• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

devlette çalışan biri olduğum halde sosyal haklar,iş yükü ve çalışma saatleri açısından gerçekten özel ve devletin karşılaştırılamayacağını düşünüyorum.
Soruşturma açılmasının an meselesi olduğu bir kurumda çalışmadığınıza eminim .
Bu kadar keskin konuşmayın bence .
Öyle kamu daireleri var ki özeli mumla aratır .Haksızlık etmeyin .

Allah o adamın burnundan fitil fitil getirsin .
Özelde çalışırken bir gün gripten ölecek gibiydim ve başımı masaya koyuyordum duramıyordum artık .
Şefim olacak lanet kadın bana izin vermedi .İkizleri olan bir anneydi ve dedim ki yüzüne inşallah çocuklarınız benim gibi hasta olmaz .Yine de izin vermedi .
Heftaya ne oldu biliyor musunuz .Kadın 1 hafta izne gelmedi çocukları soğuk almış .
amin canım:))
neler yaşanıyor değil mi.
hep tecrübe işte bunlar.
benim amirim de çok acı bir şekilde koltuğundan oldu.
yani ona acı tabi biz bayram ettik.
kendi elleriyle kendini yaktı.
ne diyelim ilahi adalet işte:))

amin canım:))
neler yaşanıyor değil mi.
hep tecrübe işte bunlar.
benim amirim de çok acı bir şekilde koltuğundan oldu.
yani ona acı tabi biz bayram ettik.
kendi elleriyle kendini yaktı.
ne diyelim ilahi adalet işte:))
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye boşuna dememişler .Ben bu tür insanlarla devlette de çok çalıştım hatta daha yeni kurtuldum birinden .Bir konum bile var bu konuda ama pek ilgi görmedi .Artık böylelerini çekmiyorum .Onların silahı ile savaşıyorum .Aç soruşturmanı kardeşim diyorum .

nedere çalıştığmı bilmiyorsunuz ki. ve fikrim hala geçerli.haksızlık etmiyorum bana göre doğru olanı söylüyorum.sizin doğrunuz o benim ki bu.tartışmaya açık değilim bu konuda.sevgiler :)

ben devlet sektöründe çalışan taşeron işçiyim.herkes kadrolu oldukları için bizi eziyorlar bir nevi yer beziyiz.ego tatminleri için bizi süründürmek cabası.diyorlar ki işi öğretin taşeronlara kimse ben öğretemiyorum demiyor resmen gerizekalı yerine koyuyorlar. başımızda 3 tane müdür babında insan var hepsi birbirinin dediğini kabul etmiyor ama evraklar imzadan geçiyor.kendi hatalarını bile bazen bizim üstümüze atıyorlar.bize hiçbir şeyi tam öğretmeyip üstüne dalga geçiyorlar onun dışında hafta sonu tatil ve yemek iyi. medyada "taşeronlara kadro" haberlerini ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. bayanlar için idare eder bir iş.benimde üni biteli 10 sene oldu kpssden de umudu kestim.diğer işlere göre şükür diyip oturuyoruz.sözleşmemiz yenilenmezse yada birinin torpili çok çok baskın çıkarsa bizi yerinden etme ihtimali olabilir."arka" denen akrabalar destek olacağına köstek oldular hep sen 90 al kpss den yardım ederiz diyorlardı(90 alsam kendim atanamayacam sanki).zaman zaman annemi bile üstüme kışkırttılar.

ben devlet sektöründe çalışan taşeron işçiyim.herkes kadrolu oldukları için bizi eziyorlar bir nevi yer beziyiz.ego tatminleri için bizi süründürmek cabası.diyorlar ki işi öğretin taşeronlara kimse ben öğretemiyorum demiyor resmen gerizekalı yerine koyuyorlar. başımızda 3 tane müdür babında insan var hepsi birbirinin dediğini kabul etmiyor ama evraklar imzadan geçiyor.kendi hatalarını bile bazen bizim üstümüze atıyorlar.bize hiçbir şeyi tam öğretmeyip üstüne dalga geçiyorlar onun dışında hafta sonu tatil ve yemek iyi. medyada "taşeronlara kadro" haberlerini ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. bayanlar için idare eder bir iş.benimde üni biteli 10 sene oldu kpssden de umudu kestim.diğer işlere göre şükür diyip oturuyoruz.sözleşmemiz yenilenmezse yada birinin torpili çok çok baskın çıkarsa bizi yerinden etme ihtimali olabilir."arka" denen akrabalar destek olacağına köstek oldular hep sen 90 al kpss den yardım ederiz diyorlardı(90 alsam kendim atanamayacam sanki).zaman zaman annemi bile üstüme kışkırttılar.
tırnağın varsa başını kaşı .
Taşeronda çalışanları eziyorlar evet çok haklısınız ama ben hiç bir zaman o gruba dahil olmadım.
Bu nedenle fazla sevilmem .

hem buraya bakıp aynı anda tutanak yazdığım için tam odaklanamamışım cevabınıza,bakın üç şey açısından devlet özelden iyidir demişim.özeller de insan sömürüsü,emek sömürüsü çok daha fazla mesela.sosyal hakları kısıtlı.

Daha yeni bir çalışanımızın misafirine saati dışında çay söyledi diye - yarım saat önce - 1 günlük ücretini kestik.
Herkes yaşadığı yeri bilirde, neden devlet dairesinde böyle şeyler yaşandığında hala yoook diye iddialaşıyorlarki .

Her ikisi de zor olabilir ama herkes yaşadığını bilir herkes kendi mücadelesini verir ve siyaset karışmış kurumlarda gün olur özel sektörü mumla arar gece yattığınız yeri bilmezsiniz

hem buraya bakıp aynı anda tutanak yazdığım için tam odaklanamamışım cevabınıza,bakın üç şey açısından devlet özelden iyidir demişim.özeller de insan sömürüsü,emek sömürüsü çok daha fazla mesela.sosyal hakları kısıtlı.
benim çalıştığım yerde insanlar ağlaya ağlaya yıllık izinlerini alıyorlar .Kullanamadığın sosyal hak hak değildir .

Kim demis sadece kafan rahat ama vucut olarak ayni seyi soyleyemem.Tabi ben kendi acimdan bakiyorum buro memuru degilim ben sadece adim devlet memuru

Daha yeni bir çalışanımızın misafirine saati dışında çay söyledi diye - yarım saat önce - 1 günlük ücretini kestik.
Herkes yaşadığı yeri bilirde, neden devlet dairesinde böyle şeyler yaşandığında hala yoook diye iddialaşıyorlarki .

Her ikisi de zor olabilir ama herkes yaşadığını bilir herkes kendi mücadelesini verir ve siyaset karışmış kurumlarda gün olur özel sektörü mumla arar gece yattığınız yeri bilmezsiniz
iddialaşanlarla tartışmıyorum anlatamam çünkü .Anlamak istemezler

tırnağın varsa başını kaşı .
Taşeronda çalışanları eziyorlar evet çok haklısınız ama ben hiç bir zaman o gruba dahil olmadım.
Bu nedenle fazla sevilmem .
sıkıya ezilme,her muhabbet siyasete çeviriyorlar.ben oraya para kazanmaya geldim. millet vekili olmaya değil. içimizden sigara içenler oluyor. hep sigaraya çıkıyorlar oluyor.kafe gibi yeri var. taşeron işçilerin buraya gelmesine nasıl göz yumuyorsunuz oluyor.

iddialaşanlarla tartışmıyorum anlatamam çünkü .Anlamak istemezler

Yinede başkadır güzeldir hele de zaman geçtikçe kök salarsınız öğrenirsiniz savaştıkça emek verdikçe zaman geçtikçe güzelleşir tad verir gün daha dün akşam izin için 2,5 saat bekledim ve hala soğuktan başım ağrıyor izin aldım hasta oldum ne edeyim böyle işi :)

sıkıya ezilme,her muhabbet siyasete çeviriyorlar.ben oraya para kazanmaya geldim. millet vekili olmaya değil. içimizden sigara içenler oluyor. hep sigaraya çıkıyorlar oluyor.kafe gibi yeri var. taşeron işçilerin buraya gelmesine nasıl göz yumuyorsunuz oluyor.
ezenler grubuna dahil olmadım demek istemiştim. Ben burada bazılarının arkadaşları heyy 4C li diye çağırdığını bilirim .

neden peki? eğer devlet kanunlarla bu hakkı bana vermişse buna kim hayır diyebilir.ben anlamadım bu konuyu?
bir üstüne şikayet edersin evet ,soruşturma açtırırsın evet ama daha sonra ne olur .
Ufacık önemsiz bir konuda hatanı bulup seni pişman eder .
Anlatmayayım bunları şimdi anlamışsınızdır .

Kim demis sadece kafan rahat ama vucut olarak ayni seyi soyleyemem.Tabi ben kendi acimdan bakiyorum buro memuru degilim ben sadece adim devlet memuru
memur deyince akıllar masa başı işe gidiyor.
ama öyle değil.
masa başı büro işi- yeri geldiğinde dağ bayır tepe gezen,paçaları çamura batan,
hatta hamileliğinde bile şehir dışı tespite giden memurdan selamlar:))

neden peki? eğer devlet kanunlarla bu hakkı bana vermişse buna kim hayır diyebilir.ben anlamadım bu konuyu?

Devlet kanunlarda amirin onayına bağlı der, amir onayladığı zamanda onayladığı miktarda izin kullanabilirsiniz.
Seçim zamanı teftiş zamanı yazı bile gelir, izinler minimum seviyede kullanılacak ve tüm personel azami seviyede çalışacaktır der

bir üstüne şikayet edersin evet ,soruşturma açtırırsın evet ama daha sonra ne olur .
senin dediklerini ancak yaşayan anlar canım:))
ben gayet iyi anladım.
ben de daha fazla detay yazamadım.
ama yazmadık diye de nasıl olur denmesin değil mi.
nasıl olur unu seneler geçtiği halde bizim de anlamadığımız tonla olay yaşadım ben.
öyle bi olur ve öyle bir oldururlar ki aklınız şaşar değil mi.
neyse...

anladım aslında bu her yerde böyle.benim kurumumda da bazen böyle sorunlar yaşayabiliyoruz.ya da farklı sorunlar.mesela dün resmi bir yazı gelmiş,siyasi konuşmalarda bulunursak hakkımızda bir güzel soruşturma açılabilecekmiş.demek istediğim şuydu en azından yöneticisi iyi olan kurumlarda bu haklarımız korunuyor.

bu arada iddialaşmayorum fikir alış-verişi yapıyorum.

Back
X