Desteğinizi istiyorum

İzmir de harikaydı.
Slania ve ailemle oradaydık.

Katılan herkese tek tek teşekkürler.
İyi ki varsınız.
Sizlerin Türkiye'nin her köşesinde var olduğunu gördükçe ülkemize olan güvenim ve umudum artıyor.
Güzel insanların olduğunu ve binlerce olduğunu bilmek güzel.
 

evet beni de tek üzen nokta o oldu, hatlar çok karıştı bi ara evet... ama olsun beklenen katılım fazlasıyla oldu, çok mutluyum ben ya
 
merhaba arkadaşlar..

eylemi tv den izledim..benim yaşadığım şehirde bu eylemler yoktu ama manevi olarak destek verebildim size ancak..

bu konuda sesimizi duyuran herkese çok teşekkürler..
 
Hayvanseverler 'Ölüm Yasası'na karşı çıkmak için meydanlardaydı
30 Eylül 2012


Emniyet yetkililerini göre 7 bin kişi olarak açıklanan 10 bini aşkın kişi yanlarında kedi ve köpekleriyle yürüyüşe katıldı

Galatasaray’da toplanan binlerce hayvan hakları savunucusu, Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliği protesto etti. Aralarında spor ve sanat dünyasından tanınmış kişilerin de bulunduğu eylemciler, renkli görüntüler oluşturdu.

'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Tasarısı'na karşı örgütlenen hayvan hakları kuruluşları ve hayvanseverler, 14 ilde yürüyüş düzenledi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni dönemde yasalaşması planlanan 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu’ndaki değişiklik, hayvanseverlerin tepkisini çekti. Galatasaray Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, İstiklal Caddesi’ni adeta miting alanına çevirdi. Yanlarında hayvanlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, sloganlarla hayvan haklarına dikkat çekti. Eyleme spor ve sanat dünyasından tanınmış kişiler ve Beşiktaş taraftar grubu “Çarşı” da destek verdi. Oyuncu Suna Yıldızoğlu, Yeliz Yeşilmen ve milli voleybolcu Naz Aydemir de hayvan eyleme destek verdi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen hayvanseverler, ''Ölüm yasasına hayır'', ''Var olmak haktır'', ''İdam kalkmamış mıydı '', ''Lütfen hayvan katliamına sessiz kalmayın'', ''Sokak hayvanlarına karşı insan vahşetine hayır'', ''Sokakları köpeksiz bırakmayacağız'' yazılı dövizler taşıdı.


'Yasayı geri çekin'

Hayvanseverlerin bazıları eyleme köpekleriyle birlikte katıldı. Yürüyüş boyunca, ''Yaşam hakkı engellenemez'', ''Katil bir yasa istemiyoruz'' sloganları atıldı. Beşiktaş'ın taraftar grubu ''Çarşı''nın da destek verdiği eylemde bir grup hayvansever, kedi ve köpek kuklaları taşıdı.

Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Asude Ustaoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2004'te çıkarılan 5199 sayılı yasa ve 2006'da çıkarılan yönetmelik gereğince yerel yönetimlerin, yasanın uygulayıcısı durumunda olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

''Ancak, aradan geçen 8 yıl boyunca yasanın yerel yönetimlerin ilgili birimlerince uygulanmaması neticesinde tüm Türkiye'de sokak hayvanlarının kaderine hep ölüm düşmüştür.

Meclise sunulan yasa teklifi ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği, sahipli/sahipsiz bütün hayvanlarımızı felaketin eşiğine getirmiştir.

2004 yılında çıkarılan 5199 sayılı yasa hükümlerini yerine getirmeyen yerel yönetimleri bu yasa tasarısıyla birlikte aklayacaklardır. Meclisteki 550 milletvekiline sesleniyoruz: Lütfen bu yasayı geri çekin.''

Voleybolcu Naz Aydemir, “Küçük dostlarımız için buradayız. Onları korumamız gerekiyor” derken, Yeliz Yeşilmen ise “Ben Adana’dan bu eylem için geldim. Hayvan hakları çok önemli. Onları korumalıyız” şeklinde konuştu.

Eylemde Beşiktaş taraftar grubu “Çarşı”nın “Meclis boşalsın barınak yapılsın. Ölüm yasasına hayır” yazılı pankartı dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan eylem, devam ediyor.
Antalyalılar hayvanlarıyla birlikte yürüdü


Antalya'da 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Antalya Hayvan Dostları Derneği, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ve Antalya Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen yürüyüş, Kazım Özalp Caddesi'nden Attalos Heykeli'ne kadar yapıldı. Ellerinde 5199 sayılı Yasa'da değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvan severler, yasa karşıtı sloganlar attı. Yürüyüş sırasında yüzlerine renkli kalemlerle hayvan desenleri çizen minikler dikkati çekti. Hayvanseverler yürüyüşe evcil hayvanlarıyla birlikte katıldı. Yürüyüşü Antalya'da tatilini geçiren yabancı turistler de ilgiyle izledi. Veteriner hekimler yürüyüşe beyaz önlükleriyle katılırken, çeşitli kulüplere üye bisikletliler de yürüyüşteki yerini aldı.

Yaşatmak değil, öldürmek tanımlanıyor!

Birçok sivil toplum kuruluşunun imzaladığı metinde hayvan savunucuları yasa tasarısına neden karşı olduklarını sekiz maddede topluyor.


1- Öldürmenin “uyutma” tanımlamasıyla yasaya girmesi ve meşrulaştırılması kabul edilemez. Hayvanları yaşatmak yerine ne şekilde öldürüleceğinin tanımlandığı bir yasa kabul edilemez.

2- İki sene hapis cezasıyla sınırlandırılması, alınabilecek cezaların para cezasına döndürülebilecek olması cezaların ağırlaştırılmasının asıl amacı olan suçu engellemenin önüne geçecektir. Hayvanlara işkence, cezasını sadece 750 TL’lik bir idari para devlete ödeyerek devam edilen bir suç halini alacaktır. Hiçbir caydırıcılığı yoktur.

3- Evlerde kaç hayvan bulundurulacağının izne tabi olması ve hayvan “sahiplerinin” eğitime tabii tutulması ucu açık bir tanımlamadır. İleride “hayvan korumacının hak” ihlaline kadar varabileceği ve belki de “bir hayvan sahibi olmakla” sınırlandırmaya kadar gidebileceği için bu tanımlama bu şekliyle tasarıda yer alamaz.

4- Hayvanların ırklarına göre sınıflandırılıp “sahipleriyle” birlikte yaşam haklarının ellerinden alınması asla kabul edilemez. Dövüşçü ya da bahisçi “sahiplere” yönelik önlemler almak yerine ırkları cezalandırmak kabul edilemez ve merdiven altı üretime sebep olacaktır.

5- Hayvanların imhasına olanak sağlayan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun yeni tasarıda da yer alması kabul edilemez.

6- Deneylerdeki denetimlerin keyfiyete bağlanması kabul edilemeyeceği gibi hayvanları koruma kanunu gibi bir kanunun içinde hayvanların yaşam hakkını hiçe sayan deneylerin yer alması kabul edilemez.

7- Mobil kısırlaştırmanın meşrulaştırılması hiçbir koşulda kabul edilemez. İptaline yönelik İstanbul Veteriner Hekim Odası (IVHO) tarafından açılmış bir dava mevcutken mobil kısırlaştırmayı yasalaştırma çabası kabul edilemez.

8- Amacın hayvanları korumak ve hakları gözetmek değil, hayvanları bertaraf etmek olduğunu kanıtlamaktadır.


alıntı..
 
princess7 bugün yürüyüş harikaydı. sen sabah msj atmışsın, geri aradım ama açmadın. belki de numaram özel diye açmadın:)

arkadaşlarımla oradaydım, harikaydı.

teşekkürler herkese.
 
Hepimiz haberleşip toplanamasak da, sonuçta hepimiz oradaydık ve önemli olan da buydu. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız :92:
 
Kızlar ben hiç değilse tanışma fırsatı bulduğum ve pankartlarıyla hem eyleme hem de eyleme katılmamda bana destek veren Eylem nickli arkadaşa ve gruptaki nicklerini bilemediğim tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Ordaydık ve dostlarımızın ne zaman ihtiyacı olursa orda olmaya devam edeceğiz.
 
Yaaaaaa süperdiii beklediğimizden de fazlaymış Çiğdem86 ama sen o kediciği unuttun galiba:26:

Bu arada size başka birşey söyleyeyim bugün dönüşte esenlerde bir bayanla karşılaştım neyse konuştuk falan taksimde bir otelde çaılıyormuş ben de hemen sordum tabi daha haberleri izleyememiştim:) nasıldı diye gördüğüm hiçbir eylem bu kadar kalabalık değildi dedi Allahım çok güzel yaa 10 000 ne demekkk Bu arada hepiniz çok iyisiniz iyi ki birlikte katılmışız da greenjade i yakalayamadık malesef o kalabalıkta
 
Eylemin beni üzen ve üzerinde düşünülecek tek bir noktası vardı arkadaşlar ; NE VETERİNER HEKİMLER ODASI NE DE CANLARIMIZI EMANET ETTİĞİMİZ VETERİNERLER bize katılmadılar. Onların birlik olması çok ses getirebilirdi, hep gözüm aradı etrafta ama tık çıkmadı maalesef
 

Evet yaa.. Kesin katılmadılar mı acaba... OLsun biz bize yettik işte canım ülkem
 
princess7 bugün yürüyüş harikaydı. sen sabah msj atmışsın, geri aradım ama açmadın. belki de numaram özel diye açmadın:)
arkadaşlarımla oradaydım, harikaydı.
teşekkürler herkese.

duymadimki canim..ozel oluncada geri donus yapamadim keske msj atsaydin,tanismis olurduk, ama en nihayetinde gelmeniz cok guzel...


mikerinos o acelede soylemeyi unttum, gelirken aklimdaydi..tepebasi duragindan yukari gs lisesine cikarken kosede bir market var yanindada harabe gibi biryer..(ayvalik tostcusunun sokagindan girince soldan ilk arada) oraya yer yapiyorlar kediler icin..su ekmek kuru mama ne ararsan var..ordan her gectigimde bakiyorum oraya..ama kartonun pesine dusunce o aklimdan cikti tamamen..o kedicigi de oraya goturebiliriz..cigdemm86 veya ben gittigimde ben kediyi oraya goturelim..


evet hem gurultu vardi hem de telefonlarin cekmedigi anlar oldu..geri donmeye calistim kapali dedi gorusemedik bir turlu..aslinda keske yanimiza gelebilseydiniz cigdemin annesi de diger anneler de gelicek dimi diye sormus :) konusmus olurlardi..ins baska zaman (eyleme gerek duymadigimiz bir zaman)..


tekmissin keske yanimiza gelseydin bizde dedigin yerdeydik yakinmisiz..ben de tek gitmek zorunda kalicaktim, rapunzel,mikerinos,cigdem ve attraente olmasaydi..iyiki geldiniz kizlar cok saolun..hepiniz de ayri tatliydiniz..hayvan sevgisi barindiranlarin ortak ozelligimi ne..

Eylem cok guzeldi sorunsuz gecti..umarim olmaz ama olursa birdahaki eyleme katilacagimi (tam donanimli :) simdiden soyleyeyim..hayat sirf insanlardan ibaret degil..hani derler ya hayvan sevmeyen insan sevemez, bana gore hayvan sevgisini birkere tadana insan sevgisi daha yavan gelir..cunku insanin nefreti,ikiyuzlulugu,hirsi herseyi var ama onlar o kdr saflar ki..olumu asla haketmiyorlar..............
 

Gerçekten sizi çok görmek istedim ama olmadı.
 

Hiç kapamadım telefonumu ama çekmediği de çok oldu, konuşurken sesin devamlı kesiliyordu. Bu yüzden ve gürültüden anlayamadım.

Evet, gelebilseydik iyi olacaktı...

İnşallah görüşürüz. Hepinize tek tek teşekkürler.

Bu arada Çarşı grubu da eyleme büyük destek verdi.
ÇARŞI HERŞEYE KARŞI!
 

aa ben gördüm ki veterinerleri, veterinerler birliği mi öyle birşey yazıyodu hatta beyaz önlükleriyle gelmişlerdi, bir gazetede eylemin fotoğrafları arasında da vardı...
 
Veterinerler de mi gelmiş? Biz göremeyip üzülmüştük, sevindirici bir haber bu
Evet kızlar siz gelmeseniz ben de tek gitmek zorundaydım. En azından birkaçınızı buldum, tanışmak iyi oldu=)
Gazetelerde 10000 kişi civarı yazıyor fakat orada olanların söylemleriyle 30000 deniliyor. Sanırım medya bizi az göstermeye çalışıyor çünkü fotoğrafları görünce o kadar şaşırdım ki ne kadar kalabalıkmışız. Biz daha meydana ulaşamadan herkes dağıldı sanıyorduk, meğer ön kısım meydana çoktan ulaşmış. Yürüyüşün en sonu ile en başı o kadar uzak ki, İstiklal tamamen dolu görünüyor fotoğraflarda
 
2grup var gibiydi..bizim gittigimiz grup gittikten sonra birara bosluk oldu, sonra carsi grubunun da icinde oldugu grup geldi..arada bosluk vardi yani..herkes meydana yurudu ama meydanda duyuru vs yapilacak dendi ben ona yetisemedim yada yapilmadi bilmiyorum..organizasyon bozuldu biraz..buarada muzik calan gruba da tesekkurler iyi geldi vala :)

bu haftasonuda var yuruyus olucak yine gs onunden baslicak sanirim..ayrintilari paylasiriz yine..
 
Keşke Ankara'da da aynı anda olsaydı bu eylem çok ses getirdi,
Ankara'da olacak eylem gölgede kalacak gibi.
Medyada umarım yeteri kadar yer bulur.
Aynı anda olsaydı daha etkili olurdu.
Gündem değişiyor çünkü.
Orada da olacağım ben.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…