• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Devletin verdiği hakkı ailem vermiyor

Çocuk şu ayda 24 ay oluyor
O aya kadar çalışmayacağım siz de o aya kadar sormayın hatta hiç sormayın sonuçta iş benim işim sizi ilgilendiren bir durum yok ortada amirim değilsin müdürüm değilsin diyebilirsin biraz sert çık

Bi de ailen hiç çalışmadı mı? Zira az bi süre çalışan insan çocuğun işyerine götürülemeyeceğini, arada bakılamayacağını bilir
Her şey onlara o kadar basit geliyor ki bağırmamak için zor tutuyorum kendimi. Teneffüs aralarında bakarsın ne kadar saçma bir cümle. Bu cümleyi kurabilen birine nasıl mantıklı açıklama yapayım bilmiyorum.

15 yıllık ogretmenim hiç okulda cocuk büyüten görmedim 🙈 aileniz öğretmenliği ne sanıyor acaba ? Ben iki kızımda 4 sene çalışmadım hiç de pişman değilim ailenize okulun cocuk büyütülecek bir yer olmadığını , çalışıp çalışmama kararını eşinizle ortak aldığınızı söyleyin .

Bana da o kadar uzun süre çalışmadım diye laf atan akrabalarım vardı “ iste o kadar okudun alışırsın ev hanımlıgina diye fena mi size yeni bir gün arkadaşı olur diye gülüp geçiyordum” cok da takmayın kimseyi .
Bana çocuktan dolayı ücretsiz izinde olduğum için laf atılmıyor direkt emir veriliyor hayır çalışacaksın diye. Eşim karışmıyor bunlar susmuyor deliricem. Gülüp geçemiyorum

Ben anlamıyorum bu tarz konuları. Insanın kendi yakınlarına hayır demesi fikrini rahat ifade etmesi daha kolay olmalı mantıken. Hayır düşünmüyorum henüz başlamayı diyip kestirip atın. Canınızı niye sıkıyorsunuz hiç anlamıyorum

Bana çocuktan dolayı ücretsiz izinde olduğum için laf atılmıyor direkt emir veriliyor hayır çalışacaksın diye. Eşim karışmıyor bunlar susmuyor deliricem. Gülüp geçemiyorum
Yahu koca, evli barklı kadınsınız
Annesiniz
Öğretmensiniz
Ailenize karşı duruş sergileyip, ağızlarının payını veremiyorsunuz
Üstüne küçük kız çocuğu gibi gelip burda böyle bir konuda dert yanıyorsunuz
Kendi ve eğiteceğiniz yüzlerce cocuğa nasıl faydanız olacak çok merak ettim?

Hayatımda duyduğum , gördüğüm saçma sapan insanlarda aileniz ilk ona girer.
Onlara ne ???Kaba tabirle onlara giren çıkan yok, çocuğu bakma hevesleri yok . Gerçekten onlara ne???Cahillik diz boyu .....
Sinirlenmeden soğuk ve net cevap verin,birdaha böyle sacmaliyacaksaniz, bir süre görüşmeyelim dersiniz.

Ayy benim annem de başladı şimdiden bir yıl olunca hemen işe başla tamam mı diye çocuğu kendine bağlama sende bağlanma sonra evden çıkmazsin ev hanımı olursun diye korkuyorlar
Ay ben ne yapayım o zaman covid salgın başlangıcından beri salgın, hamilelik,doğum sonrası izin.. derken 2,5 yıldır evdeyim ve şimdi hamile olduğumu öğrendim muhtemelen en az 2 yıl daha evdeyim bir daha hiç çalışamayacağım galiba 🤭🤭

Yahu koca, evli barklı kadınsınız
Annesiniz
Öğretmensiniz
Ailenize karşı duruş sergileyip, ağızlarının payını veremiyorsunuz
Üstüne küçük kız çocuğu gibi gelip burda böyle bir konuda dert yanıyorsunuz
Kendi ve eğiteceğiniz yüzlerce cocuğa nasıl faydanız olacak çok merak ettim?
Mesleğim hakkında yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. Ailem laftan anlamayan insanlar. Ben önlerinde demir kesilsem de anlamıyorlar.

Her şey onlara o kadar basit geliyor ki bağırmamak için zor tutuyorum kendimi. Teneffüs aralarında bakarsın ne kadar saçma bir cümle. Bu cümleyi kurabilen birine nasıl mantıklı açıklama yapayım bilmiyorum.
Zaten yapmaniz gereken bir cinnet gecirip hadlerini bildirmek .ne demek ya tenecuste cocuga bakarsin , kedi mi bu ?!?!
Gerekiyosa cikip bagirip cagiracaksin ,size ne siz mi veriyorsunuz riskimizi karismayin diyeceksin. Ama bunu bagira bagira ,agizindan fukurukler saca saca soyleyeceksin .senin icin bundan baska care yok gibi .
Ailen gercekten normal degil

İkisi de değil. Korkuyorlar eve alışırım diye galiba.

Alışırsan da alış onlara ne ki? Onlara ne?

Burda okuduğum en acaip konulardan biri. Ben olsam size ne der iyice bağırırdım telefonda herhaldeç Bazı insanlar sınırlarını hiç bilmiyor. uslanmazlarsa da engellerdim.

Alışırsan da alış onlara ne ki? Onlara ne?

Burda okuduğum en acaip konulardan biri. Ben olsam size ne der iyice bağırırdım telefonda herhaldeç Bazı insanlar sınırlarını hiç bilmiyor. uslanmazlarsa da engellerdim.
Anneyle ilgili zaten kaç tane konusu var, değer vermiyor annesi. Böyle anne olsa ne olur olmasa ne olur. Engelle gitsin işte.

Neden sahip değilmişim?
Yaptım gördüğünüz gibi.
Çocukarda genelde laf anlamazlar, onlara nasıl anlatıyorsanız ailenizede öyle anlatın??
Sınıf ortamı ile özel yaşam birbirinden çok farklı. Karşılaştırma yaptığınız kişiler arasında da fark var. Bir tarafta yaşları küçük çocuklar öğretmenin ağzına bakan öğrenciler (en azından benimkiler hep öyle) diğer taraf yaşını başını almış ama dediğim dedik anlayışsız kişiler.

Yuh bu ne be. Bunun kaynana versiyonunu duymuştum. Eve alışır da oğlumun parasını yer diye korkuyordu. Ama kendi aile versiyonunu ilk defa görüyorum. Üstelik çözüm önerisini çocuk bile söylemez.

Madem direk kestiremiyorsunuz ve anlamıyorlar iletişimi minimuma indirin. Konu açılınca aa telefon çekmiyor diyin yüzlerine kapatın. Onların evindeyseniz ben kalkayım size iyi günler diyin. Kendi evindeyseniz çocuğu bi uyutayım emzireyim dur tuvalete gideyim diyin. Israrla devam ederse de ben istifa ettim bile artık çalışmicam diyin.

Back
X