• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertsiz başıma dert mi arıyorum ?

bende annen olsam annen gibi davranırım.
halan da kötü birşey aslında dememiş. bende olsam konu eger ayrı evde " kiminle ne ettigin beni ilgilendirmez. ama dunya kötü bu yuzden gözümünzün önünden ayrılmayacaksın" gibi bir laf derim.
evet o evde ailenin evi sende orada yaşıyor olabilirsin ama onların kuralları gecerlidir. sende bunlara uyacaksın. nasıl her okulun her iş yerinin kuraları var uyuyorsun evde böyle birşey.
Hayır halamın söyledikleri bu konu ile tamamen bağımsız bir durumdu ve söylediği birebir "kiminle yatıp kalktığın ne yaptığın beni ilgilendirmez" dedi. Bu cümle bana göre yenilir yutulur birşey değil ne kadar sene geçse de. Tabiiki her yerin kendine göre kuralları olacak ama bu evde biz bir aile isek ve hep beraber yaşıyorsak birbirimize özgürlük alanları bırakmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu ev bir hapishane ve annemde gardiyanı değil sonuçta.

Hem tayin hem ayrı ev konusundaki fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Ancak özel bir kurumda çalışıyorum ve tayin durumu maalesef yok, ayrıca aile yapımda maalesef ayrı eve çıkabilmek yalnızca evlenerek olabilecek birşey, bunun dışında kesinlikle izin vermiyorlar. Olurda itiraz edip yaparsam çok ciddiyim tamamen beni silirler yada kötü şeyler olabilir.

Ailem sonuçta onları da ezip geçmek istemiyorum sonuçta ben itiraz edip evimi ayırsam Allah korusun sinir krizi geçirip ölebilirler bile (en ufak tartışmada annem hemen tansiyonum çıktı vs gibi bir çok şey yapıyor)

Ya şu "evlenince kendi evin olur" muhabbetini anlamıyorum. Kesinlikle sizin ailenize laf ettiğimi düşünmeyin benim ailem de böyle evlatlarına icguduleriyle yaklasir aileler fakat ama nedir yani bir kadın illa başında bi erkek olunca mi kendine hayat kurabiliyor? Aileye karşı sevgi saygı sonsuzdur ama sonuçta jenerasyon farki anlasamazsin bi yerden sonra. Mükemmel derecede anlasiyor olunsa bile kuş yuvadan uçar kendi hayatınızı kurmanız kendi ayaklarinizin üzerinde durmaniz lazım. Bunun için de koca mi şart olan? Belki hayat felsefenize göre hiç evlenmeyeceksiniz zorla mi evlendirecekler? Ee bu durumda sonsuza kadar ailenizle mi yasayacaksiniz?

Ya şu "evlenince kendi evin olur" muhabbetini anlamıyorum. Kesinlikle sizin ailenize laf ettiğimi düşünmeyin benim ailem de böyle evlatlarına icguduleriyle yaklasir aileler fakat ama nedir yani bir kadın illa başında bi erkek olunca mi kendine hayat kurabiliyor? Aileye karşı sevgi saygı sonsuzdur ama sonuçta jenerasyon farki anlasamazsin bi yerden sonra. Mükemmel derecede anlasiyor olunsa bile kuş yuvadan uçar kendi hayatınızı kurmanız kendi ayaklarinizin üzerinde durmaniz lazım. Bunun için de koca mi şart olan? Belki hayat felsefenize göre hiç evlenmeyeceksiniz zorla mi evlendirecekler? Ee bu durumda sonsuza kadar ailenizle mi yasayacaksiniz?
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim sizinle. İleri de hayat bana ne gösterir bilemiyorum sonuçta hiç evlenmeyedebilirim. Ama maalesef anlatamıyorum ben bu durumu bir türlü

27 yasındasiniz , öğretmensiniz ama liseli ergenler gbi konusmussunuz...

Annem söyle halam böyle vs vsss

Ben 34 yasına kadar ailemle yasadım

Bennde gece dısarı cıkınca babam annem arardı merak ederlerdi, bu da gayet normal
Şimdi gtsem bir gece onlarda kalsam dısarı cıkcam bence yıne merak ederler

Bence boyle bi aileniz oldugu için sevinmelisini , gamsız umursamaz insanlar olsalar daha mi iyi...

27 yasındasiniz , öğretmensiniz ama liseli ergenler gbi konusmussunuz...

Annem söyle halam böyle vs vsss

Ben 34 yasına kadar ailemle yasadım

Bennde gece dısarı cıkınca babam annem arardı merak ederlerdi, bu da gayet normal
Şimdi gtsem bir gece onlarda kalsam dısarı cıkcam bence yıne merak ederler

Bence boyle bi aileniz oldugu için sevinmelisini , gamsız umursamaz insanlar olsalar daha mi iyi...
Benim bahsettiğim merak etmekten daha öte birşey, bence yaşamadığınız bir durum için böyle bir yorum yapmanız hoş değil. Ayrıca liseli ergen tarzı bir konuşmada değil bakış açınız çok farklı sanırım. Herkesin hayattan beklentisi ve bakış açısı farklıdır ama bu durum karşı tarafı aşağılama yada iğnelemeyi gerektirmez.

Back
X