despot ve dedikoducu müdür

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar Ramazanımız mübarek olsun öncelikle...Şu an kan beynime sıçramış ve tansiyon yerlerde durumdayım...Sebep ise yine müdürüm. Kadın despot, cahil, anlayışsız, dedikoducu, kötüniyetli yani bir yöneticide olmaması gereken ne varsa hepsini kendinde toplamış. Ve 2,5 senedir bu insanla çalışıyorum, yaklaşık 15 kişilik bir birimiz ve kimse sesini çıkarmıyor, sesini çıkaranı da gönderdi zaten sağolsun. Burda olmasının tek sebebi torpili, en üst merciden.

Artık işim dışında muhatap olmamaya çalışarak yaşamaya devam etmeye çalışıyordum ki, bugün gene sağolsun tepemi attırdı. Bir sınav başvurusu için okula gitmem lazımdı sağolsun ÖSYM sistemdeki fotoğrafımı eski buldu. Okulu gitmeden aradım, 1 de açığız dediler koştura koştura gittim öğle arasında, kapıdaki görevli durdurdu 1 buçukta açılıyor giremezsin dedi, e 1 buçuktan önce ben mesaiye başlıyorum koştur koştur güneşte koşarak işe döndüm ki oruçluyum tansiyonum iyice düştü. Gelince bari yarın sabah gideyim dedim 1 saat izin almak için sistemden müdüre talep yaptım unutmayayım diye...

Çabuk yanıma gel diye beni çağırdı, bu ne böyle dedi niye bana sormadan böyle bişi yaparsın, 1 saatlik bir işim var dedim, ona sorup icazet almam gerekirmiş önceden (kızlar İş kanununa göre yılda 45 saat izin alma hakkım var daha 2 saatini kullanmışım ), yani bu kadar büyük bir şey değil işim var ondan dedim, başladı gene senin sıkıntın ne derdin ne azar derken sinirlendim tamam gerek yok teşekkürler dedim çıktım...

Bu gördüğüm muamele nedir böyle? İnanın tansiyonum düştü, bunu hak edecek bir personel değilim, ki kimse hak etmiyor.

Tamam hoş değil belki tavrı ama sistemden giriş yapmadan önce müdürüne sorsan daha iyi olurdu.Kaldı ki tavrını da zaten biliyorsun.Sorunlu.
Evet izin hakları var ama önce yöneticiye sorulup sistemden giriliyor genelde.

Evet tüm izinlerde öyle yapıyoruz ama 1 saat için önceden sormam gerekmemeli bence, ki sorduğumda hemen sorgulayama başlıyor ne işin var ne yapacaksın doktora mı gidiyorsun hangisi bilmem ne tüm ayrıntısına kadar, yani benim amacım aslında mümkün olduğu kadar az muhatap olmaktı.

Şuan heryer torpil olduğu için çoğu müdür öyle. Başlarına bişey gelmeyeceğini bildiklerinden

1 saatte olsa izin izindir.Sorgoladığında ÖSYM işini söylersin.Yani kendine dert etmemlisin.Yöneticin nasılsa sen de onun tavrına göre gardını alarak hareket etmelisin ki canın sıkılmasın.2,5 yıldır da çalışıyor muşsunuz.

Söylemek istemiyorum ÖSYM ya da doktor ne işim varsa çünkü kendince olur olmaz çıkarım yapıp dedikodumu yapıyor.

2,5 yıldır çalışıyoruz ve gram değişmedi personel artık izin istiyorsa gerçekten gereklidir diye düşünmesini umuyordum ama nerde tabi haklısınız izin izindir modamod köle gibi izin almalıyım.

1 saat de olsa izin izindir. yani yasal hakkınız ise içeriğini açıklamak zorunda değilsiniz ama talep göndermeden yüz yüze görüşmeniz uygun olurdu. yılların birikimi ama siz de bi noktada haklısınız.

1 saat de olsa izin izindir.
Yöneticinizin ego bombası olduğunu bilip kafanıza göre hareket etmişsiniz. Bence hata sizde..
Yarın doğrusunu yapıp öyle gidin..

Açıkçası izin konusunda o kadar gereksiz bunaltıyor ki, bize genel müdürlükten talimat geldiği halde kullandırtmamaya kalkıyor. Düşünün yılda sadece 2 hafta zor izin alabiliyorum o da binbir bahane yok dönem sonu olmasın yok ay sonu olmasın yok bayram öncesi sonrası olmasın yok bilmem ne o kadar gereksiz ki...3 yıldır eşimle denk düşürüp izin alamıyoruz bu kadın yüzünden tek ortak tatilimiz bayramlar oldu. Oysa insanları bu kadar sıkacak bir şey yok, ben sadece yasal hakkımı kullanmak istiyorum o kadar ki şu an toplasanız 3 ay işe gelmeyecek kadar iznim birikti, en ufak doktor işimde bile saatlerce anlatmak yalvarmak zorunda kalıyorum, 1 saat 1 saat demiş herkes ama çok bunaldım.

İlk çalıştıgım kurum müdürü derdi ki “ Akıllı idareci izin istendiğinde verendir,adam iki gün izin ister vermezsin on gün rapor alır sesini çıkaramazsın” ,velhasıl ihtiyacı varsa yasal hakkıysa izin kullandırtmak zorunda ama onunla mücadele etmek çetin bi süreci gerektirir bununla başa çıkamayacaksanız sesinizi çıkartmamanız gerekiyor.

Sadece bu konuda değil her konuda bunaltıyor ve yaptıkları iş disiplini değil mobbing. Her konuda böyle. Dedikoducu olması, personelin arasını bozmaya çalışması, herkesin kötülüğünü istemesi, atıyorum sakin bir anda iki personelin birbirine bir espri yaptığını gördüğü an bile anında kızması, yani bizden robot gibi olmamızı istemesi, kendi asla çalışmaması ama bizim eşek gibi çalışmamızı istemesi, her saniye açık bulmaya çalışması, insanların özeline saygısı olmaması neler neler....

Bendeki artık birikim aslında,ufak şeylerde bile tepem atıyor.

Siz bankacısınız anladıgım kadarıyla başka bi şubeye tayin isteseniz daha huzurlu bi yerde çalışsanız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…