• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Detox Limonata Diyetini Yine Yapabilirim

herkese iyi geceler diliyorum,
bu forumdan her konuda çok faydalandığım için kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum,
umarım başlamayı düşünenlere bir faydası olur...

yarın (12.06.2013) limonata diyetindeki 10. günüm... bugün itibariyle toplamda 10 kilo verdim.
acıkma, halsizlik, mide yanması vs.. hiçbir rahatsızlık hissetmedim, ayrıca bende reflü olduğunu da belirtmek istiyorum.
limonun normal zaman da ne kadar rahatsız ettiğini reflü hastaları çok iyi bilir.... :)

limonata haricin de içinde sinemaki olan karışık bitki çaylarıyla destekledim.

yarından sonra ilk gün geçiş dönemin de portakal suyu, ertesi gün de portakal suyu ve sebze çorbasıyla diyetim bitiyor. ben iki gün hafif şeyler le geçiştirip daha sonra tekrar başlayacağım...

sorusu olan arkadaşlara seve seve yardımcı olurum. :)

(limonata tarifim: her öğün için bir limon, bir tatlı kaşığı akçaağaç şurubu ve çay kaşığının ucuyla acı toz biber)

bu forumdan her konuda çok faydalandığım için kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum,

yarın (12.06.2013) limonata diyetindeki 10. günüm... bugün itibariyle toplamda 10 kilo verdim.
acıkma, halsizlik, mide yanması vs.. hiçbir rahatsızlık hissetmedim, ayrıca bende reflü olduğunu da belirtmek istiyorum.
limonun normal zaman da ne kadar rahatsız ettiğini reflü hastaları çok iyi bilir.... :)

yarından sonra ilk gün geçiş dönemin de portakal suyu, ertesi gün de portakal suyu ve sebze çorbasıyla diyetim bitiyor. ben iki gün hafif şeyler le geçiştirip daha sonra tekrar başlayacağım...

(limonata tarifim: her öğün için bir limon, bir tatlı kaşığı akçaağaç şurubu ve çay kaşığının ucuyla acı toz biber)

tebrik ederim :) harikasın :D

çok güzelmiş te şu tarifi çok anlamadım :( noırmalde 10-12 bardak tüketin diyorlar ben her bardak için bunlarımı koyacağım yada 2 bardak içmek istiyorsam bu tarifi ikiyemi böleceğim??

Cidden bu diyeti yapanlar buraya gelip sorularımıza cevap verebilirler mi?
Mesela yüzünüzde çökme solgunluk vs oluştu mu birkaç haftada 10 kg vermek gibi rakamlardan bahsediyoruz sonuçta. İnsan mutlaka çirkinleşir yüzü küçülür. (Örneğin irem derici shshjsjsk)
Bir de bölgesel yağlar gitti mi bu diyetle? Yoksa zayıfladıgınız halde göbeğiniz baseniniz istediğiniz gibi incelmedi mi?

Güya bu sabah başladım bakalım sürdürebilecek miyim
Sabah deniz tuzlu suyu yapıp içtim, bundan çok korkuyordum çünkü herkes ‘midem bulandı, çıkardım bi kısmını’ fln yazıyordu.Bana çok kötü gelmedi yani tabii ki güzel bişey değil tuzlu su içmek ama öyle çok zorlanmadım, midem de bulanmadı.
1 saat sonra fln limonata hazırladım büyük bir bardağa(400ml flndır).Limonatayı üzüm pekmezi ile hazırladım (besin değeri olarak akçaağaç şurubuna yakın olmasından ve yabancı kaynaklarda en iyi alternatif olarak pekmez gösterildiğinden) Off iğrenç bişey oldu tamamını içemedim beklemiyordum böyle birşey.
Bir sonrakini balla hazırlayacağım(diyetin ballı versiyonu da mevcut nette) o da iğrenç olursa çıkıp akçaağaç şurubu bulmaya çalışacağım, o da iğrençse tek günlük bir macera olarak kalacak ve master cleanse yapamayacağım.
Hedef kaç gün derseniz cevap belirsiz.Aklıma mantığıma hiç uymadığı ve ‘insan düşer bayılır ayol’ kafasında olduğum halde, yapanların ‘inanmazsınız hiç halsizlik olmuyor, 40 gün bile yaparım ben bunu’ yorumlarından gaza geldim.
Düşer bayılırsam bırakırım, gününe fln bakmam.Ha yok, ‘çok enerjiğim, hiç de zor değilmiş hakikaten bu diyet’ dersem de yapabildiğim kadar yaparım, 40 güne kadar yolu var.
Tuzlu su dan sonra bağırsaklarım fln çalışmadı bu arada, ztn pek çalışma huyları yoktur.
Güncellerim tekrar, sevgiler

2.bardağı balla yaptım.Biraz daha az iğrenç oldu, ama sadece biraz daha az 2 kaşık pekmez koymuştum sabah, tariflerde 2 kaşık akçaağaç şurubu okuduğumdan.Çok tatlı gelmişti, başka yerde de 1 kaşık okudum şimdi, balı 1 kaşık koydum.Pekmezli limonatam baya bordo olmuştu, balla sarı olur sandım ama anlaşılan renk veren sadece pekmez değilmiş, acı toz biber de baya renk veriyormuş, balla yaptığım limonata neon turuncu gibi bişi oldu
Maple syrup peşine düşsem mi, ya onunla da iğrenç olursa? Diyeti yapan kimse de tadından bahsetmemiş.Birşey yemeden durabilir miyim kısmıydı başlamadan önce beni düşündüren nokta, şimdiyse onu geçtim, ‘bu iğrenç içeceği nasıl içicem günlerce litre litre’ derdindeyim.Biberi mi azaltıp denesem bi de napsam ilk gün ve daha 1 br tuzlu su 2 br limonata içtiğim halde tiksindim yahu.

3.bardağı 1 kaşık pekmezle hazırladım.Biberini az koydum.Kırmızı oldu.Sabahki pekmezli limonata kadar iğrenç değildi.Ama hala çok kötü

Dün günü 5 büyük bardakla bitirdim.Akşam form çayımı içtim.
Berbat bir gece geçirdim, başağrısı, karınağrısı, geceyi neredeyse tuvalette geçirdim.
Tüm gece kendime sövdüm böyle bir işe giriştiğim için.
Birazdan güzel bir kahvaltıyla bu işe bir son vereceğim.

Back
X