- 26 Ağustos 2020
- 391
- 179
- 18
- Konu Sahibi sunshineee3
-
9 yaşında anne kaybı
11 yaşında yatılı okul
18 yaşında tıp fakültesi
20 yaşında evlilik+ 3 yaşında bir çocuk
(Yeni gelin anne)
25 yaşında ilk doğum
37 yaşında dördüncü annelik
Ve çok şükür
Birgün değil bir an ölmeyi düşünmedim
yanlış anlamayın ama tür
Yanlış anlamayın..Şu anda size kalacak olan 2000Tl ile anca karnınız doyar.. TÜİK verilerine göre Türkiye’deki Açlık sınırı 2400 TL ..Bekar bir kişinin bile geçinme giderleri 2900 TL ..
Herşeyin hayırlısını iste az maas olur belki bereketi cok olur kimiside maasi cok olur ama bir hayrını görmez.
İkinizde asgari ücretli çalışsanız eve 5 bine yakın para girer.Uygun evde oturulur eşyalar uygun olur bir yolu bulunur yani iyisini isterseniz işiniz zor...Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Nasıl yani iyisini isterseniz derkenİkinizde asgari ücretli çalışsanız eve 5 bine yakın para girer.Uygun evde oturulur eşyalar uygun olur bir yolu bulunur yani iyisini isterseniz işiniz zor...
Herşeyin iyisi yani.Eşya,ev,düğün vs.Ne olursa...Kanaat etmek insanı mutlu eder diğer türlü istek bitmez ki...Nasıl yani iyisini isterseniz derken
Estağfurullah lütfen ben sadece herkes dışardan bakıldığında tahmin ettikleri gibi değil onun için yazdımTebrik ediyorum önünüzde eğiliyorum
Kesinlikle doğru slylüyorsunuzHerşeyin iyisi yani.Eşya,ev,düğün vs.Ne olursa...Kanaat etmek insanı mutlu eder diğer türlü istek bitmez ki...
aynen öyle çok haklısınızEstağfurullah lütfen ben sadece herkes dışardan bakıldığında tahmin ettikleri gibi değil onun için yazdım
Rızkı veren Allah en büyük nimet sağlık gerisini umursamayınKesinlikle doğru slylüyorsunuz
Sadece kuruntu yapiyorsun ve bunun farkindasin canimArkadaşlar hepinize merhaba
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Konu gercektir umarimAllah sizden razı olsun böyle şeyleri duymaya o kadar cok ihtiyacım varki..
Ayrılmayı kendime zarar vermeyi neler neler düşündürüyor bana. Çünkü nişanlımı zerre üzmek istemiyorum oda istemiyor. Ama korkuyorum ya herşey çok kötü olursa yada muhtaç kalırsak diye
Ah ah cok iyi anliyorum ilce de oturdugum icin senin kadar yipranmadim ama yine de stresi yasiyorsunBorçlu evlendik. Giderikiz gelirimizden çoktu. Ucretli öğretmenlik yapıyordum ekmek alacal para bulamadik 5 kurus ya 5 kuruş yoktu. Öğlen arası eve yuruyerek gidip gelirdim ki yemek masrafi olmasin diye.iyi günde kötü günde varlikta yoklukta.. bir olduktan sonra er ya da gec yoluna giriyor.
Bu kadar rizkinizda endise etmeyin rabbim ben rizka kefilim diyor ama insanlar o kadar endiseleniyorki bunun icin elindekilerde gidiyor bunu kafaya takmak yerine olacak evliliginizi guzellestirmeye calisin bir sekilde hayat ilerliyor ve yarin ne olacagini Allah bilirÖyle demeyin işte..
Nişanlımın işi sallantıda her an her şey olsbilir diye zsten bi arayıştayız ama her kapı kapanıyor evlendiğimizdede böyle olursa ne yapacsğım kaygısı var ikimizdede
Cok haklısınız en buyuk servet saglık mutluluk huzur dogru ama, suyu bile bedava vermiyorlar.En büyük servet sağlık mutluluk huzur saygı sevgi gerisi boş evlendiğimde üniversite 3.sinif öğrencisi idim
Maşallah borcunuz olmayacak neyi dert ediyorsun o zaman ? İki insan birbirini çok sevdikten sonra her gün bulgur pilavı yese ona kebap gelir. Önemli olan sevgi, saygı, sadakat. Rızık endişesi asla taşımayın. Allah her insanın rızkını takdir etmiş. Sadece su satıp 4-5 çocuğunu geçindiren biliyorum. Merak etme bereket o kadar çok olur ki. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Dünya halleri için kırıp, üzülmeye değmezŞöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Arkadaşlar hepinize merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?