Devlete girmek çok mu zor?

Peki neden devlet? Daha kolay kazanmak,yan gelip yatmak icin mi? Yoksa idealiniz bu muydu? Benim aklima hic gelmedi sahsen devlet isi,sinavsiz gel calis deseler gitmem o derece. Ama bunun bir sebebi var kendime gore. Sizin sebebiniz nedir?

Idealim bu. Özel sektör ac gözlü patronlarla dolu. Örneğin bi mali musavir benim kardeşimin maliye mezunu arkadaşına ofisin yemek temizliği sana ait mesleği ogretecegim aylık 700 tl demis. O kadar haksizlikliklar dönüyor ki. Adam ilana asgari ücret yazıyor. İse başlıyorum 1 hafta sonra prim usulü çalış sigorta da yapmayacağım diyor. Tabi iyi yerler de var. Dışişleri dediğim gibi liseden beri hayalim. En azindan deneyecegim
 
Deneyin elbette. Lakin insan iliskileri acisindan devlette de adaletsizlikler,adam kayirmalar,turlu turlu rezillikler donuyor,orasi da gulluk gulistanlik degil. Mesleki idealinize saygi duyarim ama ac gozlu olmayan da pek cok ozel sektor isvereni var.
 

Evet iyiler de var ama denk gelmiyor bize
 

yukarıdaki soruma cevap vermeyip yazdığımı farklı yerlere çekip üstüne de beni şikayet ettin

İdealin bu ise 26 yaşına kadar ne yaptın

Gazi İİBF mezunusun hangi bölüm, aradan geçen süreçte nerelerde çalıştın, meslek edinmek için neler yaptın

mezun olalı kaç yıl oldu, bu tarz idealin varsa çalışmadan da olsa neden KPSS ye girmedin

bu sorular seni küçültmek için değil, nerede yanlış yaptığını bulmak için yahut nereyi atladığını anlamak için

yukarıda da yazdım KPSS kursuna giden 3. sınıfta Uluslar Arası ilişkiler okuyan tanıdığım var

B grubunu 3. sınıfta bitireyim A Grubunu da 4. sınıfta çalışırım diyor
 
Kpss ye gireceksiniz ve gerçekten sıkı çalışacaksınız ki atanabilesiniz. Devlet memuru olmak kpss ye girmeden imkansız ve kpss gerçekten emek verilip iyi puan alınacak bir sınav
 
Benim arkadaşım girdi Sayıştay’a. Torpili olmadığı için senelerce uğraştı. Kaç kez girdiğini hatırlamıyorum bile. Ve her sene sınava hazırlandı gerek kursa giderek, gerek evde çalışarak. Kendi alanınızla ilgili Kpss’ye girecek, yüksek puan alacaksınız ama konuya bayağı uzak duruyorsunuz buradan bakınca. Bigbangden başlayacak gibisiniz.
 
Cok calistiranlar patronlar degil. Patronlar da cok calisiyor. Sistem boyle ulkemizde..

su saatten sonra ‘onlar’dan degilsen girmen zor bacim. 90+ puan alip atanamayan mulakatta elenen cok. hem de her alanda.
 
En baştan beri aklında Dış ilişkiler olan biri nasıl olur da bu soruyu burda sorar? İibf bölümlerinde hocaların da arkadaşların da Kpss hep dilindedir.Siz nasıl bu kadar uzak kalabildiniz konuya anlayamadım.

Arkadaşlar yazmış zaten,uzmanlık düşünüyorsanız A grubu,düz memurluk için ise B grubu kasacaksınız.Uzmanlıkta A grubu puanı yanında mülakat da vardır genel olarak,B grubunda ise yok.Ben B grubundan 93 alıp atandım 3 yıl önce.Yds'de ise B grubu puanım var ama düz memurlukta Yds pek işe yaramadığından sadece 75 TL fark yaratıyor maaşımda:) Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Dışişleri sağlam torpilsiz imkansız. Bu arada öyle ilçe başkanı, il başkanı sıradan bir mv. torpilinden bahsetmiyorum. Ciddi ciddi üst düzey bir torpil gerekli. Keza dışişleri böyleyken içişlerinde de Kaymakamlık böyledir.
Buralarda tek başına başarı pek anlam ifade etmiyor. Eski eşim Ankara Siyasal mezunu ve aileden çok üst yerlerden torpilli biriydi; ona rağmen dışişlerine giremedi. İçişlerinde Kaymakam oldu. (Çok gençlikten tanışıyorduk...)
 

Ben sizi şikayet etmedim. Sizin mesajinizj alintilayip terbiyesizce şeyleri yazan kişileri şikayet ettim. Bu yaşıma kadar kendimi geliştirmek için kurslara vs gittim
 
Gayet yerinde bir soru sormuşsun madem bu denli azimlisin /hedeflerin var lisans eğitimin ve sonrasındaki yıllarda ne yaptın diye !! Mezun olduğum yıl Türkiyedeki tüm üniversitelerden mezun olacak kişi sayısı 450 idi...sadece milli eğitim bakanlığı bile 900 kişilik kadro açmiştı..lisans eğitimimiz devam ederken özel okul/dersane/danışma merkezlerinden iyi koşullarda iş teklifi alıyorduk...ona rağmen kpss ye 3 sınıfta çalışmaya başladım çünkü 4.sınıf bitirme ödevlerinin /projelerinin çok olduğu telaşlı bir yıl konulara yeterince vakit ayıramam sonrasında istediğim şehir olmaz dedim. 45/50 puanla bile ataması olan bölümde oturdum ders çalıştım 81 puan ile istediğim şehre atandım. Kendimi öyle geliştiriyorum böyle geliştiriyorum diyen kişinin bu gelişimi nesnel bir ölçütle de sunabiliyor olması lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…