• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertsiz evlilik yok ki...

:1: :1:
Allah iyiliğinizi versin. Gece gece güldürdünüz.
Sanırım çoğunlumuzda var bu durum.
Ben kendime o kadar da çok dert edinmeyim bari.

Bazen bende hiç pes etmicem, öğreticem diyorum, sonra çok bunaltıyorlar analı oğullu beni yaaa :27: boşver duymasın kulağın görmesin gözlerin diyorum.

Ha o bahsettiğin mesele hakkında benimde anım var da benim yine kayınvalidemin gece 11-11.30 arası ısrarla aramaları sonucunda oluşan bişey.
Ama Allahta yukarda ya ertesi gün açtım tel.i kv ye ağzıma ne geldiyse saydım :17:
Utanıyormuyum evet, vicdan azabındamıyım evet
AMA
pişman değilim, bugün yapsa yine aynı şekilde cvp veririm, hatta ertesi güne bırakmaz o an açarım tlf. :52:
Çalışan insanlarız yahu. Sabah erken kalkıyoruz o saatte zaten aranmaz da
arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz, arıyorsun meşkule atıyoruz
insan bi vazgeçer yahu :20: sonunda eşim sessize almıştı.

Ertesi gün aradığımda söylüyorum, sende hiç anlayış yok anne meskule atıyor oğlun anlamıyorsun diye.
Ne cvp verse beğenirsin. Ne bileyim kızım bişey var heralde ne oluyorki dedim, diyor.
Dedim evet bişey vardı. Oğlunla özel işlerimiz vardı yatağımızda :19: 1.5 senelik evliyiz ayrıca çalışıyoruz, fikirsizsiniz dedim.
Ne dese :37: ne bileyim kızım ben :51:
Dedim o işi yapmadan sana söylicez mi anne. Fütursuzsunuz dedim. Daha hala bir daha olmaz kızım demiyor.
En sonunda ben dedim artık bir daha o saatte aramayın diye :45:
Töbe Yarabbi..

:37:

Fikirsizsinız dedim:)fütursuzsunuz dedim:) ama hala ayni :) yalnz bizmki gururlu ben öle desem aramaz bidaha:) eşime hediye al içten ister annen diyorm adam aliyo kv ne gerek wardi ihtiyacm yoktu benim dio hani beklentim yok havasi werio..hani arada ben oldugum icin..

anneisine fazla düşkünse olabilir ama bana yinede fazla geldi..erkekler genelde çok konuşsalar bile herşeyi ayrıntısına kadar anlatmazlar.. ben olsam bende garipserdim açıkçası.. tamam arayıp sorsun ama saatlerce yaptıklarını anlatmak nedir yahu:) bende anneni aramayıyosun hiç deyip zorla aratıyorum..bunların hiç ortası yok mu yahu:27:

Evet erkekler genel olarak ayrıtısına kadar anlatmıyorlar ama bizde durum tam tersine ben anneme anlatmam mesela ayrıntısına kadar ama eşim yolda karşılaştığı eski ev sahibinin komşusunun yeni kiracılar hakkında yaptığı yorumu bile anlatır :53: İşte kimi öyle kimi böyle farklı farklı herkes... O ortasına zamanla ulaşılır mı acaba :44:

benmki de hergün konuşuo anasının dertlerini yükleniyo kendine,
beni de anasını mutlu etmeye zorluyo ,
senin eşin seni zoruluyor mu peki anamı aramadın vs gibisinden???

Bizimki ilk başta hergün kvdemi aramamı istiyordu. Bende kendi annemi her gün aramıyorum dedim. Sonra sesi kesildi ama arada yine aramazsam söyler. Baskı çoğunlukla kurmaz ama annesi istedi diye tüm günlük programımız değişebilir. Bana doğrudan baskı kurmaz ama bizimle ilgili kararları bana sormadan annesinin isteği doğrultusunda alıp psikolojik olarak baskı kurar üzerimde. :30:

Aslında kaynana geline örnek olmalı bence. Otuz yıllık evliliği var. Kim bilir neler yaşamış görmüştür. Gelinine örnek olmalı. Geliniyle yarışa girmemeli diye düşünüyorum. Yani bir ara ben mutfaktayken sürekli arkamda dikilip izliyor bakim sen mi güzel yapıyorsun ben mi diyordu. En sonunda dedim ki anne tabiki sen güzel yapıyorsun otuz yıldır yemek yapanla yeni yemek yapmaya başlayan bir mi dedim. Bi de açmadı konuyu. Ama hep nedense oğlu burda açlıktan ölüyormuş gibi davranır :1: takmamak gerekiyor çünkü kendi içine attığın sıkıntı yaptığınla kalıyorsun. İşte başarmaya çalışıyorum bende takmama işini :15:

ooohooo sıkıntılı bı kadın belli ki,,gunlere falan da cagırıp gell dibimde bana elçilik yap dıyormu?umarım calısıyosundur ..kadın aşmış kendını

Ben annesiyle görüşmediğim için benim yanımda konuşmaz..
Çünkü muhtemel benim hakkımda atıp tutuyordur kaynanam eşimde yanımda konuşursa ve ben bunu anlarsam evde kızılca kıyamet kopabilir.
Günahımı alsın daha çok hakkımda daha çok konuşsun atsın tutsun günah defterini çoğaltsın umarım :34:
Ben onlar hayatımızda yoklarmış gibi davranıyorum isimlerini evimizde zikretmiyorum eşimde zikretmiyor yuvarlanıp gidiyoruz.

Bizimki kamera açın diyor artık :1: Aslında ben şöyle bi şi farkettim. Eşim annesiyle iş yerinde uzuun uzun dertleşiyor ama bi keresinde çok yoğun olduğu için çok kısa konuşmuş ve eve geldi karşılıklı oturduk. Dertleştik. Bana uzun uzun anlattı iş yeriyle ilgili her şeyi. Hatta ikimizde şaşırdık ne zamandır böyle dertleşmemiştik diye. Yani eşim eve gelmeden annesiyle konuşup her şeyi anlatınca o anlatma isteği gidiyor. Çünkü içini dökmüş oluyor artık. Eve gelince de yorgun argın uyukluyor tv karşısında. Bende artık her gün birkaç kez arayıp işiyle ilgili sürekli soru soruyorum. Çünkü kendisi sıkıntısı olsa bile mevzu açılmadıkça anlatmıyor. Sürekli arayıp sora sora artık telefonda bir şey olduysa anlatır oldu. Bende bu arada işle ilgili konuşa konuşa o işin başına geçsem yapabilirim diyecek kadar öğrendim :1::32:

wala ana-ogul iliskisi farkli sanirim..ne bileyim ben annemlerle bile hergun konusmuyorum konu bulamam la..kvdede kizlariyla konusmaz ogluyla gun asiri konusur..yagmur yagar oglum isten nasil geldin merak ediyorum niye aramiyosun der.kizi baska sehirde tek yasiyor sel goturse bakmistir caresine der merak etmez kadin yaa.. :))

günlük arar
naptınız der
kv ne var ne yoksa dökülür
eşim kızar kapatır
hergün klasik şeyler:27:

ooohooo sıkıntılı bı kadın belli ki,,gunlere falan da cagırıp gell dibimde bana elçilik yap dıyormu?umarım calısıyosundur ..kadın aşmış kendını

Aynen nerden bildin ya :1: Aynı şehirde değiliz çok şükür. Ama ziyarete gittiğimizde tüm akrabaları eve toplar her güne ayrı bir gün programı var zaten götürmeyi çok istedi ama isyan ettim en sonunda dedim anne ben bekarken kendi annemle bile gitmiyordum günlere sevmiyorum öyle şeyler dedim. Akşama kadar söylendi kvdem. Eşim normalde annesinin yanında olur ama benden öyle bir tepki beklemediği için sanırım sustu sadece. Ama o günden sonra her gün günleri bizim evde yaptı kvdem :5: Gitseymişim daha iyiymiş yani

Aynen nerden bildin ya :1: Aynı şehirde değiliz çok şükür. Ama ziyarete gittiğimizde tüm akrabaları eve toplar her güne ayrı bir gün programı var zaten götürmeyi çok istedi ama isyan ettim en sonunda dedim anne ben bekarken kendi annemle bile gitmiyordum günlere sevmiyorum öyle şeyler dedim. Akşama kadar söylendi kvdem. Eşim normalde annesinin yanında olur ama benden öyle bir tepki beklemediği için sanırım sustu sadece. Ama o günden sonra her gün günleri bizim evde yaptı kvdem :5: Gitseymişim daha iyiymiş yani

oo ficir senin durum benden vahimmiş valla koy tavrını bence senin kaynanada benimkinin genç versiyonu sanırım bizimki gerçi karakter olarak daha berbat durumdadır eminimde tabi akıl vermek gibi olmasında samimiyetle söylüyorum eşim asla annesine bişi sormaz ama kadına azcık çekirdek içi kadar yani yüz versem ne günle rne kara lahana partileri verecek evde eşimle naptı etti aramızı bozdu daha doğrusu okadar çok konuşup emirler veriyoki duymamazlıkdan gelsekde bilinç altımızı psikolojimizi bozuyo tabi geriyo bizi ve tartıştık 3 gündür konuşmuyoduk bugün barıştık ama annesinin evden gitmesini istediiğimi yoksa benim gideceğimi ve artık evime asla giremeyeceğini söyledim kabul ettirdim öyle barıştım benimki dese dur anneme soruyum intihar ederim heralde :D ya gerçi benim kv kendinden çok nefret ettirdi istesemde sempati bi bağ kuramıyorum artık belki seninki öyle deildir ne bilim bizdeki son durum bu işte oyy oyy çok yaktı canımı demişsin ya en son kv ler artık eşleri olduğumuzu çekirdek aile olup onların dışarda kaldığını bilseler sorun çözülecek diye aynen öyle bi konuşma geçti bugün aramızda eşim diyoki anne evdeki herşeye karışma bu evin hanımı kararları vermesi gereken efuli sen ona hiç laf düşürmüyosun sen benim annemsin ve bu evde misafirsin çocuk onun çocuğu ve bu zamana kadar çok iyi baktı bakıyo banada öyle sen karışma diyo olurmu öyle şey ben senide torunumuda ondan çok düşünüyorum ondan çok seviyorum ben daha iyisini biliyorum diyo :D düşün yani eşim bana çorabını soruyo en basiti tam ağzımı açıp cevap verecem o ordan bağırıyor çekmecendedir getiriyim diye of off daha neler alah yardımcımız olsun arkadaşlar

oo ficir senin durum benden vahimmiş valla koy tavrını bence senin kaynanada benimkinin genç versiyonu sanırım bizimki gerçi karakter olarak daha berbat durumdadır eminimde tabi akıl vermek gibi olmasında samimiyetle söylüyorum eşim asla annesine bişi sormaz ama kadına azcık çekirdek içi kadar yani yüz versem ne günle rne kara lahana partileri verecek evde eşimle naptı etti aramızı bozdu daha doğrusu okadar çok konuşup emirler veriyoki duymamazlıkdan gelsekde bilinç altımızı psikolojimizi bozuyo tabi geriyo bizi ve tartıştık 3 gündür konuşmuyoduk bugün barıştık ama annesinin evden gitmesini istediiğimi yoksa benim gideceğimi ve artık evime asla giremeyeceğini söyledim kabul ettirdim öyle barıştım benimki dese dur anneme soruyum intihar ederim heralde :D ya gerçi benim kv kendinden çok nefret ettirdi istesemde sempati bi bağ kuramıyorum artık belki seninki öyle deildir ne bilim bizdeki son durum bu işte oyy oyy çok yaktı canımı demişsin ya en son kv ler artık eşleri olduğumuzu çekirdek aile olup onların dışarda kaldığını bilseler sorun çözülecek diye aynen öyle bi konuşma geçti bugün aramızda eşim diyoki anne evdeki herşeye karışma bu evin hanımı kararları vermesi gereken efuli sen ona hiç laf düşürmüyosun sen benim annemsin ve bu evde misafirsin çocuk onun çocuğu ve bu zamana kadar çok iyi baktı bakıyo banada öyle sen karışma diyo olurmu öyle şey ben senide torunumuda ondan çok düşünüyorum ondan çok seviyorum ben daha iyisini biliyorum diyo :D düşün yani eşim bana çorabını soruyo en basiti tam ağzımı açıp cevap verecem o ordan bağırıyor çekmecendedir getiriyim diye of off daha neler alah yardımcımız olsun arkadaşlar

Aynen ya benim kvdede öyle oğlumla ilgili her şeyi ben yapayım diyor. Ben sanki misafirim o evin hanımı :1: Ben kvmi onlardayken çok iyi gözlemledim. Kvdem beyin yıkama makinası gibi. Mesela sürekli aynı şeyi söylüyor o kadar çok söylüyor ki gece yatarken bile onun sesi, sözleri kulağımızda uyuyoruz. Markete giderken bile oğluna beni ara ordan diyor :53: Bir de benim kvdem bizim eve misafir davet ediyor sürekli. Sanki ben yokum, tamam burası seninde evin dedik misafirken rahat etsin diye ama o kadar da değil yahu :41: Benim evime kendi gelirken zaten sormaz oğluna telefon açar ben gelicem der gelir ama başkalarını davet etmesi çok gıcık bi durum :50:

Aynen ya benim kvdede öyle oğlumla ilgili her şeyi ben yapayım diyor. Ben sanki misafirim o evin hanımı :1: Ben kvmi onlardayken çok iyi gözlemledim. Kvdem beyin yıkama makinası gibi. Mesela sürekli aynı şeyi söylüyor o kadar çok söylüyor ki gece yatarken bile onun sesi, sözleri kulağımızda uyuyoruz. Markete giderken bile oğluna beni ara ordan diyor :53: Bir de benim kvdem bizim eve misafir davet ediyor sürekli. Sanki ben yokum, tamam burası seninde evin dedik misafirken rahat etsin diye ama o kadar da değil yahu :41: Benim evime kendi gelirken zaten sormaz oğluna telefon açar ben gelicem der gelir ama başkalarını davet etmesi çok gıcık bi durum :50:

aynııı benimkisi sadece fark şu dediğini yapann oğlu yok :D artık ve evime misafir çağıramaz ilk başlarda yapmıştı fırsat versek gelip aramızda yatacak kki bu aramızda yatma konusunu abartı olarak sölemiyorum gerçek yani sürekli bi akrabasından örnek veriyo dolaylı yoldan laf sokuyo isteklerini ve okadar iyi gelinler varki kaynanayla bir yatıolar diyo bunu bin kere tekrar edince eşimde onlar sapıtmış normal deil onların yaptığıda senin istediğinde diye bağırdı ve aynen çenesi okadar düşükki bir ketçabı fazla sıkmamdan açtı konuyu siz paranızın kıymetini bilmessinizden girdiii bi ara baktım kızlığından bahsediyo en son kendi akrabalarının düğününde koptum ben daha takip edemedim :D normalde bizim dairelerimiz karşılıklıydı ve ben konuşmuyodum evimede sokmama kararı almışdım alt kata eltime gidiyodu ordan yukarı bağırıyodu bedua ediyodu durduk yere çöpümü karıştırıyodu attığım şeyleri ve karşı dairelerdeyken sabah 7 de giriyodu eve zorla açtırıyodu kapıyı bende yeniyim safım işte akşam 3 gibi biz yattıkdan sonra gidiyodu ve 7 den gece 2 3 e kadar konuşuyodu sonra başka şehire kaçtım ben burayada geldi ağlayarak vs ilk bir ay iyiydi sonra gene aynı huyuna döndü ve en sonunda eşimi çıldırttı dün artık seninle yapamayacağız dedi ve dönüşünün olmadığını anlayınca iyice çirkinleşmeye başladı kedime vurdu daha yeni doğum yaptı gitmiş köpeğime vuruyo bastonuyla sinirinden sizin sahibinizde sizin gibi nankör falan diyerek

cir akıl vermek gibi olmasın ama sakın taviz verme ben yandım sen yanma aman ha nap et eşini çek kendine evlenmiş bir erkek annesinin her dedğini yapamaz sürekli ona bişiler sorup anlatmamalı doğru deil kendi aklı var birlikde bi aile oldunuz evine misafir çağırması benim gelinim benim hizmetçim mantığı çok geri kafalılık benim kv bütün eltilerime yapmaya çalışmış bunu eşimin iki abiside evden kovmuşlar bunu kaç kere kovuldu anlamıyo zorla gidiyodu artık kavga ettiler otomatik tüfek gibi sürekli ısrar edip sürekli aynı şeyleri sölediği için bi saatten sonra insanın devreleri yanıyo mantığı şaşıyo ben yarın kurtuluyorum inşalah tamamen alah seninde yardımcın olsun

İlk defa duyuyorum böyle bi şi çok ilginçmiş. Genelde kpler pek karışmaz geline bundan sanırım genel olarak kvden çok sevilirler :9: Yalnız olduğundan bu şekilde davranıyor olabilir mi ? O yaştaki amcalar genelde kahveye gidiyor sürekli başınızda mı ki ? :44:

Ah Ah keşke gitse kahveye gitmez 7 /24 evde bazen diyorum keşke kaynanam olsaydı diye yanlızlık dan değil çünkü kaynanama da çok karışırmış ....Ben susan biri değilim karıştırmam onu yaparım birşeyler derim söylemem çok konuşunca da kaynatam değil kaynanamsın derim.:52: geçenlerde eşimle misafirliğe gittik geç geliyormuşuz evimiz ayrı açıkca dedim yok artık kaçta kalkacağımı da sana soracam dedim artık ona da karışmıyo yani şimdilik sonra yine dayanamaz der anlatmakla bitmez onun için bile bir topik açsam olur :52:

Son düzenleme:
Aynen dediğiniz gibi herşeyi anlatır eşim annesine. . Ama banada anlatır. . Alıştım sanırım artık 5 yıllık evlilikte artık dert etmiyorum :51:

Back
X