Devlet hastanesinde normal doğum nasıl yapılıyor?

selenophile20

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2022
5
0
16
23
Merhaba arkadaşlar devlet hastanesinde doğum yapan var mı aranızda ilk olarak doğuma nasıl gittiniz suyum gelirse hemen gitmeli miyim ebe hemen gel dedi ama suyum geldi gittim diyelim direk beni yatırıp tek başıma doğum olup bitene kadar bir odada mı bırakıyorlar yoksa doğum için gerekli açıklık oluştuktan sonra mı dogumhaneye alıyorlar bütün süreçte tek mi kalıyoruz devlet hastanesinde yoksa sancılarımi normal odada yaşayıp yanımda eşimle annemle olabilir miyim ondan sonra mı sadece tek kalırım aşırı paniğim doğru düzgün anlatabildim mi bilmiyorum kusura bakmayın nasıl oluyor bütün süreci kısaca anlatabilecek biri var mı sırf bu tek kalma korkusu yüzünden sezeryan istiyordum ama doktorum sezeryanin yasaklandığını söyledi normal doğuracaksın diyor hiç bir yolu yok mu sezeryan olmanın veya suyum gelse ama beklesem sancım 5 dakika da 1 e düşünce hastaneye gitsem sorun olur mu

Canım normal doğumu bilmiyorum ama kardeşim sezeryan oldu odaya sadece bir kişi o da kadın alıyorlar eş almıyorlar eşi sadece ziyaret saatinde yarım saat alıyorlar günde bir kere eş dışında başka erkek almıyorlar mesela benim eşimi almamışlardı hastanenin bahçesinde bekledi ben çıktım kardeşimin yanına ben çıkıncada odadq annem vardı onu aşağı indirdiler yani kadın ve 1 kişi kalıyor erkek yasak 2 gün yatış veriyorlar sezeryanda en az tabi bu ama 2 den önce taburcu etmiyor kardeşim iyiydi mesela bebek falanda iyiydi bir gün sonra eve gitmek istedi izin vermediler

Bunlar tamamen o anda gelişiyor. Apar topar doğumhaneye alınan da oluyor, saatlerce odada bekleyip sonra giden de oluyor. Sezaryen olsanız da ameliyathanede yalnız olacaksınız zaten.

teşekkür ederim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün çok saçma cidden bu devlet hastanesi niye böyle ya

Bunlar tamamen o anda gelişiyor. Apar topar doğumhaneye alınan da oluyor, saatlerce odada bekleyip sonra giden de oluyor. Sezaryen olsanız da ameliyathanede yalnız olacaksınız zaten.
anladım evet sezeryanda tek olacağım biliyorum ama sezeryan uzun sürmüyormus normal doğumda o sancıyi tek başıma saatlerce çekme düşüncesi beni çok korkutuyor

anladım evet sezeryanda tek olacağım biliyorum ama sezeryan uzun sürmüyormus normal doğumda o sancıyi tek başıma saatlerce çekme düşüncesi beni çok korkutuyor
Belki saatlerce çekmezsiniz, bir avazda olur biter. Şimdiden ne düşünürseniz düşünün, her şey o anda gelişiyor. Şimdiden bunlar için canınızı sıkmayın derim

Yanınızda bi olsa da fark etmiyor, gözünüz kimseyi görmüyor ki.

Özel hastane imkanı yok mu? Belli ki devletin imkanları sizde stres yaratıyor.

ben özelde doğurdum ama o siddetli sancılar saatler sürmüyor. son bir saat falan çok yoğun sancı oluyor. onda da zaten ebeler ve doktor sık sık muayeneye geliyor.

yani ben özelde olduğum için annem, esim falan yanımdaydı ama çok da umrumda değildiler

sadece esimin yanımda olması iyiydi cünkü tuvalete falan giderken o yardımcı oldu veya bezimi o değiştirdi

ama bunlar dısında sancıları yalnız çekmeniz veya etrafınızda insan olması çok farketmiyor. o an kafanız çok başka yerde hatta ben saçımı toplamak isteyen ablamı kovmuştum

Sancı başlayınca ya da suyunuz gelirse direkt gidiyorsunuz. Devlet hastanesi isteğe bağlı sezaryen yapmıyor önceki muayenelerde eğer vajinal doğuma engel bir durum tesbit edildiyse, doğum esnasında bir sıkıntı olursa ya da önceki doğumlar sezaryen olmuşsa anca sezaryen yapıyorlar. Ama özelde isteğe göre sezaryen doğum yapabilirsiniz. Benim ilk bebeğim özel hastanede sezaryenle dünyaya geldi. İkincisi de devlet hastanesinde ilki sezaryen olduğu için yine sezaryen oldu. Şehir hastanelerine erkek refakatçi almıyorlarmış ama benim kaldığım hastenede eşimi refakatçi olarak yazdırdım annemle eşim akşama kadar durdular benle ama annem kaldı benimle. Odam iki kişilikti ama yanımda başka hasta yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…