Devlette doğum yapacak mışım

Mama konusu tartişmaya kapalı bir konu. Anne sütünün yerini hicbir formul mama karsılayamaz malesef. Bu anne sutu aldi bak hep hasta felanca mama icmis saglikli gibi olasılıklarla olan bir konu degil bilimsel bir gercek. Sadece elzem ve harici durumda mama verilmeli bebeklere tercihen değil
Evet mama anne sütünden üstün olamaz bunlar hep manipülasyon reklamlar ve bilim adamlar satın alınmıştır

Tonla yapilmis arastirma var bu konuda. Ben 6 aydan az emmisim, gayet saglikliyim. Sindirim sistemim ve bagisikligim yeteri kadar iyi. Mama icen cocuk sagliksiz olur, buyumez gelisemez diye bir sey asla yok.
Bebegim 11 aylik gece mamasini iciyor sabah kalkiyor, tabi uyku egitimi de verdim. Emiyor olsaydi kim bilir gece kac defa kalkardim.
Ben faydali oldugunu dusunuyorum, hicbir kuskum da yok. Demek istedigim insanlara yanlis bilgiler vermeyin, yazdiginiz cumleler buradaki bir suru anneyi uzebilecek nitelikte.
Ha ben uzulmedim gayet mutlu huzurluyuz bebegimle mama konusunda. Ama herkes her seyi tolere edemez.
İşin içinde bilim varsa ve bilim diyorsa Anna rahminden geçen çocuk o mikrobu alıp hastalıklara karşı daha dirençli oluyor diyor ben bilimi seçerin annelerin mutsuzluğu havada kalır

Tonla yapilmis arastirma var bu konuda. Ben 6 aydan az emmisim, gayet saglikliyim. Sindirim sistemim ve bagisikligim yeteri kadar iyi. Mama icen cocuk sagliksiz olur, buyumez gelisemez diye bir sey asla yok.
Bebegim 11 aylik gece mamasini iciyor sabah kalkiyor, tabi uyku egitimi de verdim. Emiyor olsaydi kim bilir gece kac defa kalkardim.
Ben faydali oldugunu dusunuyorum, hicbir kuskum da yok. Demek istedigim insanlara yanlis bilgiler vermeyin, yazdiginiz cumleler buradaki bir suru anneyi uzebilecek nitelikte.
Ha ben uzulmedim gayet mutlu huzurluyuz bebegimle mama konusunda. Ama herkes her seyi tolere edemez.
Anneler üzülmesinler fakat gece sütü gündüze göre cok daha faydalidır. Emzirmek sadece karın doyurmakta degildir. Mama güzellemesi yapilmasini yanlis buluyorum. Sütü olmayan meme reddi yasayan ve mecburi durumlarda mama ikinci zorunlu seçenektir.

Evet mama anne sütünden üstün olamaz bunlar hep manipülasyon reklamlar ve bilim adamlar satın alınmıştır
Aslında şöyle dünyada üretilen tüm mamaların kutularını okuyun anne sütünü öncelik besin olarak yazarlar, yazmak zorundalar. Bunu belirtmeden asla mallarını övemez ve satamazlar.

Doğuma emzirmeye değil genel olarak kadına özellikle çalışmayan kadına. Genel olarak kadınlarla ilgili herşeye karşı böyle yapıyor ama bence gerçekten çok sevgisiz kalmış ben üzülüyorum onun için.
Sevgisiz de kalmadım aslında ama nedense şu koca, emzirme, çoluk, çocuk işlerine çok gıcık oluyorum.ben de anlamıyorum valla.çocuk yapan bir kadının hayatı kararmış gibi geliyor bana.siz de böyle güle oynaya bu tarz bir duruma girip, bunu romantikleştirince daha da sinirleniyorum.bence güzel şeyler değil.özgürlük ve macera bence her zaman daha güzel.haa denemedim mi sımsıkı, hesap kitap sorulan ilişki.3,5 defa denedim.her seferinde de vazgeçtim yapamadım.çok anlamsız geliyor bana bu tarz istekler.kaç defa evliliğe yanaşmadığım için ilişkilerim bitti.2 defa kürtaj oldum.kıskanacak bir duurm yok ki ortada.

Neden her konuda benim burnundan getirip en sonunda tamam diyormuş, sorun. Kişilik bozukluğu mu varmış. Niye seninle inatlaşıyor? İki can taşıyorum bana acımıyorsan çocuğuna acı günah de ajitasyon yap. Çocuğa bir şey olursa sorumlusu sensin de. Bu tıbbi bir durum olumsuzluk olursa vebali senin de. Ya durum müsaitse seni yormasın pis Gerçekten bu adamları ince ince kağıtla kesip tuz basmak istiyorum.

Anneler üzülmesinler fakat gece sütü gündüze göre cok daha faydalidır. Emzirmek sadece karın doyurmakta degildir. Mama güzellemesi yapilmasini yanlis buluyorum. Sütü olmayan meme reddi yasayan ve mecburi durumlarda mama ikinci zorunlu seçenektir.
Sizinle tam olarak ayni dusunmuyoruz bu konuda. Annelerin ustunde hep bir baski var bu mama-sut konusunda. Bu baskiyi yapanlar da yine anneler.
Bir anne sutu varken de mama verebilir. Bunda yanlis bir sey gormuyorum. Sirf psikolojik acidan bile daha huzurlu hissedecekse verebilir yani.
Cogu insan icin anne sutu once gelir, zaten cok saglikli ve faydalidir. Ama mama tu kaka olayini asla anlamiyorum. Bebek anne sutuyle kilo alimi az ise mamaya basvurulur.
Anne surekli emzirmekten kendini helak ediyorsa bebegine huzurla bakamaz, enerjisi kalmaz. Bu durumda zihin ve beden sagligi dusunulmelidir ve ona gore karar verilmelidir.

Benim bebegim 26 hafta 940gr 35cm dogdu ustte de yazdim, su an duzeltilmis 11 aylik kilosu ve boyu ayina gore gayet guzel.
Hanimefendi mama icen bebek kilolu sisman olur yazmis, asla katilmiyorum.

Zaten bagisiklik mamaya veya sute gore de degildir. Ne kadar mikrop ve virusle karsilasirsa o kadar bagisiklik kazanir bir cocuk.
Isin ozu mama vermek zorunluluk degil istek de olabilir, ve gayet normaldir.

Sevgisiz de kalmadım aslında ama nedense şu koca, emzirme, çoluk, çocuk işlerine çok gıcık oluyorum.ben de anlamıyorum valla.çocuk yapan bir kadının hayatı kararmış gibi geliyor bana.siz de böyle güle oynaya bu tarz bir duruma girip, bunu romantikleştirince daha da sinirleniyorum.bence güzel şeyler değil.özgürlük ve macera bence her zaman daha güzel.haa denemedim mi sımsıkı, hesap kitap sorulan ilişki.3,5 defa denedim.her seferinde de vazgeçtim yapamadım.çok anlamsız geliyor bana bu tarz istekler.kaç defa evliliğe yanaşmadığım için ilişkilerim bitti.2 defa kürtaj oldum.kıskanacak bir duurm yok ki ortada.
Gıcık olmanın altında yatan sebebi düşün bence. Tek bir bakış açın var hep oradan bakıyosun biraz daha geniş bakmayı dene

Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :(
Merhaba. Benim canım pek taze değildir ama devlette normal doğum yapmak pişmanlıktır. Aklım olsa gider sezeryan yapardım. Benim doğumum 8 saat sürdü ilkti. Devlette zaten ebe dikişi dikiyor o bakıyor. Benimkini zedelemişler. Makatım yırtıldı güya etim çürük kumaş gibiymiş hemen yırtılmış. Makatı zaten uyuşturmadan dikti. Dikerken zedelenmiş ebe. Akşamına doktor geldi kendi düşecek dikişi kesti etle beraber. Yeniden dikti uyuşturmadan. 40 gün oturumadım sürekli orayı ılık suyla yıkadım kuruttum. Kabız olmamam gerektiği sürekli sıvı aldım bebek kilo almadı. Demem o ki zor kirve o yüzden yapmayın gidin mis gibi rahatça sancısız yaptırın

Büyük şirketler bilim adamlarını manipüle ediyor sağlıklı diye artık kuşku duyuyorum ,bu konuda

😄 Ne ahlaksız bilim insanları var ya terbiyesiz dolandırıcılar. Onları koltuklarından atalım siz oturun onların koltuklarına. Bir nobel ödülünüz eksik bebek gelişimi ve hamilelikle ilgili.

Yav ablacım şaka mısın gerçekten 😄 al bir paket mamayı, içeriklerini bir kimya ve biyoloji kitabından bak. Ya da git tıp fakültesinde derse gir.

Her annenin sütünün mamadan daha iyi olduğunu mu sanıyorsun gerçekten? Öyle bir şey olabilir mi sence? Genetik diye bir şey var.

E güzel çünkü sen sevmiyorsun diye yalan mi söylesin insanlar. Yine olsa yine eşimle evlenir yine çocuk yaparım.
Hayatım da bitmiş değil. Bazen anneme bırakıyorum kocamla geziyorum, bazen kocama bırakıyorum arkadaşlarımla geziyorum. Ki oyun alanlı alkollü mekanlarda arkadaşlarla buluşuyoruz gayet güzel eğleniyoruz da. Özgürlüğüme ilk iki üç sene hariç bir engeli yok çocuğun. Bir kaç seneye zaten kendi hayatı olacak onun da. İleride arayacak soracak, beraber zaman geçireceğiz, karşılıklı kahve içeceğim bundan güzel ne olabilir Allah aşkına.

😄 Ne ahlaksız bilim insanları var ya terbiyesiz dolandırıcılar. Onları koltuklarından atalım siz oturun onların koltuklarına. Bir nobel ödülünüz eksik bebek gelişimi ve hamilelikle ilgili.

Yav ablacım şaka mısın gerçekten 😄 al bir paket mamayı, içeriklerini bir kimya ve biyoloji kitabından bak. Ya da git tıp fakültesinde derse gir.

Her annenin sütünün mamadan daha iyi olduğunu mu sanıyorsun gerçekten? Öyle bir şey olabilir mi sence? Genetik diye bir şey var.
Mamayi sanki merdiven altinda yapiyorlar, bilim adamlari halt yemis bu hanimefendi varken.🤣

Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :KK43:
Yanlış anlamayın ama , işte sorun bu .. sizi ağlatmayacak erkekler seçmeniz lazım evlenirken.. kuvvetle muhtemel bu eşiminizin ilk cimriliği değildir ( çünkü bu bir cimrilik göstergesi ) Bu saatten sonra ne yapabilirim derseniz .. sonuna kadar duygu sönürüsü yapacaksınız.. ben sezeryan istiyorum ve özel hastanede .. aksi durumda bana ve bebeğime birşey olursa hakkımı helal etmem ve benzeri şeklinde..

Sizinle tam olarak ayni dusunmuyoruz bu konuda. Annelerin ustunde hep bir baski var bu mama-sut konusunda. Bu baskiyi yapanlar da yine anneler.
Bir anne sutu varken de mama verebilir. Bunda yanlis bir sey gormuyorum. Sirf psikolojik acidan bile daha huzurlu hissedecekse verebilir yani.
Cogu insan icin anne sutu once gelir, zaten cok saglikli ve faydalidir. Ama mama tu kaka olayini asla anlamiyorum. Bebek anne sutuyle kilo alimi az ise mamaya basvurulur.
Anne surekli emzirmekten kendini helak ediyorsa bebegine huzurla bakamaz, enerjisi kalmaz. Bu durumda zihin ve beden sagligi dusunulmelidir ve ona gore karar verilmelidir.

Benim bebegim 26 hafta 940gr 35cm dogdu ustte de yazdim, su an duzeltilmis 11 aylik kilosu ve boyu ayina gore gayet guzel.
Hanimefendi mama icen bebek kilolu sisman olur yazmis, asla katilmiyorum.

Zaten bagisiklik mamaya veya sute gore de degildir. Ne kadar mikrop ve virusle karsilasirsa o kadar bagisiklik kazanir bir cocuk.
Isin ozu mama vermek zorunluluk degil istek de olabilir, ve gayet normaldir.
Hayır bilgileriniz tamamen yanlış neye dayanarak söyledigini anlamadım. Gerekli durumlarda ikinci seçenektir dedim zaten kaldıkı mama verilecek durumlar bellidir tü kaka demiyorum. Anne sütünün arternatifi olamaz . Bu bence sence diye yorumlanan bir durum değil.Bilimsel gerçekler var.
Anne sütü canlıdır, mikroskobik ortamda bakildiginda binlerce antikor canlı hücre vardır mamada antikor tek tük hatta hic rastlanmadigi durumlar olur.
Anne sütü bebegin ihtiyacina gore icerik değistirir, her annenin sutu bebegine özeldir. Bebegine temas ettiginde duyusal olarak süt sürekli icerik degistirir ve antikor saglar. Bilim bunu aciklayip taklit edemedi cunku sırrı cozulememis arastirma asamasinda.
Bagisiklik anne sutu ile ilgilidir, hatta bu yuzden baska hastaliklar uzerinde olumlu etkisi kanitlanmis durumda.
Bebekler hasta oldugunda ek gidayi azaltin ve bol bol emzirin deriz bol bol mama verin demeyiz, neden dusundunuz mu? Aç karni doyurmak mi amac sizce burada ?
Bile isteye "keyif icin" emzirmeyim mama vereyim diyip kolaya kacan anneler, bebeklerin hakkina girer.

Hayır bilgileriniz tamamen yanlış neye dayanarak söyledigini anlamadım. Gerekli durumlarda ikinci seçenektir dedim zaten kaldıkı mama verilecek durumlar bellidir tü kaka demiyorum. Anne sütünün arternatifi olamaz . Bu bence sence diye yorumlanan bir durum değil.Bilimsel gerçekler var.
Anne sütü canlıdır, mikroskobik ortamda bakildiginda binlerce antikor canlı hücre vardır mamada antikor tek tük hatta hic rastlanmadigi durumlar olur.
Anne sütü bebegin ihtiyacina gore icerik değistirir, her annenin sutu bebegine özeldir. Bebegine temas ettiginde duyusal olarak süt sürekli icerik degistirir ve antikor saglar. Bilim bunu aciklayip taklit edemedi cunku sırrı cozulememis arastirma asamasinda.
Bagisiklik anne sutu ile ilgilidir, hatta bu yuzden baska hastaliklar uzerinde olumlu etkisi kanitlanmis durumda.
Bebekler hasta oldugunda ek gidayi azaltin ve bol bol emzirin deriz bol bol mama verin demeyiz, neden dusundunuz mu? Aç karni doyurmak mi amac sizce burada ?
Bile isteye "keyif icin" emzirmeyim mama vereyim diyip kolaya kacan anneler, bebeklerin hakkina girer.
Size ne ki kim kimin hakkina giriyor?
Alin size bir ornek, arkadasim 3 yasina kadar doyasiya emmis. Hastaliktan kurtulamiyor. Bizzat annesinin agzindan dinledim. E peki sizin tezinize gore arkadasimin bu kadar hasta olmamasi gerekiyordu, nede olsa annesinden antikor gecmis.
Sacmalamayin isterseniz. Cevremde tonla cocuk var emdigi halde surekli hasta olanlar. Gercek hayattan ornek verin.
6 ay bile anne sutu almamisim, mama ile buyumusum. Hic hasta olmuyorum, esim 1 yasina kadar emmis, daha kolay hasta oluyor. Ne yani?
Size diyorum ki mama veya sutle alakasi yok, cocugun mikropla erken yasta tanismasi lazim.
Genelde de pimpirikli annelerin cocuklari daha cok hasta oluyor, cunku cocuklarinin mikropla tanismasina izin vermiyorlar neredeyse.
Ben cok mutluyum, bebegim cok mutlu. Iyi ki emzirmiyorum diyorum hatta.
Emzirmeyi cok abartiyorsunuz, genetik ve yetistirilme tarzi her seyden daha onemlidir.

Ve cici bebe bisküvisi ile bebeği şekere alıştıran tembel anneler , çok var bu türden

Back
X