- 26 Ağustos 2020
- 391
- 179
- 18
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Hala alamadınız mı o haberirabbim gönlümü ferahlatacak bir haber duyayım artık diye az ağlamadım bende 2,5 senedir.
anlıyorum sizi, çok iyi anlıyorum.
maalesef...Hala alamadınız mı o haberi
Çok mu zor ev geçindirmek
Amin sizinde benim gibi bir iş beklentiniz mi varmaalesef...
rabbim tüm darda kalanlara, içi yana yana ağlayanlara çıkış kapıları açsın.
İçimi ferahlattınız teşekkür ederim çok geçmiş olsun bu aradaBu devirde kolay değil ev geçindirmek lakin Allah bereketini veriyor dedikleri doğru
1,5 yıl önce biraz sağlık sebeplerinden biraz da eşimin isteği ile işimi bıraktım, ilk aylar kendi kendimi yedim tek maaşla nasıl geçineceğiz diye sonra bir baktım su aktı yolunu buldu, yaşantımızdan hiç birşey eksilmedi, cidden bereketini veriyor yaratan, dürüst olup, helal kazandıkça yoluna giriyor her şey.
Bi yere yaz derken? Elimin altında olan bi yer mi olmalı yoksa görünmemesi gereken bir yer mi vs biraz daha acıklayıcı olabilir mi
Şöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Avuç içine yazabilirsin. Ya da su şişene. Bir kağıda yazıp bardağını üstüne koy imgele mesela. Gözünün önünde bir yerde olsun mutlaka oku aklına her geldikçe.
Rakamları tek tek okuyorsun.
289 471 314917 para bana gelir sayısı.
Bırakın şu işleri ya derken?bırakın şu işleri ya. plan yapsın ihtiyaç listesi (acil-zorunlu-keyfi) para planı işini çözer. para bana gelir nedir ya:)))
Teşekkür ederim. Olumlamaları vs de araştırıyordum bunuda araştıracağımAvuç içine yazabilirsin. Ya da su şişene. Bir kağıda yazıp bardağını üstüne koy imgele mesela. Gözünün önünde bir yerde olsun mutlaka oku aklına her geldikçe.
Rakamları tek tek okuyorsun.
289 471 314917 para bana gelir sayısı.
Kiralardan sonra kalan 2000₺ demiştim ama göremediniz sanırım teşekkür ederimikiniz de çalışıyorsunuz ve borçsuz evleniyorsunuz düşündüğünüz şey "nasıl geçineceğiz"....ya çok zengin evlerden gelip lüks yaşıyorsunuz ondan korkunuz ya da Türkiye şartlarında borçsuz evlenmenin ne kadar büyük avantaj olduğunu bilmiyorsunuz..
plan programla tek maaşla geçinip üstüne yanına para koyanlar var..düşük alıyoruz demişsiniz. en düşük asgari ücretle 4 bin eve giriyor anladığım kadarıyla. 4 bine iki kişi lüks yaşamadan gayet rahat geçinip ekstra para arttırır. Allah asgari ücretle 4 çocuk yapıp geçinenlere yardım etsin. bence bu yönden dua edin.
bırakın şu işleri ya. plan yapsın ihtiyaç listesi (acil-zorunlu-keyfi) para planı işini çözer. para bana gelir nedir ya:)))
Vermıyorsa vardır bır hayır nasıp deyın ısyan ettıkce daha kotu olur belkı bı zaman snra daha ıyı bısey cıkacak karsına belkı cok ıstedıgın o ıs hayırlı degıl kotu bısey olacak. Herseyın hayırlısını ıste olmazsada vardır bı hayır de. Nekadar kazanıyorsunuzkı gecınemıyorsunuz ıkı kısı. Bızde evlendıgımız gunun ertesı gunu butun paramızla araba aldık ertesı gunde esım abısıyle aıle ısınde calısıyordu tartıstı ayrıldı. 5 kurus paramız yoktu 2 gunluk evlıyken santıyede ıs buldu cıktı gıttı 1 ay bende hep dusunuyordum ne olacak bızım sonumuz bu kurtulamıcaz dıye dıye sımdı bı ev alacak kadar bırıkımımız var evımız var arabamız var cok sukur. Oluyor elbet bırgun degmez uzulerek gevırdıgın gunlere. Ha bunlara havadan sahıp olmadık bızde herseyden kıstık yedıgımızden ıctıgımızden gezmedık bıseyler almadık para yoktu cunku.tek esım calısıyor ve ıkıde cocuk var. Sabırlı ol elınden gelenı yap bekleYemin ederim şuan bile ağlayarak yazıyorum
Elimi açıp yalvarıyorum dua ediyorum kalbi kötü birisde değilim heleki nişanlım dünyanın en iyi kalplisi yani kimsenin etlisine sütlüsüne karısmıyoruz niye kabul olmuyor diye yiyip bitiriyorum kendimi
Hatta her iş görüşmesnden sonra istihareye yatıyorum bir şey görebilecek miyim diye oda olmuyor
Allah mutluluğunuzu daim etsin tabiki gökten zembille para yağsın gibi bi düşüncem yok sadece aklımda soru işareti olmayacak kadar bi iş sahibi olmak istiyoruz oda en son aşamada hep iptal ediliyor buna isyan etmiştim ama bununda çok günaj olduğunun elbette farkındayım sadece bu düşüncelerime engel olamıyorumVermıyorsa vardır bır hayır nasıp deyın ısyan ettıkce daha kotu olur belkı bı zaman snra daha ıyı bısey cıkacak karsına belkı cok ıstedıgın o ıs hayırlı degıl kotu bısey olacak. Herseyın hayırlısını ıste olmazsada vardır bı hayır de. Nekadar kazanıyorsunuzkı gecınemıyorsunuz ıkı kısı. Bızde evlendıgımız gunun ertesı gunu butun paramızla araba aldık ertesı gunde esım abısıyle aıle ısınde calısıyordu tartıstı ayrıldı. 5 kurus paramız yoktu 2 gunluk evlıyken santıyede ıs buldu cıktı gıttı 1 ay bende hep dusunuyordum ne olacak bızım sonumuz bu kurtulamıcaz dıye dıye sımdı bı ev alacak kadar bırıkımımız var evımız var arabamız var cok sukur. Oluyor elbet bırgun degmez uzulerek gevırdıgın gunlere. Ha bunlara havadan sahıp olmadık bızde herseyden kıstık yedıgımızden ıctıgımızden gezmedık bıseyler almadık para yoktu cunku.tek esım calısıyor ve ıkıde cocuk var. Sabırlı ol elınden gelenı yap bekle
İkimizde finans sektöründeyizNisanliniz ne mezunu?
Ne iş yapıyor?
Ne sinavina hazırlanıyor?
Borçsuz evlednigin için mutlu olmalısın. Çok az kişi borçsuz evleniyor..biz yeni evliyken borç ödüyorduk kira vs çıkınca bizim de elimizde sizinkine yakın para kalıyordu.
Çoğunluk bu durumda zten. Ileriye bakacaksın..ha belki fazla para harcamaay alışmışsındır. 2 bin az gelir onu bilemem.
Geçinmek zor değil. Insan her koşulda bir şekilde yaşayıp gider. Şartlara uyum sağlar.
Elimde daha fazla para var onunla geçiniyorum ama
Şu an 2 bin kalsa elime 2 binle geçinirim.
Evlenince hemen çocuk düşünmezseniz maddi acıdan daha iyi olur
Kiralardan sonra kalan 2000₺ demiştim ama göremediniz sanırım teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?