Devamı bitmeyen sorunlar

Pokahontass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
1.238
1.191
Ya kızlar, ablalar Allah aşkına bişeyler söyleyin bana. Ben gerçekten nasıl bi duruma geldim anlayamıyorum. şuan taze olmuş bir olayı yazıcam sizlere. Belki sinirliyim agresifim ters algılıyorum yada doğru düşünüyorum bilemiyorum.

Eşimin ailesi..
Sürekli evliliğe müdahale ama sürekli. Annesi, babası, abisi.

Yarım saat önce olan bir olay.
Ben ehliyetimi aldığım için arabayı değiştirme kararı aldık. Şuan ki arabamız manuel, Eşimde daha rahat kullanırsın otomatik vites alalım diye karar aldık. Şuan olan arabamızı satsak 22 23 milyar. Ve biyerden gelicek 7 8 milyar paramız evde kenarda biriktirdiğimzde 2 milyar para var. Neyse.
Bugun beğendiğimiz araba honda hrv (marka yasakmı bilmiyorum ama yasaksa düzenleme yapabılırım) 30 milyar fiyatı. Bakmaya diye gittik.
Yoldayken eşim abisini aradı, beklediğimiz para 20 25 gün içinde gelicek ama aarabayı hemen alırsak diye borç istedi beklenen para gelene kadar.
Neyse konuştular falan kapattılar telefonu.
Sonra abisi watsapptan 'babam çok kötü kızdı haberin olsun' yazmış.
Niye diye sorduk bizde.
'Fabrikada çalışıyo, 1500 maaş alıyo 30 milyarlık arabaya mı binicekmiş, Neyine onun jeep'e binmek' demiş.
(jeep dediğide 1,6 motor bizim şuan ki arabamız da 1,4 motor. Aman aman fark olsa neyse)
Eşimin suratı düştü, Ben ayrı bi sinirlendim. Sürekli bi ezme modu ki daha dün eşimle bu tarz bir konu konuşmuşken hemen yaşanması çok üzdü beni.

Yaklaşık 15 20 gün önce nişan var diye eşime alışveriş yaptık ettik yazlık birşeyler aldık, abiside bizimleydi.
Alışveriş bittikten sonra abisi gitti bizde başka yere gittik.
Buarada alışveriş 500 lira falan tuttu taksit yaptırdık.
Neyse..
Geçenlerde aşağıya yemeğe diye indik kandil akşamı.
Nerden açıldıysa kurban almaktan açıldı konu.
Eşim biz bu sene alamıcaz heralde kurban dedi. Aaa bi başlandı k.p söylenmeye.
Neden almıyormuşuz diye. Eşimde borç falan var dedi.
K.p demez mi '' 500liraya alışveriş yapmasaydınız, okadar para harcanır mı falan diye söylemeye'
- Biz alışverişin ne kadar tuttuğunu falan kimseye bişey demedik, Abisi söylemiş kardeşimde alışveriş yaptı 500 lira falan diye.

Ki abisinin bu olayıda ilk değil.
Bugunkü olay olunca da eşime dedim.
Evimizin içinde ki maddi manevi ne olursa olsun ne seninkiler bilsin ne benimkiler bilsin. 'TAMAM' dedi sustu oda.

Eşim işten çıkmak istiyor artık, zor oluyor birde başka iş gibi bişey de buldu gibi ama diyor ki 'babama nasıl söylücem'
K.p elinde kukla modundan başka birşey değiliz sanırım.

Ya gerçekten o kadar sinirlerim bozuluyor ki. Kime ne desem, ne yapsam inanın düşünemiyorum şuan. Sakin ol diyorum kendi kendine başka da bişi yapamıyorum.

para sizin kimene....
çok fazla müdahale ettiriyor eşin...

Evet aşırı fazla hemde. Ve ben bunu eşime anlatamıyorum. Ben ailesiyle ilgili birşey söylediğimde hemen kesitirip atar gibi 'tamam' diyor yada savunma mekanizmasını açıyor. İyi de ben ailesi için birşey söylerken aynı zaman da bizim evimizi ailemizi ilgilendiren bir durumu paylaşıyorum onunla.
Nedense anlatamıyorum sanırım..

Hatta geçen hafta 1000TL geldi çalıştığı fabrikadan, eylem olaylarında dolayı evdekilerde biliyordu gelceğini. K.p sormuş bigün yatırdılarmı parayı diye. Eşimde evet demiş. 'tamam elleme o parayı koy kenarıya' demiş.
İyi de neden yani?
Belki beniim evimin bi ihtiyacı var belki de zevk için harcayacağım.
Neden 3, kişi tarafından yönetiliyor evimin maddiyatı?

Açıkçası 25 gün sonra gelecek paranız varken borç istemenize anlam veremdim. 25 gün daha manuele binmektense borç almak istemeniz bana garip geldi. 25 gün beklemek yerine borç istiyorsanız karşınızdaki kişiye laf söyleme Fırsatı düşer. Siz kendi imkanlarınızla alsanız onların bir şey demeye hakkı kalmaz.

Hatta geçen hafta 1000TL geldi çalıştığı fabrikadan, eylem olaylarında dolayı evdekilerde biliyordu gelceğini. K.p sormuş bigün yatırdılarmı parayı diye. Eşimde evet demiş. 'tamam elleme o parayı koy kenarıya' demiş.
İyi de neden yani?
Belki beniim evimin bi ihtiyacı var belki de zevk için harcayacağım.
Neden 3, kişi tarafından yönetiliyor evimin maddiyatı?

İyi de büyükler hep yorum yapar zaten.
Doğru ya da yanlış öyle konuşup dururlar.
Bence dert bu değil.
Önemli olan sizin herşeye "he he" deyip bildiğinizi yapmanız.
Onun üzerine bir şey derlerse "biz böyle uygun gördük" demeniz.

Açıkçası 25 gün sonra gelecek paranız varken borç istemenize anlam veremdim. 25 gün daha manuele binmektense borç almak istemeniz bana garip geldi. 25 gün beklemek yerine borç istiyorsanız karşınızdaki kişiye laf söyleme Fırsatı düşer. Siz kendi imkanlarınızla alsanız onların bir şey demeye hakkı kalmaz.

Arabayı alıcağımız firma büyük bir firma. 8 9 milyar için beklemez 25 gün bizi. O yüzden istedi. Arabayı kaçırmak istemedi çünkü.

O abiyi de bir daha yanınıza almayın.. Alışverişe yemeğe sinemaya faln gittiğinizde... Maddi manevi hiçbir konuyu da yanında açmayın...

O abiyi de bir daha yanınıza almayın.. Alışverişe yemeğe sinemaya faln gittiğinizde... Maddi manevi hiçbir konuyu da yanında açmayın...

Yoookkk. o olay olduğunda eve çıkınca eşime söyledim zaten. Ya dedim güzel bi dille sen konuş abinle yada aynı şey tekrarlandığında ben itici olmak durumunda kalıcam. Eşime terslendim biraz sinirlenince.
Ne o ya dedim mahalle karısı gibi 'aa bak falancı bukadar para harcamış' gibi söylenirmi dedim. Benim evim benim param ben çalışıyorum ben kazanıyorum dedim.

Yoookkk. o olay olduğunda eve çıkınca eşime söyledim zaten. Ya dedim güzel bi dille sen konuş abinle yada aynı şey tekrarlandığında ben itici olmak durumunda kalıcam. Eşime terslendim biraz sinirlenince.
Ne o ya dedim mahalle karısı gibi 'aa bak falancı bukadar para harcamış' gibi söylenirmi dedim. Benim evim benim param ben çalışıyorum ben kazanıyorum dedim.
Doğru demişsin sizin harcamalarınız onu ilgilendirmez... Herhalde kıskanmış sizi... Evli mi abisi?

Arabayı alıcağımız firma büyük bir firma. 8 9 milyar için beklemez 25 gün bizi. O yüzden istedi. Arabayı kaçırmak istemedi çünkü.
Bi araba gider başka araba gelir canım. Araya borç karıştırmak iyi değil diyorum. Mesela benden biri borç istese bakarım gerçekten ihtiyacı mı var, yoksa müsrif bir insan mı, ona göre veririm yani, bana ne o parayı ne yapacağından diyemem yani. Eğer hiç para ilişkiniz olmazsa mesela onların yanında alışveriş yapmaz para işlerini konuşmazsanız biraz uzak tutabilirsiniz kendinizden. Mesela ben ailem varken mutfak alışverişi bile yapmam. Yok onu niye aldın der, çok harcıyorsun der. Hani demese de işte amaç dışarda tutmak.
O nişan alışverişini mesela erkek kardeşi hiç bilmemeliydi ne kadar harcadınız falan. Yalnız gidin. söylemeyin de ne harcadınız ne yaptınız. Bir de şöyle diyeyim, mesela senin için otomatik alınacaksa onun ailesine bunu söylemeseniz daha iyi. Yani senin için olduğunu. Öyle oldu mu sen masraf yaptırıyorsun gibi düşünüp dertlenebilirler. Deyin şu kadar paramız var, çarçur olmasın diye arabayı yükselteceğiz. Öyle yani. Siz de fırsat vermeyin zamanla onlar da dışarıda Kalırlar.

Daha almadık sadece verebilirmi diye sorduk :) Alışverişide zaten 8 taksit yaptık malum fabrika işçisi benim eşim nerde bizde oakdar nakit =)
acikacasi bu isi bende kp gibi görüyorum ... ama bunu demek ne kp kv nede bana düser tabiiki :)) Kimsenin karismasina izin vermeyin! Bu sizin ilisikiniz! Sizin paraniz allah allah
Kan benim damar benim :KK70:

Bi araba gider başka araba gelir canım. Araya borç karıştırmak iyi değil diyorum. Mesela benden biri borç istese bakarım gerçekten ihtiyacı mı var, yoksa müsrif bir insan mı, ona göre veririm yani, bana ne o parayı ne yapacağından diyemem yani. Eğer hiç para ilişkiniz olmazsa mesela onların yanında alışveriş yapmaz para işlerini konuşmazsanız biraz uzak tutabilirsiniz kendinizden. Mesela ben ailem varken mutfak alışverişi bile yapmam. Yok onu niye aldın der, çok harcıyorsun der. Hani demese de işte amaç dışarda tutmak.
O nişan alışverişini mesela erkek kardeşi hiç bilmemeliydi ne kadar harcadınız falan. Yalnız gidin. söylemeyin de ne harcadınız ne yaptınız. Bir de şöyle diyeyim, mesela senin için otomatik alınacaksa onun ailesine bunu söylemeseniz daha iyi. Yani senin için olduğunu. Öyle oldu mu sen masraf yaptırıyorsun gibi düşünüp dertlenebilirler. Deyin şu kadar paramız var, çarçur olmasın diye arabayı yükselteceğiz. Öyle yani. Siz de fırsat vermeyin zamanla onlar da dışarıda Kalırlar.

Bana kalsa zaten mudahale etmelerine izin vermeyeceğim ama eşimden bekliyorum öncelik olarak. O varken onu atlayıpta birşey söylemek istemiyorum. Otomatik arabanın zaten sırf benim için alıncağını kimse bilmiyo ama tahmin ediliyordur.

acikacasi bu isi bende kp gibi görüyorum ... ama bunu demek ne kp kv nede bana düser tabiiki :)) Kimsenin karismasina izin vermeyin! Bu sizin ilisikiniz! Sizin paraniz allah allah
Kan benim damar benim :KK70:

İyide bende ev hanımı değilim ki :) bende çalışıyorum. Ya herşeyi geçtim gerçekten ama sürekli bi ezikleme durumu yokmu çileden çıkartıyor insanı.

Heralde bir durum daha olursa bende bagırıcam en sonunda 'kan benim damar benim' diye :KK70:

İyide bende ev hanımı değilim ki :) bende çalışıyorum. Ya herşeyi geçtim gerçekten ama sürekli bi ezikleme durumu yokmu çileden çıkartıyor insanı.

Heralde bir durum daha olursa bende bagırıcam en sonunda 'kan benim damar benim' diye :KK70:

Ay aman bosverin allah askina ...
nereli kp? Merak ettim? :KK70: Egelidir kesin :KK70: onlar baya "tutumlu" olurlar :KK70:

X