Devlet mi özel sektör mü?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.862
598
33
Merhaba arkadaşlar,

Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bu puanın bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.

Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yüksek lisans düşündüğünüz için böyle yazma ihtiyacı hissettim. Bence devleti bir geçiş aşaması olarak düşünebilirsiniz. İlk aşamada özelin stresi, gelecek kaygısı ile birlikte akademik çalışma zor olur. Bence çağımız en önemli alanlarından biri alanınız. Multidisipliner olarak da her alanla ilişkili Psikoloji ilmi. Devlete atanın, ondan sonra da kendinize geleceğe dair bir yol çizebilirsiniz.Sonuçta ömür boyu olduğunuz yerde durmak zorunda değilsiniz.

Yüksek lisans düşündüğünüz için böyle yazma ihtiyacı hissettim. Bence devleti bir geçiş aşaması olarak düşünebilirsiniz. İlk aşamada özelin stresi, gelecek kaygısı ile birlikte akademik çalışma zor olur. Bence çağımız en önemli alanlarından biri alanınız. Multidisipliner olarak da her alanla ilişkili Psikoloji ilmi. Devlete atanın, ondan sonra da kendinize geleceğe dair bir yol çizebilirsiniz.Sonuçta ömür boyu olduğunuz yerde durmak zorunda değilsiniz.

Teşekkür ederim. :) Mesleğimi seviyorum ama devlet için bu puan yeterli olur mu bilemedim, dediğim gibi konuyla pek alakam yok. KPSS'ye girip de hiç ilgilenmemem tabi ki benim cahilliğim ama bir yandan da elimde bir puan dursun istemiştim. Devlet olabilecekse şansımı zorlarım elbette, sanırım yüksek lisans konusunda da devlet kolaylık sağlıyor.

Teşekkür ederim. :) Mesleğimi seviyorum ama devlet için bu puan yeterli olur mu bilemedim, dediğim gibi konuyla pek alakam yok. KPSS'ye girip de hiç ilgilenmemem tabi ki benim cahilliğim ama bir yandan da elimde bir puan dursun istemiştim. Devlet olabilecekse şansımı zorlarım elbette, sanırım yüksek lisans konusunda da devlet kolaylık sağlıyor.
Evet eğitim hakkı olduğundan dolayı kolaylık sağlıyorlar. Açıkçası ben de kaç puanla atanıldığını bilmiyorum. Ama Psikolojiyi çok seviyorum :-)

Tamamını okuyamadım ama 81 puan kötü değil, kesinlikle devlet şansını zorlamalısınız. Millet yıllarca girip alamıyor o puanı bazen.. Daha yükseğini de yapabilirsiniz siz .

Bu puanı bile zar zor aldım inanın, bir yandan çalışıyorum bir yandan ev işleriyle uğraşıyorum. Dershaneye gitmedim belki gitsem daha da iyi olabilirdi. Ama tekrar hazırlanmaya gücüm yok, devlet olmuyorsa özelden tam gaz devam etmek zorundayım çünkü paraya ihtiyacım var.

Ben de bir kamu çalışanıyım mezun olduğumda da okurken de hiç kamu istemedim ama şartlar böyle gelişti.

pişman değilim yalnız çalışacağın yeri iyi seçmelisin

şimdi psikologların atanma puanlarına bakmaya gidiyorum döneceğim : )

Kardeşimin sevgilisi il aile sosyal politikalarda psikolog. Sosyal yardımların dağıtılması ve çocuk evleri ile ilgileniyor bildiğim kadarıyla. Bazen gece kaldığı nöbetleri olabiliyor. Nöbette günlük 150tl gibi bir rakam alıyor sanırım. Çok ayrıntılı bilgim yok. Ama o da dört beş yıl büyükşehirde özelde çalışmış ve devleti seçmiş.

Özelde ileride rahata ereceğinizi daha iyi maaş ve şartlara sahip olacağınızı düşünüyorsanız devam edin. Devlet de tamamen kafa rahatlığı. Bu da özellikle krizin kapıda olduğu dönemde çok önemli bence. Ben devlet diyorum.

Ben de bir kamu çalışanıyım mezun olduğumda da okurken de hiç kamu istemedim ama şartlar böyle gelişti.

Ehehe, sağ olun ben de baktım biraz ama çok anlamadım bir şey. Zahmet verdiysem özür dilerim. :)

kpss ile tercih yapın. eğer tutmazsa şu an olduğunuz yerde devam edin. hatay konusunu boşverin bence.

Bana da Hatay çok mantıklı gelmiyor, sadece maaşı cazip ama 1-2 sene için de düzenimi bozmaya cesaretim yok. Ailemin yanında yaşıyor olsaydım gidebilirdim, para biriktirirdim.

Bende merak ettim kacla atandıklarını:)

Şehrine göre değişir yerleşip yerleşemeyeceğin. Atamalara bak derim ben. Devlet yüksek lisansta kolaylık sağlıyor evet ama çalıştığın yerden yere göre de değişir. Yoğun bir hastanede çalışırsan yüksek lisansa izin vermeyebilirler mesela. Benim önceki hastanem öyleydi, eğitim izni vermemiş bir arkadaşa, saatlik izninle git denmiş (ayda 8 saat toplam). Ben de devletteyim, iyi ki de atanmışım diyorum. Senin şartların da fena değilmiş ama işinin bir garantisi yok...

Ehehe, sağ olun ben de baktım biraz ama çok anlamadım bir şey. Zahmet verdiysem özür dilerim. :)

Bana da Hatay çok mantıklı gelmiyor, sadece maaşı cazip ama 1-2 sene için de düzenimi bozmaya cesaretim yok. Ailemin yanında yaşıyor olsaydım gidebilirdim, para biriktirirdim.

evet çok mantıklı söylediniz. aile ile yaşansa gidilebilirdi parası için. ama şu şartlar altında ne olacağı belli değil, onu kafadan atın.

Psikologlar devlette hangi kurumlarda çalışıyor?

Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı benim bildiklerim, belki bilmediklerim de vardır.

Kardeşimin sevgilisi il aile sosyal politikalarda psikolog. Sosyal yardımların dağıtılması ve çocuk evleri ile ilgileniyor bildiğim kadarıyla. Bazen gece kaldığı nöbetleri olabiliyor. Nöbette günlük 150tl gibi bir rakam alıyor sanırım. Çok ayrıntılı bilgim yok. Ama o da dört beş yıl büyükşehirde özelde çalışmış ve devleti seçmiş.

Özelde ileride rahata ereceğinizi daha iyi maaş ve şartlara sahip olacağınızı düşünüyorsanız devam edin. Devlet de tamamen kafa rahatlığı. Bu da özellikle krizin kapıda olduğu dönemde çok önemli bence. Ben devlet diyorum.

Şehrine göre değişir yerleşip yerleşemeyeceğin. Atamalara bak derim ben. Devlet yüksek lisansta kolaylık sağlıyor evet ama çalıştığın yerden yere göre de değişir. Yoğun bir hastanede çalışırsan yüksek lisansa izin vermeyebilirler mesela. Benim önceki hastanem öyleydi, eğitim izni vermemiş bir arkadaşa, saatlik izninle git denmiş (ayda 8 saat toplam). Ben de devletteyim, iyi ki de atanmışım diyorum. Senin şartların da fena değilmiş ama işinin bir garantisi yok...

Devlet tabi ki daha iyi, ama işte tercih yapabilir miyim bu puanlarla nereleri yazsam daha mantıklı olur bilemiyorum ki. Çok yüksek gelmemişti bana puanım.

Bu puanı bile zar zor aldım inanın, bir yandan çalışıyorum bir yandan ev işleriyle uğraşıyorum. Dershaneye gitmedim belki gitsem daha da iyi olabilirdi. Ama tekrar hazırlanmaya gücüm yok, devlet olmuyorsa özelden tam gaz devam etmek zorundayım çünkü paraya ihtiyacım var.
Zat zor derken, koşullar zormuş evet ama dershanesiz bu puan gerçekten çok zor. Tebrik ederim:KK9:

Devlet tabi ki daha iyi, ama işte tercih yapabilir miyim bu puanlarla nereleri yazsam daha mantıklı olur bilemiyorum ki. Çok yüksek gelmemişti bana puanım.

Sıralamalar ne zaman açıklanıyor? Önemli olan sıralaman çünkü. Puanın pek bir önemi yok. :) bir de ne kadar alım yaptıkları önemli tabii. Alımlar gittikçe düşüyor malum.

Sıralamalar ne zaman açıklanıyor? Önemli olan sıralaman çünkü. Puanın pek bir önemi yok. :) bir de ne kadar alım yaptıkları önemli tabii. Alımlar gittikçe düşüyor malum.

40 bindeyim. Olur mu bilemedim. Alımlar konusunda bir fikrim yok :/

Back
X