devlet, biz atanmadan nasıl kredi borcunu ister anlamıyorum.
atanacak puanı alıyoruz ama ona göre yetmiyor. 78 le bekliyorum yine ders çalışıyorum.
madem öyle almasaydın diyeceksiniz kredini.
almak zorundaydım maddi durumumuz çok kötüydü. hoş hala kötü, düzelen bişey yok.
yüksek lisansta aldığım borcu benden 9 ayda geri ödememi istiyor, e ödeyemeyince de acaip faiz koymuş üstüne....
off napcam ben offf....
nişanlıyım bide bu borcu ödemeden evlenmicem. zaten seneye kalcaktı düğün. bu yıl bunu öderim artık...
Cnm mecburen ödeyeceksin hele yüksek lisans icin de almissin kötü olmuş ben sadece öğrenimi 3 yıldır oduyorum bitecek 2 ayi kaldı..yapılandırma hakkı verilmişti o donem yapilandirdim..ailenin durumu kötüymüş ama odeyemezsen direkt icraya biliyor artık ben de zamanında vergi dairesinden döndürdüm borcu az daha icralik olacakmışım..Allah yardımcın olsun aylık ödemen gereken miktar ne kadar acaba ?
Belki atanana kadar başka bir ise girip çalışsan alacağın maaş yeter mı ödemeye acaba.. Bilemiyorum ne diyim uzme kendini atanınca ins hersey guzel olur senin icin
Rahat ol Allah yardım ediyor bir de benim tam dugun oncesi çıkmıştı borç 6500 civarında sonra esiminde 5000 cikti aynı donemde birbirimize sarilip ağladıkbak suan aklıma geldi gözlerim doldu çeyiz borcu vs derken bir de bu çıkınca ağladık bir de esim işsiz kaldı o donem ah ah Allaha binlerce şükür hersey gelip geçici esim gecici olarak bir restoranda calisti dusun yani o kadar okumus kariyeri olan insan is bulamadi o donem sonrasi duzeldi hersey cok sukur..dunya kadar eşya vs borcu ödedik üstüne krediyi bitiyoruz az kaldı bunun yanisira birikim de yaptık bunları niçin yazdım biliyormusun ben de senin gibi çok zor şartlarda okudum çok maddi sıkıntı çektim aglayarak üniversiteye gittiğim günleri bilirim sabırlı ol sadece..
sıkma canını düzelir canım. maddi sıkıntılar yüzünden ünv. bile gidemiyordum az daha, borç harç derken. ders araları okulda çalıştım. Çalışmamın nedeni torpilliler sayesinde bana burs vermemişlerdi. 2. dönem mecburen öğr.kredisi almıştım. okul sonrası bayağı boşta kaldım. o dönem nişanlıydım, borcum bitmeden evlenemen demiştim. o da ben öderim Allah'ın izniyle demişti. İkimizde işsizdik. ama şimdi çok şükür eşim kamuda çalışıyor. Taksitlerimi düzenli yatırıyoruz. Rabbim hepsini düzene koyar üzülme.
İnşallah canım. Rabbim emeklerini zayi etmesin. bende kpss ye hazırlanıyorum. umarım İlk atamada atanırsın. Rabbim sağlık verdikten sonra herşey hallolur. şimdi stresi at çöpe, derslere adapte ol. Atanma haberini de bekliyo olucam. Hoşça kal...
devlet, biz atanmadan nasıl kredi borcunu ister anlamıyorum.
atanacak puanı alıyoruz ama ona göre yetmiyor. 78 le bekliyorum yine ders çalışıyorum.
madem öyle almasaydın diyeceksiniz kredini.
almak zorundaydım maddi durumumuz çok kötüydü. hoş hala kötü, düzelen bişey yok.
yüksek lisansta aldığım borcu benden 9 ayda geri ödememi istiyor, e ödeyemeyince de acaip faiz koymuş üstüne....
off napcam ben offf....
nişanlıyım bide bu borcu ödemeden evlenmicem. zaten seneye kalcaktı düğün. bu yıl bunu öderim artık...
arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler ama
1. ben mezun olduktan sonra sigortalı çalıştım (stajerliği kaldırmak için)
bu durumda yine de ertelenir mi? zannetmiyorum.
bu durumda olan varmı ?
2. ailemde biri kredi çekecek durumda değil çekse bile benim ödeyecek maaşım yok.
3. nişanlım neden ödesin benim kredimi. babamın durumu olsa o ödeyecek zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?