- 2 Ekim 2018
- 467
- 1.110
- 63
- Konu Sahibi Bankacihanim07
-
Hangi kurslara gittiniz?Ben sizi şikayet etmedim. Sizin mesajinizj alintilayip terbiyesizce şeyleri yazan kişileri şikayet ettim. Bu yaşıma kadar kendimi geliştirmek için kurslara vs gittim
Allah zihin açıklığı versin.Hayır hafife almadım çalışır yaparim diyorum
Ben zaten memurum canım, tabii senin gibi 26 yaşında karar verip 27 yaşında büyükelçi olamadım. O da senin kapasite olarak üstte olmandan kaynaklanıyor saygı duyuyorumDışişleri benim liseden beri hayalim. En azindan hedefim var sizin gibi burada sabahtan akşama kadar insanlarla uğraşmıyorum.
İibf mezunuyum iktisat Bölüm Maliye bakanlığına atandım 3 yıl uğraştım atanmak için. son sene kpss ıcın dersaneye gıtmıstım temeli atmak için ılk yıl ortalama puan aldım dıger yıllar puanlarımı daha da arttırdım zor ama ınanın ımkansız degıl puanınızı arttırmaya çalısın dısıslerı ıstıyorsanız dılınız çok ıyı olması gerekıyor suan alımlar da azaldı bu süreçte. İnsallah hersey ıstedıgımız gıbı olur çok mülakatlardan elendım kaç kez kpss kurum yazılı sözlu sınava katıldım son aşamalardan elendım vazgeçmeyinArkadaşlar ben İİBF mezunuyum. Arapça ve İngilizce öğreniyorum. Sertifikalarim vs var. Kendimi sürekli geliştiriyorum. Özellikle pandemi sürecinde oldugumuz icin internetten online eğitimlere vs katılıyorum. Özel sektörü hiç sevmiyorum. Çünkü ülkemizdeki patronlar ne yazık ki çok iyi şartlarda calistirmiyorlar. Tabi iyiler de var ama hiç denk gelmedi bana. Liseden beri en büyük hayalim Dışişleri veya Ticaret Bakanligi. Zaten dışişleri istediğim için iibf okudum ve yabancı dil kastım. Sizce bu tarz kurumlara girebilir miyim? Aranızda giren veya giren tanidigi olan var mı?
Hangi kurslara gittiniz?
Ben de düşünüyorum da fikir vermesi açısından.
Dışişleri girilmesi en zor bakanlık. Ama senin daha hiç kpss ile tanışmışlığın bile yok. Epey sıkı bir çalışma ve yüksek konsantrasyon gerekiyor. Kpss a grubundan hazırlanmalısın, genel kültür genel yetenek artı alan bilgisi ve yds’ye de mutlaka girip minimum 70’i cepte tutmalısın. Bunlarla garanti olmuyor kurumların sınavlarında da başarılı olmalısın. Dışişlerinde aday meslek memurluğu var şu an ülkemizdeki en prestijli memurluktur. Mülakat da ingilizce oluyor orada.Idealim bu. Özel sektör ac gözlü patronlarla dolu. Örneğin bi mali musavir benim kardeşimin maliye mezunu arkadaşına ofisin yemek temizliği sana ait mesleği ogretecegim aylık 700 tl demis. O kadar haksizlikliklar dönüyor ki. Adam ilana asgari ücret yazıyor. İse başlıyorum 1 hafta sonra prim usulü çalış sigorta da yapmayacağım diyor. Tabi iyi yerler de var. Dışişleri dediğim gibi liseden beri hayalim. En azindan deneyecegim
Bir de açtığınız konulara bakarak biraz hassas bir kişiliğiniz oldugunu düşünüyorum. Kamu özel farketmez, is hayatinda soguk kanlı olmaniz lazim, haksizlik.yasadiginizda ve kendinizi savunamadiginizda da saglam durabilmelisiniz. Siz özel sektöre olumsuz bir kodlama yapmissiniz, ille de Dışisleri Bakanlığı olsun demissiniz. Inşallah sıkı bir calismayla olabilir ama özelde de niteliklerinize uygun is bulabilirsiniz. Linkedinde profil.acin, bilgilerinizi girin, belki yurtdışından bile is bulabilirsiniz.
Siz kendinize ve egitiminize/bilginize güveniyorsanız her yerde is bulursunuz.
Aynen öyle bilmeden sallamamak lazım şurda bir işi bitirince üstümden tır geçmiş gibi oluyorum.Katılıyorum. İnsanların aklında nasıl bir kamu imajı var malum ama yine de bilip bilmeden sallamaları kırmıyor değil.Neyse en azından alnımın akıyla atandım ve .t gibi çalışıyorum, yediğim helal çok şükür.
Liseden beri “hayalin” ise bence biraz daha bilgilenmen gerekirdi neyse zararın neresinden dönülse kardır inşallah “hedeflerine” ulaşırsın.Dışişleri benim liseden beri hayalim. En azindan hedefim var sizin gibi burada sabahtan akşama kadar insanlarla uğraşmıyorum.
Siz cok geride kalmissiniz benceBilgisayar İngilizce dil kursu. Mesela şimdi online oldu her şey. İstanbul İşletme Enstitüsü Udemy Campusonline var İngilizceniz iyiyse eğer Coursera var buralara göz atın derim ☺ Pandemi olduğu için insanlar evde kalsin diye indirim yapabiliyorlar kurslarda
Nasip kısmet hayırlısı ile olmuyor emek vereceksinLinkedin profilim var baya sertifikalarla vs dolu hattaDışişleri lise hayalimdi çabalamak istiyorum o yüzden. Evet hassasim. İyi bir özel bulursam olabilir inşallah hakkımda hayirlisi
Siz cok geride kalmissiniz bence
Udemy/coursera falan bunlari neredeyse 5 sene önce kullaniyordum (belki 3 bilmiyorum o zamanlar udemyde Türkçe kurs yoktu). Yani bunlar guzel siteler ve evet kisisel gelisim icin de faydali bilgiler var ama eger hedef iyi bir kurumda memurluksa, gittiğiniz kurslar daha profesyonel ve alaninda uzman kisilerin verdiği kurslar olmaliydi. Simdi pandemi sebebiyle hersey online tamam ama bunca zamandır hep online kurslarla mi ilerlediniz?
Nasip kısmet hayırlısı ile olmuyor emek vereceksin
Linkedine online kurslari eklemek degil mesele
Is hayatı deneyim arıyor
Ve ozelde de devlette de "iyi bir is" diye bir sey yok. Kendi isiniz bile olsa gece gunduz calismaniz gerekir. Emin olun askla yaptiginiz isler bile zamanla yipratabilir çünkü emek olmadan yemek olmuyor.
Benim öngörüm, ya duz memurluga talim edip ömrünüzü oylece geçireceksiniz, ya da evlenip coluk cocuga karisip is hayatını es gececeksiniz. Çünkü ben sizde calisma ve hayallerini gerceklestirme azmi göremedim. Burada size yol gosterenlere bile atar gider yapmissiniz, is hayatı öyle hassasiyet kabul.etmiyor söyleyeyim.
Yolunuz acik olsun umuyorum seneye ben kazandim atandim dersiniz.
Açıkçası herkes kendinden sorumludur diye düşünüyorumAtar gider yaptıklarımin yazdıklarına da bakıp objektif olursanız sevinirim
Açıkçası herkes kendinden sorumludur diye düşünüyorum
Kendilerince geyik yapmislar ama neden hemen alinganlik yapıp cevap verme geregi duydunuz ki? Gülün gecin, tabii ki alay edilmesini dogru bulmuyorum siz haksizsiniz demiyorum ama biraz daha kontrollu olabilirsiniz.
Is hayatında bunun on kati seylere maruz kalacaksınız, bazen duysaniz da duymazdan gelmelisiniz, neler görüp yaşayıp da yansitmadan "bilmiyorum " deyip geçebilmeniz gerekecek kimbilir.
Emin olun bu dediklerim sadece özelde yok, kamuda da nelerle karsilasiyoruz. Burada arkadaslar da yazmislar tuvalete bile gidemediginiz anlar olabilir yani.
Ben bu alinganlik, hassasiyet ve nasip.kismetlerle zor tutunursunuz is hayatında.
Lütfen is bulun, calisin tecrübe kazanin ya da kpssye hazırlanın. Bu isler udemy/coursera ya da diger online kurslarla olacak seyler degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?