Devlette Tüp Bebek

Fuldengns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2025
6
3
1
34
Merhabalar geçen ay kadın hastalıkları doktorum Şehir hastanelerinde ve fakültelerde tüp bebek tedavisi yapıldığını söyledi. Tüp bebek için bu yerlerde tedavi gören ya da bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Özellikle devlet tarafından karşılanma oranı nedir ya da böyle bir durum var mı ?

Öncelikle hangi sehirdesiniz orayı araştırsaniz daha iyi olur. Mesela ben Eskişehir'de yaptırdım. Yunusemre Devlet Hastanesinde Tüp bebek merkezi var ve devlet destekli buradan faydalanabilirsiniz.Muayeneleri sgk karşılıyor mesela. Bir cok işlem için de cüzi miktar fiyat ödersiniz. Ama devlette de çok sıra bekleyebilirsiniz malesef. Her sey aşama aşama. Fakülteler biraz daha özele kaçtığı için daha ücretli olur. Özelden bir tık uyguna gelebilir.

Konya Akşehir de ikamet ediyorum Eskişehir de bize yakın Önce Konyayı sonra Eskişehiri araştırabilirim.

Çok teşekkür ederim bu arada

Ben istanbulda devlette yaptırdım şuan 2.günüm transfer oldum toplam maaliyeti herşey dahil 33bin tuttu

Ben istanbulda devlette yaptırdım şuan 2.günüm transfer oldum toplam maaliyeti herşey dahil 33bin tuttu
Anladım ben de devlet hastanelerini araştırayım. Acıkcası bu konuda cok bilgim de yok kadın hastalıklarındaki tetkiklerim temiz cıktı ama eşime azospermi tanısı koydular. Bu yüzden doktor aşılama ya da çatlatma olmaz dedi.

Devlette direk tüp bebek yapıyorlar azospermlere canım

Açıkçası özele göre çok uygun. Ben dokuz Eylül tıp fakültesinde 1. Tüp bebek denememi yaptım negatifti ama hiç sıra falan beklemedim. 2 aşılama zorunluluğunuz var. Benim 1 tanesi özeldeydi onu saydırdım. Tüm istedikleri sperm testi hsg vs daha önceden vardı. Direk aşılamaya geçtik. Amh 1 in altındaysa ve azosperm varsa direk tüpe geçiyorlardı. Şöyle ilaçlara çok cüzi miktar ödedim %80 ni devlet karşıladı. Transfer + yumurta dondurmaya da 40.000 verdik bu kadar. 3 denemeye kadar hakkın var dediler ama bi dahaki denemeyi nerede yaparım artık Allah Kerim. Ama ben ilk denemede özelde negatif alıp yıpranmamak için devlette denemek istedim.

Çok teşekkür ederim herşey gönlünüzce olsun inşallah

Tüp bebek tedavisiyle gebe kalmış biri olarak sürecin ne kadar pahalı ve yorucu olduğunu biliyorum ve müsadenizle size kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Tüp bebeği defalarca denedik eşimle ve bu tedavide labratuvarın ne kadar önemli olduğuu anladık. Ama malesef devlet hastaneleri masraftan kaçmak için korkunç labratuvarlara sahip. Ben nereye gitsem şunu duydum "TÜP BEBEK DEVLETTE YAPTIRILMAZ" canım bacım kısıtlı bir parayla yola çıktığını biliyorum ama bari onu da olmayacak bir yolda harcama . Sana en yakın özele git bulunduğun şehirde sadece tüp bebek yapan bi yer olsun. SGK dan rapor al, o raporla bir kısmı karşılanıyor. Şansını en azından özelde bi yerde dene. Tüp bebek çok hassas iyi bir ilgi alaka gerekiyor. Ben İstanbul Tüp Bebek Merkezinde saolsun Aret hocam sayesinde kucaıma aldım bebeğimi

Merhabalar ne kadara mal oldu peki özelde

Merhaba hayırlı olsun. Devlette zorunlu 3 aşılama yapıldı şimdi tüp bebek diyorlar ama devlette istemiyorum raporum da var sgk dan nasıl rapor alıyoruz özel de tüp bebek yaptırmak için.

Ben Ankara Etlik şehir Hastanesi'nde raporlu tüp bebek tedavisi görüyorum. Bugün yumurta toplama işlemim oldu. İlgileri çok güzel memnun kaldım. Transferim sonraki aylarda yapılacak. Afyondan geliş gidis yaptım. Ankara'da kaldıgim günlerde oldu.

Merhaba ben devlette tup bebek yaptırdım ilk tup bebek denememdi ama ben inanılmaz kötü bir süreç geçirdim
Öncelikle rapor için 2 ay kadar kaybettim ve surekli hastaneye gel git yaptım
Sonrasinda ortam çok kaotik çünkü ne bir doktor ile görüşülüyor nede gelen hastaya değer veriliyor. Hep asistanlar ve sorularıma hiç cevap alamadım
Benim yumurtalarim küçüklü büyüklüymüş bunun için bir tedavi gerekiyormus ama bende sadece tup bebek ilaçlarını bastilar önden giden aldı yürüdü arkadakiler gelişmedi sonuç olarak elimde 1 tane olgun yumurta oluştu
Opu sırasında opu olacak herkesi bir odaya toplayıp tek tek çağırdıkları için ve ben son giden olduğum için ve en son odaya gönderildigim için benden öncekiler ayılmadan önce afedersin heryerlerini gördüm yerlerde kanlar vardi vs vs inanılmaz kötü bir ortamdı
Transfer olup olmayacağını bilmeden gidiyorsun olacaksan orada öğreniyorsun hatta uygun yumurtanın olmadığını bile orada herkesin içinde söylüyorlar telefondan arama denilen bir şey yok
Sonuç olarak ücrete bakarsan harika ancak ben mutsuz ayrıldım oradan
Belki pozitif sonuç alsam bunlari hatırlamazdım bile

Birde bu sebepler yüzünden uzun süre psikolojim düzelmedi gördüğüm sahneler sebebi ile bidaha tup bebek yaptirmamak için yalvardım neredeyse birde ben zepnep kamilde yaptirdim

Merhaba bende sizinle aynı fikirdeyim. Üniversite hastanesinde 2 kez tüp Bebek tedavisi gördüm toplam 150 bini buldu ikisi raporlu olduğum halde. İlgi alaka çok yetersiz, ihmal çok var asla bilgilendirmeler tatmin etmiyor. Yoğunluk çok fazla. Benim doktorum prof olduğu için uzmanlığına Güvendik ama hayal kırıklığımiz büyük oldu negatif sonuçlara tek açıklama yapmadı. Tedavi olurken sağlık problemleri yaşadım ilaçların yan etkisi diyerek ihmal edildim tedaviden 8 ay geçti hâlâ iyileşmeye çalışıyorum eğer maddi açıdan çok sıkıntınız yoksa mutlaka özele gidin

Merhaba bende dokuz eylülde nasipse ağustosta tedaviye başlayacağım.Süreç nasıldı?anladığım kadarıyla sisin tedavi başarısız olmuş geçmiş olsun sorun neydi acaba?Ve başarı oranı nasıl?

Birde bu sebepler yüzünden uzun süre psikolojim düzelmedi gördüğüm sahneler sebebi ile bidaha tup bebek yaptirmamak için yalvardım neredeyse birde ben zepnep kamilde yaptirdim
Çok kötü şeyler yaşamışsınız ben kartalda öpüyorum oldum özel bile bu kadar ilgili değildir ben anesteziden zor uyandım normalde eş alınmaz eşimi aldılar yanıma geldi kaç defa hemşire geldi iyi misiniz diye sordu transfer eylülde olucak

İlk tedavi denememi devlet hastanesinde yaptım ve gittiğime pişman oldum. Sadece üç ay geçerli raporlar sürekli yenilenmesini istedikleri eksiklerden tedaviye 6 ay sonra anca başlamıştım. Tedavi uygun fiyatlı oluyor tek artısı bu geriye kalan hiçbir şey olumlu değildi. Kan verip sonucunu bekleyip doktorun keyfine göre ne zaman sonucuna bakarsa bekliyorsun bazen öğleden sonra 13.00 da bazen 16.00 da tüm gün hastanedesin. Kişiye özel bir tedavi şekli yok orada sıra bekleyen her hastayla aynı uygulama yapıldı. İnanılmaz yorucu bir süreçti hatırladıkça kendimi kötü hissediyorum. Birinci denememde oluşan 20 yumurtalarımı dondurma işlemi yapılmadı, prosedür gereği sadece üçüncü gün taze transfer oluyormuş ve bir yumurta transfer edilip geriye kalan yumurtalarımda imha edildi. Transfer günü saat 10.00 da yapılacak denilip saat 14.00 da almaları vs.. Çok yorucuydu, sonucum olumsuz olunca devlette üç hak olduğu için ikinci hakkımı kullanmak adına tekrar çağırıldım. İkinci denemem için sıfırdan başlayıp iğne olup yumurta toplama vs yapılacaktı. Ben de gitmek istemedim ve uzun araştırmalarım sonucunda özelde güzel bir doktor buldum. Birikim yapıp başladım. İkinci denememde çok şükür pozitif sonucu aldım. Devlet ile alakası yok verilen ilaçlar takviyeler vs tamamen farklıydı. Hiç yorucu değildi. İkinci denememde lipid serum, prograf, göbekten bant, kalçadan iğne gibi bir çok şeyle destekledi doktorum. Hiç sıra bekleme vs yaşamadım konforlu ve rahat geçti sürecim çok şükür pozitif sonucu gördük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…