Devlete girmek çok mu zor?

Ticaret Bakanlığında çalışıyorum. iki yıllık gümrük işletme okumuştum. 90 puan ile atandım. 4 yıllık mezun da alıyor. sen hazırlan kpss den iyi bir puan almayı başarırsan ankara veya taşra memurluk kadrolarına girebilirsin. Ama en son 3 yıl önce alım yaptı. takip et alım yapıyolar mı. mülakat da var artık. yazılı sınavdan sonra. başarılar dilerim.

Süreç nasıldi? Anlatabilir misiniz rica etsem?

Süreç nasıldi? Anlatabilir misiniz rica etsem?
ben 14 yıl oluyo işe başlayalı, o zaman sadece kpss vile merkezi atama yapılıyodu. ünv mezun olduğum yıl atandım. Şuan da kpss puanı ile kurum kendisi yapıyor atama, bir de mülakat var. ama iyi puan alırsan mülakat çok sorun olmaz gibi. Bir de taşraya atanırsan tayin olayı var. Merkeze ise uzman kadarosu alıyolar. oraya atanmak daha zor. alan sınavına giriyolar. taşra için genel yetenek ve genel kültür yeterli, başarılar

Çok teşekkürler ☺

Bende kamuda çalışıyorum.
2008 de atandım ama son iki yılında üniversitedeyken kpss hazırlık kursuna gittim
alandanda atanmadım p3 puanından girdim ona rağmen 2 yıl hazırlandım.
83 küsür puanla
son atamada 92 ile geldi çocuk kuruma düz memurluk bide mezun çok o yüzden puanlarda fırlıyor heralde.

Evet çok zor. Kpss'ye hiç girmemişsiniz, İİBF okuyan hemen herkes, devlet hedefi olmasa dahi sınav hakkında bilgi sahibidir, bu yüzden insanlar bu kadar şaşırıyor. Kpss hakkında araştırma yapın, ciddi bir çalışma istiyor. İstediğiniz kurumların uzmanlık için kendi özel sınavları var ayrıca, Kpss bu sınavlara girebilmek için ilk aşama. Kendinizi geliştirmek için yaptıklarınız bir sınav ile belgelendirilmedikçe bir anlam ifade etmez. Bu tüm dünyada böyle, kamu istiyorsanız hele dışişleri istiyorsanız dil puanınızın 80 üzeri olması gerekiyor. Yabancı dil bilmekle sınavlarda yüksek not almak da aynı şey değil maalesef, her dil sınavının kendine göre bir yapısı var. Özetle önce derin bir araştırma yapın, konu hakkında çok fazla bilgi eksikliğiniz var.

Merhaba
İlk bölümüm Uluslararası İlişkilerdi. Bölümümü severek okudum ve kamuda çalışmak istiyordum. 2015 KPSS A ya giremedim, dershaneye gitmeme rağmen. Sağlık sorunlarım engel oldu. O yıl aşırı zorlandığımı hatırlıyorum. Üniversitede Maliye, Muhasebe, İktisat, Hukuk vs görmemiştik ve içerik aşırı yoğundu. Mümkün değil yapamazdım kendimi biliyorum. Kamuda çalışmayı kafama koymuştum yine. İkinci bölüm olarak İngilizce Öğretmenliğini kazanıp başladım. 2020 KPSS'de alanımda derece yaptım. İngilizce Öğretmenliğini kazanmamda en büyük etken özellikle alan sınavında üniversitede gördüğüm konulardan sorumlu oluşumuzdu. KPSS A 5 sene önce çok zordu, şimdi nasıl hayal bile edemiyorum. Duyduğum kadarıyla Muhasebe, Maliye vs soru sayıları onar artmış. En fazla alım yapılan grup gelir uzman yardımcılığıydı. Onda bile 3 yıldır ilana çıkılmıyor diye duydum.

Gazi iibf zaten devlete personel yetiştiren fakülte gibi birşey. Dışişleri vb kurumlara giriş için buradan bilgi edineceğiniz yer burası değil, başka sayfalar var bunun için. Yerinizde olsam çıtayı direkt dışişleri ve dengi kurumlar değil düz memurluk veya guy gibi pozisyonlarda tutarım. Çeşitli a grubu uzman yardımcılıkları da olur. Önce işimi garantileyip sonra hedefime yönelirdim ki bu süre zarfında bu işi gerçekten mi istiyorum ve o yolda çalışmaya gözüm yiyor mu yoksa havalı bir meslek olduğu için heves mi ediyorum bunu test etmiş olurdum.

Disişleri için Kpss sart degıl zaten
denetmenlik idari hakimlik gıbı yerlere de yaptıkları sınavlarla giriliyor
Eltim kesin kazanaman hıc calısmadım ama girip sınavı goreyım diye gırdıgı evlilik arifesinde Kpss sınavıyla Karadenize atandı gitti 34 yasındaydı yanı hıc bırsey ıcın gec degıl istiyorsanız neden olmasın
Bu mesaja katılıyorum ideal kavusmak ıcın ıcın once bir yola basvurun gıdısata bakarsınız konu sahibi

Çevremde en genç memur 33-34 yaşında. Bakanlıkta çalışıyor ve ilk atamayla kpss puanıyla girdi, torpil vs yok.
Şu an öyle mi ilerliyor bilmiyorum ama iyi bir kpss puanı tüm kapıları açar.
Çocukluktan beri hayaliniz olan işle ilgili de hiç fikriniz olmaması ilginç. Bir devlet kurumundan bahsediyorsunuz ve kpss girmeyi düşünüyorum diyorsunuz. O sınav öyle bir bakıp çıkarım diyeceğiniz türde bir sınav değil, mezun olalı 4 yıl olmuş nerdeyse yaşınıza bakarak , vaktinizi boşa harcamışsınız. Hiç temeli olmayan insan için kpss bir yılda halledilebilecek bir şey değil.

"Aaa bu zamana kadar nasıl KPSS bilmezsin, bilmezsen giremezsin/kazanamazsın" diyenlere şaşırdım açıkçası. Ben de atandım ve önceden özel sektörde çalışıyordum. KPSS hakkında hiçbir bilgim/deneyimim yoktu çünkü akademisyen olmak istiyordum. Akademiye küsüp özel sektörde de istediğim şartlara kavuşamayınca kamu sektörünü denemek istedim hatta burada üyelere sorup fikir aldığımı, puanları/sıralamaları sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. İşten çıkıp Youtube videoları izleyip deneme çözerek son alımlarda atanabildim. Konu sahibinin temelini, motivasyonunu bilmiyorum ama bilmemek bir sorun değil. İstedikten sonra öğrenir de yapar da.

Evet ama konu sahibi hep memur olmak istiyormuş. İnsanlar o yüzden sasiriyor

İnsanlar hep torpil olmazsa yapamazsın dediler o yüzden cesaret edemedim
Maalesef mezun olduğum alan da çok fazla alım olmuyor kamuya. Anca formasyon alıp öğretmen olarak atanilabiliyor. Formasyonum olmasına rağmen öğretmenlik yapamayacağımi düşündüğüm için hiç o topa girmedim. Geçen sene Türkiye'de ki en iyi kitlerden biri alaniminda başvurabileceği bır alım açtı. Tek kişi alınacak ve benim mezun olduğum bölüm dışında 3 bölüm daha başvuru yapabiliyordu. Torpilim de yoktu. Aramadigimdan değil bulamadığımdan. Ona rağmen ben alındım. Evet torpil Türkiye gerçeği ama sizinde gerçekçi olmanız lazım. Mezun olalı min 3 sene olmuş ve gazi İİBF gibi mezunlarının çoğunun kamuda çalıştığı, ilk senelerden bunların asilandigi bı fakülteden mezun olup kpss ye hiç girmemiş olmanız ve bu seneleri udemy gibi online kurslarla geçirip , LinkedIn profilinizi online sertifikalara doldurmanız bana memurluk hayalinizın sizin için bir hayal olduğu izlenimi uyandırdı

Motivasyon için teşekkür ederim bu hayatta hiçbir şey imkansız değil. Deneyeceğim olursa olur olmazsa hayirlisi

Kusura bakmayın ama siz fazla hayalci geldiniz bana. Ben de uluslarası ilişkiler mezunuyum okulun ilk senesinde bile dışişleri bakanlığında çalışmak için ne yapılması gerektiği anlatıldı bize derste.

Sizin 26 yaşında, liseden beri hayaliniz olan bir alandan bu kadar bihaber olmanız garip. KPSS’ye sadece kendinizi denemek maksatlı bile girmemişsiniz. Yds desen gireceğim diyorsunuz daha ona da girmemişsiniz. İngilizce için girdim mi yazdınız hatırlamıyorum ama Arapça için gireceğim orta seviyeyim yazmışsınız. Orta seviye size bir şey kazandırmaz zaten o da ayrı bir konu.

Mezun olalı seneler olmuş udemy kursuna gittim diyorsunuz. Udemyden kursu bir kurumda çalışırken, öğrenciyken de alabilirsiniz. Hala daha bilgisayar kursuna gideceksiniz paranız olunca. Her belediyenin ücretsiz bilgisayar kursları var ben seneler önce öğrenciyken gittim.

Kusura bakmayın liseden hayali olan birine göre siz pekte bir şey yapmamışsınız. Hep gelecek zaman konuşuyorsunuz ama yaşınız 26

Torpil konusuna gelince belki torpili olmayan biri girebilir ama bütün puanlarının çok iyi olması şart. Önemli bir mevki için sınav açıldı daha Nisan ayında, arkadaşımın kardeşi ülkenin bir ucundan Ankara’ya gidio sınava girdi. Sonra orda çalışan biriyle konuştuğunda zaten kimin alınacağının belli olduğunu öğrenmiş. Sırf sınava giriş parası almak, bak biz ilan açtık demek adına sınav koymuşlar

Fark şu

Senin böyle bir idealin yok

Konu sahibi liseden beri idealim diyor

Hatta ticaret bakanlığı deyince ne iş yapar bile demiyor nasıl girilir diyor

Ne yaptın deyince online kurs diyor

Ben 2002 de mezun olunca farklı bir sınav hedefin iken böyle bir sınav varmış diye girmiştim ki o zaman bu kadar bilinmiyordu bile

Özel sektör sillesi yedim diyene de anlatıyoruz ayrıntılı ama idealim diyene nasıl hiç girmedin şeklinde sormak normal bence

Akademisyen olmak istiyordunuz ve olmak için Ales’e girmeniz şarttı değil mi? Bunu biliyor muydunuz? Akademisyenlik liseden hayalim, çok istiyorum ama Ales’e hiç girmedim yazdığınızı varsayalım size bu zamana kadar nasıl bilmezsin/ girmezsin desek haksız mı oluruz?

Evet ama konu sahibi hep memur olmak istiyormuş. İnsanlar o yüzden sasiriyor

Süreci bilmeyebilir ama. Yani herhalde KPSSye girmesi gerektiğini biliyordur. Alınması için gereken puan o sınavda çünkü. Başka türlü nasıl girebilir ki? Referansla alınan kişilerin dahi KPSS puanı edinmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…