• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dev sitelerde yaşam..

Ramesy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
981
427
133
İstanbul
Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)

Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.

Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..

Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..

( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)

Ben de komşucu bir insan değilim. Kek yapıyordum yumurtam bitmiş olayını da hiç anlamam. Zira ben bir şey yapmaya karar vermişsem önce malzemelerimi kontrol ederim. Yumurta yoksa ya yapmam ya da alır gelir öyle yaparım. Bu yüzden komşuluk bana göre değil. Bu yüzden ben gayet de dağ başında da büyük büyük sitelerde de oturabilirim.
2400 kira çok. Ödeyebiliyor ve kalan paranızla rahatça geçinebiliyorsanız tamam ama çocuğunuz olunca giderleriniz artacak. Daha makul bir eve çıkabilirsiniz.

Eşin ne ince insan öyle ya:nazar:
İnsanın zamanla alışamayacağı şey yok
İçinde huzur olduktan sonra gerisini çok da düşünmemek lazım

Sağolsun :nazar: Kendisi Türkiye'ye geldiğinden beri Fatih'te yaşıyor ama artık kalabalığından bunaldığını, mutsuz olduğunu söylüyor. O, bu mutsuzluğuna rağmen bana bıraktı, ben de onu mutsuz etmek istemiyorum. Tabi en önemlisi huzur ama korkuyorum yine de.

Sorunuzun cevabi bende dermisim;)
Bursada kenar mahallede dogdum buyudum. Carsinin ici, sokak arasi bir yerdi. Merkezdi ama bana sorarsaniz kenar mahalle. 20 yil yasadim orada. Simdi sehir disinda bir yerde yasiyorum. Ozellikli bir site degil yine siradan bir yer ama merkezle arasinda gozle gorulur bir fark var. Apartmanin belli kurallari var, tepenizden asagi hali silkeleyebilen yok, cat kapi gelebilen ,gelisimi gidisimi ,elimdeki posetleri gozetleyen komsu yok. Park sorunum yok,cocugumla her yere gidebilirim istedigim saatte karisan gorusen yok. Komsularim egitimli,okumus ve kulturlu insanlar. Bos islerle ugrasacak vakitleri yok. Tekrar o mahalle arasinda yasamak ister misin derseniz asla istemem. Insan rahata kolay alisirmis,geldigim yeri asla inkar etmem ama gercekler de bunlar.

yakınmşız,hatta komşu bile olabiliriz:KK9:.ben de fatihteyim.burada hayat var.gece bile sokağa çıksanız,bir dolu insan.benim de arkadaşlarım var,sitede ,güvenlikli,havuzlu yerlerde oturan ama ruh yok.ben oturamam şahsen.

böyle yazınca,komşularıyla sıkı fıkı,günlerde dolaşan bir insan olduğum düşünülmesin.ev ziyaretlerini pek sevmem.
ama haftada iki gün sultanahmette kurstayım,bir gün pazarda,diğer günler,beşiktaş,şişli,dolaşıp duruyorum.canım hiç sıkılmıyor.lokasyon olarak fatih çok ideal bence.ayrıca,bir iki yerde,site gibi,bahçe içinde evlerin olduğu yerleri keşfettim bu yaz.oralardan ev bakacağım.benim ki ana caddede,bu yüzden memnun değilim.ama 15,yıldır fatihteyim,avcılardan geldim,buradan ayrılmam.

O sitelerde de komsuluk iliskileri zannettiginiz gibi soguk olmuyor, gidip gelmeler, günler falan epey yoğun hatta. Tabi bu biraz komşularınızın nasil insanlar olduguna da bagli,sans isi yani.

Ben de komşucu bir insan değilim. Kek yapıyordum yumurtam bitmiş olayını da hiç anlamam. Zira ben bir şey yapmaya karar vermişsem önce malzemelerimi kontrol ederim. Yumurta yoksa ya yapmam ya da alır gelir öyle yaparım. Bu yüzden komşuluk bana göre değil. Bu yüzden ben gayet de dağ başında da büyük büyük sitelerde de oturabilirim.
2400 kira çok. Ödeyebiliyor ve kalan paranızla rahatça geçinebiliyorsanız tamam ama çocuğunuz olunca giderleriniz artacak. Daha makul bir eve çıkabilirsiniz.

O sadece bir örnekti. Pek tabi ben de alırım ama bana göre komşu da lazım. Beraber kahve içebileceğin gerektiğinde yardıma koşacağın.. öyle büyüdüm çünkü. Geçim sıkıntımız yok çok şükür ama hiç bizim olmayacak ece o kadar para vermek zoruma gidiyor bazen.

O sitelerde de komsuluk iliskileri zannettiginiz gibi soguk olmuyor, gidip gelmeler, günler falan epey yoğun hatta. Tabi bu biraz komşularınızın nasil insanlar olduguna da bagli,sans isi yani.

Ben önyargılıyım belki de. Şans tabi :) Öyle günler falan pek ilgimi çekmez ama 1-2 arkadaş yeter :)

ikinci şık bana göre sanırım. rahatsızlık vermesinler ama olmazlarsa da olmasınlar mantığındayım. gölge etme başka ihsan eylemem komşu diyebilirim :)

Ya ben de aman birbirimize gelip gidelim mıç mıç olalım modunda değilim:) ama 1-2 arkadaş olsa süper olur. Soğuk biri değilim iletişimim iyidir aslında ama korktum yine de

Ben önyargılıyım belki de. Şans tabi :) Öyle günler falan pek ilgimi çekmez ama 1-2 arkadaş yeter :)

Ben hic sevmem gitmeleri gelmeleri ama bu tarz bir toplu konutta büyüdüm hem oradan hem de suan bu tarz yerlerde oturan arkadaslarimdan biliyorum. Arkadassiz kalacaginizi düşünmüyorum aksine parka falan ciktiginizda arkadas edinme sansiniz cok fazla genelde yazin aksamustu kadinlar cardaklarda parklarda oluyorlar zaten.

Sorunuzun cevabi bende dermisim:KK66:
Bursada kenar mahallede dogdum buyudum. Carsinin ici, sokak arasi bir yerdi. Merkezdi ama bana sorarsaniz kenar mahalle. 20 yil yasadim orada. Simdi sehir disinda bir yerde yasiyorum. Ozellikli bir site degil yine siradan bir yer ama merkezle arasinda gozle gorulur bir fark var. Apartmanin belli kurallari var, tepenizden asagi hali silkeleyebilen yok, cat kapi gelebilen ,gelisimi gidisimi ,elimdeki posetleri gozetleyen komsu yok. Park sorunum yok,cocugumla her yere gidebilirim istedigim saatte karisan gorusen yok. Komsularim egitimli,okumus ve kulturlu insanlar. Bos islerle ugrasacak vakitleri yok. Tekrar o mahalle arasinda yasamak ister misin derseniz asla istemem. Insan rahata kolay alisirmis,geldigim yeri asla inkar etmem ama gercekler de bunlar.

Yaaa işte aradığım cevap :) Şu an zaten önceliğim çocuk büyütmek. Eşim de ben de daha düzgün bir semtte büyümesi yönünde. Zaten o çat kapı olaylarını sevmem. Buradaki alt komşu teyze öyle ki çok ayrı bir hikâye o :halay:

Biz de su anda apartman dairesinde oturuyoruz. Ankara'nin canli bir semtindeyiz. Komsu iliskimiz yok ama. Zaten ben de sevmem komsu filan. Cat kapi kapima gelinmesini istemem ama yine de su rezidans hayati hic cazip gelmiyor. Istanbul'da bir arkadasim rezidansta oturuyor, onun evine misafir olmustuk da hic bizim tarzimiz degil. Bence de cok bogucu oyle otelden hallice bir binada yasamak. Ama rezidans degil de site icinde apartman dairesi seklinde dizayn edilmis evlere bakabilirsiniz. Hem o otel odasi hissiyati olmaz hem de cocuk büyütürken cok rahat edersiniz. Mahallede cocuk buyutmek de guvenli degil, bu da bir gercek ne yazik ki. Ya da mesela istanbul ataköy gibi site olmayan ama sanki siteymis gibi guvenli ilcelere de bakabilirsiniz.

Ben hic sevmem gitmeleri gelmeleri ama bu tarz bir toplu konutta büyüdüm hem oradan hem de suan bu tarz yerlerde oturan arkadaslarimdan biliyorum. Arkadassiz kalacaginizi düşünmüyorum aksine parka falan ciktiginizda arkadas edinme sansiniz cok fazla genelde yazin aksamustu kadinlar cardaklarda parklarda oluyorlar zaten.

Ya aslında komşudan kastım benim yaşlarımda 1-2 arkadaş. Yoksa öyle aman gün yapalım kısırdı börekti çörekti değil. Bilmek istediğim buydu, arkadaş edilebilir miyim

Yaaa işte aradığım cevap :) Şu an zaten önceliğim çocuk büyütmek. Eşim de ben de daha düzgün bir semtte büyümesi yönünde. Zaten o çat kapı olaylarını sevmem. Buradaki alt komşu teyze öyle ki çok ayrı bir hikâye o :halay:
Bakin o alt komsu teyze vakaalarindan bdvde en az 15 tane bulabilirsiniz:deli:genelde giris katta otururlar ki her halta hakim olsunlar diye:KK70:

Sakasi bir yana, o kocaman sitelerde kafaniza uyan insan bulma olasiliginiz cok daha fazla. Belki yumurta isteyemezsiniz ama cok hos vakit gecirebileceginiz duzeyli insanlarla tanisabilirsiniz. :KK66: Yumurtayi sirf konunuzda gecti diye ornekledim lutfen yanlis anlamayin ;)

Annem de benimle ayni sekilde meriezde yasamis simdi 10 senedir sehir disi diye tabir edebilecegimiz bir yerde oturuyor. Cok mutlu. Arada sorarim geri donmek ister misin diye aman yok der.

Ille ozellikli guvenlikli site olmasa da sehir disinda cok modern yasam alanlari var artik. Oralarda da yasamak guzel yani. Marketi kasabi zaten olmayan yer kalmadi. Siz bir degerlendirin ;) insallah gonlunuze gore olur her sey

Biz de su anda apartman dairesinde oturuyoruz. Ankara'nin canli bir semtindeyiz. Komsu iliskimiz yok ama. Zaten ben de sevmem komsu filan. Cat kapi kapima gelinmesini istemem ama yine de su rezidans hayati hic cazip gelmiyor. Istanbul'da bir arkadasim rezidansta oturuyor, onun evine misafir olmustuk da hic bizim tarzimiz degil. Bence de cok bogucu oyle otelden hallice bir binada yasamak. Ama rezidans degil de site icinde apartman dairesi seklinde dizayn edilmis evlere bakabilirsiniz. Hem o otel odasi hissiyati olmaz hem de cocuk büyütürken cok rahat edersiniz. Mahallede cocuk buyutmek de guvenli degil, bu da bir gercek ne yazik ki. Ya da mesela istanbul ataköy gibi site olmayan ama sanki siteymis gibi guvenli ilcelere de bakabilirsiniz.

Işte 4-5 katlı küçük bir site bulsak gözüm kapalı giderim. Ama ev yok. O koca koca binalar bile dolu boş ev yok. Sırf çocuk için giderim yoksa mutluyum burada.

Bence tasincaginiz siteyi ve blogu once bi arastirin kaci ev sahibi kaci kiraci kiracilar kalici mi gecici mi genelde ordaki sitelerde yabancilar oluyor ve hep değişiyorlar zaten dilimizi bilmiyorlar kadinlar evden cikmiyor bir suru cocuk falan suriyeli afgani ceceni ozbegi cok var komsuluk cok zor ama oyle olmayan yerleri de vardir o yuzden once bi sorun sorusturun ne demisler ev alma komsu al

Ben olsam dağ başında komşuluk ilişkilerinin olmadığı yere giderdim.
Ben de çok kalabalık bir semtte büyüdüm ama vicik vicik ilişkilerden gina geldi.
Ben istiyorum ki Kapimi açtığımda kirli pasakli coraplariyla hunharca evime dalan çocuklar olmasın.
Sessizliği seviyorum:KK200:

Back
X