- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.862
- 598
- 33
- Konu Sahibi Bankacihanim07
-
Fark şu
Senin böyle bir idealin yok
Konu sahibi liseden beri idealim diyor
Hatta ticaret bakanlığı deyince ne iş yapar bile demiyor nasıl girilir diyor
Ne yaptın deyince online kurs diyor
Ben 2002 de mezun olunca farklı bir sınav hedefin iken böyle bir sınav varmış diye girmiştim ki o zaman bu kadar bilinmiyordu bile
Özel sektör sillesi yedim diyene de anlatıyoruz ayrıntılı ama idealim diyene nasıl hiç girmedin şeklinde sormak normal bence
Bakın panik ataksaniz tedavi olun inanın stres panik ataginizi arttirir is hayati da streslidir, kendi adima tavsiye verirken bunu dusunerek yazdim. Hassas bir insan oldugunuzu az buçuk biliyorum yorumlarinizdan. Is hayatı maalesef zordur, strese dayanıklilik gerektirir ki ben de cok strese maruz kaldığım icin söylüyorum artik korona ile birlikte ben de panik atak seviyesine yaklastim. Insallah şu süreci sag salim.atlatirizGeyik yapılıp gulunebilir ama yazdıklarını gördünüz mü? Beni sanki yıllardır taniyormus gibi 4 yıldir koca aradığımı yazmış. Panik atagimla vs hep dalga geçiliyor. Baştan aşağı hastasin tedavi olman gerek gibi şeyler yazıyorlar. Benim 4 yıldir ne yaptığımi nereden biliyormus? Şuana kadar hep platonik sevdim. İnsanların acilariyla dalga geçmek bu kadar kolay olmamalı.
Süreci bilmiyor olabilir diye düşünmüştüm ben. Yani belki sınavın içeriğini, hangi puan nereler için işe yarar, KPSSde bir sürü puan var malum belki onları bilmiyordur bilmiyorum derken. Devlete girmek isteyen birisi sınavının KPSS olduğunu bilmek zorunda, başka türlü zaten nasıl girebilir?
Online kurslar kimseyi hiçbir yerde öne çıkarmaz o ayrı. Kamu için temel şart KPSS. Onun dışında dil istenir ya da başka bir bilgi/yetenek istenir; onu da devlet tarafından "tanınan" kurumlar tarafından belgelemelidir. Coursera, udemy vırt zırt bunların devlet nezlinde hiçbir geçerliliği yok.
Bakın panik ataksaniz tedavi olun inanın stres panik ataginizi arttirir is hayati da streslidir, kendi adima tavsiye verirken bunu dusunerek yazdim. Hassas bir insan oldugunuzu az buçuk biliyorum yorumlarinizdan. Is hayatı maalesef zordur, strese dayanıklilik gerektirir ki ben de cok strese maruz kaldığım icin söylüyorum artik korona ile birlikte ben de panik atak seviyesine yaklastim. Insallah şu süreci sag salim.atlatiriz
Size tavsiyem kpssye hazırlanın kimseyi umursamayin, ydsye de girin ben de gireceğim surem doluyor çünkü. Ama sinavlar iptal.edilmisti en son
Sıkı takip edin, insallah azmederseniz olmayacak bir sey yok siz kendinize inanirsaniz insanlar da size inanir ve destekler.
Coursera udemy gibi kurslari öğrenciyken tamamladım onun dışında bir sürü etkinliğe vs katıldım yani meb onaylı olsun üniversite onaylı olsun sertifikalarım var elbette
Süreci bilmeyebilir ama. Yani herhalde KPSSye girmesi gerektiğini biliyordur. Alınması için gereken puan o sınavda çünkü. Başka türlü nasıl girebilir ki? Referansla alınan kişilerin dahi KPSS puanı edinmesi gerekiyor.
Süreci bilmediği için eleştirmiyoruz ki. Hoş bunun için eleştirebiliriz. Süreci bilmemesi de normal değil. İnternet çağındayız arama motoruna dışişleri bakanlığında çalışmak için gerekenleri diye aratınca ilk sayfada bütün süreç yazıyor. Girmesi gerektiğini sadece bilmek bir anlam ifade etmiyor. Üniversiteden mezun olalı seneler olmuş, 26 yaşında bir insanın kendini denemek için dahi liseden beri hayaline ulaşmanın ilk anahtarı için uğraş göstermemiş olması size nasıl normal geliyor anlamadım.
Süreci bilmediği için eleştirmiyoruz ki. Hoş bunun için eleştirebiliriz. Süreci bilmemesi de normal değil. İnternet çağındayız arama motoruna dışişleri bakanlığında çalışmak için gerekenleri diye aratınca ilk sayfada bütün süreç yazıyor. Girmesi gerektiğini sadece bilmek bir anlam ifade etmiyor. Üniversiteden mezun olalı seneler olmuş, 26 yaşında bir insanın kendini denemek için dahi liseden beri hayaline ulaşmanın ilk anahtarı için uğraş göstermemiş olması size nasıl normal geliyor anlamadım.
Kimin neler yaşadığını, hangi süreçlerden geçtiğini bilmiyoruz ki burada. İsteği olabilir ama hevessiz olabilir (depresyona girmek, önceliklerin başka olması, hayat şartları gibi); yanlış bilgilendirilmiş ve bu yüzden vazgeçmiş olabilir; özel sektöre bir şekilde yönelmiş ve idealini ertelemiş olabilir vs vs.
Sagliginizi ve ilaclarinizi ihmal etmeyinİnşallah suan ilaç tedavisi oluyorum ama biliyorsunuz ki virüs var doktora gidemiyorum. İyi bi isim ve param olsa bir dakika bile durmam iyi bi doktora gider terapi alırım. Ama su pandemi döneminde hastaneler de kapalı is bulmak da zor. Is başvurusu da yapıyorum bir yandan da KPSS YDS çalışıyorum cabaliyorum en azından deneyecegim
Sagliginizi ve ilaclarinizi ihmal etmeyin
Biraz sizi hayata karsi olumsuz gördüm
Bakin gerekirse online psikologlar da var, panik ataginizi hafifletecek terapiler alabilirsiniz
Sınavlar icin de hedefler koyun ve harekete geçin
Madem evdesiniz, bol.bol.soru çözüp pratik yapın internetiniz var madem, takıldığınız yerlerde youtubedan videolar açın
Ben 2011 Ekim-2012 Haziran arasinda kardesimin üniversite hazırlık kitaplarından calisiyordum bir de internetten videolar izliyordum eksiklerimi o.sekilde tamamlamaya çalıştım. Ve ilk atamalarda da atanamadim ikinci atamalarda kadro acildi o sekilde atandim. Yani gün geçtikçe zorlasiyor ama çalışma yöntemi pek degismez, ya kursa gidersiniz ya da evde calisacagim diyorsaniz videolar izleyerek sorularla destekleyerek de yaparsiniz istedikten sonra neden olmasin.
Lütfen olumsuz dusuncelerden siyrilmaya çalışın
Torpil var diye neden kpssye girmeyeseniz ki? Rızkınız kamudaysa zaten atanirsiniz ama önce sizin adim atmanız lazim.
Anladim.tabii terapi de maddiyata bakiyorHaklısınız çeşitli sebeplerden giremedim sınava. Ama şimdi birkaç aydır çok sıkı çalışıyorum. Online psikolog için ne yazık ki param yokHayırlısı olsun
Dışişleri Bakanlığı kpss ile almıyor artık. Süreci bildiğini iddia eden ve konu sahibinin süreci bilmediğini savunanların ısrarla kpss demesi de ayrıca ironik. Neyse...
Dışişleri Bakanlığı YDS puanına göre (genel olarak 85 ve üstü) yazılı sınava davet ediyor. Yazılı sınavda bir adet Türkçe kompozisyon bir adet İngilizce kompozisyon sorusu oluyor. Sınav 3 oturumda 2 günde yapılıyor. İkinci gün ise çeviri oturumu oluyor. Türkçe'den İngilizce'ye İngilizce'den Türkçe'ye. Artı olarak başka dil de seçtiyseniz onun sınavına da girebilirsiniz. Ama İngilizce zorunlu yine de.
Daha sonra alınacak kişi sayısına bağlı olarak yaklaşık 100-150 kişi mülakata çağırılıyor. Bu mülakat baya sınav tadında. Soru çekiyorsunuz kapalı kutudan. Cevaplandırıyorsunuz. Önünüzde 1 bakan yardımcısı ve yaklaşık 10-12 tane büyükelçiden oluşan bir heyet var. Cevaplarınıza göre sorular gelmeye başlıyor. Hukuktan genel kültüre kadar. E tabi dış politika temel soru alanı diyebiliriz. Oturmanıza kalkmanıza, temsiliyete uygunluğunuza bakılıyor.
Panik atağınız varsa diplomat olmak için muhakkak tedavi olmanız gerek. Hiç panik, stres, bocalama falan kaldırır bir meslek değil.
Şu konuda da uyarayım: her sınavı geçtiniz, atanmaya hak kazandınız. Sizden her iklim ve şartta görev yapabilir raporu istiyorlar ki sonra vay efendim ben Irak'a gidemem şuyum var demeyesin. Bu raporu alırken kullandığın ilaç dökümüne bakıyorlar. Psikiyatrik ilaç kullanıldıysa sorun olabilir, bundan emin olmamakla birlikte...
Başarılar..
Not: Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?