Devlete girmek çok mu zor?

Bankacihanim07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
571
193
18
30
Arkadaşlar ben İİBF mezunuyum. Arapça ve İngilizce öğreniyorum. Sertifikalarim vs var. Kendimi sürekli geliştiriyorum. Özellikle pandemi sürecinde oldugumuz icin internetten online eğitimlere vs katılıyorum. Özel sektörü hiç sevmiyorum. Çünkü ülkemizdeki patronlar ne yazık ki çok iyi şartlarda calistirmiyorlar. Tabi iyiler de var ama hiç denk gelmedi bana. Liseden beri en büyük hayalim Dışişleri veya Ticaret Bakanligi. Zaten dışişleri istediğim için iibf okudum ve yabancı dil kastım. Sizce bu tarz kurumlara girebilir miyim? Aranızda giren veya giren tanidigi olan var mı?

Ülkenin yarısı iibf mezunu ( ben dahil ) kaç yaşındasınız ?
Kpss hiç denemedim açıkçası
Kpss denemeden nasıl devlet memuru olmayı düşünüyorsunuz ? Kpss tüm kurumların ilk anahtarı .. Sertifikalarınız bildiğiniz tüm diller resmi olarak belgelenmedikçe sınav sonucuna yansımadıkça devlet kurumu için bir şey ifade etmez. Bahsettiğiniz kurumlara girmek için 90 civarı kpss puanı gerekir. İibf mezunu tüm bunların okurken zaten farkındadır.

Kpss olmadan devlete girmek imkansız bacım

Evet onu biliyorum girmedim hiç ama girmeyi düşünüyorum

Kpssye hiç girmedim girmeyi düşünüyorum o yüzden açtım konuyu

Canım inan çok çok zor.. Alan sınavı var size de var galiba ona da çalışacaksınız kpss b grubu ayrı çalışacaksınız falan derken almanız gereken puan zaten çok uçlarda hadi diyelim aldınız o puanı girdiniz sıralamaya tam puanı aldım beklemedeyim diyeceksin bi bakmışsın hooop torpilliler alınmış bile.. Ya da puanınız kılı kılına yetmemiş falan.. Yani bu çok çok zor birşey ama imkansız mı?? Bence imkansız değil ben bu yola baş koydum derseniz deneyin.. İlla ki var yani bu şekilde atanan..
Ben sizin yerinizde olsam dil öğrendikten sonra kötü patron, zor çalışma şartları demez kendimi hiç yıpratmadan özel kurumu tercih ederdim.. Çünkü sandığınız gibi olmuyor inanın dil bilen insan her zaman yukarılarda tutuluyor.. Kendinizi geliştirmiş olarak başlarsanız gördüğünüz muamale çok farklı oluyor.. Hakkınızda hayırlısı..

Amin insallah tabi dilimi gelistirdikten sonra belki iyi bir yere girebilirim.

YDS'ye çalışıyorum Gazi İİBF mezunuyum

hedefiniz yüksek ise çalışmanız ve azminiz de büyük olmalıdır

çevremde İİBF okuyanlar daha lisans 3. sınıfta KPSS kursuna gidip sınava giriyorlar

bu olmaz anlamına gelmez ama çok büyük çalışma gerekir, hemen şimdi başlayıp çok çalışmalısınız

keza KPSS de alınacak yüksek puan da sadece kurum sınavına girmeyi sağlıyor çoğu durumda

buna ek olarak kurum yazılı sınavı, sözlü sınavı vs var

keza YDS de önemli

iki dil biliyorum diyorsunuz seviyeleriniz ne, kaç yıl geçerli belgeleriniz, sınav sonuçlarınız var elinizde

buna göre bir yol çizip bu sene daha fazla gecikmeden KPSS çalışmalısınız

mesela netten bir deneme indirin ve bugün verilen süresi içinde aralıksız çözün ve aldığınız puana bakın

hiç çalışmadan neredesiniz görün ve yola çıkın

en büyük seyahatler dahi tek bir adımla başlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…