• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleşmeye ihtiyacım var. Lütfen her sey güzel olacak deyin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.404
1.168
83
33
31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor. 🥺

Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı?
Benim bir arkadaşım hemşire eşi i de inşaat ustası . İki yıl görüştükten sonra evlendiler gayet mutlular .

31 yaşıma bir kaç ay kaldı. Doğuda bir ilde yaşıyorum. Memurum ailemden ayrı yaşıyorum. Suan tatil ve ailemin evindeyim. Suan depresyonda olduğumu düşünüyorum ki hayattan hic zevk almıyorum. Belki bazınız işin var ne güzel diyeceksiniz ama insan artık yanında birini ve cocuğu olsun istiyor. Yıllarca beraber olduğum biri vardı. Memur değildi ama çalışıyordu. Ailem bu durumu sorun etti hep. Olmaz memur olsun, anlamasamazsınız, işten çıkar falan filan.. Biz yıllarca bekledik belki ailem ikna olur diye. En son ikna oldular. Bu yaz nisan olacaktı. Bu süre zarfında da çevreden, arkadaşlardan, ailemden sürekli olumsuz şeyler duyduğum icin de ben de acaba mı diyordum. Ya gerçekten gecinemezsek, ya mutsuz olursak diye. Tabi onu da darlıyordum. Ben tamam bu hafta babama konuyu açıyorum dedim ki o da ailemde bir sorun var 1 2 hafta bekleyelim deyince istemiyorum gelme dedim. Cünkü 6 aydır biz yazın olacak diyorduk ki sorun dediği de babası bir is icin il dışına çıkmıştı. Hatta bana 6 ay sonra yapalım dedi nisanı. Herneyse bitirdik iste. Ama kendimi çok kötü hissediyorum. Hic bir şeyi beceremeyen bir insan olarak görüyorum. Evlenen, çocuğu olan bir arkadaşımı gördükçe neden ben böyleyim diyorum. Niye benim olmadı diye sürekli kendime sorup duruyorum. Tabi doğuyu bilen bilir. 31 yaş burası icin gec bir yaş. İster istemez kafaya takıyorum. Memur memurla mı evlenmek zorunda illa? Öğretmen biri yA da hemşire biri illa kendi gibi devlette çalışan biriyle mi olmalı? Bana dua edin lütfen kendimi çok kötü hissediyorum. Demin bir arkadaşım davetiyesini paylaştı. Bir ben kaldım çevreden diye kendimi yiyip bitiriyorum. Babam da artık evlen senin de çocukların olsun diyor saka yollu, istemiyorum bekar gezecem diyip gülüp geçiyorum ama içimdekileri kimse bilmiyor. 🥺
Bunu yaşamadan bilemezsin. Yaşam insana olgunluk ve tecrübe kazandırır akışına bırak herşeyi... Sal gitsin nnn

Ben neden ayrıldığınızı anlamadım...
Şubattan bu yana bu yaz nisan olacak dedik. O da tamam ailem sizi bekliyor demİsti. Ben tamam bu hafta gelin demeden bir kaç gün önce de ailene söyle gelecez demişti. Aradan 2 3 gün geçti bana Şubat tatilinde olsun isteme dedi. Annem, ablam, kardeşlerime gelecekler demistim ki zor ikna etmişim bu is olsun diye. Erteleyince d istemiyorum dedim

Ayrılma sebebiniz mantıklı değil ama . Aynı durumdayım yalnız değilmişim demek ki. Gönlümüze göre olsun her şey

Şubattan bu yana bu yaz nisan olacak dedik. O da tamam ailem sizi bekliyor demİsti. Ben tamam bu hafta gelin demeden bir kaç gün önce de ailene söyle gelecez demişti. Aradan 2 3 gün geçti bana Şubat tatilinde olsun isteme dedi. Annem, ablam, kardeşlerime gelecekler demistim ki zor ikna etmişim bu is olsun diye. Erteleyince d istemiyorum dedim
Şubatta yazın yapacağınızı biliyorsunuz da niye tarih ayarlamıyorsunuz? İnsanlara hadi bu hafta gelin denmez ki. Şubatta konuştuysanız ağustosun 15’inde isteme der bildirirsiniz iki aileye de herkes kendini ona göre ayarlar.

Şubatta yazın yapacağınızı biliyorsunuz da niye tarih ayarlamıyorsunuz? İnsanlara hadi bu hafta gelin denmez ki. Şubatta konuştuysanız ağustosun 15’inde isteme der bildirirsiniz iki aileye de herkes kendini ona göre ayarlar.
Tarih belliydi aslında. Onun sınavı vardı, sınavım bitsin öyle dedi sınav bitti gelin tamam dedim kendi sınavdan sonra demişti

Ayrılma sebebiniz sizsiniz ama? :( sizin aileniz sorun çıkarırken anladığım kadarıyla beyefendi hiçbir şey dememiş. O bir sorun çıktı dediğinde kapının önüne koymuşsunuz. Ailenin dolduruşuna gelmiş gibisiniz üzgünüm.

Memuriyet işine hiç girmiyorum. Sene olmuş 2022 hala memur değilse olmaz kafası var ve sizin de aklınızı karıştırmış bu. Demek ki sizde de var böyle düşünceler.

Ne diyelim umarım memur ve ailenizin her olumsuzluğuna susup oturacak biri çıkar karşınıza.

Bende memurum böyle düşünmeZdim nitekim memur olmayan biriyle evlendim,işide sıkıntılıydı be ürktüğü geç düzenli bi gelir yoktu yani bi şey olmaz sevince dedim,ama oluyormuş..tecrübe eden biri olarak diyorum ki aileniz haklı ve şuanki aklım olsaydı memur biriyle evlenirdim birbirimizi anlamamız daha kolay olurdu..Memur olsun da saçma bi insan olsun demiyoruz ama başlıca kriterlerimden biri olurdu..

Bunu yaşamadan bilemezsin. Yaşam insana olgunluk ve tecrübe kazandırır akışına bırak herşeyi... Sal gitsin nnn
Bence yaşamaya gerek yok,çünkü yaşayınca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor..ben yaşadım 2 çocuklu bi anneyim geriye dönebilir miyim hiç evlenmemiş o Halime..hayır..o yüzden bazen yaşamayıp başkalarını. Yaşadıklarından ders çıkarmak lazım

31 yaşındayım hayata geç kaldım diyorsunuz ya,
Bunun sebebi 31 yaşında gibi davranmamanizdan kaynaklı..

Kendi ayakları üzerinde duran bir kadın hareketleri değil ki bunlar.
Geleceğinden emin olamadığıniz bir ilişkide seneler geçirmişsiniz. Net olmak 30 yaşında bir kadın için çok zor olmamalı aslında.

İnsanlar hayatın her evresindr muhakkak konuşacak , eleştirecek bir şey bulur. Önemli olan sizdiniz..
Belli ki sizinde çok gönlünüz olmamış.
sırf artık yaşım geçti ,evleneyim bari düşüncesi ile bir şeyleri oldurmaya çalışmışsiniz.
Olmamış, olmayacağı belliymiş.

Daha net olun, ona göre insanları hayatınıza alın ve müdahale ettirmeyin. 🌸

Meslekler evet önemli ama öyle şiddetli geçimsizlik olacak kadar değil. En fazla tatil döneminde sorun çıkar o kadar. Onu da idare etmek kişilere kalmış. Ayrılmanız konusunda da aileniz sizi etkilemiş bence. Kararlarınızı kendiniz vermezseniz daha çok zarar görürsünüz benden söylemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X