- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.473
- 798
- 35
- Konu Sahibi Bankacihanim07
-
Ticaret Bakanlığında çalışıyorum. iki yıllık gümrük işletme okumuştum. 90 puan ile atandım. 4 yıllık mezun da alıyor. sen hazırlan kpss den iyi bir puan almayı başarırsan ankara veya taşra memurluk kadrolarına girebilirsin. Ama en son 3 yıl önce alım yaptı. takip et alım yapıyolar mı. mülakat da var artık. yazılı sınavdan sonra. başarılar dilerim.
ben 14 yıl oluyo işe başlayalı, o zaman sadece kpss vile merkezi atama yapılıyodu. ünv mezun olduğum yıl atandım. Şuan da kpss puanı ile kurum kendisi yapıyor atama, bir de mülakat var. ama iyi puan alırsan mülakat çok sorun olmaz gibi. Bir de taşraya atanırsan tayin olayı var. Merkeze ise uzman kadarosu alıyolar. oraya atanmak daha zor. alan sınavına giriyolar. taşra için genel yetenek ve genel kültür yeterli, başarılarSüreç nasıldi? Anlatabilir misiniz rica etsem?
ben 14 yıl oluyo işe başlayalı, o zaman sadece kpss vile merkezi atama yapılıyodu. ünv mezun olduğum yıl atandım. Şuan da kpss puanı ile kurum kendisi yapıyor atama, bir de mülakat var. ama iyi puan alırsan mülakat çok sorun olmaz gibi. Bir de taşraya atanırsan tayin olayı var. Merkeze ise uzman kadarosu alıyolar. oraya atanmak daha zor. alan sınavına giriyolar. taşra için genel yetenek ve genel kültür yeterli, başarılar
Bu mesaja katılıyorum ideal kavusmak ıcın ıcın once bir yola basvurun gıdısata bakarsınız konu sahibiGazi iibf zaten devlete personel yetiştiren fakülte gibi birşey. Dışişleri vb kurumlara giriş için buradan bilgi edineceğiniz yer burası değil, başka sayfalar var bunun için. Yerinizde olsam çıtayı direkt dışişleri ve dengi kurumlar değil düz memurluk veya guy gibi pozisyonlarda tutarım. Çeşitli a grubu uzman yardımcılıkları da olur. Önce işimi garantileyip sonra hedefime yönelirdim ki bu süre zarfında bu işi gerçekten mi istiyorum ve o yolda çalışmaya gözüm yiyor mu yoksa havalı bir meslek olduğu için heves mi ediyorum bunu test etmiş olurdum.
Evet ama konu sahibi hep memur olmak istiyormuş. İnsanlar o yüzden sasiriyor"Aaa bu zamana kadar nasıl KPSS bilmezsin, bilmezsen giremezsin/kazanamazsın" diyenlere şaşırdım açıkçası. Ben de atandım ve önceden özel sektörde çalışıyordum. KPSS hakkında hiçbir bilgim/deneyimim yoktu çünkü akademisyen olmak istiyordum. Akademiye küsüp özel sektörde de istediğim şartlara kavuşamayınca kamu sektörünü denemek istedim hatta burada üyelere sorup fikir aldığımı, puanları/sıralamaları sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. İşten çıkıp Youtube videoları izleyip deneme çözerek son alımlarda atanabildim. Konu sahibinin temelini, motivasyonunu bilmiyorum ama bilmemek bir sorun değil. İstedikten sonra öğrenir de yapar da.
Evet ama konu sahibi hep memur olmak istiyormuş. İnsanlar o yüzden sasiriyor
Maalesef mezun olduğum alan da çok fazla alım olmuyor kamuya. Anca formasyon alıp öğretmen olarak atanilabiliyor. Formasyonum olmasına rağmen öğretmenlik yapamayacağımi düşündüğüm için hiç o topa girmedim. Geçen sene Türkiye'de ki en iyi kitlerden biri alaniminda başvurabileceği bır alım açtı. Tek kişi alınacak ve benim mezun olduğum bölüm dışında 3 bölüm daha başvuru yapabiliyordu. Torpilim de yoktu. Aramadigimdan değil bulamadığımdan. Ona rağmen ben alındım. Evet torpil Türkiye gerçeği ama sizinde gerçekçi olmanız lazım. Mezun olalı min 3 sene olmuş ve gazi İİBF gibi mezunlarının çoğunun kamuda çalıştığı, ilk senelerden bunların asilandigi bı fakülteden mezun olup kpss ye hiç girmemiş olmanız ve bu seneleri udemy gibi online kurslarla geçirip , LinkedIn profilinizi online sertifikalara doldurmanız bana memurluk hayalinizın sizin için bir hayal olduğu izlenimi uyandırdıİnsanlar hep torpil olmazsa yapamazsın dediler o yüzden cesaret edemedim
"Aaa bu zamana kadar nasıl KPSS bilmezsin, bilmezsen giremezsin/kazanamazsın" diyenlere şaşırdım açıkçası. Ben de atandım ve önceden özel sektörde çalışıyordum. KPSS hakkında hiçbir bilgim/deneyimim yoktu çünkü akademisyen olmak istiyordum. Akademiye küsüp özel sektörde de istediğim şartlara kavuşamayınca kamu sektörünü denemek istedim hatta burada üyelere sorup fikir aldığımı, puanları/sıralamaları sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. İşten çıkıp Youtube videoları izleyip deneme çözerek son alımlarda atanabildim. Konu sahibinin temelini, motivasyonunu bilmiyorum ama bilmemek bir sorun değil. İstedikten sonra öğrenir de yapar da.
Fark şu"Aaa bu zamana kadar nasıl KPSS bilmezsin, bilmezsen giremezsin/kazanamazsın" diyenlere şaşırdım açıkçası. Ben de atandım ve önceden özel sektörde çalışıyordum. KPSS hakkında hiçbir bilgim/deneyimim yoktu çünkü akademisyen olmak istiyordum. Akademiye küsüp özel sektörde de istediğim şartlara kavuşamayınca kamu sektörünü denemek istedim hatta burada üyelere sorup fikir aldığımı, puanları/sıralamaları sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. İşten çıkıp Youtube videoları izleyip deneme çözerek son alımlarda atanabildim. Konu sahibinin temelini, motivasyonunu bilmiyorum ama bilmemek bir sorun değil. İstedikten sonra öğrenir de yapar da.
"Aaa bu zamana kadar nasıl KPSS bilmezsin, bilmezsen giremezsin/kazanamazsın" diyenlere şaşırdım açıkçası. Ben de atandım ve önceden özel sektörde çalışıyordum. KPSS hakkında hiçbir bilgim/deneyimim yoktu çünkü akademisyen olmak istiyordum. Akademiye küsüp özel sektörde de istediğim şartlara kavuşamayınca kamu sektörünü denemek istedim hatta burada üyelere sorup fikir aldığımı, puanları/sıralamaları sorduğumu çok iyi hatırlıyorum. İşten çıkıp Youtube videoları izleyip deneme çözerek son alımlarda atanabildim. Konu sahibinin temelini, motivasyonunu bilmiyorum ama bilmemek bir sorun değil. İstedikten sonra öğrenir de yapar da.
Evet ama konu sahibi hep memur olmak istiyormuş. İnsanlar o yüzden sasiriyor
Akademisyen olmak istiyordunuz ve olmak için Ales’e girmeniz şarttı değil mi? Bunu biliyor muydunuz? Akademisyenlik liseden hayalim, çok istiyorum ama Ales’e hiç girmedim yazdığınızı varsayalım size bu zamana kadar nasıl bilmezsin/ girmezsin desek haksız mı oluruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?