• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dev sitelerde yaşam..

Hayır hayır asla yemek taşımak değil derdim :KK70: o dert gelir zaten bana. Çünkü sürekli yemek yapan biri değilim zaten. Kendimi başta yanlış ifade ettim o yüzden 90lar komşuluğu istiyorum zannetti herkes. Burada arkadaşlarım var gel bi kahve içelim dediklerinde atlayıp gidiyorum ama orda öyle bi şansım olmayacak. Ee eşim tüm gün işte zaten. Insanız bi arkadaşa ihtiyaç duyuyoruz normal olarak. Siteler o kadar büyüktü ki " burada insan arkadaş edinemez " algısı oluştu bende.

ay yok tam tersi,
her tip arkadaş grubu var bizim sitede,
cuma okumasına da katılabilirsiniz, havuz başında keyif de yapabilirsiniz.
zaten çocuk olunca parkta anneler hemen kaynaşıyor, seninki kaç yaşında aman fasulye yemiyor muhabbetinden herkes 10 dk da kanka :KK70:

Butik bir site bakın bence. Çok bloklu siteleri ben de sevmiyorum. Kaldı ki çocuğun çok bloklu sitelerde dışarda olması ile mahalle de oynaması arasında bir fark yok bence. O kadar büyük oluyor ki.
Ben butik bir sitede oturuyorum, hemen hemen herkes birbirini aşağı yukarı tanıyor. Tanıyor derken sima olarak :) Ama çocuğum aşağıda iken rahat ediyorum, çünkü site de 3 blok var. Havuz, basket sahası v.s. herşey var. Ama mesela arkadaşıma oturmaya gidiyorum, Allah ım orası site değil bir ilçe... Ve ben çocuklarla oğlum dışarı çıktığında huzursuz oluyorum. Yüzlerce ev... Allah ım korusun ben bulana kadar kötü niyetlisi yapacağını yapar.

Özetle butik site de mutlu bir çocukluk ve huzurlu bir annelik mümkün. Üstelik komşuluk da var, her ne kadar ben sıkılsam da:)

Komsu kültürü bence istanbulda zor. Anahtar emanet etmek eskilerde kaldı. Bence çocuk için de zaten güvenli ortam ana baba yanıdır. Etraf sapık kaynıyor bence komşu olayı tehlikeli olmaya başladı. Güvenlikli site mantikli

Biz 24 yıl aynı mahallede yaşadık. Her gün eve huzursuz dönerdik ailecek. Komşularımızın çoğu hiç iyi değillerdi, tipik dedikocu, kavgacı tipler. Çok şükür ki 24 yıldan sonra ( 2 yıl önce) müstakil, mahalle içindeki evden apartman dairesine taşındık. Mutlu muyuz ? Çoook. Bizimde sizin gibi endiselerimiz vardı . Komşuluk ilişkileri iyi olmaz, kimse kimseyi tanımaz falan filan. Ama çok şükür ki öyle çıkmadılar. Tam bir aile apartmanı.. diyeceğim o ki; dışardan soğuk görünen o binaların içinde sizinde istediğiniz o sıcak komşuluk ilişkileri olabilir. Acele etmeyin, ıyi araştırın

Biz 24 yıl aynı mahallede yaşadık. Her gün eve huzursuz dönerdik ailecek. Komşularımızın çoğu hiç iyi değillerdi, tipik dedikocu, kavgacı tipler. Çok şükür ki 24 yıldan sonra ( 2 yıl önce) müstakil, mahalle içindeki evden apartman dairesine taşındık. Mutlu muyuz ? Çoook. Bizimde sizin gibi endiselerimiz vardı . Komşuluk ilişkileri iyi olmaz, kimse kimseyi tanımaz falan filan. Ama çok şükür ki öyle çıkmadılar. Tam bir aile apartmanı.. diyeceğim o ki; dışardan soğuk görünen o binaların içinde sizinde istediğiniz o sıcak komşuluk ilişkileri olabilir. Acele etmeyin, ıyi araştırın

Ankara'da neredeyse bir ilçe nüfusunun yaşadığı bir sitede yaşıyorum. 900'e yakın daire var ve bloklar 25 ile 35 kat arasında değişiyor.
Komşu ile tanışmanın en iyi yolu çocuk parkı. Şubat ayında buraya taşındık ve parkta tanıştığım anneler ile gidip gelmeye başladık bile. Ben çalıştığım için çok fazla görüşme şansım olmuyor ama yine de arada görüşebiliyoruz.
Ben mahalle ortamındansa mesafeli fakat samimi ilişkileri sevdiğim için bir de sosyoekonomik olarak bize yakın insanlar ile bir arada yaşadığım için gayet memnunum.

2.500tl cok iyi bir mebla.
Tabiki 500bin tl lik bir ev almaz ama daha uygun bir semtte 2. El ev sahibi olunabilir
En azından 10 sene ödersin ama kendi evine odersin.

2500 tl kira verebilen bir insan o bahsettiğiniz evleri alıp oturmaz. Tıpkı 30 bin tl kira verebilen bir insanın da 500 bin tl lik evde oturmayacağı gibi.
Siz İstanbul un en güzel yerinden ev alınır dediğiniz için ben alınmayacağını söyledim. Tabii ki bu meselele kişinin gelir seviyesine göre değişir ama 2500 tl aylık ödeme ile 10 senede 300 bin tl ödenir, ki bunun yarısı faiz olur geriye kalır 150 bin, iyi bir peşinatı da yoksa bu taksitle hiçbir şey alamaz :))

Başakşehir de nerde 30 katlı bina baktınız 5. etap Metrokent mi. Ben 5. etap ta oturuyorum devlet hastanesi ne yakınım sitemizdeki binalarda 40 daire kadar var karşımızda okul dibimizde market eczane herşey. Site içinde parklar hayat burda gayet güzel. Komşuluk derseniz o olayı bende sevmiyorum sadece slmlaştığım insanlar var gelip gitmem kimseye ki 4 yıldır burada oturuyorum.Ama komşuluk gayet var binamızda. Çok memnunum buradaki hayatımdan. Çocuk yetiştirmek için gayet uygun bir yer bence tavsiye ederim.

Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)

Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.

Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..

Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..

( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
Ben de mahalle de büyüyüp dediğin gibi bi yerde tek başıma olduğum bi şehirde yaşıyorum. Katta 4 daireyiz kimsenin yüzünü bilmem o derece :D

Aylık net bi gelirimiz olsa tabi isteriz. Çok şükür eşimin kazancı şu an iyi ama kış aylarında yazdan kalan parayla geçiniyoruz. Ev sahibine bu ay sıkıştık diyebilirsiniz yada artık daha uygun fiyatlı bi yerde oturmaya karar verebilirsiniz ama banka işi öyle degil malesef
ama her ay 2500 kira verebilen birinin de aylik kazanci duzenli olmasa 2500 kira vermek herkesin harcı degil...demek ki kazanciniz maşallah iyi alabilirsiniz ev ama sizin tercihiniz kira olcak sanirim siz bilirsiniz
cocuk olunca daha çok sıkışcaksiniz ama bunu da dusunmek lazim ozellikle cocuk bezlerinin fiyatlarina cüş diyorum ya...

Haklısınız tabi du ya hali bu. Bugün deli gibi sevdigimiz kişiden en büyük kazıkları yiyebiliyoruz. Fakat bizde problem şu; aylık elimize geçen net bi para yok. Şu an iyi ni evde kalabiliyoruz ama 1 sene sonramiz garanti değil. Yoksa eşim benden çok istiyor ev almayı ama şartlar işte. Allah yardımcınız olsun gönlünüze göre versin inşallah.
amin insallah hepimizin dedigim gibi siz bilirsiniz herkes kendi evinin gecimini kendi daha iyi bilir

Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)

Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.

Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..

Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..

Canım Bursa'da öyle nir sitede yaşıyorum ve site sakinlerinin hepsi çok sıcak kanlı. Yazları akşam ineriz kafeteryamıza çayımızı, kahvemizi içer muhabbet ederiz. Gündüzleri de hep kafeteryadayızdır zaten. Şimdi bende taşınacağım kendi evime çıkacağım ve bu yüzden çok üzülüyorum. Ufacık bir sıkıntıda derdine koşan insanlar hepsi. Hani aklında belki yüksek gelirli insanlardır bunlar insanlara yukarıdan bakar diye düşünüyorsan hiç öyle düşünme. Bende mahalle çocuğuyum, annemin oturduğu mahallenin samimiyeti hep başka gelirdi bana. Fakat komşularım çok iyi. Üç sene önce daha sakin bir sitede oturuyordum hiç komşum yoktu. Geçen sene eşim tatile gitti kızım da iki gece sonra ateşlendi kusmaya başladı. Aldım gecenin bir vakti taksiyle hastaneye götüreceğim güvenlikte çalışan abilerden biri kafeyi işletenlerin işi çıkınca o gece kafeteryaya o bakmış kapatıp çıkarken gördü beni ne olduğunu sorunca durumu belirttim ne taksisi hadi ben götürürüm dedi. Arabaya bindim daha siteden çıkmadan bir komşum aradı kızına su vermeye çıkmış balkondan sürahiye su doldururken beni görmüş eşimin yurt dışında olduğunu, kızımında biraz hasta olduğunu biliyordu, üstümü giydim aşağı iniyorum dedi direk. Onunla konuşurken arkadan başka bir komşum aradı. Her zamanda derler bir şey olduğu zaman hiç çekinmeden ara yardım ederiz diye. Gücenliğinden tut komşularıma kadar çok sıcak samimi bir hava var. Tabii o eski mahalle havalarını aramıyor değil insan ama şimdi o mahallelerde bile o hava yok. Biz çocukken bambaşkaydı.

Herkese merhaba,

Af buyurun, İstanbul da yasamiyorum ama duyduğum kadarı ile fatih çok modern bir semt değilmiş. Yani bunu küçümsemek için demedim yanlış anlamayin, ki ben de mükemmel bir semtte oturmuyorum zaten. Ben kiraya takildim, fatihteki ev 2200 lira ise Nişantaşı Beşiktaş ta falan durumlar nedir? Gerçekten İstanbulda yasamak çok zor. Allah düşürmesin:)

O kirayi vermektense krediyle ev alsaniz.hem eviniz olur.bebis olunca masraflar artacak.kira ode ode nereye kadar.o ev sizin olmuyor.

Af buyurun, İstanbul da yasamiyorum ama duyduğum kadarı ile fatih çok modern bir semt değilmiş. Yani bunu küçümsemek için demedim yanlış anlamayin, ki ben de mükemmel bir semtte oturmuyorum zaten. Ben kiraya takildim, fatihteki ev 2200 lira ise Nişantaşı Beşiktaş ta falan durumlar nedir? Gerçekten İstanbulda yasamak çok zor. Allah düşürmesin:)
İnanın İstanbul değil sadece Bursa'da da kira fiyatları aşırı uçuk. En berbat yerde bile kiralar uçuk. Fatih aslında çok güzel bir yer ben yaşamadım ama sık sık giderdim oralara eskiden. Daha çok dindar insanların oturduğu bir yer doğru ama her şey elinizin altında. Historia avm, çapa tıp fakültesi, vakıf gureba, İstanbul emniyet müdürlüğü var vatan caddesinde ve bunların hepsi yürüme mesafesinde mesela yukarısı ise tam bir alışveriş yeri. Nişantaşından falan pek bir farkı yok. Az ilerisi Aksaray, Unkapanı, yürüyerek eminönüne bile gitmek 20 dakikasını alabilecek bir konumu var Fatih'in.

İnanın İstanbul değil sadece Bursa'da da kira fiyatları aşırı uçuk. En berbat yerde bile kiralar uçuk. Fatih aslında çok güzel bir yer ben yaşamadım ama sık sık giderdim oralara eskiden. Daha çok dindar insanların oturduğu bir yer doğru ama her şey elinizin altında. Historia avm, çapa tıp fakültesi, vakıf gureba, İstanbul emniyet müdürlüğü var vatan caddesinde ve bunların hepsi yürüme mesafesinde mesela yukarısı ise tam bir alışveriş yeri. Nişantaşından falan pek bir farkı yok. Az ilerisi Aksaray, Unkapanı, yürüyerek eminönüne bile gitmek 20 dakikasını alabilecek bir konumu var Fatih'in.
Nişantaşından pek bir farkı yok derken daha çok dindar kesime hitap etsede her kesimden insanın alışveriş yapabileceği bir yer ve Avrupa yakasının çoğu nişan düğün alışverişi için oraya gider. Çünkü tam bir gelinlik ve abiye cenneti. Adım başı gelinlik satan dükkanlara rastlayabilirsiniz orada. Ee hemen oradan yukarı çık Fatih Camii. Tabii evin konumu nerededir bilemem ama Fatihteyse yine hepsine yürüme mesafesindedir.

Fatih'te doğdum büyüdüm. Tıpkı bahsettiğiniz gibi bir mahallede. Ergenligin başlarında ise bahsi geçen dev sitelere taşındım. Evlenene dek sitedeydim. Evlenip yine mahalle hayatına geri döndüm.

Size söyleyebileceğim tek şey şu ki, ev içinde huzurlu iseniz nerede yaşadığınızın hicbir önemi yok. Zira ben, mahallede iken siteyi, sitede iken mahalleyi istiyordum. Anlaşılacağı üzere huzursuz ruh sendromu var bende. Huzurunuz daim olsun efem.

Son olarak çocuklu yaşam için site hayatı daha ideal.

Öncelikle böyle bahsettiğiniz gibi büyük bir sitede yaşıyorum mahalle ortamından kaçıp buraya koşarak geldim ve çocuklarımda bende çok mutluyuz. Eğer bütçenizi almayacaksa böyle siteler bulunmaz hint kumaşı.
Zaten sitede süper marketler oluyor bir Alo demenizle istediğinizi getiriyorlar niye yan komşudan isteme gereği duyuyorsunuz anlamadım... ( örnekte olsa bu zihniyeti hiç anlamıyorum )

Çocuklarım çok mutlu çünkü heryer güvenlikli kameralı arkadaşlarıyla istediği gibi oynaya biliyor sürekli peşinde koşup oraya gitme buraya gitme diye nöbet tutmuyorum başında. Markete gittiğimizde hiç bir arabayla karşılaşmadan market sepetimizle evimize kadar geçiyoruz.
Açık kapalı havuz imkanıyla çocuklarımla trafik derdini ve saati düşünmeden istediğim zaman havuza girebiliyorum. Parklarda ki kum havuzunda hayvan mı pisledi ne oldu diye düşünmeden istediğimiz gibi oynuyoruz. Komşuculuk ilişkilerine gelince çocukları uyutunca eşime bırakıp sitenin kafeteryasına bir kahve çay içmeye istediğimiz saatte inebiliyoruz. Çok daraldığımda saatlik çocuk bakımı ile çocuğumu izleyerek masajımı olabiliyorum... komşularımı ve ilişkilerimide çok seviyorum. Ben bu sitede bir sürü komşu dost arkadaş edilmişken, bu sitede komşuculuk yok diyen tiplerde var peki bu kimin suçu!!! Selam vermek yetmez muhabbet sohbet etmeyi bilmek önemlidir... ayrıca böyle bir site için 2400 e çok diyorsanız hiç zorlamayın çünkü aidatı sıcak su parası zaten 500-700 civarı... insanların çoğunun yaşam standartının yüksek olduğu bir sitede yaşam kalitesi ve harcamasıda o doğrultuda artıyor....

Back
X