• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Desteğe ihtiyacım var ne olur akıl verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.224
814
323
merhaba kk üyeleri. son zamanlarda çok zor günler geçiriyorum. iş yerinde aşırı derece de baskıya yani modern adıyla mobbinge maruz kalıyorum. memurum iş değiştirmem söz konusu değil. aşırı derece de çalışkanım da. ama ne yaparsam yapayım olmuyor. her şey torpille ve adam kayırmacayla yürüyor. yalakalık yapamam asla ama hiçbir zaman somurtkan verilen emre itiraz eden biri de olmadım. sen yaparsın sen halledersin deyip her türlü işler üzerime yıkılıyor. sırf beni nedensiz yere sevmediği için şahsi duygusunu işine yansıtıyor amirim. ama sikayet etme gibi bir imkanım da yok. kimse arkanızda durmuyor elleri kolları uzunsa bir de.
ciddi anlam da psikolojim bozuldu. daha dün ağlayarak dönüyordum ki kaza yapacaktım . rapor hiç almam ama ciddi bir sağlık sorunum var ve mecburen hafta da bir kez alıyorum ki bu bir aylığına olan bir durum. ki hiç rapor almadıgım seneler bilirim. onu da telafi ediyorum. ama resmen öl banane tavrı yuzunden hayattan soğudum. doktoruma tedavi olmak istemediğimi söyledim. rapor almaya devam edersem eminim ki başıma işler açılacak. sizler mobbingle nasıl baş ediyorsunuz ya da ettiniz?

merhaba kk üyeleri. son zamanlarda çok zor günler geçiriyorum. iş yerinde aşırı derece de baskıya yani modern adıyla mobbinge maruz kalıyorum. iş değiştirmem söz konusu değil. aşırı derece de çalışkanım da. ama ne yaparsam yapayım olmuyor. her şey torpille ve adam kayırmacayla yürüyor. yalakalık yapamam asla ama hiçbir zaman somurtkan verilen emre itiraz eden biri de olmadım. sen yaparsın sen halledersin deyip her türlü işler üzerime yıkılıyor. sırf beni nedensiz yere sevmediği için şahsi duygusunu işine yansıtıyor amirim. ama sikayet etme gibi bir imkanım da yok. kimse arkanızda durmuyor elleri kolları uzunsa bir de.
ciddi anlam da psikolojim bozuldu. daha dün ağlayarak dönüyordum ki kaza yapacaktım . rapor hiç almam ama ciddi bir sağlık sorunum var ve mecburen hafta da bir kez alıyorum ki bu bir aylığına olan bir durum. ki hiç rapor almadıgım seneler bilirim. onu da telafi ediyorum. ama resmen öl banane tavrı yuzunden hayattan soğudum. doktoruma tedavi olmak istemediğimi söyledim. rapor almaya devam edersem eminim ki başıma işler açılacak. sizler mobbingle nasıl baş ediyorsunuz ya da ettiniz?
BİMER'e şikayet ederek

Allah kolaylik versin. Acil şifalar dilerim.

Size zorluk cikaranlar için ise keser döner sap döner gün gelir hesap döner diyorum.
3 senedir allah a havale ediyor ve susuyorum. isyan asla etmedim. yaptıkları yanına kar kalsa da rabbimin bir bildigi vardır diyorum.

Yapan bir tanıdık amirini ezdi diye ceza yedi. neymiş amirin bir üstüne en üste çıkana kadar etmeliymişssin.
ayrıca bimer e isimsiz yazsam da valilikten kimin olduğunu öğrenir. somut bir örnek istiyorlar. tanık ve ses kaydı gibi.
Evet hiyerarşi var bende şikayet ettim üst birime sonuç alamadıgm için bimere yazdım isimsiz yazamazsın çekinme arkadaşm bilen bilsin adını wala amirse amir büyük balık küçük balıgı yiyemez dişini göstermelisin

Özelde mi çalışıyorsun....

Bimere kuralınca şikayet ozaman en üstünden başlayarak.Bimere şikayet edecem bunlar son bulmazsa desen.
Çıkarılma durumuna göre tabi..
Of ya nerde insan hakları mobbing merkezi kurulmalı.Bence hakkını ara.Böyle depresyona kadar gider...Bir iş bukadar mutsuz etmemli bir insanı.Benim de vardı .Bayağı bekledim bir üstüme birkaç defa söyledim.Bimere şikayer edeceğimi ima ettim..Sonra halloldu.

Evet hiyerarşi var bende şikayet ettim üst birime sonuç alamadıgm için bimere yazdım isimsiz yazamazsın çekinme arkadaşm bilen bilsin adını wala amirse amir büyük balık küçük balıgı yiyemez dişini göstermelisin
devlet memuruyum ve şu ortamda açıkçası korkuyorum. somut örnek delil olarak ne verdiniz.

kim ne derse desin sağlık gittimi yerine gelmiyor maalesef o yüzden önce sağlığınız işiniz en son planda kalsın
tedavinizi neden yarım bırakıyorsunuz ki ? işinizmi önemli olan yoksa siz mi ?

Özelde mi çalışıyorsun....

Bimere kuralınca şikayet ozaman en üstünden başlayarak.Bimere şikayet edecem bunlar son bulmazsa desen.
Çıkarılma durumuna göre tabi..
Of ya nerde insan hakları mobbing merkezi kurulmalı.Bence hakkını ara.Böyle depresyona kadar gider...Bir iş bukadar mutsuz etmemli bir insanı.Benim de vardı .Bayağı bekledim bir üstüme birkaç defa söyledim.Bimere şikayer edeceğimi ima ettim..Sonra halloldu.
memurum ben. 3 senedir böyle uyku uyuyamaz oldum stresten bazen tüm gün lokma yemiyorum bazen deli gibi yemek yiorum. huzur falan kalmadı. her şeye ağlıyorum. doktorum depresyon dedi.
kesinlikle kurulmalı mobbıng merkezi. benim durumumda bir sürü insan var hele ki bayan olmak çok daha zor. daha da üstüne geliniyor.

Tanıkların var mı?Ama şahit olmazlar.Delil topla.Ses kaydı yapmayı dene.

Memursan daha şanslısın.Çıkarılmazsımn emazından.O halde bir üst makama derdini anlat..Çözülmezse bir üst makama gideceğini söyle...

kim ne derse desin sağlık gittimi yerine gelmiyor maalesef o yüzden önce sağlığınız işiniz en son planda kalsın
tedavinizi neden yarım bırakıyorsunuz ki ? işinizmi önemli olan yoksa siz mi ?
mesleğimi çok seviyorum korkuyorum da bu kadar temiz çalışırken iftiraya kurban gitmekten. her türlü saldırır daha da üstüme gelir. memuriyetimle oynarsa

Bimer e şikayette bulundugumuzda malesef ki sikayet edeninde adi soyadi kuruma gönderiliyor yani memuriyette böyle.
özel sektorde nasildir bilmiyorum ama.

Dua edin sabredin ben de böyle biseye maruz kalip isten ayrildim.Cunku beni istifa ettirene kadar ugrasmisti.Hatta mudure sikayet ettim ki kadini biliyorlardi mudur bana madem o ugrasior seninle sende onunla ugras dedi bana. Bunu diyen müdür benim icin hicbiseydir allah hepinizi nasil biliyorsa öyle yapsin dedim istifa ettim. Ama hala ahım var o kadina allah iki yakasini bir araya getirmesin!Bana ne mi oldu ordan sonra bikac ay sonra cok cok cok guzel bir iş buldum hemde işkurdan torpilsiz!fabrikaya sigortam işlesin die üretim diye basvurdum alindim 1 ay sonra beni ofise aldilar meslegimde acıkvarmiş ofiste.mavi yakadan beyaz yaka oldum.Yaklasik 2 yil calistim ve hemen hemen 2 yilda 5 6 kere zam aldim abartmiyorum.sonra biri ile tanistim akademisyendi isimi birakmam gerekiyordu mudurume söyledigimde okadar üzuldu ki yapma ne olur dedi dönene kadar yerine kimse almam ben burda oldugum surece geri dondugunde birlikte calisiriz ins. dedi.1 elemanim isten ayriliyor 2 kisi yerine almamiz gerekiyor dedi. Uzulerek ayrildik ama aklima geldikcek o isyerimi arkadaslarimi mudurmu cok özluyor ve guzel hatirliyorum. allah bana cok sukur guzel bi kapi acti o nemrut kadindan sonra.aklimda geldikce beddua ediyorum!

Allah seninde yardimcin olsun.Cok iyi dusun taşin.Huzurun geri gelmeyecekse ayril ordan arkadasim.hastalanmaya deymez.

yani rapor almaya devam mı etmeliyim. çok çaresiz ve bitik durumdayım. özgüven kalmadı.

Şöyle; normalde raporlu olan bir işçi işten çıkarılamaz.Çıkarılırsa ihbar süreni geçirirsen o zaman anlaşmayı tek taraflı fesh edip sadece tazminatını ödeyip gönderir...
Ne tedavisi görüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X