Devlette doğum yapacak mışım

mentak

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2022
226
151
18
28
Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :(

Doğum ve doktor konusunda bu erkeklere noluyor anlamıyorum.
Siz çalışıyorsanız kimseden izin almayın,gidin istediğiniz doktora hastaneye.
Bebek odası konusunda ben de gereksiz buluyorum,hiç birisi kullanılmıyor bana göre. Ben park yatak almıştım,boş odaya koymuştum,bir de dümdüz gardırop o kadar. Oğlum 2,5 yaşına gelince park yatağı kaldırıp tek kişilik baza aldım,kenarına korkuluk taktım oldu bitti. Şimdi 8 yaşında,muhtemelen evlenene kadar aynısını kullanacak 😊bebek odasına gerek yok,hepsi çöpe gidiyor.

Doğum ve doktor konusunda bu erkeklere noluyor anlamıyorum.
Siz çalışıyorsanız kimseden izin almayın,gidin istediğiniz doktora hastaneye.
Bebek odası konusunda ben de gereksiz buluyorum,hiç birisi kullanılmıyor bana göre. Ben park yatak almıştım,boş odaya koymuştum,bir de dümdüz gardırop o kadar. Oğlum 2,5 yaşına gelince park yatağı kaldırıp tek kişilik baza aldım,kenarına korkuluk taktım oldu bitti. Şimdi 8 yaşında,muhtemelen evlenene kadar aynısını kullanacak 😊bebek odasına gerek yok,hepsi çöpe gidiyor.
Bebek odası dediysem bende genç odası düşünüyorum bebek odasını bende gereksiz buluyorum :)

Bence de yenidoğan bebek için oda gereksiz ama herkesin hevesi ayrı tabii. Ancak maddi durumunuz konusunda eşiniz de sizinle hemfikir mi? Her şey o kadar hızlı pahalandı ki şu dönemde yetişemiyor olabilir. Parası olsa oda için neden altın bozdursun ki? Bana eşiniz ödemelere zorlanıyor ama sizin ısrarınıza dayanamıyor gibi geldi.

Bebek odası dediysem bende genç odası düşünüyorum bebek odasını bende gereksiz buluyorum :)
Anlıyorum.
Genç odası yenidoğana biraz uyumsuz olabilir. Korkulukları kısa kalır o anlamda yani, Allah korusun düşme olasılığı fazla. Park yatak daha elverişli. Bence park yatağı şimdi alın,gardırop ve çekmeceli de bir dolap alın, 2-3 yaşına gelene kadar öyle kullanın. Perdeleri halıyı internetten alın ucuza gelir.

Anlıyorum.
Genç odası yenidoğana biraz uyumsuz olabilir. Korkulukları kısa kalır o anlamda yani, Allah korusun düşme olasılığı fazla. Park yatak daha eşverişli. Bence park yatağı şimdi alın,gardırop ve çekmeceli de bir dolap alın, 2-3 yaşına gelene kadar öyle kullanın. Perdeleri halıyı internetten alın ucuza gelir.
Şimdi yapmazsa ileri zaman da asla yapmaz söz verip tutmayanlardan fikirleriniz için çok teşekkürler :))

Hayır çalışmıyorum maalesef
Peki siz durumunuzun iyi olduğuna emin misiniz?
Belki adam zorlanıyordur?
Bu arada heveslenmişsiniz anlıyorum ama ben de 4 aylık bebeğime oda yapmadım (durumumuz gayet iyi, ben de çalışıyorum ona rağmen gerek görmedim)

Devlette de sezeryan olabiliyorsunuz nasıl seçim hakkınız yok anlamadım onun dışında beden sizin bedeniniz o şekilde doğum yapmak istiyorsanız bunu anlayışla karşılamak zorunda. Tatlı dille anlatmayı deneyin
devlette bir endikasyon olmadığı sürece (bebeğin kalp hızının düşmesi vs.) son ana kadar sezeryana almamaya çalışıyorlar

özelde sezaryan istiyorum dersen direkt sezeryan.

Bende hamileyken k.valide kocası ve çevreleri sürekli devlete git diye baskı yaptilar hatta çevresindeki herkese anlatmış durumu her gören niye devlete gitmiyorsun diye soru yoneltiyordu..(bunu kendilerine hak görüyorlardı enteresan bir biçimde)..ayak direttim gerekirse altınlarımi bozarım devlete gitmem dedim eşimde nerede istersen oraya gideriz dedi nitekim son kontrole gittim doktor sancıların bu gün sıkılaştır yarına doğum gerçekleşir deyince hemen beni sezeryana alın dedim kimseye danışmadan..eve geldim valizi almaya k.valide geldi yanıma gittik eşim şehir dışındaydı imzası gerekmiş falan neyse hallaettik bir şekilde ama suratlar beş karış dedikleri olmadığı için ...k.peder geldi geçmiş,hayırlı olsun olsun bile demeden söylenmeye başladı terbiyesiz adam...20 yıl geçti hala unutmuyorum ne günler yasamisim...yazık şimdide bana ikinciyi doğur istediğin hastanede parasını ben vereceğim diyor😂 çok bekler..bana öyle şeyler yaşattılar ki bidaha doğurmaya tövbe ettim resmen

Neyse sizin konunuza dönelim diretin lütfen doğum her zaman yapılan birşey değil kendinizi özel hissetmek hakkınız kimseye eşinize bile söz düşmez bu konuda

Bende doğum için özel hastane tercih etmiştim. Ama aynı dönem devlette doğum yapan arkadaşim çok memnun kalmıştı. Riskli bir hamilelikti, özel hastanede başlarindan atmıştı doktorlar. Devlet hastanesinde çok iyi ve tecrübeli bir doktor ilgilendi. Hatta doktor demişki ben doğum için özele giden insanlara şaşıyorum, burda bedavaya alacakları hizmet için özele tonla para veriyorlar.
Tavsiye edilen doktoru ve hastaneyi araştırın bence. Bu pahalilikta o kadar para vermeyin.

Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :KK43:
Çok istiyorsan hamile kal da sen git devlette istediğin şekilde doğur diyemediniz mi? Ağlayıp sinirlenip bebeğinizi strese sokmayın. Doğumdan sonra da bebeğiniz biraz büyüyünce bir işe girip çalışın böyle hoduklerin eline bakmayın.

Back
X