arada böyle bilgiler veriyor. Orda annesi babası tarafından erkek beklenen ama 4. Kez kız olarak dünyaya gelip ailesi tarafından hiç sevilmeyen bir kız çocuğu var. Onun üzerinden.
Ahah şimdi söyleyeceğim ama ustume gelmesinler:) kral kaybederse. Aslında roman kitabı ama arada böyle bilgiler veriyor. Orda annesi babası tarafından erkek beklenen ama 4. Kez kız olarak dünyaya gelip ailesi tarafından hiç sevilmeyen bir kız çocuğu var. Onun üzerinden.