devlet hastanesindeki doktor:((

Valla tereciye tere satmak olmasın ama bence diyemez, boy kilo birşey ifade etmeyebilir ama ense kalınlığı down sendronumun belirleyicilerinden biridir. Ve ense kalınlığı fazla ise amniyosentez istenir.
Yani her annenin hakkıdır ölçüyü net bir şekilde bilmek. Dr.a göre normal sınırlar içinde olunca normal diyebilir ama ben anne olarak normalden anormale 1mm farkım varsa dr. normal dese bile amniyosentez isteyebilirim.

Yani dr. her türlü bilgiyi vermeli. Tabi bu muayene için değil yazdıklarım ilk muayene için baksanıza insanlar dr. terslediği için ölçüme özele gitmişler.

tabiki bende söylemesinden yanayım ama dawn sendromu oldugunu dşüşnse elbet söyleyecek yanı anladıgım kadarıyla doktor hastaya sen bu kadarını bit yeter demiş bebek gayet saglıklı ama tabı tasvip etmiyorum bende böyle birşeyı yanı ben arkadastan yanayım sikayet ettıgınde ollabılecek seylerı söyluyorum beyın fırtınası yapıyorum yanı :D

Hanfendi yurt disiyla türkiye arasinda fark var. Devlet hastanesinde bir doktor günde 300 hastayla ilgileniyor. Birde hastaneye yanliz gitmeyiz hic . Yanimizda en az 2 kisi yola düseriz. Yani bir allah askina düsünün günde 900 kisi ye laf anlatmak kolay mi ??

Yurt disinda öylemi o kadar az bebek doguyor ki dogum yapan cok az. Lütfen sistemi bilmeden baskalarini yargilamayalim. Diger taraftanda biraz doktorlara hak verin. 6 yil egitim görüyorlar , 1-2 yil ders calisiyorlar, daha sonra da egitime basliyorlar. 4-5 yil. Yeni sistemle isler daha da degisti farkindamisiniz bilmiyorum. Doktorlar ne kadar hasta bakiyorlarsa o kadar para aliyorlar. O yüzden hep bir stres icineler.

Sikayet etme konusuna gelince yerini söylemiyecegim yurt disinda bir ülkede yabanci cocuklarda ilac test edildi. Bunu da cocugu ölen bir aile cikardi. Ne aldi sadece para baska bisey degil. Gideni getirmedi. Hakkini ara nereye kadar avrupa da bu gerceklersiyorsa demekten kendimi alamiyorum :((

ben riskli bir gebelik geçiriyorum yalnız başıma kapının önüne bile çıkamıyorum yanımda elbette biri olması doğal.ayrıca yurt dışında insanlar 16 yaşında doğum yapmaya başlıyor.hiç az bir oran değil sayısal olarak.evet ne kadar hasta bakarlarsa o kadar para alıyorlar bu nedenlede doğru düzgün hizmet vermeden sepetliyorlar başlarından hem çok hasta gelsin para kazansın hemde özeline gitmezse zaman kaybetmesin.6 yıllık eğitim almış olabilir bende anne olmak için 32 yıl bekledim az bir süre değil bence kesinlikle vicdan meselesi:49:kendi karısı olsa bilgi vermeyecekmi sizce?????????

tövbee ya tıbbı seçenlerin yüreğinde insan sevgisi olması şart. puan olmamalı herşey.

Malesef her sey ölcüyle doktorlarda müneccim degil ki. Hersey olusan seye yüzde yüzlük vermek imkansiz. Yani olma riskini söyleye

biliyorlar. O zaman da puanlar önemli. :(( Ama doktor olmayan o ortama girmeyen anlayamaz bunu . Insanda ne sevgi kaliyor ne de

saygi :(( Insanlara laf anlatmak zor. Özelliklede türk milletine.

ücret alınmıyor sgk mız var.ama şöyle bişiy sordu sizi takip eden doktor varmı dedi özeline çağırmak istedi bizde istemedik hem özel hastane hem özel muayene altından kalkamayız dedik.eşimi bile içeri almadı kovdu ama eşim çıkmadı bu hanım benim karım karnındakide bebeğimiz dedi bu seferlik geç madem dedi :50:

Özele gitmeyince sanırım tepki verdi, tavır koydu size.
Gerçi tavır koymak ne haddine doktorun.

gönderdiğim sayfada en altta hekim etik kuralları var orasında yazıyor

çok teşekkür ederim
Madde 21: Hekim hastasının sağlığı ile ilgili kararlar alırken; bilgilendirme hakkı, aydınlatılmış onam hakkı, tedaviyi kabul ya da red hakkı vb. hasta haklarına saygı göstermek zorundadır.

bu uygun sanırım çok sağol

Son düzenleme:
ben riskli bir gebelik geçiriyorum yalnız başıma kapının önüne bile çıkamıyorum yanımda elbette biri olması doğal.ayrıca yurt dışında insanlar 16 yaşında doğum yapmaya başlıyor.hiç az bir oran değil sayısal olarak.evet ne kadar hasta bakarlarsa o kadar para alıyorlar bu nedenlede doğru düzgün hizmet vermeden sepetliyorlar başlarından hem çok hasta gelsin para kazansın hemde özeline gitmezse zaman kaybetmesin.6 yıllık eğitim almış olabilir bende anne olmak için 32 yıl bekledim az bir süre değil bence kesinlikle vicdan meselesi:49:kendi karısı olsa bilgi vermeyecekmi sizce?????????

:)) sayisal konuyu karistirmayin lütfen. Dogumlar gercekten avrupa da az. HIm birde türkiyede 32 yasndan sonra mi dogum yapmaya

baslaniyor?

Riskli bir dogum geciriyor olabilirsiniz. Ama doktor bebeginiz saglikli ve ya olmadigini söyler. Birde Boyun ölcüsü malesef yetmiyor kan

degerleride ve Pap ta lazim size aciklama yapmak icin. Yani geliyorsunuz hastaneye özel ilgi istiyorsunuz bir devlet hastanesinde ama

bir SONO yla mi adam size bilgi verecek.

Him birde bebeginizi cok seviyorsunuz cok beklemissiniz madem kiyip doktor masraflarinida ödeyin. Bebegize iki üc kiyafet alacaginiza .

Gercekten bir empati göremiyorum. Onlarda insan insan üstü varlik degiller.

Hanfendi yurt disiyla türkiye arasinda fark var. Devlet hastanesinde bir doktor günde 300 hastayla ilgileniyor. Birde hastaneye yanliz gitmeyiz hic . Yanimizda en az 2 kisi yola düseriz. Yani bir allah askina düsünün günde 900 kisi ye laf anlatmak kolay mi ??

Yurt disinda öylemi o kadar az bebek doguyor ki dogum yapan cok az. Lütfen sistemi bilmeden baskalarini yargilamayalim. Diger taraftanda biraz doktorlara hak verin. 6 yil egitim görüyorlar , 1-2 yil ders calisiyorlar, daha sonra da egitime basliyorlar. 4-5 yil. Yeni sistemle isler daha da degisti farkindamisiniz bilmiyorum. Doktorlar ne kadar hasta bakiyorlarsa o kadar para aliyorlar. O yüzden hep bir stres icineler.

Sikayet etme konusuna gelince yerini söylemiyecegim yurt disinda bir ülkede yabanci cocuklarda ilac test edildi. Bunu da cocugu ölen bir aile cikardi. Ne aldi sadece para baska bisey degil. Gideni getirmedi. Hakkini ara nereye kadar avrupa da bu gerceklersiyorsa demekten kendimi alamiyorum :((

Bu nasil mantiktir böyle, söz konusu bir bebek, hamile bir kadin, bir canken yurticiymis, yurtdisiymis ne farkeder, insan heryerde insan.
Doktorlarin muayene ettigi hasta sayisinca para almalari burada coook uzun yilardir var hanimefendi. Ama kimse 3 kusur fazla para icin fazla müsteri alip onunda kocasini odadan kovmuyor, kovamiyor cünkü halk tepkisini verir.
Hastanelerin yogunlugundan bahsetmissiniz, saniyormusunuz ki burada hastaneler hic yogunlasmiyor, bazi zamanlar oluyor ki kapasitenin cok cok üzerine cikiliyor ama söz konusu insan ve insan sagligi ise asla mazeret yoktur.
Anlayis, saygi, hosgörü yurtici yurtdisi farki gözetmez.
Avrupa da cocuk dogumu az demissinizde, yani dogum orani yüksek diye o bebekler degersizmi oluyor.
Sizler bu mantikta oldukca daha cok kovulur hamile annelerin esleri muaynehanelerden.
Ayrica yurtdisindaki bir saglik sikandalindan bahsetmissinizki buda savundugunuz fikirlerle cok celisen bir örnek oluyor söyleki, heryer de carpikliklar, yanlisliklar vardir ve oluyorda ama sorun ses cikarmak, hakaramak ile alakalidir, sonuc sizin deyiminizle bir miktar parada olsa en azinda caydiriciligi olur!!

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim
Madde 21: Hekim hastasının sağlığı ile ilgili kararlar alırken; bilgilendirme hakkı, aydınlatılmış onam hakkı, tedaviyi kabul ya da red hakkı vb. hasta haklarına saygı göstermek zorundadır.

bu uygun sanırım çok sağol

bende öğrenmiş oldum bende hemşireyim bu arada :D

şikayet ettiğinde sağlık ile ilgili mevzuatta hekim etik kurallarının 21. maddesine göre hekimin beni bilgilendırmesı gerekıyordu de kapak olsun :D

Bu nasil mantiktir böyle, söz konusu bir bebek, hamile bir kadin, bir canken yurticiymis, yurtdisiymis ne farkeder, insan heryerde insan.
Doktorlarin muayene ettigi hasta sayisinca para almalari burada coook uzun yilardir var hanimefendi. Ama kimse 3 kusur fazla para icin fazla müsteri alip onunda kocasini odadan kovmuyor, kovamiyor cünkü halk tepkisini verir.
Hastanelerin yogunlugundan bahsetmissiniz, saniyormusunuz ki burada hastaneler hic yogunlasmiyor, bazi zamanlar oluyor ki kapasitenin cok cok üzerine cikiliyor ama söz konusu insan ve insan sagligi ise asla mazeret yoktur.
Anlayis, saygi, hosgörü yurtici yurtdisi farki gözetmez.
Avrupa da cocuk dogumu az demissinizde, yani dogum orani yüksek diye o bebekler degersizmi oluyor.
Sizler bu mantikta oldukca daha cok kovulur hamile annelerin esleri muaynehanelerden.
Ayrica yurtdisindaki bir saglik sikandalindan bahsetmissinizki buda savundugunuz fikirlerle cok celisen bir örnek oluyor söyleki, heryer carpikliklar, yanlisliklar vardir ve oluyorda ama sorun ses cikarmak, hakaramak ile alakalidir, sonuc sizin deyiminizle bir miktar parada olsa en azinda caydiriciligi olur!!

>Ya o zaman sizde hos görü yapip ssk nin iki katini ödeyin. Herseyi iyi biliyorsunuz ya ödeyin iki katini fazla doktor getirsinler rahat rahat bakilsin. Ben sizin gibileride biliyorum yurt disinda iki lira para gidecek diye ödünüz patlar. DOktora gider hasta olmadiginiz halde rapor alirsiniz. Yaptiginiz ise doktoru da icine atarsiniz . Is begenmez evde oturup isssizlik parasi alirsiniz. Param yok diye sosyal kurumlarin önünde bin takla atarsiniz. Yok ev parasi yok cocuk yardimi yok hamilelik parasi yok bakim parasi eeee baska..

Lütfen ya sizde bir kere 38 saatir ayakta duran evine gitmemis bir insana hos görü gösterin :(( 2 gün calisip 2 gün evde dinlenen biri , bir kari kocanin dirdiri biri, uykusuzlugu bir, bir de stresi ne diyeyim. Kadina söylememis dye kendini yirtiyor. Cok istiyosan öde sende bir hosgörü göster.

:)) sayisal konuyu karistirmayin lütfen. Dogumlar gercekten avrupa da az. HIm birde türkiyede 32 yasndan sonra mi dogum yapmaya

baslaniyor?

Riskli bir dogum geciriyor olabilirsiniz. Ama doktor bebeginiz saglikli ve ya olmadigini söyler. Birde Boyun ölcüsü malesef yetmiyor kan

degerleride ve Pap ta lazim size aciklama yapmak icin. Yani geliyorsunuz hastaneye özel ilgi istiyorsunuz bir devlet hastanesinde ama

Him birde bebeginizi cok seviyorsunuz cok beklemissiniz madem kiyip doktor masraflarinida ödeyin. Bebegize iki üc kiyafet alacaginiza .

1.avrupayla ilkgili hiç bilginiz yok
2.ne zaman doğum yaptığım sizi hiç ama hiç ilgilendirmez
3.benim bütün değerlerim ankarada en iyi merkezde yapıldı
4.ben ödeyemiyorum demedim ödemek gereksiz ve boşuna ağır bir masraf dedim
5.bebeğimi konuşacak kapasitede biri değilsiniz onun adını bile ağzınıza almayın onun için en iyiyi ben düşünürüm
6.başkalarını yargılayacağınıza aynaya bakın karşınızda hamile bir kadın var ama cehaletiniz mi yoksa umursamazlık mu bilmiyorum bu tavırlarınız

Doktor haksız burada..Bebeğin sağlığı ile ilgili tüm soruları cevaplamak zorunda.Bu özel ilgi demek değildir ayrıca.Özelime gelmiyor diye hastaya tavırlı olan doktorlar tanıyorum ben.Bizzat şahit oldum.Özele gidince 40 dakika ultrasonda bakanınıda duydum neye bakıyorsa 40 dakika artık..
Ayrıca babayı içeri almamak da ne demek?Böyle bir hakkı olduğunuda düşünmüyorum açıkcası.Yerinizde olsam bu doktoru şikayet eder ve bir daha da ona gitmezdim.

>Ya o zaman sizde hos görü yapip ssk nin iki katini ödeyin. Herseyi iyi biliyorsunuz ya ödeyin iki katini fazla doktor getirsinler rahat rahat bakilsin. Ben sizin gibileride biliyorum yurt disinda iki lira para gidecek diye ödünüz patlar. DOktora gider hasta olmadiginiz halde rapor alirsiniz. Yaptiginiz ise doktoru da icine atarsiniz . Is begenmez evde oturup isssizlik parasi alirsiniz. Param yok diye sosyal kurumlarin önünde bin takla atarsiniz. Yok ev parasi yok cocuk yardimi yok hamilelik parasi yok bakim parasi eeee baska..

Lütfen ya sizde bir kere 38 saatir ayakta duran evine gitmemis bir insana hos görü gösterin :(( 2 gün calisip 2 gün evde dinlenen biri , bir kari kocanin dirdiri biri, uykusuzlugu bir, bir de stresi ne diyeyim. Kadina söylememis dye kendini yirtiyor. Cok istiyosan öde sende bir hosgörü göster.

Cümlesine sizin gibileri bilirimle baslayan, kendi zan ve düsünceleri siralayan, kendini hakli cikarmak icin baska insanlari tanimadigi!! halde haklarinda hüküm veren kaale alinmayacak ve konusulmayacak kadar basit yazilar yazan sevgili üye!
Hakkimda ne biliyorsun, calisiyormuyum, issizmiyim, kac kez rapor aldim almadim ne biliyorsunda bu ezbere cümleleri siraliyorsun.

Bu basit cümlelerinizden, karsidakini suclar ve yargilar tarzdaki yazinizdan da anlasiliyorki saglik sektöründe calisiyorsunuz.
Aceba bu isi size kafaniza silah dayayarakmi yaptiriyorlar.
Calisma sartlarindan ve zorlugundan böyle kendinizi kaybetmiscesine sizlandiginiz bir isi neden yapiyorsunuz?
Madem bu isi yapmak bu kadar zorunuza geliyor yapmayin, yok illede yapacagim ayni zamandada sizlanacagim diyorsaniz sizin bu memnuniyetsiz ve saygisiz tavirlarinizi neden insanlar cekmek zorunda.
Hanimefendi!!!
Yaptiginiz is ne kadar zor olursa olsun bu isi secen sizsiniz.
Kendi secimlerinizin cezasini halk cekmek zorunda degil.
Haa gönül isterki herkes iyi sartlarda calissin ama Türkiye de saglik sektöründe calisan herkes ayni sartlarda calisiyor.
Bu agrasiflik, bu önyargi, bu zanlarinizla hastalara davranislarda bulunmayin zira kimse size kendilerine iyi davranin diye cebinden fazla para cikarip vermek zorunda degil.
Size uygun görülen ücret karsiliginda ya isinizi elinizden geldigince iyi bir sekilde yapar kazandiginiz parayi helalinden hakedersiniz, yada birakirsiniz bu sektörde calismayi.
Kimse sizin afranizi tafranizi cekmek zorunda degil.

ögle saçmalık mı olurmuş söylemek zorunda ense kalınlıgını ölçer ve size söyler.siz zaten anne olarak merak edip soruyorsunuz en dogal hakkınız.ayrıca dr ense ölçümümdü sordugunuzda yüzde yüz garanti verdigini düşündügünùzümü sandı ne.ruhsuzlar insana ne bilgi veriyorlar nede yüzüne bakıyorlar.özellikle devlette böyle oluyor

baslaniyor?

Ben aldığım maaaşın yarısı kadar sigorta primi ödüyorsam devlet hastanesinde en iyi hizmeti beklemek de hakkımdır. Zaten o bahsettiğiniz doktor masrafını ben tam 12 yıldır çalışarak ödüyorum. Doktorların yoğun çalışması, hasta çokluğu şu bu hastaya kötü davranma hakkı vermez.

Ancak şu da var, ben devlet hastanesinde takip oldum ve ultrason odasına anne, baba, k.peder, k.valide, görümce, elti girmek için doktorla, hemşireyle tartışanları görünce deli oluyordum. Ben muayene masasından kalkıp soyunma odasına gideceğim ve bu arada başka bir hastanın kocası orada olacak. Bu da bana saçma geliyor. Zaten hastaneler kalabalık, bir de hasta yakınları iyice kalabalıklaştırmamalı.

Back
X