Ben de bu konuda içimi hissettiklerimi yazmak istedim. Eşimle 3 senedir evliyiz, son 2 senedir etraftan yakınlarımızdan gizliden ya da açıktan çocuk yok mu göndermeleri geliyordu, biz de tam anlamıyla bu aya kadar kendimizi hazır hissetmedik, 5-6 aydır konusu geçiyordu ama o ay bu ay demedik hiç.
Eşimle oturup konuştuk ve dedim yapacaksak ben ilacımı içiyorum, inofolic combi kullandım, normalde 1 yıl önce gittiğimde doktorum vermişti, günde 2 kullan diye, ama ben hep erteledim belki kafa olarak hazır değildim, bi ay önce başladım ama günde 1 tane içtim, yanında multivitamin ve magnezyum da aldım pkos olduğu için. Ve banu çiftçinin bir canlı yayınının tekrarını izledim, herşeyin kafada bittiğini ve tüp bebek için başvuru yapanların kendiliğinden hamile kaldıklarını anlatıyordu, kafadaki o rahatlama hissinden dolayıymış, nasılsa artık olacak diyince doğal yoldan hamile kalıyorlarmış. Bundan sonra bilinçaltı ile ilgili kitap okudum bilinçaltının gücü diye, aslında hiçbir zaman tam anlamıyla iyi bir anne olamayacağımı, belki eşimin iyi bir baba olamayacağını, sağlıklı bir çocuk dünyaya getiremeyeceğimi düşünüyordum ama bunların hepsi bilinçaltımda, bilinçli beynim bunları kabul etmiyordu.
sonra youtubeda hamile kalmak isteyenler için olumlama diye arattım, 5-6 gün boyunca dinledim yatmadan önce ve öyle uyudum, sen sağlıklı bir hamilelik geçirip sağlıklı bir bebek doğurabilecek kapasiteye sahipsin, sen değerlisin vb tarzı cümleler vardı, 21 gün dinleyince daha etkili oluyormuş. Ve bu ay ovulasyon testi yapıp günaşırı olarak 3 kez değerlendirme fırsatımız oldu. Adetim gelmeden önce ovulasyon, sonra gebelik testiyle öğrendim. Henüz daha doktora gitmedik, acele edip kan testine koşmadım, sağlıklı olacağına inanıyorum, her şey kafada bitiyor. Bu arada 33 yaşındayım. Ortaokuldan beri sivilceler hormon bozukluklarıyla uğraştım ve hiçbir zaman çocuğum olacağını bile düşünmedim, ve istemedim de. Ta ki bu son birkaç aya kadar.
İşin özeti, hepsi kafada bitiyor, ne zaman rahatlayıp bilinçaltında çözüyorsunuz, o zaman oluyor bence.
Kendinizi sıkmayın, öpüyorum hepinizi