Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Tebrik ediyorum önünüzde eğiliyorum

Teşekkür ederim içime su serpildi

İkinizde asgari ücretli çalışsanız eve 5 bine yakın para girer.Uygun evde oturulur eşyalar uygun olur bir yolu bulunur yani iyisini isterseniz işiniz zor...

Borçlu evlendik. Giderikiz gelirimizden çoktu. Ucretli öğretmenlik yapıyordum ekmek alacal para bulamadik 5 kurus ya 5 kuruş yoktu. Öğlen arası eve yuruyerek gidip gelirdim ki yemek masrafi olmasin diye.iyi günde kötü günde varlikta yoklukta.. bir olduktan sonra er ya da gec yoluna giriyor.

Bu zamanda borçsuz evlenecek olmana şükret bence. Asgari ücretlerle kredi borcu ödeyen kisiler var. Kira harici eline 2 bin tl de kalıyormuş. Bende borcsuz evlendim. Esim 3 bin tl maas alıyordu. Bin tl kira veriyordum. Bin tl de iki kisi mutfak fatura vs gidiyordu. Geri kalan da bize yetiyordu. Geziyordukta disari da yiyordukta. Tabi beklentiler herkesin ayni olmuyor. En lüks seyleri yapmak, almak isterseniz, hep gezmek dışarıda yemek istersen eline 5 bin tl de kalsa yetmez. Evlilikte bereket vardir derler. Çalışmıyor olsaniz anlarim ama calisirken borcun yokken bu karamsar stresli ruh hali normal değil. Daha yüksek maaşlı işe giremediniz diye nereden biliyorsun dualarının kabul olmadığını. Daha iyisinin olmayacagini bilemezsin. Elinizdekilere imkânlarınıza nankörlük olur bu Şükr edin. Hersey insallah cok daha guzel olur

Sadece kuruntu yapiyorsun ve bunun farkindasin canim
Uni okurken yil 2011 2013 arasi k karti kitap alma ile borclu yasadim
2015 calisirken en luks telefonu aldim çaldirdim onu odedim 2017 ye kadar
2017 de evlendim esya borcu 2019 a kadar
Uni de aldigim k borcu babam gil odedi ama sonucta stresliydi
Simdi Allah a sukurler olsun ev aldik onun borcu ama kredisiz cunku annem ve dayilarima miras kalmisti
Dayimin birini bitirdik oburune 4000 kaldi 2 ayda bitecek insAllah
Ondan sonra anneme odeme yapacagiz
Allah razi olsun 17.500 mirasimi verdi 2500 te cocuklarima evlendigimde altinlarimdan bir kismini vermistik 10000 de o anneme kalan 40000 onu da insAallah odeyecegiz
Bu arada esim asgari ucret aliyor ve bende calismiyorum
Konu gercektir umarim
Vesvese dolu cunku 2017 ye kadar bende senin gibiydim
Ama Allah im dogru yolu gosterdi
Ah ah cok iyi anliyorum ilce de oturdugum icin senin kadar yipranmadim ama yine de stresi yasiyorsun

Ave su var her yil asgari ucret artiyor herseyde ona gore artiyor
Bir hocam derdi ki bu ay 3000 ile geciniyorsam gelecek ay 4000 aldigimda giderlerim ona gore artiyor yine uste para kalmiyor demisti

Her zaman iyi günler görmeyeceksiniz maalesef öyle bir dünya yok. Bolluk zamanınız da olacak darda olduğunuz zaman da. Gereksiz alışverişler yapmazsınız hesabınızı bilerek yaşarsınız. Borçlu da evlenmeyecekmişsiniz daha ne? 50 bin kredi çekip karı koca ailenin ucundan desteğiyle evlenen arkadaşlarım var. Sizin kadar dert etmiyorlar. Ayrıca ayda 10 bin tlde kazansan o parayı yönetemedikten sonra bir işe yaramaz. Para yönetmeyi öğrenin az da olsa bunun yapmak zorundayız.

Kabul olmuyor diye ağladığınız duaya gün gelir çok şükür dersiniz. Demek sizin için hayırlısı değilmiş. Daha ortada evlenme yok kendini çekindirememe yok dibe vurdum falan...

Öyle demeyin işte..
Nişanlımın işi sallantıda her an her şey olsbilir diye zsten bi arayıştayız ama her kapı kapanıyor evlendiğimizdede böyle olursa ne yapacsğım kaygısı var ikimizdede
Bu kadar rizkinizda endise etmeyin rabbim ben rizka kefilim diyor ama insanlar o kadar endiseleniyorki bunun icin elindekilerde gidiyor bunu kafaya takmak yerine olacak evliliginizi guzellestirmeye calisin bir sekilde hayat ilerliyor ve yarin ne olacagini Allah bilir

Maşallah borcunuz olmayacak neyi dert ediyorsun o zaman ? İki insan birbirini çok sevdikten sonra her gün bulgur pilavı yese ona kebap gelir. Önemli olan sevgi, saygı, sadakat. Rızık endişesi asla taşımayın. Allah her insanın rızkını takdir etmiş. Sadece su satıp 4-5 çocuğunu geçindiren biliyorum. Merak etme bereket o kadar çok olur ki. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Dünya halleri için kırıp, üzülmeye değmez

Evlendiğimizde eşim işsizdi. Ben kredi borcu ödeyen (eşimin eskiden kalan borcuydu) tek maaşlı biriydim. Borç harç yaşadık çoğu zaman makarna pilav yedik evliliğimizn ilk senesi özellikle. Kömürü komşulardan hibe eden oldu falan. Bi şekilde zaman içinde toparlandık eşim iş buldu vs. Yani her şey düzelir siz çabalayınca. Tavsiyem düğün bindallı gelinlik takı 3+1 koca evi eşyayla doldurma gibi heveslerden vazgeçmeniz
Her şeyi daha minimal daha makul tutarsanız ilk etapta borca batmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…