Desteğinize ihtiyacım var . Cinsiyet hakkında !

Aysula

2 Peri Masalı
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
795
0
66
İstanbul
Merhaba arkadaşlar 2.ye 15 haftalık hamileyim dün doktor &80 kız dedi çok uğraştı görmek için

Son düzenleme:
Arkadaşım hamilesin, ama bu konuya çok kırıcı mesaj gelecek onuda bilesin.

Ben iki çocuk eğer üst üste dünyaya gelecekse ikiside kız ya da erkek olsa daha güzel olur diye düşünenlerdenim. Ve önceliğin here zaman sağlıklı olmasından yanayım. Eminim sen de çocuğunun sağlıklı olmasını her şeyin önünde tutarsın, ama bana eşinin şakaları bile kırıcı geldi. Çevreyi söylemiyorum bile, Allah'ın takdirinden daha çoğunu bildiğini sanan zavallılar onlar. Ama eşin bence asıl seni özel hissettirmeliyken böyle konuşuyor 'şaka' kisvesi altında. İşte senin asıl etkilendiğin de bu bana kalırsa.

Canım bak ne güzel evladın olacak ..Kız erkek fark eder mi?
Sağlıklı olması en önemlisi..Allah ne nasip ettiyse o olsun.Hayırlısını dileğin..Bu kadar üzülüp dert etme kendine.
Hem bak eşin şakasına demiş ya
Şakaylada karışık olsa veremedin bana şehzade diyo değişcem seni diyo demiştin....Asıl bebeğin cinsiyetini erkek belirliyor canım..Birrde bana erkek evlat veremedin gibisinden demiyorlar mı !!
Hem bilemezsin ilerde de yine bir çocuğunuz olabilir..Herşeyin hayırlısını iste canım...

Son düzenleme:
şaka mısın arkadaşım? nerede, kaçıncı yüzyılda yaşıyosunuz siz? kaldı mı bunlar artık ya!

maalesef cinsiyeti baba belırlıyor, senın ona söylemen lazım yani
ayrıca bu kadar üzülme, o senin yavrun
ne önemi var erkek ya da kız olmasının

böyle hissetmenizin tek nedeni çevre baskısı.erkekler haca götürüyor sanki.önemli olan sağlıklı ve hayırlı bir evlattır.bizim cahil insanımız içinse erkek evlat oluyor nedense.bir kızım var inşallah 3.5 ay sonra diğer bir kızıma kavuşucam.sonra yine düşünürsem ve Allah nasip ederse o da kız olsun isterim erkek de olabilir yeterki sağlığı yerinde olsun bana vatanına hayırlı olsun.bu da mı kız diyenler de kendileri de bayan zaten memnun değillerse cinsiyetlerinden köprüden binanın tepesinden atıversinler aşağıya kendilerini.

bebeğin sağlıklı olması daha önemli, eşin istediğine söylesin 2.kız diye siz boşuna üzülmeyin bence kız çocukları hem babaya daha düşkün olurlar

Lavin arkadaşımın da dediği gibi ben de 2 çocuk olacaksa ikisinin de ya kız yada erkek olmasından yanayım. Önceden 1 kız 1 erkek olsun derdim ama şimdi kızım olunca bunu kendim için istediğimi farkettim ve kızım için bi kızkardeş istiyorum artık, bebek düşündüğüm zaman tabi. Ayrıca diğer arkadaşlar da söylemiş, cinsiyeti erkeğin belirlediğini eşinize söyleyin, şaka yollu da olsa gerçek payı olduğunu düşünüyorum, böyle hissetmenizde de eşinizin erkek çocuk istemesinin payı olduğunu düşünüyorum.

Ve de 2. de mi kız olacak diye soracak olanlara nasıl anlatıcam, ne dicem diye düşünmenize daha bi şaşırdım doğrusu

Son düzenleme:
kusura bakma empati yapamıyorum..

2 oğlum var bende hamileyim ve Allah'tan tek dileğim yavrumun sağlıklı olması..elbette bir tane de kızım olsun çok çok isterim ancak doktor erkek dese de oturup yıkılmış gibi ağlamam.Allahı'n gücüne gider ya,bu ne böyle? neymiş şu erkek evlat Ya Rabbim,ne önemliymiş!

bence otur evladın sağlıklı diye şükret hatta bi bak bakalım insanlar çocuklarıyla nasıl imtihan ediliyor bir oku belki kendine gelirsin.Rabbim çocuk vermiş sen cinsiyetini beğenmeyip yakınıyorsun,yazık günah..

eşin de abartmasın cinsiyeti belirliyen kendisi.

Kirilmak istemiyorum ki ben .sadece konuyu acip icimi dokmek istedim.tabi benim icin saglik onemli.soylediginiz gibi esimin solediklerine taktim.doktordan cikinca erkek deseydi kim bilir ne kadar sevincekti. Bizde bi burukluk oldu.sus pus tebrik bile etmedi.canim hicbirsey yapmak istemedi benide anlayin nolur .yargilamadan once hamile oldugumu dusunun.

veremedin ne demek?
cinsiyeti belirleyen gen ERKEKTEN gelir.

XX kadın cinsiyetinin kromozomlarıdır.
XY erkek.

Kadından X Erkekten de X gelirse kız olur
Kadından X Erkekten de Y gelirse erkek olur

Canım Allah bağışlasın 1 evladın varmış inşallah hayırlısıyla 2.ciyi de kucağına alırsın..
Yanılma payına gelince birkaç büyüğümden doktorların kesin kız demesine rağmen doğumda erkek bebek dünyaya getirdiklerini duydum :)
Hatta birisi 2.çocuğuna kız demişler onun içine hep erkekmiş gibi doğuyormuş.Doğumda erkek olduğunu öğrenince şok geçirmişler resmen..
Erkek veya kız bence önemli değil.Hayırlı evlat olsun yeterki, size saygılı,kadir kıymet bilen olsun..
Bence eşin illa erkek istemekle sana haksızlık ediyor.Çünkü biliyorsunuz bebeğin cinsiyetini erkek belirliyor :) Tabi önce Allah..
Üzme sen kendini, hayırlısını dile...

Eşinizin x yerine y kromozomu yollasaymış,şehzade o şekilde doğabilir. Cinsiyeti baba belirler,bilip bilmeden konuşuyor şu erkekler.

Eşiniz ayrı alem,siz ayrı alem. İnsanlar o bebeklere kavuşmak için ne tedaviler uyguluyor ne acılar yaşıyor.Yaptığınız resmen nankörlük. Allah elinizdekileri de almadan bu tavrınızdan vazgeçin.

hani eşim şok oldu falan desen anlıcam da sen anneymişsin yahu, çok şaşırdım...
en önemlisi sağlık.. ne farkeder ki kız erkek.. evlat evlattır...
istenir, gönlünden geçer kız olsun veya erkek olsun diye ama, tam tersi olunca da ağlayacak kadar değil yani...
hayırlısını isteyin her zaman Allahtan..
ağlamayı da bırakın bir an önce.. Allahın gücüne gider.. çocuk diye yıllardır çırpınan aileler varken, Allah sana sağlıklı bi evlat daha nasib ediyo, bu neyin gözyaşı, neyin üzüntüsü Allah aşkına...
bi de demişsin ya aa dicekler ikinci de mi kız
ya ne var bunda.. bizim bi akrabamız bi sene önce dördüncü kızını aldı kucağına...
onlarda istediler bi oğlu olsun evet ama senin anlattığın gözyaşı dökmeler, şok olmalar hiçbiri olmadı...
valla bebeğin anası babası rabbime çok şükür sağlıklı bi kızımız daha oldu sevinip duruolar...
şükret şükret...

Son düzenleme:
biraz gergin yazmışım ama bir annenin böyle düşünmesine çok üzüldüm ben asıl..bırak çevreyi ya iki kızın olacak dünyadaki en güzel şey bu bence.insanlar hep konuşur sen neden kendini yıpratıyosun.ben doğum yaptım ikiz oğlullarımm oldu daha hastadeyken artık üçüncü de kız olur demeye başladı insanlar..yani o yüzden bırak tkıa kulaklarını..eşin de şaka yapıyosa bunu abartmasın üzmesin seni,dozunu iyi ayarlasın..erkek çocuğu olanalrın başı göğe ermiyor ya da artı puan almıyorlar..

şükret sadece şükret..

Bebek sahibi olmayanları düşünün de oturun şükredin. Sabahlara kadar erkek evlat için mi ağladın inanamıyorum. Ya erkek olup hayırsız olması çok mu önemli. Nedir yani belirleyen bir cinsel organ mı merak etme günümüzde artık bu bile değişebiliyor.
Eşin kendi 9 ay taşısın doğursun da ondan sonra pazarlık yapsın yaradanın hediyesiyle. Ne diyim bilmiyorum ki. Kendisi bir gün öyle bir pişman olur ki yine de evladınızla sınanmayın diyorum

evlat sahibi olmayan bu konuda göz yaşı döken, üzülen bi insan olarak sizi çok kınadım rabbim size bi melek armağan etmiş siz sabaha kadar uyumuyorum dua ediyorum diye zırvalıyorsunuz resmen

kocana diyeceksin ki,tarlaya ne ekersen onu biçersin,maalesef arpa ekince buğday biçilmiyor

Gönlünüzden geçen erkek olabilir, bunu anlayabilirim.

Ama bir annenin hamilelik buhranlarıyla bile olsa evladının cinsiyetini duyunca "şok" olmasını "çok" üzülmesini asla anlayamam.

Eşinize de bravo, tencere kapak olmuşsunuz.

Bir arkadaşım vardır. Babası tek erkek çocuktu halaları vardı.
Belki de bu yüzdendir hep erkek evlat istediler.. Tam 7 tane ard arda çocuk ve hepsi kız..
Sonunda akıllanmayacak olmalılar ki, Rabbim en küçük çocuğu engelli verdi..
Şimdi duyuyorum kocaman olmuş ve tekerlekli sandalyeyle yürüyormuş..

İbret almak için daha ne olmalı insanlara bilmiyorum ki..
Şuan 14 aydır bebek için yanıp tutuşuyorum ve tek duam "Allah'ım hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et"
Kız erkek farkeder mi Allah aşkına yapmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…