Merhaba, ben 23 yaşındayım. 2019 dan beri Dhea-so4 hormonum çok yüksek 1800 e kadar çıkmışlığı var. Mr görüntülerim temiz diğer kan değerlerim temiz sadece pcosum var ama adet görmemde bir sorun yok sadece ultrason görüntüleri pcosa işaret ediyor. Kadın doğum doktorum baya bi inceleri beni ve bana bu hormonun normalde sadece pcosla beraber bu kadar yükselmesinin mümkün olmadığını altta başka bir sebebin yattığını, pcosun tedavisini kolay şekilde yapılacağını ama bu hormonun neyi tetiklediğini bulmamız gerektiğini söyledi. Endokrine yönlendirdi yaklaşık 6 yıldır bu hormonun neyi tetikleyip yükseldiğini bulamıyorlar. Endokrin doktorum belirli bir sebep olsa ilaçla düşürülebileceğini söyledi örneğin böbrek üstünde bir şey olsa onun ilacı ile düşürülebilir ama böbrek üstü temiz dedi. Kadın doğum hapı kullandın maksiumun 700 e düştü hala normal değerin 2 katından fazla düzeyde. Böyle bir durum yaşayan var mı? Ya da önerebileceğiniz iyi bir endokrin doktoru var mı? Doktorların söylediğine göre eğer altta yatan başka bir sebep yoksa ki yıllardır bulamıyorlar sadece pcosa bağlı olarak bu kadar yükselmesi dünyada çok çok nadirmiş. Şu an gencim henüz evli değilim evlilik düşünmüyorum ama ileride çocuk istediğimde bunun bana engel olmasından korkuyorum. Fikri olan varsa lütfen bana yardımcı olsun.