Doğuma Hazırlık Devlet hastanesinde sezaryen olan var mı? Tavsiye eder misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben de güldüm ilk mesajınıza 😊çok seviyorum bu siteyi, hiç tanımadığın insanlar , bi kaç cümleyle rahatlatıyor içini, çok samimiler. İlk doğumda normal yapmayı aşırı istedim, son hafta oldu bebeğim dönmedi, doktor acil sezeryan olman lazım dedi. Bana anlatır, fikrimi sorar diye beklerken, sormadan genel anestezi yaptı yani uyuttu, uyanınca çok çok canım yandı tarifsiz bir acıydı. Hemşirelerin iyileri de vardı ama bazıları çok kaba, sertti, eşim de ailesi de oradaydı onlar bile gıcık olmuştu 😄hatırlamak istemeyeceğim bir gündü inşallah bu sefer öyle geçmez
Senin koca ve ailesi bile gıcık olduysa sıkıntı büyük 😅 Senin dediğin sıkıntıları benim bazı arkadaşlarımda yaşadı.Halbuki kadının aciz olduğu zamanlardan biri doğum dikkat edilmeli.Ama orda hemşirelerin doktorun vicdanına kalıyorsun :( Devlet ya da özel biraz şans işi orası maalesef.Her ikisinde de böyle şeylerle karşılaşılabiliyor çünkü.İnşAllah kuzu.Hayirlı doğumlar dilerim tekrardan.

Doktoruna rastlamak önemli.
Cerrahisi iyi kadın doğum doktoruna rastlarsan sorun yaşamazsın.

Hangi ildeysen eğitim ve araştırma Hastanesi'ne git mutlaka, oralarda süper hekimler oluyor ve riskli doğum ve gebelik takibi yaptıkları için mutlaka bı kaç doktor oluyor icerde işinin ehli.

Ben oğlumda yüksek riskli gebeydim perinatoloji bölümüne gittiğimde benimle iki doktor ilgilenirdi, tek ilgilenen doktorla hocaları olurdu. Devletten aşırı memnundum.
Doğumumu devlette yapmadım ama eğitim araştırmalarda yapanlar çok çok memnun.
Bulunduğum yere bir hastane açıldı, belki düşük bir ihtimal bilirsiniz. Haseki Eğitim ve Araştırma. Bir kez kontrole gittim, doktor muayeneye girdiğimde telefonla konuşuyordu, ben çıkana kadar da ikidebir konuştu,, biraz ultrasona aldı beni, biraz telefonla konuştu hem de öyle günlük basit şeylerden konuşuyordu biriyle. Bana da gerçekten sert davrandı hem soracağım soruları sormaya cesaret edemedim hem moralim çok bozuldu. Ben çıkarken hala telefonla konuşuyordu, bi daha da oraya gitmem dedim. İstediğim sadece insani, normal bir muamele görmekti. Ama herkes aynı değil tabi, inşallah iyi bir doktor çıkar karşıma,sıkıntısız atlatırım çok korkuyorum

Senin koca ve ailesi bile gıcık olduysa sıkıntı büyük 😅 Senin dediğin sıkıntıları benim bazı arkadaşlarımda yaşadı.Halbuki kadının aciz olduğu zamanlardan biri doğum dikkat edilmeli.Ama orda hemşirelerin doktorun vicdanına kalıyorsun :( Devlet ya da özel biraz şans işi orası maalesef.Her ikisinde de böyle şeylerle karşılaşılabiliyor çünkü.İnşAllah kuzu.Hayirlı doğumlar dilerim tekrardan.
Heh işte, kadının en aciz olduğu zaman belki de.keşke herkes bu bilinçte olsa, hastanedeki personelinden doktoruna, hamile kadının eşine, ailesine kadar herkes bu geçici, zor dönemde dikkatli davransa keşke

2300 lira bana ucuk gelmedi. Hatta ucuz bile.
3 sene once ozelde sezeryan icin 3150 lira odedim. Tahlillerle 3500u buldu.
Ben çalışmıyorum eşim de 3000 küsur lira maaş alıyor o yüzden bizi zorlar ama gerçekten hiç şansa bırakmadan gitmek isterdim o dediğim yere. Hiç kötü bir yorum duymadım, kendim de sevdim doktoru

Keşke yaşadığınız yeri ve gidebileceğiniz hastane isimlerini yazsanız. Belki o şekilde daha çok yardımcı olacak birileri vardır.
Ben hastane seçerken evime mümkün olduğunca yakın olmasına ve fiyatına dikkat etmiştim. Acıbadem evimin dibinde olmasına rağmen gereksiz pahalı bulduğum için 10 dk mesefade başka bir özel hastane buldum. Daha butik ama bilindik bir hastane grubunundu cokta memnun kaldım.

Evime yakın araştırma hastanesi de var ve gerekli olsaydi oraya giderdim. Devletteki doktorların oldukça işinin ehli olduğunu düşünüyorum. ( Özel sağlık sigortam olmasına rağmen kronik hastalığım için düzenli olarak arastirma hastanesinde kontrollere gidiyorum). Prenses muamelesi görmezsiniz ama gerekli her türlü sağlık hizmetini fazla fazla alırsınız.

Bebeğinizi sağlıkla kucaginiza alın inşallah, sıkıntısız doğumlar diliyorum size. Rabbim kalbinize ferahlık versin.

Ben bulunduğum şehirde devlet hastanesinin kadın doğum aciline gitmiştim bir gece çok rahatsızlandım jinekoloji onkolojiye sevk için önce orada muayene olmam gerekmişti ve gittiğimde sandalyelerde kadıncağızların ağrıdan yarı baygın olup da kimsenin bir şey yapmadığını, çok fazla kanama ile karnı burnunda ambulans ile gelen kadıncağız için kimsenin koşturmadığını, sedyede ağrıdan bağıran ve o kadın için doktorun bu da amma bağırıyor dediğini gördükten sonra onlar için ağladığımda eğer bir gün doğurursam devlet hastahanesinin önünden geçmeyeceğim demiştim ama sonra da kuzenim özel bir hastahanede sezeryan doğurdu ve plesantayı karnında unuttular ölüyordu az daha buna şahit olunca da eeee biz kime güveneceğiz demiştim. O yüzden devlet ya da özel fark etmiyor önemli olan doktor güzelce araştırın kötüsü her yerde var. Devlet hastahanesinde doğum yapıp çok memnun olan da var etrafımda ama ben en çok bu hastahane olaylarından dolayı korkuyorum doğumdan. İnşaAllah düzgün bir hastahane ve düzgün bir doktora denk gelirsiniz.

İki sezeryanımı da devlette yaptım. Birinci de genel anestezi idim. İkinci de spinal oldum. Ameliyat ekibi çok çok ilgiliydi. Strese girmemem için çok çabaladılar. Doğumdan sonra çok çabuk toparladım. İki gün hastanede yattım. Bebek hemşiresi sürekli gelip bebeğimi kontrol etti. Öncelik anne üstüydü. Mamaya bebeğimin şekeri düşünce başladık(çocuk doktoruna danıştı) . Sürekli bunun takibini de yaptı. Çocuk doktoru kontrole geldi. Bilgilendirdi. Ben çok memnun kaldım. Yemeği özel kadar iyi değildi sadece

Ben. O kadar memnun kaldim ki. Hem doktorumdan hem sonraki iyilesme surecinden. Beni 2 gun boyunca taburcu etmediler. Butun serumlarim, agri kesicilerim saati saatine verildi. Hem bebegim hem de ben cok saglikliydik. Eve geldigimde agrim kalmamisti. Ilk dogumum ozelde oldu. Ondan hic memnun kalmamistim. Butun iyilesme surecim sadece minoset alarak evde gecti. Aksam ameliyat oldum ertesi sabah eve geldim. Eve geldigimde yerimden dogrulamiyordum bile. Bir de bu ameliyatimin cok daha iyi geçtiğini dusunuyorum cunku karnımdaki hissizlik 9 ay sonra neredeyse gecti bile ama ilk dogumumda iki sene( bir sonraki dogumuma kadar yani) karnimda hic his yoktu.

Bulunduğum yere bir hastane açıldı, belki düşük bir ihtimal bilirsiniz. Haseki Eğitim ve Araştırma. Bir kez kontrole gittim, doktor muayeneye girdiğimde telefonla konuşuyordu, ben çıkana kadar da ikidebir konuştu,, biraz ultrasona aldı beni, biraz telefonla konuştu hem de öyle günlük basit şeylerden konuşuyordu biriyle. Bana da gerçekten sert davrandı hem soracağım soruları sormaya cesaret edemedim hem moralim çok bozuldu. Ben çıkarken hala telefonla konuşuyordu, bi daha da oraya gitmem dedim. İstediğim sadece insani, normal bir muamele görmekti. Ama herkes aynı değil tabi, inşallah iyi bir doktor çıkar karşıma,sıkıntısız atlatırım çok korkuyorum
Göztepe, kanuni, Süleymaniye , İstanbul eğitim araştırmalara git.

Tahmin edebiliyorum.
Bende yüksek riskli gebe olmasam bana da bu muamele yapılırdı.
Beni bırakamıyorlardı bile düşün herseyime bakıp öyle gönderiyorlardı.

Ya eşinde yani iyi bı doktorda doğumunu yaptırtsın ama, doğum bu yani başka bişey değil. Annesi babası kardeşleri el birliği ile destek olsalar sorun olmaz ücret.
Seni böyle germez yanlis anlama lütfen ama doğum yaklaştıkça insan bı telaşa giriyor çok haklısın.

Avcılar hospital var orda annemin komşusu sezeryan oldu geçen sene 1800 tl. Uygun hastaneler var.

Ben bulunduğum şehirde devlet hastanesinin kadın doğum aciline gitmiştim bir gece çok rahatsızlandım jinekoloji onkolojiye sevk için önce orada muayene olmam gerekmişti ve gittiğimde sandalyelerde kadıncağızların ağrıdan yarı baygın olup da kimsenin bir şey yapmadığını, çok fazla kanama ile karnı burnunda ambulans ile gelen kadıncağız için kimsenin koşturmadığını, sedyede ağrıdan bağıran ve o kadın için doktorun bu da amma bağırıyor dediğini gördükten sonra onlar için ağladığımda eğer bir gün doğurursam devlet hastahanesinin önünden geçmeyeceğim demiştim ama sonra da kuzenim özel bir hastahanede sezeryan doğurdu ve plesantayı karnında unuttular ölüyordu az daha buna şahit olunca da eeee biz kime güveneceğiz demiştim. O yüzden devlet ya da özel fark etmiyor önemli olan doktor güzelce araştırın kötüsü her yerde var. Devlet hastahanesinde doğum yapıp çok memnun olan da var etrafımda ama ben en çok bu hastahane olaylarından dolayı korkuyorum doğumdan. İnşaAllah düzgün bir hastahane ve düzgün bir doktora denk gelirsiniz.
Plesanta yı nasıl unutmuşlar hayretler içinde okudum.

Merhaba hanımlar. Dün özel bir hastaneye gittim doktor çok iyiydi, ilgiliydi, çok pozitifti ama doğum ücreti bana çok uçuk geldi. 2300 lira fix dedi. Daha önce bi hastanede 1100 liraya sezeryan oldum ama keşke devlete gitseydim hem canım aşırı yandı hem personellerin bazıları kaba, ilgisizdi.travma gibiydi, o doğumun üstüne uzun süre hamilelik düşünmüyordum, hiç hazır değildim ama korunduğum halde gene hamile kaldım. kenarda paramız yok bi kaç tane altın var onları bozdurmamız gerekir eşim baya bi zorlanacağını söylüyor, bana kalsa gözüm kapalı isterim o doktora gitmeyi, hatta belki bilen vardır Bahat ta Aysen hanım, yaşadığım yerde bilinen, sevilen biri. Uzun yıllardır orda çalışıyormuş. Devlete gitsen maddi açıdan çok iyi olur diyor eşim. Devlette sezaryen olup memnun kalanınız var mı?
Gecen gunlerde ankara bilkent sehir hastanesine gittim kadin dogum polikliniğine ve hastaneye de odalarina da calisanlarinada bayildim odalar tek kisilik kılı kirk yardilar resmen iki kez ozelde sezeryan dogum yaptim bir kez daha dogum yaparsam sehir hastanesini tercih ederim oyle soyleyim araştırmanı tavsiye ederim

İstanbul'da mısınız? Bir kaç tane iyi doktor gördüm onları yazarım, yani benim için en önemli şey tabi önce sağlık sonra da normal kibar bi tavır. Bazı doktorlara korkudan soru soramıyorum çok azarlıyorlar insanı. Zaten hamilelik psikolojisiyle duygusal oluyor insan, korkuları oluyor, bir de doktor sert davranınca iyice bunalıma giriyor insan.

Öyle bir şey yaşarsanız direkt sabim hattına şikayet edin akılları başlarına gelir. Yok değilim maalesef Akdeniz bölgesinde oturuyorum. Aramız epey var. :)

Özele de gidebilecekken sırf daha güvenilir bulduğum için tüm takiplerimi vs devlette yaptırdım.

Doğumu da devlette yapacaktım, kızım 42. haftanın sonuna kadar beklediğimiz halde gelmedi, yatışım yapıldı 1,5 gün suni sancı verdiler o da hiç etkilemedi beni, mecburen sezaryene aldılar.

İçim çok rahat girdim ameliyata zira gerekli olmasa sezaryen demezdi Dr, biliyordum.

Tek kişilik oda, şahsi tuvalet banyo, eşim ve annem refakatçi kalabildi, emzik biberon mama asla içeri bile sokmadılar. çocuk Dr ayrı, emzirme hemşiresi ayrı, yok bebeğe duyu testi, hadi pansuman vs toplamda 3 gece yattım. Son derece ilgili ve profesyoneldi herkes.

Bugün doğumum olsa özel sağlık sigortam olmasına rağmen yine devlete giderim.

Bebeğim 7 aylıkken Acıbademde safra kesesi ameliyatı oldum, 1 gece yatıp çıkarsın dedikleri operasyondan sonra 18 gün falan daha yattım Dr hatası yüzünden. Neredeyse ölüyordum.

Devlet iyidir ya, varsın otel konforu olmasın.

Ben de güldüm ilk mesajınıza 😊çok seviyorum bu siteyi, hiç tanımadığın insanlar , bi kaç cümleyle rahatlatıyor içini, çok samimiler. İlk doğumda normal yapmayı aşırı istedim, son hafta oldu bebeğim dönmedi, doktor acil sezeryan olman lazım dedi. Bana anlatır, fikrimi sorar diye beklerken, sormadan genel anestezi yaptı yani uyuttu, uyanınca çok çok canım yandı tarifsiz bir acıydı. Hemşirelerin iyileri de vardı ama bazıları çok kaba, sertti, eşim de ailesi de oradaydı onlar bile gıcık olmuştu 😄hatırlamak istemeyeceğim bir gündü inşallah bu sefer öyle geçmez
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama kardeşim 7ay önce Ankara da yeni yapılan şehir hastanesi nde doğum yaptı ,ziyarete gitmiştim resmen özel hastahane gibiydi ,sizin orada varsa mutlaka şehir hastahanesinide gidin orayida bir araştırın derim.

Özele de gidebilecekken sırf daha güvenilir bulduğum için tüm takiplerimi vs devlette yaptırdım.

Doğumu da devlette yapacaktım, kızım 42. haftanın sonuna kadar beklediğimiz halde gelmedi, yatışım yapıldı 1,5 gün suni sancı verdiler o da hiç etkilemedi beni, mecburen sezaryene aldılar.

İçim çok rahat girdim ameliyata zira gerekli olmasa sezaryen demezdi Dr, biliyordum.

Tek kişilik oda, şahsi tuvalet banyo, eşim ve annem refakatçi kalabildi, emzik biberon mama asla içeri bile sokmadılar. çocuk Dr ayrı, emzirme hemşiresi ayrı, yok bebeğe duyu testi, hadi pansuman vs toplamda 3 gece yattım. Son derece ilgili ve profesyoneldi herkes.

Bugün doğumum olsa özel sağlık sigortam olmasına rağmen yine devlete giderim.

Bebeğim 7 aylıkken Acıbademde safra kesesi ameliyatı oldum, 1 gece yatıp çıkarsın dedikleri operasyondan sonra 18 gün falan daha yattım Dr hatası yüzünden. Neredeyse ölüyordum.

Devlet iyidir ya, varsın otel konforu olmasın.
Doğumunuzu hangi devlette yaptınız?

Ben çalışmıyorum eşim de 3000 küsur lira maaş alıyor o yüzden bizi zorlar ama gerçekten hiç şansa bırakmadan gitmek isterdim o dediğim yere. Hiç kötü bir yorum duymadım, kendim de sevdim doktoru
Benim esim daha yuksek maas aldigi halde ben devlette yaptim gerek duymadim ozele para vermeye yani sizin durumunuzda zormus bence devlete bakin yani sonucta ayni islem ben cok memnun kalmistim hemsire ve doktorlardan

Back
X