Devlet hastanesindeki psikiyatrist ?

moda tas ogrt

İkiz annesi 👩‍👧‍👦❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
3.263
5.832
358
Arkadaslar, cuma gününe bir devlet hastanesinden psikiyatriye randevu aldım, fakat nasıl bir şeyle karşılaşacağımı bilmiyorum . Bazı problemlerim var, isle ilgili, bir de 3 hafta once babamı kaybettim. Sadece konuşsak bunu yapar mı? Yoksa direkt ilaç odaklı mi oluyor?

Muhtemelen sadece ilaç yazıcaktır. İlaçsız bireysel görüşme istiyorsanız bir psikologtan yardım almanızı öneririm.

devlet hastanelerinde doktor sayısının az olması sebebiyle bir hastaya en fazla 3-4 dakika ayırdıkları için kısa zaman içerisinde ne gibi sorunlarınızı anlatabilirsiniz ve ne gibi konularda konuşabilirsiniz tartışılmaktadır. Benim gittiğim devlet hastanelerinde görüşmeyi çok kısa tutup neyin var cümlesi sonrasında bir iki daha soru sorup hemen bir tanı koyup genelde major depresyon oluyor hemen ilacı yazarak geçmiş olsun diyorlar.
Özel hastanelerde ise 250-300 lira bir fiyat istiyorlar. İnsanın o parayı duyunca bile psikolojisi bozuluyor.

Devlet hastanesinde psikiyatri uzmanlarının sayısı az olması ve hastanın sayısının çok olması nedeniyle ne yazık ki hastalara yeteri kadar zaman ayırmamaktadır. Devlet hastanesinde olan psikologlarda aynı şekildedir. Sizin şehrinizi bilmiyorum ama benim şehrim Malatya'da bu şekildedir.
2-3 dakika içerisinde ne sorununuz varsa dinleyip bir ilaç yazmaktadır. Psikologlar ise 30 dakikadır. Özelde bütçeniz varsa almanızı önermekteyim. Fakat ona da birçok insanın gücü yetmiyor...
İlaçlar çoğu ruhsal hastalıklar için ise yaramaktadır. En azından benim devlet hastanesinde gitmiş olduğum ve bana 3 dakika ayırmak zorunda kalan doktorumun vermiş olduğu ilaçları düzenli kullandım. 15 gün içerisinde etkisini gösterdi.
Ama ölüm çok kötü hem de çok. Nasıl başa çıkılır bilmiyorum ama eminim ki alacak olduğun tedavi işe yarayacaktır.
Başın sağ olsun arkadaşım, Allah gani gani rahmet eylesin. Bol sabırlar diliyorum sana.

Back
X